*Nyna teljesen beleéli magát a színdarabba. Anyja megszerettette vele a mûvészeteket, és a lány ezért mindig is rajongott a színházért. A szünetben bólint Cartyssnak és nézi, ahogy a férfi eltûnik a forgatagban. Õ is feláll és sétál kicsit a páholyban. Iszik egy kis frissítõt és unalmában elmegy és leelenõrzi sminkjét és ruháját a toaletthelyiségben. Közben hallgatózik és próbál informálódni. Fontos személyek arcát vési az emlékezetébe és kavarog kicsit a tömegben. Végül visszatipeg a páholyba és várja kedvesét és az elõadás folytatását.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
*A sminkeden csak aprókat kellett igazítani, a ruhád rendben volt. A forgatagban most még érezhetõ a veled szembeni fenntartás, ám azt is leszûröd az emberek viselkedésébõl, hogy a következõ alkalomkor már minden gördülékenyebben, jobban fog menni - hisz sokan csak a mások tartózkodása miatt maradnak távol tõlled - nehogy szó érje õket... A nõkben egészséges féltékenységet érzékelsz, hisz nincs olyan férfi, aki nem nézne rád csillogó szemekkel elismerõen. Rengeteg arcot kellene megjegyezned - így örülhetsz, ha a legközelebbi találkozáskor emlékszel arra, hogy itt a Gattearban láttad az illetõt. Mire visszaérsz a páholyba Cartyss más ott toporog. Amint meglát kicsit neheztelõen néz rád.* - Kedvesem, hol voltál? Már aggódtam, hogy valami bajod esett.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
*Elmosolyodik a korholásra és ad egy csókot Cartyssnak.*
- Nem vagyok én olyan elveszett. Nem kell úgy féltened.
*Leül párja mellé és várja az elõadás folytatását. Egyre jobb a kedve. Imádja, ha a nõk féltik tõle a párjukat. Ez számára elismerés. Érzi, hogy az itteni nemesek kezdenek számolni a jelenlétével. Kényelmesen elhelyezkedik és nézi az elõadást.*
- Nem vagy elveszett, de az elõbb rosszul voltál a tömegben. Kérlek ne csinálj velem ilyet mégegyszer! Még szép, hogy féltelek! Bele is rokkannék, ha valami bajod esne...
*A korholást a nézõtér sötétülése szakította meg. Cartyss is inkább féltõ volt mint neheztelõ rád nézve. Újra kényelmesen helyetfoglaltok, s az elõadás perceken belül folytatódik. A következõ óra is hamar eltelik - egyszerûen az idõérzék kikapcsol az elõadás közben. Bár a darab vége drámai fordulatot vesz, de a történet így kereken elmondhatatlanul csodálatos, magávalragadó. Fergeteges tapsvihart kapnak a színészek, majd egy fertály óráig élljenzi õket a közönség. Mikor mindennek vége szeretõd hozzád fordul.* - Nyna drága, nos hogy tetszett az elõadás? És mi jót szeretnél még csinálni az este folyamán?
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
*Nynára mély benyomást tesz az elõadás. A végén feláll és õ is tapsol ahogy csak bír. Kislányos öröme látszik az arcán. Mikor végre kikerül a színház hatása alól odafordul Cartysshoz.*
- Nem láttam még ilyen fergeteges elõadást. Legszívesebben sírni tudnék a gyönyörûségtõl. Eléggé kifáradtam. Ha nem lenne ellenedre hazamennék és lepihennék. És köszönöm az estét. Nagyon jól éreztem magam.
*Kacsóit a kyr nyaka köré fonja és felhúzódzkodik. Gyengéden megcsókolja és csillogó szemekkel rámosolyog. Nagyon hálás vagyok. Annyira, hogy azt el se tudod képzelni. Használd ki az alkalmat és vigyél haza. Nem bánod meg. Tekintete leplezetlen vágyakozást tükröz.*
- Nagyon örülök, hogy ennyire elnyerte a tetszésedet ez az elõadás. - *visszaölel, s a csókot viszonozza. Arcáról süt a boldogság, az öröm. Ahogy a leplezetlen vágyakozást megpillantja a szemedben apró gyöngyszemként jelennek meg a homlokán a verejtékcseppek, s finoman, de erõsen magához ölel, szorít... Rövid "dédelgetés" után elenged, belédkarol és lassan kivezet a páholyból.* - Akkor térjünk haza. Úgy sem lesz fogadás az elõadás után.
*Az alsó nézõtérrõl már az emberek kiszállingóztak ekkorra. Már jóformán csak a páholyban lévõk igyekeznek a kijárat felé. A megismert beszélgetõ partnereket sehol sem látod, ellenben most érzed igazán a bõrödon, hogy mennyi szempár tapad rád-rátok. Ki elismerõen, ki féltékenyen, ki vágyakozva, ki rosszallóan - de tény, egy este elég volt ahoz, hogy alaposan megkeverd azt a bizonyost az úri körben. *
*Büszkén feszítve Cartyss mellett sétál ki a színházból. Állát felveti és éppen megfelelõ gõggel az arcán távozik párjával az épületbõl. Amikor besegítik a hintóba lefoszlik róla az arckifejezés és újra átvált bûbájosba. Hazaúton elõször kicsit gondolkozik, aztán megszólal.*
- Itt Shulurban milyen árban vannak a rabszolgák?
*Várva a választ kinéz az ablakon és elréved az éjszakai fényekben.*
*Ahogy kivonultok még elcsíped az állítólagos nõvéredet amint egy ismeretlen, úgy 30 év körüli, nem túl jóképû, de nem is ronda pasival beszáll egy bérkocsiba és eljajtanak.
A kocsiban Cartyss meghökken a kérdéseden. Elõször csak akadozik a légvétele, majd rendbe szedi magát.* - Rabszolgák? Miért kedvesem?
*Pár pillanatot gondolkozik, hogy mit válaszoljon, aztán belekezd.*
- Anyám mindig azt tanította, hogy egy jó rabszolga sokkal jobb, mint egy szabad szolga. Ha megfelelõen bánik velük az ember, akkor jól jönnek a szükségben. És önálló életemet elkezdtem távol az otthonomtól. Azt hiszem, itt az ideje, hogy szerezzek magamnak rabszolgát. Csak nem tudom, hogy milyenek itt az árviszonyok. Toron nagy rabszolgatartó ország, így azt sejtem, hogy nem olyan magasak, mint az északi városállamokban. Nekem van rá úgy 6 aranyam.
- Jó rabszolgát igen nehéz találni. Nagyon kell érteni ám a vásárlás fortélyaihoz, hogy ne egy selejtes, végórában élõ akármit kapjon az ember a pénzéért, vagy esetleg ne szökjön meg rövid idõn belül, visszatérve eredeti gazdájához, hogy újra eladhassa.
Hm... 6 arany...
Mégis milyen rabszolgára gondoltál?
- A rabszolgavásárláshoz értek. Nem az a gondom. Amúgy valami testõrfélét, meg egy szolgálólányt akarok venni. Kiválasztani ki tudom a megfelelõeket, csak az itteni árakkal nem vagyok tisztában. Adhatnál mellém egy embert, aki tisztában van az árfolyamokkal. Csak ennyit kérek. A többit megoldom.
*Nyna szavai magabiztosságot és eltökéltséget sugallnak. Látszik, hogy a fejébe vette a dolgot és ilyenkor nem könnyû eltántorítani.*
- Sajnálom... de egy testõrfélére nem elég a 6 arany. Ahhoz kicsit több kell. Ha gondolod én elkísérlek a rabszolgapiacra. A kikötõ negyedben van egy teljesen elszeparált helyen, de nem épp ilyen kifinomult hölgyeknek való hely az.
- Köszönöm segítõkészségedet, de ezt magam szeretném végigcsinálni. Anyám azt mondta, hogy az ilyet csak saját magunk megérzései alapján lehet jól véghezvinni. Amit megtehetsz értem, hogy adsz egy kísérõt, aki elkalauzol. Majd megpróbálok alkotni valamit 6 aranyból.
*Összeráncolja a homlokát és agyal rajta, hogy miképp egyenlítse ki a pénzhiány problémáját. Praktikákon töri a fejét, majd sóhajt egyet. Ha megérkeznek haza, akkor magába mélyedve sétál be a házba kedvese oldalán.*
- Kedvesem ne haragudj meg, de nem szívesen engednélek el egyedül - még kísérõvel sem, hogy én nem vagyok ott.
Talán egyetlen ember van akire rá merlek bízni - Zagersa Notrogs, õ a személyes testõrségem parancsnoka.
A 6 aranyból pedig nem fogja futni normális testõrre... 10-15 arany talán, és még akkor sem a legjobb vételt választottad.
*A rezidencia szépen ki van világítva. Amint a kocsi megáll a ház elõtt egy szolga siet elétek és nyitja ki hajbókolva az ajtaját. Cartyss egyenesen az emeletre vezet a szobátokba.*
- Nyna, kérsz valami harapni valót most?
*Bólintva konstatálja a férfi válaszát és követi az emeletre. Odafent szép lassan elkezdi lehámozni magáról a ruhát.*
- Ilyen késõn már nem szoktam enni.
*Látszik rajta, hogy kicsit le van lombozódva. A ruháktól és ékszerektõl megszabadulva a mosdótálhoz megy és lemossa magáról a sminket. Utána az ágyhoz sétál és bemászik. Hasrafekszik és átölelve az egyik párnát mélyen gondolkozik valamin.*