JK: Egren cwa Trimelion
Esemény: Off-magyarázat Heroldnak
Helyszín: Fegyverkovácsok utcája
________________________________________________________________________________
//Off: Az egszerűség kedvéért igen, csak az az egy zaci fog itt megjelenni ami már West Marson első megbízatásában is szerepelt természetesen a játék valóságában ennél sokkal több lehetőség van itt a csencselésre, de nem célom a tökéletes és 100%-os városrész szimuláció megteremtése, mert nem káptalan a fejem és nem vagyok mazohista...

Miért hozta zavarba a véres sodronying? Itt egyszerű becsületes népek élnek, akik büszkék a mestermunkáikra csak eladnak. Nem vesznek. Vérbeli mesterkovács -olyan akit az előbb utolsó kovácsoztál le és akinek annyi jövedelme van itt mint kb egy kisnemesnek- az nem fogja a te összeszedett cuccaidal égetni magát, a saját Céhe előtt; hogy nézzétek már elhagyta az üllőt és szatócsnak állt! Külön írtam, hogy a Fényes Acél utca kereskedőinke lobbyja erős, akiktől félnek...jobbára nekik termelnek.
Istenfélő emberek, speciel ez a kovács pyarronita hitű, aki bűnnek tartja a hullarablást mert féli Darton haragját. És az embereknek meg joguk van a véleményükhöz Herold...akkor is ha ez a te karidnak nem tetszik. A kovács nem kért tőled magyarázatot. Csak elutaított. (És mellesleg el is mondta hogy hol próbálkozhatsz sikerrel...) Te kaptad fel a vizet, pedig a kritikához minden jogalapja megvolt. Az NJK-k nak is van viszonyulása és hozzálása tehozzád attól függően mit tudnak meg rólad. Felesleges azon hőbörögjél, hogy az NJK mit mért tesz amit tesz az miért nem ésszerű és az neked nemtetszik. Ez van, ezt kell benyeljed. Megvannak a maguk mozgatórugói és a maguk hozzáálása viszonyulása a világ dolgaihoz, amit nem kell feltétlenül ismerjél. Miért kéne? Az NJK nem cselekedhet számodra irracionális módon? Minden számodra érthetetlen, ésszerűtlen vagy kellemetlen reagomnál külön off üzenteben kell magyarázzam, hogy: "Kedves Herold! Ezt az NJK azért csinálja, mert.....ezért kérlek téged ne legyél ideges, ennek a dolognak ilyen és ilyen háttérindokai vannak, amit remélem megértesz..." De mivel látom neked szükséged van ezekre a kapaszkodókra és magyarázatokra, mert láthatólag csak akkor élvezed a játékot, ezért én ezt most itt megtettem neked hosszan, remélem kielégítőnek találod.
A kovácsnak elvei vannak -játszuk azt hogy belelátsz a fejébe-:
1. "Nem vagyok orgazda és nem kereskedek hozott holmival, mert szégyenbe maradok a Céhem előtt.
2. A halottakat kifosztani a legnagyobb görénység a világon, főleg ha haszonszerzás céljából teszik ezt, ez a fickó nem fél hogy Darton megveri? Mert én félnék.
3. Gyorsan ki kell pateroljam innen ezt az ürgét, mert ha a Fényes Acél utca urainak besugói meglátják hogy én itt vele fegyvereladásról tárgyalok a hátuk mögött és őket megkerülve, akkor jönnek, félholtra veretnek, a feleségem és a lányom szemem előtt fogják megerőszakolni és utána levágják a hüvelykujjam, mint tették ezt a múlt héten a szomszéd utcában lévő kováccsal.
Mind mind olyan információ amit a játékos nem tudhat és nem is kell tudjon, és amiről neked halvány fingod se volt, csak rábasztad a kovácsra az ajtót. De az offodban látom hogy sokkolt a kovács viselkedése és nem tudod hova tenni.
Mivel látom hogy neked ezekre a magyarázatokra szükséged van, mert nem érted és csak így érzed magad jól ígérem minden reagom offokkal fogok magyaráznim ha igény van rá.