• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Herold Bardelot (Abu Saim)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
13 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Herold Bardelot (Abu Saim)

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.24. 0:03

Név: Abdullah la Khaleman de Ghordetras imn Abu Baldek (Abu Saim)
Kor: 19 év
Nem: Férfi
Faj: Ember (dzsad)
Kaszt: Boszorkánymester

- Jó legyen, elmondom miért van erre az egészre szükség, és miért kérdem a neved. Mint azt már kitalálhattad a forró Ibara vidékén láttam meg a napvilágot. A családunk ősi tradíciókat örökölt és nagyon rendesen ápolta is azokat. Nem akarlak a családom részleteivel untatni, a családi legendárium alapján állíthatom van 4 nővérem és talán 5 bátyám is. Nos igen, ez elég népes család de nem is hinnéd, én mindössze hármójukkal találkoztam eddigi életem folyamán. Ugye, látom te is meglepődtél. Nos amit fontos még tudnod a mi kis famíliánkról , hogy az általános dzsad istenek helyett, mi egy sokkal hatalmasabb égi pártfogót választottunk magunknak, most nevezzük Őt az egyszerűség kedvéért az Ég Nyolcadik Arcának. Nos a hagyományaink tükrében, mikor elértem a 10 éves kort engem is elkezdtek beavatni a sötét művészetek világába. Nem is hinnéd mennyi fájdalommal, és verítékkel jár ez a művész szakma. Állandóan csak a könyvek, meg minden féle üvegcsék felett görnyedni, míg odakint a többi gyermek boldogan játszadozik… Azt igérték drága szüleim kiknek szavukra hallgattak a városban, ne aggódjak majd ha felnövök én fogok remekül szórakozni, és a többiek fognak sírni meg görnyedezni a fájdalomtól Ezt akkor még nem értettem de mint magad is láthatod ez egy igen bölcs tanács volt. Nos ott tartottam, hogy megkezdtem tanulmányaimat és remekül is haladtam velük, mintha csak erre születtem volna. A 15 életévem betöltésekor, gondolj bele pont a születésnapomon, egy különös szertartásra vittek szüleim. Én teljesen meg voltam győződve róla, hogy az egész az ünneplés részét képezi, és megkapom a csontvázat amit már oly régóta áhítottam. Most mit nézel így, igen csontvázat, én egy tudományos beállítottságú kölyök voltam, nem kérhet mindenki pónit, meg fakardot. Na mindegy nem is ez a lényeg. Nos ezen a beavatáson egy fogadalmat kellett tennem, melyet a véremmel pecsételtek meg. Egészen meglepődtem hogy ilyesmire kértek, hisz addig azt tanultam senkinek még egy csepp vérem sem adhatom, mert nagy galiba lehet belőle. No mindegy lement a szertartás rendben, én megígértem mindent hisz vártam az ajándékomat, majd se csonti se beszéd véget ért a ceremónia, és mentünk haza. Tudod ekkor lepődtem meg először, egyrészt otthon már várt engem a már említett bátyáim egyike, másrészt volt nála egy csomó holmi ami az én tulajdonomat képezte. Nos úgy véltem a cuccomhoz jogom van, és mentem kérdőre vonni az arcátlant, ennyi idő után csak úgy beállít és még ki is rabol?! Azonban apám egy kedves és apró varázzsal a földhöz szegezett, még most is érzem a csontjaim remegését. Igen az a varázs volt, ami téged is fogva tart. Nos atyám elmagyarázta, hogy a fogadalom nem csak formaság volt. A mai naptól kezdve nem ejthetem ki ajkaimon a családunk egyetlen tagjának sem a nevét, és nem használhatom a saját családnevem sem. Természetesen hazatérhetek, ha lenne kérdésem de ezt nagyon nem ajánlotta, láttam össze vissza ugráló arcából ezt most komolyan gondolja. Ezek a szigorú szabályok addig tartanak, amíg nem leszek képes arra, hogy bebizonyítsam érdemes vagyok családunk hagyományaira és nevére. A feladat igen egyszerű, meg kell idéznem egy általam a Kárpit túloldalára segített halandó lelkét, és neki kell bizonyítania, hogy én igenis érdemes vagyok eme titulusra. Nos megtagadhatod, hogy eláruld a neved, és én csak a halálod után tudom majd azt meg, a csontjaidból. Vagy állíthatod, hogy nem én öltelek meg. Esetleg becsmérelhetsz a megidézéskor, de ezt nem ajánlanám különben olyan szenvedések között fogsz kimúlni, amilyet még álmodni sem mertek a démonok. Tessék, ja hogy még nem haltál meg, és a síron túlról is kísérteni fogsz? Jó, ahogy gondolod, ezt kipróbálhatjuk, akkor rögtön folytatjuk csak egy pillanat……

Kinézet:
Átlagos magasságú, vékony testalkatú dzsad férfi. Arca szikár, talán nem bánt vele bőkezüen a sors idáig, eléggé elgyötörtek a vonásai. Sötétkék turbánt és kaftánt visel, fegyver nem látszik a ruházatán, a csicsás dísztőr az övén inkább mulatságos, mint veszélyes. Oldalán tarisznya lóg, tekintete fürgén jár jobbra balra, léptei céltudatosak. Amint belép a Szeráj épületébe már csak tekinteted követi, míg a kelmék el nem takarják szemed elöl.

Jellemrajz: Krák
Alapvetöen a feladataira koncentráló céltudatos egyéniség. Az áldozataival próbálja megértetni saját életük hiábavalóságát, ilyenkor kicsit nosztalgiázik. Az élet nyügjei mások bajai nem hatják meg. Hithű ranagolita. Neki is kijutott a jóbol gyerekkorában, más is kibírja ha meg nem… . A fényűzést ami a Szerájban fogadta még nem szokta meg de nincs ellenére. A pusztítás, mások kínzása még mindig örömet okoz neki, de rájött hogy nem a fizikai kínok a legfájdalmasabak.

Háttér:
Az Ibarából hozta el egyik bátyja és most a Szerájnak dolgozik és ott is lakik, közel másfél éve. Jogai nincsenek, de nem rabszolga. Amit mondanak megteszi, egyébiránt azt tesz amit akar míg nem sérti fedéladói érdekeit. Védelmüket korlátozottan élvezi, de kizárólag a bátyja révén ki maga is ranagolita és nem nézne jó szemmel bármely nyafogós nyivákolást. A szukékal még nem volt afférja gondossan kerüli öket és érdekeiket is.
//A többi Kalmárfejedelemtöl is függ.Adatlap folyamatban.//
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

Re: Herold Bardelot (Abu Saim)

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.24. 8:28

Szia!

Statisztikai rész látom az még nincs, de az nem is az én reszortom. :D

Az előtörténet jó csak bizonyos dolgokra nem tér ki:

- A boszorkánymesteri tanulmányaid alatt mely területekre koncentráltál? (Átokok? Rontások? Méregkeverés? Villámmágia? Nekromancia? -még akkor is ha most még túl tapasztalatlan vagy, hogy a legtöbb varázslatát használni tudd.) Ez azért fontos, mert ha nálatok családi hagyomány ebbe a kasztba tartozni, gondolom van valamilyen terület amiben a család elismert szaktekintély, amiben jók. Gondolom effelé akarnak lökdösni téged is.

-A Jellembeli dolgoktó függetlenül, nekem egy nem pszichopata család képe jött le, hanem egy olyané akinek gondja van az utódok megfelelő színtű taníttatására és komoly (hatalmi) célja van velük, tehát nem arról van szó, hogy lánccal vertek egész nap...:D És ez tetszik...

-Azt látom hogy a család maga is hatalmi tényezővé szeretne válni a megfelelően képzett mágiahasználó utódokon keresztűl...Melyik dzsad államban láttad meg a napvilágot, és ott a családnak mekkora a társadalmi státusza, rangja és elismertsége? Milyen anygiakkal rendelkeztek?

-Mennyire számíthatsz a családod támogatására, most hogy kiléptél a nagyvilágba?

-A karakternek vannak-e barátai? Mentor? Szerelmek?

-Pontosan mi volt ez a beavatási szertartás, amin átesett a karakter?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.24. 9:46

Hali!

Nos a család a nekromancia területén támaszt elvárásokat a tagjaival szemben. A visszatérönek saját magának kell bizonyítania rátermettségét és megidézni azt a leleket aki méltó rá hogy a kiemelkedettségét bizonyítsa. (Ehez azért kell némi hatalom :D )Az apja emellett a rontásokat választotta az Út gyanánt és eszközként. Bátyja akinél most van elhelyezve ideiglenessen a méregkeverést választotta. Ezeket a részleteket jobban szeretném a Szerájjal kapcsolatban Msn-n elöször egyeztetni. Az elképzelésem az hogy a bátty a Szeráj méregkeveröje vagy közéjük tartozik és a labija mellett biztosít a kis nyűg számára egy pici lyukat ahol meghúzhatja magát. Abu a villám mágia és a rontások között örlödik a többi hagyományt csak alapfokon ismeri. (persze a nekromancia mellett)

A család hatalmi terveit keresztül húzta az amund invázió és most a gorviki-dzsad városban telepedtek le. Elötte Abu Baldek( a nevében is szerepel) emírségében volt az emír tanácsadója az apja. A család tagjai addig nem számthatnak a apjuk segítségére míg a rátermetségüket nem bizonyították. Ez még bátyjának sem sikerült és csak nyűg a nyakán a suhanc de az apjától jobban fél mint amennyi gondot okoz a srác.

Anyagilag nem rendültek meg hisz nem a fizikai haszon hanem kapcsolataik jelentik inkább a hatalmuk zálogát. De ebböl ugye csak a visszatértek részesülnek.

Barátok, szerelmek, mentor: mentora apja és annak néhány rokona volt. Sajnos ez a hagyomány és a tapasztalat, hogy a nekro mellett senkinek nem jut ideje egynél több hagyományban elmélyedni. Félmunkát meg nem végeznek, ezért volt szükség a távoli rokonokra. A kari életét gyermekkorában kitöltötték elég rendessen, így gyerekkori barátokról nem beszélhetünk, max futó ismerösökröl. Ugyanez a szerelmekre fokozottan igaz. Jelenleg a kikötöben vállal munkát mivel a kajáját senki nem finanszírozza. Így pár rakodó munkás és matróz ismerheti ill. a Szerájban is különben már nem élne :) .

A szertartás:
Vérmágia és a család egy másik ágába tartozó varázsló és Ranagol pap közössen hajtja végre. Hatásai vérmágikussan erösítettek így ha megszakadna vagy ezt megpróbálná valaki az alkamazó (mivel vérrokon) rögtön észleli.
-feltétlen hűség a család iránt(marha nagy erösítéssel :mrgreen: )
-vágy a visszatérésre(szintén elég erös)
-képtelen kimondani és még csak felidézni is a saját vagy családja nevét, tagjait. Kizárólag apja az akire mint arcra emlékszik hogy keresnie kell.
-az idézés után (külön szertartás a család- nem a saját hanem a több generáció- vezetöinek jelenlétében)a vágy fokozatossan enyhül, ha sikeres volt ha nem de ha nem azt úgysem éri meg.

Kb ennyi várom a további kérdéseket. Az adatalap addig nem kerül fel míg a részleteket nem beszéltem meg a báttyról Castorral.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.24. 10:56

Szia!

Ne haragudj, hogy most MSN-en külön nem egyeztetek, mert elég esetlegesen vagyok mostanába fent. (Ha egyszer elkezdek ökörködni két óra hosszat biztos fent vagyok, a modul-kidolgozással meg nem haladok. :wink:) Úgyhogy javaslom itt egyeztessünk.

Oké a válaszok szépen átgondoltak és ésszerűek voltak.

Rendben a bátyád a Szerájnak és a Szerájban dolgozó "állandó alkalmazott", őt nem hajtaj kalandozó vér, nagyon elméleti alapos ember, inkább a tudományos munkájának él, azzal akar elismerést kivívni. Új mérgeken, ellenmérgeken, és többkomponensű mérgek kifejlesztésén munkálkodik. Teljesen leköti a saját labobrja, és a munkája. Szívesen is csinálja, mert a Szeráj jól megfizeti (átlagban 10 ezüstöt keres havonta) -viszonylag jól fizeti, mert a bátyád még a szakma legalján van.
A bátyád a feszültégeket levezetendő gyakran tölti az idejét ópiumbarlangokban és lazít egy kis vizipipával...elég beteges és csúnya ember, a nők és a szex nemigen érdeklik.
Van egy hobbyja: néha elmegy az Arénába és végzi a kis "fusiját" ugyanis a bátyád kedvelt időtöltése a preparálás, a Rivini Arénában leölt vadállatok szakszerű kitömésével és kipreparálásával keres magának egy kis mellékest. Illetve van az Imeko-negyedben egy titkos tudós társaság, ahol különböző emberkísérleteket végez, a Szegénynegyedből becserkészett szerencsétleneken...

Mire vagy még kíváncsi?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.25. 10:10

Hali!

Jó akkor csináljuk itt, ezé' van ez a fórum .;)
Végül is a tesó jó lesz akkor így. Én úgy terveztem azért hogy lassan eléri a célját és lelép így kényszerítve ki a karit a Szerájból de így is jó pláne nekem. Akkor egy kis kamrából lett szoba Abué a labor mellett. Idönként eljár a báttyának alapanyagért ill. a megrendeléseket hordja szét de csak "házon belül". Csak a szállást biztosítja neki (bah legyen már neve:Jusuf)Jusuf és a kaját neki kell beszereznie magának. Pénze és más vagyontárgyai nincsenek. Csak az van nálla amit öszeszedett és elhozott még anno neki Jusuf. Pár könyv, ruhák (nagy részét már kénytelen volt lecserélni) és a tör (sima tör csak csöppet túl van díszitve).

Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.25. 20:46

Okés, részemről rendben van ez a karaktered Herold, már csak a statisztikai mutatóit kell kidolgozzad.

Meg megvárni Quator és Con véleményét. :D
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.06.25. 20:49

Ha az adatlappal sem lesz gond részemről áldásom rá :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.25. 22:17

Név:Abu Saim
Szint:1
Vallás:Ranagol
Jellem:Krák
Magasság:175
Súly:56
Szem:Sötétbarna
Haj:Fekete rövid
Kor:19 év

Értékek:
Erö:11 11KAP
Gyorsaság:15 15KAP
Ügyesség:15 15KAP
Állóképesség:13 13KAP
Egészség:18 21KAP
Szépség:10 10KAP
Intelligencia:16 17KAP
Akaraterö:14 14KAP
Asztrál:14 14KAP
Érzékelés:15 15KAP

Harcértékek
Hm/szint:7 21 KAP
Ké alap:4 4KAP
Té alap:15 15KAP
Vé alap:67 67KAP
Cé alap:0 0KAP
Ép alap:4 8KAP
Fp alap:5 5KAP
Fp/szint:10 30KAP

Max.Ép:12
Akt.Ép:12
Max.Fp:22
Akt.Fp:22

/Fegyvernélkül/törrel/ököllel
KÉ:15 25 25
TÉ:29 37 33
VÉ:80 82 81

Mágia,pszi
Mp/szint:7
Max.Mp:7
Akt.Mp:7

Max.pszi:7
Akt.pszi:7
Adható/szint:5

Asztrál/Mentál
statikus:3/4
dinamikus:
egyéb:
ME:17/18

Képzettségek:

Kp alap:8 8KAP
Kp/szint:10 20KAP
Max.Kp:29
Akt.Kp:0

Élö nyelv(dzsad) 3.fok
Kultúra(dzsad) 3.fok
Helyismeret(Abu Baldek) 3.fok

Képzettség/ szint/ KAP/ Kp
Vulgármágia:
Alapvarázslatok,elemi mágia/ 3/ 3/ 0
Anyagmágia/ 2/ 2/ 0
Rontások,betegségmágia/ 2/ 2/ 0
Átkok/ 2/ 2/ 0
Méregmágia/ 2/ 2/ 0
Természetimágia/ 2/ 2/ 0
Mentál és Asztrál mágia/ 2/ 2/ 0
Nekromancia/ 3/ 3/ 0

Teherbírás/ 2/ 2/ 0
Szimbólum mágia/ 3/ 3/ 0
Írás-olvasás/ 3/ 3/ 0
Balzsamozás/ 3/ 3/ 0
Herbalizmus/ 2/ 2/ 0
Ásványtan/ 2/ 2/ 0
Pszi/ 3/ 3/ 0
Számtan/ 2/ 2/ 0
Mértan/ 2/ 2/ 0
Méregkeverés/ 3/ 3/ 0
Méreg kezelés(fegyvermérgek)/ 3/ 3/ 0
Tör használat/ 2/ 2/ 0
Anatómia (ember)/ 2/ 2/ 0
Ösi nyelv(ó-dzsenn?)/ 2/ 2/ 0

Öklözés/ 1/ 0/ 1
Kocsmai verekedés/ 1/ 0/ 3
Dorbézolás/ 1/ 0/ 1
Helyismeret(Erion)/ 2/ 0/ 2
Élö nyelv(pyar)/ 3/ 0/ 4
Élö nyelv(erv)/ 3/ 0/ 4
Szexuális kultúra/ 1/ 0/ 1
Birkózás/ 1/ 0/ 1
Álöltözet/ 2/ 0/ 4
Tetoválásismeret(dzsad)/ 2/ 0/ 3
Arctalanság/ 1/ 0/ 2
Színészet/ 2/ 0/ 2
Tetoválás/ 1/ 0/ 1

Felszerelés:
3 rend ruházat,kis mozsár és pár fém flaska,könyvek, 2(-2) üveg hatalom itala. tarisznya.
köppeny szekerce
arany:0
ezüst:3(+4;-3)
réz:141(-25;-150)

Csatlósok:

Ajándékok,jutalmak:

Tp:1
-1 (Kalmárfejedelem, az Erion csatornai szívásért :D )
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Herold Bardelot 2007.07.26. 20:27-kor.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.06.26. 17:32

Üdv!

Számításaim szerint csak 373KAP lett elköltve.

Az öklös TÉ 33.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.26. 19:42

TÉ javítva!
Méregkezelés és keverés 1-1 szintel növelve.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.06.28. 14:18

Üdv!

Rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester