Résztvevõk: Castor
-Hm, szólok neki, ez természetes. S hogy mit kér fizetségképp...Trixi, vagy a kamasz biztos tudja, mi a módi, majd érdeklõdünk. Sosem találkoztam még javea papnõkkel. Fogalmam sincs hol laknak, miként festenek s mifélék. Nem gonoszak, ezt teljes magabiztossággal állíthatom. De hogy mennyire szeszélyesek, az talány...
Mikor szóba kerül a dalnok, szomorkásan megáll a keze a válogatásban s castorra pillant:
-Szerintem nincsenek együtt. Trixi elég indulatosan távozott pihenni. És...másképp sem egy pár már õk. Valami végérvényesen elszakadt a férfiban, amikor úgy összekaptak. A verekedéskor. Ápolta, mert nem szívtelen, de szerintem nem a szerelem fûtötte azt a gondoskodást. A nõvérem szerintem ezért dühös. Õ...nehezen esik szerelembe s ha átvágják...Nem tudom mi lesz. Bízom benne, hazája földje gyógyír lesz lelkére. Tudod az ilyen szép férfiak gyakran csapodárok és hûtlenek a szív dolgaiban, hisz tudják, milyen erõvel bír szépségük a nõi nem felett s szereteik azt több fehérnépnek megmutatni, nem csak egynek. A nõkkel is így van ez, ha kivételesen gyönyörûek. Ritka, amikor szerénység és engedelmesség ölelkezik karba az ilyen küllemi bájjal.