________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín:A régi Trotta birtoknál, a kriptában Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Joey, Kalmon ______________________________________________________
A lovag gyors mozdulattal lelökte a kõkoporsó fedelét, de bent a porhadó Trotta nemes csontjai közt nem Jannát lelte, hanem valaki egészen mást. Szintén nõ volt, teste arányos, akár csinoska is lehetett volna, csakhogy alig volt nagyobb mint EGY ARASZNYI! A lény hátán apró szárnyak nyíltak, és csukódtak, lepke módjára. Talán megrémülhetett, mikor Joey lelökte a követ, ami eddig fogva tartotta õt, de hirtelen a levegõbe röppent, s cikázva repülni kezdett. Ki tudja miért azonban elég ügyetlenek bizonyult, mintha kába lenne, vagy beteg, nyekkenve pördül le a koporsó belsõ faláról vissza ahonnan indult. Össze-vissza csapong, zavarodottságában félõ hamar összetöri magát...
Kalmon az apró teremtésben azt a lényt ismerheti fel, akit megpillantott az erdõben, s valószínûleg ugyanaz akivel késõbb kapcsolatba lépett.
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín:A régi Trotta birtoknál Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Fila, Króner, Rouhn ______________________________________________________
- Szóval egy nagy rakás udvari fajtársam járkál Parda környékén? Azt sem mondtad mirõl kellene tudnom?! Letepertetek a saját gazdám birtokán, de rendben én türelmes leszek veletek, legyetek a vendégeim, s ha akartok még egy jó bort is kinyitok a mélyentisztelt uraknak...-morogja, s inkább türelmetlennek csipkelõdõnek kezd hatni amit mond. - Meghajolnék, de lássátok be nem tudok megfelelõen pukkedlizni nektek bekötött kézzel! Szuszog még egy darabig mérgesen, majd nyakát tekergetve próbálja oldani a merevséget. - No jó, - kezd bele barátibb hangon, türelmesebben - azért vagyok itt, hogy nehogy lába kelljen annak ami itt még az én uramé, de amihez senkinek semmi köze. Nem vagyok mindig itt, de néha eljövök ide. Bár hogy hol is lakon, az sem más dolga, de meglepõdnétek lehet ha elmondanám. Ez csak az eszességetektõl függ. A társatok nagyon hallgat, tán neki van a legtöbb sütnivalója. - bök fejével Fila felé. -Most mit akartok kezdeni velem? Esetleg elengedni végre?
Kivonja tõrkardját és elmebeteg várszomjas tekintettel szúrásra emeli
- Nem hiszünk neked ezért inkább kifolyatjuk a véredet.
* Eszem ágában sincs vért ontani, de úgy látszik a gazem.. ork ezt tudja ezért beszél ilyen fölényesen. Talán most változhat a felállás. Remélem valaki leállít mielõtt bevégezhetném, hiszen a társaim sem tudják, hogy nem akarom igazán megölni, legalább valóban õszintén fogják eljátszani a szerepet, hogy csak õk fognak vissza. Ha senki nem szól bele:
- Neem, hogy is nézne ki, hogy hollók vájják ki a szemed... elõször azt szedem ki... - mondja továbbra is elmebetegen.
Méregeti a félork szemét, hogyan tudná a rapírral szakavatottan kikotorni. szándékosan úgy csinálja, hogy a penge éle a szeme felé álljon. Nézzen csak szembe a sorsával, talán úgy készségesebb lesz.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Egyidõben Krónerrel õ is közbeléb, elõvonja egyik kardját, és keresztbe teszi a fogoly és a "támadó" között.
-Nekem se nagyon tetszik ez a patkány, elhiheted *mondja Filának*. Ha Krónerrel nem találkoztam volna *Króner felé biccent fejével*, azt hinném minden fajtádbeli ilyen pökhendi pengecsalogató. Szerencséd, hogy találkoztam vele, így most sokkal türelmesebbek vagyunk veled, mint megérdemelnéd. De vigyázz, fogytán van már.
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
- Hát te meg Aprónép? Hogy kerültél ebbe a kõ kalitkába? Különben is nem láttál egy ember nõt akinek a hosszú fehér botja ott pihen a polcnak támasztva? - szegezi kérdéseit az erdõpillének. Nem erõszakos, de határozott és választ vár a kérdéseire.
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín:A régi Trotta birtoknál, a kriptában Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Joey, Kalmon (NJK) ______________________________________________________
- Szerintem nem érti a nyelvet. Bizonyára megvan a saját nyelvük, velem már kapcsolatba lépett egyszer, még az erdõben idefelé jövet. Ért a szellemnyelvhez, de most mégsem próbálkozik. Talán próbáld meg te, Joey ha képes vagy rá. Olyan zavartnak látszik, szerencsétlen. Vajon mi lett vele?
szólal meg Kalmon. A lény valóban nincs jól, alig tud feltápászkodni, s megállni a lábán. Tekintetét a lovagra emeli, apró szemei kábán bámulnak fel az emberre.
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín:A régi Trotta birtoknál Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Fila, Króner, Rouhn ______________________________________________________
Talán túl korán avatkoztak be Fila tervébe a többiek, vagy nem volt elég meggyõzõ, de a fogoly szorongatott helyzete ellenére megõrzi hidegvérét. - Engedjetek el. Lássátok be semmi okotok nincs így tartani, hacsak, mint az emberek általában nem néztek le engem mert orknak születtem. Látod, Kölyök csak olyan mint az epe, ez a mi sorsunk, de azért kívánom hogy te ne csalódj az emberekben. -szól Krónerhez. -Ha az uram megtudja, hogy feleslegesen zaklattatok haragja el fog érni titeket! Követelem, hogy azonnal eresszetek utamra.
-Nem hiszem hogy a te urad, olyan hatalmas lenne, hogy közülünk bárkit utol érjen. Ha abban a kis porfészekben tengeti a napjait. Ugyhogy ne is számíts arra hogy elengedünk.
Kezd kijönni a béketûrésbõl, egyre dühösebb arckifejezést ölt:
-Nem vagy alku helyzetben...lehet hogy hiba volt a társamat megállítani, ha esetleg másodjára is sikerül õt felidegesítened, nem fogom megállítani, és teszek róla hogy más se tudja. A gazdádtól nem félek, mellesleg soha nem tudná meg mitõl halt meg a szolgálója, szép csendben eláshatnánk téged a környéken. Mit szólsz hozzá?
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi? S a görcsös ököl, a keserû könny daca, amikor pokoli sorakozót ver a Bosszú, s erényeink õt rohannak követni? Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?"
- Ahhh...-sóhajt fel a fogoly, de látszik sunyi mosoly bujkál a szája szegletében, mint aki a nevetését tartja vissza. Vajon Króner szavain, vagy azon támadt nevethetnékje, amit Rouhn mondott?
A kicsi szárnyas lényt a tenyerébe ülteti, és elõveszi vizes kulacsát. A kulacstetõbe kevés vizet tölt neki és elé rakja. Majd végigpróbálja az összes nyelvet, amit csak ismer hátha sikerül pár dolgot megtudnia a fogságba esésének körülményeirõl.
- Rendben van, nem vagy ostoba. A környéket jól ismered, tehát tudod, kit keresünk és azt is, hogy miért. Ha nem mondod el, mit tudsz róla, akkor tényleg te vagy az.
- Márpedig ha így van... Mi nem fogunk kivégezni, mi csak beviszünk a városba, és átadunk azoknak, akik a véredet akarják. Õk kevésbé lesznek kényesek, régóta várják már, hogy végre nyilvánosan kerékbe törjenek valakit. A ló mögött akár hason csúszva is elérjük a várost egy nap alatt.
Kérdõn néz az orkra
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
________________________________________________ KM esemény [Alauron] Helyszín:A régi Trotta birtoknál, a kriptában Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Joey, Kalmon (NJK) ______________________________________________________
A parányi test eléggé össze van törve ahoz, hogy meg sem próbáljon elmenekülni, közelebbrõl megnézve talán megsérülhetett a szárnya, mikor legutóbb repülni próbált. Olyan érzés, mintha egy törékeny madarat tartana a lovag. Viszont jó jel lehet, hogy az apró nõ szemei kitisztulnak, kíváncsian pislant körbe. Sajnos a nyelvet nem érti, de most hogy összeszedte magát koncentrálni kezd, s Joey érzi, hogy elmélyével kinyúl felé kapcsolatot keresve... -Úgy látom kezd feléledni.-mondja Kalmon.
//Ha meghallgatod, küldj egy privit, és én is priviben írom majd meg mit mond neked.//