nem kell azonos vallásúnak lenni ha a célszemély a szent célért harcol és a pap Istene megfellelõnek találtatik.Nem is kell telejsen azonos jellemûnek lenni csak hát ellenkezõ esetben vannak %-k,ahogy Ayana is irta.Igazából a belegyezés az inkább lelki dolog és nem kell feltétlenül kimondani.Jelen esetben ha pl egy dwoon harcost akarsz meggyógyitani beleegyezés kimondása nélkül is menni fog mert arra gondol,hogy enged a hatalomnak mig a lekötözött száját betapsztott kyel papnak lehet,hogy nem fog menni A megtisztitó áldás meg csak annyiból áll,hogy elõtte megáldod egy sima áldás varival,ami 5 segmens.Átverekedni?Nos lehet,hogy át kell,de má kaptunk potiont Ami meg a tápot illeti...nos lehet sporolni kellet volna az elsõ órában Amugy a villámcsapásnál nincs vmit olyasmi leirva,hogy 20 lábon belül?
Ami a tharr papokat illeti tisztázzuk,hogy akko most milyen messze is vannak?
Nem tudom, mennyit fogok még ide írni. Csak azért itt teszem meg, mert nagyon valószínû, hogy így sok emberhez eljut.
Szinte 100% hogy elhagyom OM-et. Ha egyáltalán írok még akkor csak játékosként és csak (itt jön az indok) amikor ráérek.
Egyszerûen félresiklott az életem a sok netezés miatt. Semmi olyasmit nem csináltam eddig amibõl meg tudnék élni, tanulmányaim a béka segge alatt vannak és félõ, hogy amikor kivágnak a családi fészekbõl, a földön landolok, összetört szárnyakkal. Teszek egy utolsó próbálkozást, hogy ne járjak így. Remélem, nem haragszotok. Padlón vagyok, sziasztok.
Megértjük sztem mind.Minden jót és soha ne add fel.Nincs olyan,hogy lehetetlen és mindig van másik lehetõsség na meg a remény hal meg utóljára.Ha keményen küzdesz mindent elérhetsz Hajrá hajrá...
A dolog lényege, hogy ez egy hobbi. Szórakozás. Nem szabad, hogy az élet értelme legyen. Ez egy fiktív világ, és a való életben kell megélned. Szóval ha ez a hobbi az életed rovására megy, akkor változtass rajta. Nem mondom, hogy örülök. Azt hiszem, hogy barátonak mondhatlak. Meg fontos tagja vagy ennek a kis "családnak". De a barát feladata, hogy a legjobbat akarja a másik félnek. És ha ez azzal jár, hogy itt kell hagynod minket, akkor támogatnom kell az elhatározást. Több okosság nem jut az eszembe. Szóval sok sikert akármibe is fogsz.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
" Isten embernek soha nem segít közvetlen, de mindig csak közvetve, " esze, tudománya, szorgalma által " ...
- Széchenyi Isteván -
Sel
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Én is megnéztem és visszacsapok a Nagy Zölddel:
25 láb a Villámcsapás hatótávolsága ez nagyjából 8 méter. Ennél mindenképpen távolabb van a Vérkörben álló Tharr-pap. Varázslatod hatástalan lenne. Vita lezárva.
A másik meg: a csata idõtartama alatt rajtad permanens Áldás van TE gyógyíthatsz áldás elõkészítése nélkül.
Te egy olyan laza félmondattal le akartad nyeletni velem, hogy ismered a titkos pszit, hogy én is megelpõdtem azon a könnyed elegancián, ahogy sunyizni próbálsz... Te tényleg Mikimókus vagy...de az legalább az Örökké Termõ Fát kereste, de te meg engem boldogítasz... (Bár most jut eszembe, hogy azt a mesehõst Misimókusnak hívták...bár te túl fiatal vagy hogy emlékezz arra a nagyon faja kis mese-sorozatra...)
Nézz be a Játék elõttibe és módosítsd a Hszt kérlek.
Castor: Sajnos azt a részt elfelejtetted megnézni, hogy le van írva: 1 ynevi láb=1 földi méter. Így az biza 25 méter és mint utaltam rá a térdelõ alakot láttuk, így egy ekkora csatában ez semmiképp nem haladja meg a 25 m-et. A gyógyításnál az igaz, hogy a paplovag áldottnak számíthat, de mint már írtam/tuk az áldás nem a varázslat létrehozójának kell. Hanem annak kell az Istenség áldását viselnie, akire használják a Gyógyítást.
Schinterére is reagolok hívatlanul is: Mivel te ETK-t és társait nevezted meg mint a kaland alapjait és nem az UT-t kérlek mostmár ne akarjunk variálni. A Második Törvénykönyvben vagy a Titkos Fóliánsban megnézheted az Abszolút Látás diszciplína minden Pyarroni Mf-fel rendelkezõnek rendelkezésére áll.
Akkor játszunk szabályok szerint.
Bevallom én nem ismerem a szabályokat olyan jól, csak valamiféle józan mérlegelésre igyekszek támaszkodni ilyen esetekben -mint ahogy Aires karakterébe beleképzelve magamat átgondoltam azt is hogy a bárd mf pszíje mellett miért nem rendelkezhet Titkos pszi diszciplínával- (több-kevesebb sikerrel) , és a JK nem nagyon panaszkodtak eddig hogy rosszul csinálnám az egyensúlyteremtést. Legalábbis amikor az elõnyöket osztottam te se jöttél azzal, hogy ez nincs a Nagy Zöldben leírva.
Akkor te sem kapaszkodtál bele kézzel-lábbal.
Sajnálom hogy annyira nem bízol bennem, hogy azt hiszed elszalad velem a ló és a játék majd a ti szopatásotokról fog szolni, meg arról, hogy úgy is az van amit én akarok. Többször több helyen leírtam már, hogy nekem fontosabb a JK-szórakozás élménye, mint hogy kicsinyes hatalmi tébolyomat mások kárára éljem ki.
A gyógyítás: Itt most mindenki dwoon földön harcol Tharr hívei ellen, az Élet és a Rend védelméért, ha én lennék Ranil felgyógyítanám azt a harcost, ha azt egy magas rangú helytartóm kéri, és nem nézném ki fia borja, megáldottam- e mert TE kéred és mert a dwoonok szabadságáért harcol. Én elhiszem hogy megnyugtató számodra a szabálykönyve kapaszkodni -én magam is megteszem néha- de nagyon kedv-romboló számomra kompetencia határokról vitatkozni, hogy most akkor a saját mesémben a KM szava az irányadó-e vagy a szabálykönyv.
Quator, ha ennyire nam bízol bennem hogy képes vagyok a "fayr-playt" biztosítani, akkor átadom a helyem szívesen, vágd ki a rezet, mutasd meg nekem, hogy is kell ezt csinálni a szabályok szerint. Én sajnos erre nem vagyok képes.