• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szórakozónegyed - Kyr színház

Ahol mulatozol...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
62 hozzászólás • Oldal: 4 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.02. 13:27

- Rendben beszélek velük. Ha õk is tanulni akarnak akkor elhoom õket.
- Mikor tudna ránk idõt szakítani?
az öreg válasza után elköszönök tõle és a könyvtárostól és visszamegyek a fogadóba
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.15. 7:36

a könytárba érve megkeresük Mirnamot
- Üdvözletem Mirnam.
khálul
- Lighra õ Mirnam az õ barátja fog tanítani minket rendes emberközös nyelven
- Minam engedd meg hogy bemutassam a társam. Õ Lighra. A közös nyelvet valamennyire ugyan megérti, de azért a biztonság kedvéért fordítani fogok amikor szükséges. Elõre is elnézését kérem hogyha az ön számára ismeretlen nyelven beszélünk.
- Akkor el tudnánk menni a barátjához. Bocsásson meg, de még sok dolgunk van ma.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.15. 12:39

HM: Kalmárfejedelem, addig, amíg a két karakter az én küldetésemben jár el.
JK: Kriak
Esemény: A könytárban, nyelvtanárnál

-Természetesen. Örvendek. -biccentett Marnim.
- Kövessenek kérem, //Off: nem tudom hogy Lianna hogy hívta a nyelvtanárt de én most Benat-nak nevezem el.// ...Benat már várja önöket a zárt részlegben.

...

A Zárt részlegben hosszú asztalok vannak a kutatók számára és kicsiny asztali lámbák amelyeben megbûvölt kristály szolgáltatja a világítást, lágy szórt fénnyel.

- Ááá, az újdonsült tanítványok!- mosolyog Benat.

-Kérem foglaljanak helyet...azaz nekem az is jó hacsak törökülésben leülnek...hm...akkor is felérik az asztalt.

- Nos tehát önök ketten lennének azok. Önnek erv nyelvet a társának pedig közös nyelvet kellene tanítanom igaz?

- Rendben. Beszéltem a könyvtárossal, ingyen vállalom, ha Kriak az órákért cserébe közös nyelven leírja a népe szokásiat, legendáit.

- Egy nyelvóráért cserébe. Két ív papirost. Ez tisztességes üzlet azt hiszem.

-A részletekrõl:

- Nem tudok egyszerre két fele koncentrálni és kétfele tanítani magukat.
- Délelõtt 8-10-igy a társa délután 10-12-ig maga jön tanulni. És minden nap, legalább két hónapon keresztûl. Nyelvet tanulni csak intenzíven lehet.
Nem tudom mennyire tanulékonyak de két-három hónap alatt el lehet sajátítani a legegyszerûbb közlésformákat, utána már csak a szókincsüket kell bõvíteni. Ez csak a "pongyola" társalgási nyelvre vonatkozik, ha ennél mélyebb képzést akarnak akkor napi négy órában kellene ide járniuk, de annyi idõm meg nekem nics. Maximum összesen napi négy órát tudok szánni tanítványokra.

- Akkor azt hiszem máris kezdhetjük....köszönöm, hogy az elején marad egy kicsíit, mag a társa nem beszéli annyira a közöst, hogy ketten is elboldoguljun...addig talán ön pedig vegyen el egy ív papirost..

Benat délig tanítja Lighrát.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.15. 13:07

- Üdvözlöm Benat. Engedje meg hogy bemutassam Lighrát a társamat.
- Igen méltányos az ajánlat. Köszönöm ez nekünk megfelel. Azt hiszem akkor minden alkalommal eljövök Lighrával amíg õ tanul addig én írok ha ez nem zavarja önt. Legalább rám is ragad valami. Mindig hall újat az ember.elmosolyodok majd Lighrára nézek és khál nyelven folytatom
- Vállalja a tanításunkat amíg te tanulsz reggel 8-tól 10-ig addig én írok neki a népünkrõl cserébe utána engem tanít egy másik emberi nyelvre. Ha ez neked is megfelel így.
visszaváltok közösre
- Bocsásson meg. Csak elmagyaráztam Lighrának, hogy miben állapodtunk meg azt hiszem neki se lesz kifogása ellene.
Majd leülök és elkezdem leírni népem legendáit és közben hallgatom Benatot és Lighrát

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.15. 21:46

HM: Kalmárfejedelem, addig, amíg a két karakter az én küldetésemben jár el.
JK: Kriak
Esemény: A könytárban, nyelvtanárnál

Kínosan lassan telik a két óra Kriak számára. Néha-néha felemeli nagy szõrõs busa fejét, hogy fordítson Benat és Lighra között, de ahogy a khál nõstény egyre jobban belemelegszik a kommunikációba és a gesztusnyelvbe, mind kevesebbszer igényli Benat a külsõ segítséget.

Lighra nem buta lány, különösen az új szavakat jegyzi meg hamar, azonban a közös nyelv grammatikáját még jócskán gyakorolnia kell.

Krikak mencsaiba egy darab tiszta tömör rajz-grafitot kerítenek, de az írás így is veszõdséges kínlódás a khálnak. Az elején még tán egy kis örömét lelhette benne, hogy õ mostan itt népe történetírója, ...csak írni ne kelljen!

Benat látva kínlódásodat megjegyzi:

-Tudja mit? Holnapra kerítek egy deákot és a terem végiben szépen tollbamondja neki a történeteket. Jó lesz így?

Aztán Kirak nyelvórái következnek.
Az unatkozó Lighra ide-oda járkál a könytárban és nézelõdik.
Végül csak dél lesz.
A könyvtárból kifele jövet Lighra megjegyzi:

- Nem is olyan nehéz az emberek nyelve. De én ezt nem fogom tudni türelemmel kivárni míg mindketten végzünk Kriak! Megöl az unalom!
Szerintem meg lehetne beszélni a tanárral hogy váltsuk egymást nem?

Benat beleegyezik.

-Menjünk Kriak, farkaséhes vagyok.-mondja Lighra és ...talán elsõ ízben, belédkarol, hogy együtt menjetek ki a Könyvtárból.

//Off: Szerelem terén meddig jutottál el Lighrával?//
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.15. 22:05

// off semeddig :) eddig ez a belémkarolás volt a csúcs //
- Köszönöm, de nem szükséges és nem árt gyakorolnom az írást csak berozsdásodtam egy kicsit majd belejövök.
- Köszönjük az órát.
-Viszlát holnap.

[/i]a mancsára rakom a sajátom miközben elmosolyodok
- Én is éhes vagyok. Nem kell megvárnod amíg én végzek legközelebb menj csak nyugodtan majd a fogadóban találkozunk.
szépen visszasétálunk a fogadóba
// of folytatás a fogadóban//

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

Re: Szórakozónegyed - Kyr színház

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.01. 12:38

JK: Abu Sain
Esemény: Az "Itt valami bűzlik..." c. küldetés felvállalása, kutatás a Kyr Színház könytárában
Helyszín: Könyvtár
Idő: 12.30.

Beletelik egy félórába míg átmész a Szórakozónegyedbe a Kyr Színház kiskönyvtára magában a színházépületben üzemel.
Megállsz az impozáns épület előtt (az épület leírását lásd a topic nyitó reagjában), a falra kitéve nagy keretes plakátok az éppen soron következő előadások címét, időpontját tűntetik fel:

- A corna-dinai háború története- operett
- Vérnász-gorviki szomorújáték 2 felvonásban
- Kyr vér -godorai hőseposz 3 felvonásban

A könyvtárszoba aktaja vörös kárpittal van bevonva, odabent a padlótol a plafonig polcok, tekercstartők, kis olvasólámpák és kisasztalok egészítik ki a berendezést.

-Segíthetek uram? - mondja az agg könyvtáros.
-A könyvtárhasználat napidíja egy ezüst. Köszönöm.
-Baralngi élőlények?...Hát...tudja mi neigen tartunk itt tudományos műveket, hanem jobbára szépirodalmat, de megnézem mit tehetek...

Kisvártatva visszatér egy könnyvel:

"Barlangjárók kis kézikönyve." -Csak ezt találtam. -mondja.

//Off: Kérek PM-ben százalékdobásokat. Annyi százalékdobást, amennyi az intelligenciád 10 feletti része, hogy Abu mennyi információt tud kihámozni a könyvből. Hanyas a közös nyelv ismereted? Azt is küldd el.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.07.01. 15:42-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.01. 14:32

(Abu Saim)

Miután megkaptam a soványka könyvet leülök egy asztalhoz és keresgélek benne van e szó a büdösgyíkokról. Átlapozgatom és keresek hasonló habitusú de más néven futó állatokat is, a méregköpet mint jellegzetes szokás segít eldönteni hogy a keresett fajról van-e szó. Elsösorban viselkedését, étrendjét és méreteit taglaló részeknek nagyobb figyelmet. Kíváncsi vagyok hogy az író szerint értelmes lények-e vagy csak egyszerű ragadozók? Saját tapasztalatból ír vagy csak hallott róluk? A mérgüknek milyen hatásai vannak? Savas-e vagy csak mérgezö? Többször köp és csak utánna jön a marcangolás vagy az áldozat reakciójátol függetlenül lerohanja azt? Szóval kivesézem a könyvet. :D
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.01. 15:42

JK: Abu Sain
Esemény: Az "Itt valami bűzlik..." c. küldetés felvállalása, kutatás a Kyr Színház könytárában
Helyszín: Könyvtár
Idő: 13.30.

A könyvet egyszerű nyelven írták, nem nehéz megérteni, de sajnos nemnagyon tér ki a barlangi élőlényekre, inkább a barlangászat rejtelmeibe vezet be, milyen eszközökre, felszerelésre van szükség, hogyan tájékozódjunk a föld alatt és hogy hol keressünk féldrágaköveket.

Egy pár oldal foglalkozik csak a barlangászat veszélyeiről és az ott őshonos létformákkal, egy pár mondat megemlíti a büdösgyíkot:

"Magassága elérheti az 1,6 métert, hossza a 8-14 métert. Bőre a színét változtatja, beleolvad a barlangok sötétjébe. Torkában méregzacskók vannak, amit áldozatára köp. Veszélyes ragadozó, szagáról könnyen azonosítható." (Off: Ez most a csatornában nem lesz kapaszkodó....:D)

Ennyi. Ez a könyvtár tényleg nem a tudományos gyűjteményéről híres.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.01. 16:02

(Abu Saim)

<... ez nem túl sok ... a fene megette a színész palántákat és az utca embere? ... arra nem gondolnak? ... jó nagy ez a gyíkocska ... >
<... nézzük csak ... no akkor ugye kell a fejsze, a zsák a fejnek, ... legyen egy köpeny is ... hátha nem marja át ... mit ehet a rohadt dög? ... a fene hogy erröl nem ír semmit ez a vacak homoktúrkász ... no kap egy csirkét hátha ... talán nem leszek veszteséges ...>
-Köszönöm uram a segítökészségét.-Szólok hallkan a könyvtároshoz és a könyv kíséretében teszek elé az asztalra egy ezüstöt. Kilépve a kapun a Szeráj felé veszem az irányt.
< ... akkor most magamhoz veszem vagyonom ... mit vagyont azt a pár lyukas garast amim van ... aztán irány a Bazár ... mire ott végzek mehetek a trutyiba ... remélem nem kamuzott és tényleg nem szállítanak ma ... >

//Ha nincs semmi a Szerájban és a Bazárban akkor pls a kikötö csatornánál folytassuk. Ha meg van akkor ott ahol...//
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.29. 15:36

JK: Erlon Arts
Esemény: Bemesélés a negyedbe
Helyszín: Színház
Idő: este

A vörös brokátfüggöny lehullt a diva mögött mikor kiénekelte az opera utolsó záró monológját.
Óriási taps-fütty és ováció jelezte: az úri közönség tetszését elnyerte Orthus Amadeus pyarroni bárd darabja: A Dúlás.

Mint művészetkedvelő ember te is lelkesen tapsolsz, nagyon jó darab volt, megérte azt az egy ezüstöt kifizetni érte. Egy szomorú drámai történet, egy szerelmespárról, akit elszakított egymástól a Dúlás, mikor Ó-Pyarront Krán eltörölte a föld színéről.
Az énekesek igazán kiválóak voltak, főleg a Tamarát-t játszó testes énekes előadása nyűgözött le, nem úgy mint nő, hanem mint énekes; valami elképesztően tisztán és lélekborzongató gyönyörűséggel énekli ki a hangokat.

Felgyúlnak a fények, kicsit hunyorogsz tőle, aztán a széksorok között megindul az emberáradat csoszogva a kijáratok felé. Dámák színes ruháit, hajkoronáit és az őket kísérő urak díszes dolmányait látod magad előtt. Kacagás, zsivaly, átható parfümszag, és kicsit fülled a levegő. Az előcsarnokban már jobb. A szétszéledett erioni elit kis csoportokban tárgyalja hogy milyen szép volt a darab, és hogy melyik énekes kine a szeretője.

Lassan kiürül az előcsarnok és elhajtanak a hintók a Kyr Színház elől. Szép nyári erioni este van.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.07.29. 16:13

/ Erlon Arts /

* A tapsvihar részesévé válik a fiatal, s mohó dalnok. Miután a fények felgyúltak, a bárd nyugodtan ül tovább a karzatra támaszkodva. Fiatalos tekintete pásztázza az úri közönséget. Megjelenésében, modorában, erőteljes arccsontozatával inkább hat valamiféle uraságnak, mint sem egy lókötő bárdnak. Felszerelését az Enrawell Csillagának egyik szobájában hagyta, melyet két napja bérelt ki 1 ezüstérme fejében. Figyeli a dámákat, a fiatalokat, s az idősebbeket egyaránt. Pár hete érkezett Erionba, most még csak ismerkedik a „felhozatallal”.*

<… Hmmm… Úgy érzem Eriont nekem teremtették! Látván eme úri közönséget, a sok kivénhedt uraságot, kik csodálatosabbnál, csodálatosabb párjaikat csak azért hordják oldalukon, hogy felvágjanak erion felső tízezrének, s közben pöcsük lankadt, s annyi erő sincs bennük, hogy az ágyra egyedül felmásszanak! Na, de hát ezért vagyok én, s „sorstársaim”! Na nézzük csak. Hmmm… az a kis hetyke szőke azzal a frakkos illetővel. Nem is tudom… Á, inkább nem, azt biztos tömik, mint a libát a fiatalabb, kanos nemes urak. Nekem valami más kell. Valami visszafogottabb. Olyan, kin látszik tartása van, s párja meg valami aszott bakkecske. Kit szülei erővel adtak nőül a hozomány reményében. Hmmm… az a barna! Igen az talán ideális préda! Kecses is, visszafogott, látszik tartása is van, s nem a legfiatalabb. Talán harminc, harmincöt lehet. Párja meg valami bankárféle. Szivar a szájában, sör has, s túl lehet a hatvanon. Na nézzük csak, merre mennek?!…>

* Feltápászkodik székéről, majd megfogja kilenchúrújának nyakát, s fiatalos lendülettel a karzatról az előtérbe lépdel. Körbepillant a kifelé tóduló tömegben, s a barna hölgyet kutatja szemével.*

<… Hmmm… Ezek az uraságok valami estélyre szoktak menni egy ilyen színházi előadás után. Jó lenne megtudni, hogy a barna és a párja melyikre megy a száz, meg száz számra lévő társasági rendezvényből…>

* Kikéri kalapját a ruhatárból, majd mellesleg legjobb „arcát” , s kacsintását bevetve a ruhatári kisasszonyt levéve a lábáról érdeklődik az éppen előtte itt járt uraságról, s annak barna feleségéről.*

- Köszönöm a gyönyörű előadást szépséges hölgyem! * Mondja a pironkodó ruhatárosnak. * Ilyen élményben még nem volt részem, pedig Észak és Dél összes teátrumában megfordultam! *Forgatja a szavait.* Jaj, jut eszembe!? Hogy is hívják azt az uraságot, ki épp az imént kérte ki szépséges feleségének hermelin prémjét? Ismerős az arca, de hát minden nekem sem maradhat az eszemben, ugye. *mosolyodik el.* Apám régi jó barátja, volt üzletfele az illető, kisegítene szépségem, hogy megmondaná a férfi becses nevét. Annyira röstellem, hogy elfelejtettem. * Néz a lányra gerjesztő tekintettel.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.30. 16:42

Esemény: Beszélgetés az előtérben

-Ne nekem köszönje uram, hanem a művészeknek, nekem vajmi kevés közöm volt hozzá! -mondja a ruhatáros, aki férfi.

- Sajnálom, nem ismerem azt az urat, én csak nemrégóta dolgozom itt.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.07.30. 17:36

/ Erlon Arts /

* A bárd legyint egyet, majd megindul a kijárat felé, de visszaszól pár keresetlen szót:*

- Nem ártana, ha „urasága” minél hamarabb megismerné a törzsvendégeit a színháznak, mert még sok problémája adódhat a tudatlanságából fakadólag! *Kilép a színházból, majd felméri a helyzetet. Ha látja beszállni a barna dámát és agg férjét a hintójukba ő is fog egy várakozó kocsit, majd a kocsisnak szól:*

- Kövese azt a hintót! *Mutat a barna „tünemény” fogatára, s beszál a fogat hátsó ülésére*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.31. 12:00

Esemény: Beszélgetés az előtérben

A barna hajú lány
Kép
és a "bankár beszállnak egy fehér, kétlovas hintóba.

A nyitott konflist, amelyre felkapaszkodtál, szintén két ló vontatja. A kocsis nem szól csak biccent és tartja a markát.
Elindul a fehér hintó után, amely Erion fő sugárutain keresztűl határozottan a Palotanegyed felé tart. A hajtó gyors tempót diktál, csak úgy lobog a hajad a menetszélben.

Hamarosan eléritek a Palotanegyed maga, vastag falait és duplazsilipes kapuját. A fehér hintó éppen most tűnik el a falak mögött.
A kapuőrség megállítja a konflist. Szigorú tekintetű erioni hercegi Palotaőr lép hozzád:
Kép

-Jó estét uram. A Paloptanegyedbe csak érvényes meghívólevéllel léphet be, vagy amennyiben a kancelláriával szeretné felvenni a kapcsolatot azt tegye meg rendes fogadóidőben holnap.
-Láthatnám a meghívólevelét?

//Off: Joe a következő reagodat a Kalandozó küldetésben c. topicba írd! Kösz. :) //
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
62 hozzászólás • Oldal: 4 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Vissza: Szórakozónegyed