• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 24 / 153 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 153

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.05. 14:27

hát nálunk sem naon szoktuk vezet a Y mailre kltött Y pontokat bár mostansság elkezdtünk leszokni arról,hogy mindnekinek van y je :P Fp felnyomással csak az a gond,hogy a seb nem gyógyul be és ilyenkor lehet jó kis seblázat kapni fõleg,hogy nem is érzi az illetõ :P

Részbeni begyógyitással attól függ,hogy mi..ha 1 ütéssel nyilr kar törés van akko nem hiszem,hogy részben spec engedném...mert ugye más következményekkel is jár és akko 1 ideig jó utána romlás következik be az állapotba,de ha pl 1db 2 éps vágott seb mondjuk a kézen,azon elhet gondolkodni :roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.05.05. 17:54

Bocsika emberek az elõzõ bárd témához van 1-2 hozzászólásom.
Jómagam is elég aktív bárd volnék ,és a legszigorúbb szabályrendszer szerint egyszer töltheti fel méghozzá éjjközépkor(talán 1 rúnás cikk szerint??) Mondjuk nekünk a saját csapatban a fõ megkötés az hogy szabadszemmel látható csillagfény legyen és akkor bárakárhányszor.Úgyis eléggé nehézkes tud lenni szegények élete egy rosszabb idõben.Mondjuk 2-3 hétig esik, vagy csak hasonlóan car idõ van mint pl ma.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.05. 18:06

Na ja én is ezt tartanám logikusnak mondjuk igaz az éjj közép idején kiment a fejembõl xD de valóban ez van irva a NAGY ZÖD ben :P
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2007.05.06. 11:53

Egy alkalom az nem sok. De oké. Damakban úgyis ritkán felhõs az ég.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.05.07. 22:26

Hali!

Valaki ki tudná nekem fejteni,hogy az oldalon a harci sziuáciokat jellemzõen hogy oldjátok meg ? Gondolok itt arra -beleolvasva pár zárt kalandba- hogy kockát ugye értelemszerûen nem használtok,mindenki csak elmeséli mit is akar csinálni ,bár néhol elõfordult az is hogy 1 támadást és eredményét,hatását is a JK írta (asszem). Ebbõl kifolyólag akkor a karakterek kocka nélküli értékeinek összehasonlítása alapján dõl e el a találat vagy más a bevett szokás.Ettõl függetlenül a sebzés meghatározása is hasonló homállyal van fedve kicsiny fejemben. Esetleg ezen dolgok ugyanúgy a KM/HM hatáskörébe tartoznak mint az szint/kp/yp és én csak azt közlöm mit szándékozok tenni?Ezek sajnos kicsit alapvetõ kérdések ha szeretnék pl harcos fõkasztú karit ,meg egyébként sem mindegy.

Legmélyebb tisztelettel :Herold Bardelott
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.07. 22:37

Az hogy nem láttod a dobásokat nem jelenti azt,hogy nem is dobnak az emberek :lol: Probáld meg pl úgy leirni,hogy meg pobálod kiismerni az ellenfeled és egy sikeres kitérés után felhasználva a rést a védelmén ledited a buzogányod,hogy fejbe kólinthasd :roll:
erre dobsz vmit,amit megosztod a km del az már más kérdés,hogy pm,reagban,emailban stb ben osztod meg vele.Õ meg leirva az értéked alapján,hogy pl jó probálkozás és fejbe kólintottad vagy hajszálnival ugyan,de mellé ment vagy akkorát estél mint a ház mert megcsusztál egy vizes fûcsomón :roll: Kb igy lehetne... 8)
ha nagyobb csata van,akkor azt kmi utasitásra,hogy mit kér tõled õ meg csak mesél...te azt irod le,hogy mit szeretnél tenni az vagy sikerül van nem :roll:

A példámmal élve ugye ott volt egy kivárás harci teknika és egy célzott támadás.Ezen felül meg kell nyerni a kezdeményt :roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.05.07. 22:58

Schinter:

Hm... köszi. Akkor megy a háttérben a dobálgatás :) ez így jóval egyszerûbbé teszi a dolgot.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.05.12. 19:14

Érdeklõdni szeretnék ,hogy a hazárdjáték képzettség,hogyan is alakul mert UT-ben le van írva hogy pl 2. fokon ismerek az adott kultórkörbõl 5 játékot és ebbõl 3 az ami közkeletû nah igen de akkor mind az 5 nek ugyan az a szintje,tehát 2??mert akkor pl felveszem 5.fokon elsõ szinten és akkor a szabályok szerint csak a hamisjátékosoknak min 4.szinten van ellenem esélye és 35 vagy annál is több játékban.Ez az én sztem reális véleményem szerint elggé durva.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.12. 19:58

Nincs megkötve az utban,hogy mi kell az 5-s szinthez?Ahogy ismerem az ut nem erõõl hires xD Amugy meg hogy ha te kiperkálsz érte x Kp-t vagy tp-t vagy mit az 5. szintért és semmi máshoz nem értesz,akko hajrá...Ezt tanultad egséz idáig csak akko ne csodálkozz,hogy a nagy nehezen megszerzett pénzedet az elsõ sarkon 2db 5 éves 1/3 tsz s tolvaj kis srác elveszi tõled :roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.05.12. 20:28

Igazad van Schinter és köszike a figyelmeztetést,:lol:
de azért a konkrét játéktech is érdekelne mert számomra az itteni kép az igazán fontos!!

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.05.12. 22:07

Erin!
A hazárdjátékkal kapcsolatban annyit fûznék hozzá, hogy az, hogy te milyen fokon ismered e képzettséget nem azt jelenti, hogy milyen "szinten" ismered a játékokat.... hanem a képzettségi fokok szerint több és több játék szabályaival vagy tisztában, ismered teljességgel õket. Viszont van benne egy csavar is - mert nem mindegy, hogy milyen képzettségi fokon tanultad meg az adott játékot - ugyanis ez dönti el, hogy ki fog gyõzni az adott játékban - persze itt azért megjegyezném, hogy ez itt nekem kicsit zavaros volt a leírásban... :roll: - de olyasmit szûrtem le, hogy minél elõbb tanultad meg, annál jobban ismered, mert annál többet "gyakoroltad" - hiába, hogy tisztában vagy a szabályokkal, de úgy jobban "hozzácsiszolódik" az elméd...
Egy hamisjátékos pedig egyel magasabb hazárdjátékosnak minõsül, ha alkalmazza a képzettségét... hogy kinek van esélye így nyerni ismét attól függ, hogy ki milyen fokú Hazárdjátékkal rendelkezik (Te az alap fok, ellenfeled aki Hamisjátékot is használ alap+1 fok) - és így ezt kell összevetni.

Nyílt részlegben pedig indulásként a nagyon-nagyon max képzettségi fok a 4. - de ezt nagyon, de nagyon meg kell indokolni az elõtörténetben!!! A "bevett szokás" a 3. és a 2.fok.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.05.12. 22:16

Egy kérdésem nekem is lenne...

Vannak ugye az amazonok északon. Nos ... sehol nem találtam utalást arra, hogy milyen szakrális vezetõjük van....
Papnõk õk, vagy sámánnak minõsülnek, vagy minek?
Én papnõkre tudnék gondolni Természet és Lélek szférával párosítva a Földanyát.

Segítsetek nekem eligazodni ezen...

Köszi!
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.05.12. 22:58

Yvett a kérdésedre reagálva. Nem rémlik bár lehet hogy tévedek, hogy bárhol lenne utalás amazon istenekre szóval a papnõt azt kizárnám. Inkább sámán jellegûnek tudom elképzelni, de mindenképp egy spec dolog. Esetleg azt el tudom képzelni, hogy Arelt imádják más néven. Mondjuk talán az lenne a legegyszerûbb magyarázat ebben a kérdésben.

üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.05.12. 23:20

Garma!
Sajnos Arelt mindenképpen kizárnám - a könyvben (Titkos Fóliáns) ez áll:

"Egyetlen istent imádnak: a néven nevezhetetlen õsistennõt, akit Földanyának mondanak, ha mindenképpen meg kell szólítaniuk. A Földanya kultusza igen õsi, egyes tudósok szerint Igerét tisztelik e néven. E feltevésben legalábbis ott gyökrezhet az igazság magja, mert az amazonok a kyr nyelv egyik különös, ám tisztán felismerhetõ nyelvjárását beszélik."

A sámánt csak azért vetettem fel, mert ugye nomád népség (hellyel közzel lehet rájuk ezt mondani). De a Földanya nem szellem - szóval a sámánizmus ilyen téren nem lenne helytálló szerintem.

Azért köszönöm, hogy hozzászóltál :)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.13. 8:15

Yvett: A következõ agymenés forrására már nem is emlékszek, de mintha valami olyasmirõl lett volna szó, hogy a Földanya (aki talán Igere) panõi a legöregebb és legtapasztaltabb harcosok lesznek. Amikor elkezdenek öregedni, és már elég magasra felfúrták magukat a ranglétrán akkor kezdenek el vallási/mágikus dolgokkal foglalkozni (mert méltók lettek rá). Vagyishogy elég sok, de eléggé tapasztalatlan papnõ(szerûség) irányítja a társadalmat. De hogy ezt valamilyen netes fórumban olvastam, cikkben, vagy hol, azt el sem tudom képzelni, szóval ez csak fenntartással kezelendõ. A sámánizmus viszont már csak azért is kizárható, mert a klasszikus (MT-s) sámán csak a déli pusztákon tevékenykedhet, másmilyenrõl meg nem nagyon tudunk...
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 24 / 153 • 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 153

Vissza: Csevegõ