• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadlek - avagy nem mind ima, mit templomban mondanak

Eretnekek, boszorkányok és ranagoliták székhelye - a tisztesség álcája mögött...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
335 hozzászólás • Oldal: 13 / 23 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23

Re: Shadlek - avagy nem mind ima, mit templomban mondanak

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.06.26. 22:11

Arennek

-Dehogy mondtam el neki, nem vagyok szívtelen és gonosz. De azóta tudom, mióta találkoztam vele. Belelátok az emberek jövőjébe néha. Adottság, akár hiszed, akár nem. Bele fog halni a szülésbe.A feltámasztás pedig...hm...Akit feltámasztanak, sose lesz olyan, mint azelőtt. Jobb meghalni és nem bolygatni a holtakat. És annyira vagyok ribanc, amennyire te kurafi, Aren...-áll szembe a férfival. Nem vidám.
-Hallom a gondolataid. Bárkiét, akinek úgy akarom. Ilyen vagyok. Képesség. Akár utálod, akár nem, van. Mit gondolsz, hogy tudtam ezt a várat egy éj alatt felhúzni, hm? Nem mesteremberek izzadtak rajta, Aren. Nem ártani vagyok itt. de én hozzá vagyok hű, nem hozzád. Nekem ő az űrnő, s nem te az úr. Jöhetünk ki jól is, de rosszul is. Nekem majdnem mindegy, mindkét helyzethez tudok alkalmazkodni. Viszont szeretném ha boldog lenne. Nagyon szeretném. Legalább addig, amíg él. S ebben te fontos elem vagy. nagyon szeret téged, jobban mint te őt. de ez nem hiba. Ilyen a jellemed. Én sem ismerem szerelemben a hűséget. Fura is lenne. Az örökkévalót nem pazarlom egy lényre. Ne sírj, Aren. Még él. Tedd boldoggá. ha akarod, menni fog. És lehet, még a végén ő is boldogá tesz téged.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.06.27. 16:15

-Valami mód csak van rá hogy életbenmaradjon. -jelentem ki szilárd meggyőződéssel.
-Olyan nincs hogy valakinek ezt előre megírták,a sorsáról és haláláról az ember szabadon rendelkezik.
-Domvik nem engedheted! -kiáltok fel és vádlom a saját istenemet.

-Akkor szerinted mit tegyek hogy édessétegyem a napjait?-Mert gondja az nem lesz, nyugodj meg.

-Egyébként mi lesz ezzel az egész hóbelebanccal, miután meghal?? Köddéfoszlik ugyanúgy ahogy jött?És a vagyon?

-Mostmár tudom mire kell a legnagyobb erőt fordítanom a gyerekemet akiért az anyja meg fog halni,meg kell mentenem...-ökölbe szorítom a kezem és ismétlem lassan tagolva.- MEG KELL MENTENEM.

Szilárddá válik bennem ez az elhatározás, úgyérzem jöühet bárki senki nem téríthet ki az utamról,se élő se holt.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.06.27. 17:43

Arennek

-Hm, nem kéne belehalnia a szülésbe. De könyörgöm, Ilana még a 15-t se töltötte be...Nem elég erős a szervezete ahhoz, hogy szüljön. Na de már teherbe esett...és igen is, a főbb ösvények ki vannak kb. taposva-sóhajtott Valri. Fel s alá járkált a szobában, kinézett a világos homokdűnékre. A kiáltásra felnéz az égre és elnyom egy vigyort.
-Mert szerinted hallja. Na jó, Róla nem világosítalak fel.
Elméláz azon, amit a férfi kérdezett, majd kiböki:
-Ne csald meg. Szerintem az bőven elég lesz. Ami a várat illeti...ha 9 hónap után is legszivesebben megfolytanánk egymást, lehet hogy köddé fog válni...amúgy meg itthagyom neked meg a kicsinek.
Aren elé állt:
-Vagy te hogy akarod megmenteni?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.06.30. 14:03

-Még nem tudom de mindenhogy többet kéne megtudnunk darshanáról és a szerződésről amit velem kötött.
Biztos van valami kibúvó, vagy valaki ajki segíthet rajtam, mert az árjtatosképűekben egyre kevésbé vagyok biztos..

-Te?? esteleg nem tudsz valami ötletet adni?-hmmm???

<Kérségbe vagyok esve......>

Megpróbálok mostmár tisztelerttel és jómodorúan beszélni vele.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.06.30. 14:16

Roaennek

Valri csavargatni kezdte a haját:
-Te nem vallásos vagy? Tudnak pár jó trükköt a papjaitok is. Néha meg is izzasztanak engem, de azért mindenkinek vannak korlátai. Még nekem is-sóhajtott.
-Felkereshetem azt a Darshanát és kikérdezhetem hátha lelek kiskaput. Mit szólsz hozzá? z beletrelne egy kis időbve, addig nem lennék itt, Ilana okosítása is megszakadna, mert nagyon zöld szegény! Hiába lett kényelmes sora, azért látszik, hogy egy horgolós lányka.
-Viszont az az Amrius papa értelmesnek tűnik, meg ha valóban van egy nagytudású pap ismerőse, védelemmel elláthat titeket. Azaz a gyereket. De örökké nem lehet védelmeket hányni magatokra, végleges megoldás kell... Mondom, elugrok ahhoz a émberhez, kikérdezem, s ha visszajöttem, biztos többet fogok tudni. Addig kereshetnél módot arra, hogy ilana ne harapjon fűbe ha majd szülni fog. És nehogy elszóld magad! Benen vagy, vagy lehet, mire kiteszem innen a lábam, elereszted magad? :) tudod mit, hagyok itt őrszemet!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.06.30. 14:56

-Megköszönném, és felőlem hagyhatsz itt bárkit.Amriusszal megbeszélem,hogy a legjobb ispotályosok jöjjenek kezelni Ilanát vagy akár egy szentélyt is emelhetnénk,nem nagy összeg viszont elég nemes gesztus és ok is van rá hogy legyen itt mindig egy két főbb pap.Hiszen a nemesek ritkán járnak a várositemplomba, de a saját szentélyüket sűrűn látogatják.

<Egyre jobb a kép, még a végén,minden jóra fordul..Ez a Valir egy okos lány, de nem igen bízik bennem.>

-Remlélem sikerrel jársz. Az én istenem kísérjen utadon, és adjon neked sikert!

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.06.30. 20:41

Roaennek

-Oh, tőlerm aztán húzathatsz fel kápolnát, de rendes mesteremberekkel, én ahhoz nem adom erőm. Hogy is nézne ki...-forgatta szemeit.
Valri kivezette Arent a szobájából, mögöttük afal újhra szilűárd volt és átjárhatatlan. A tündér ringó csípővel, dudorászva indult végig a folyosón, kicsit sietve. Aren egyedül maradt. Mivel tölti hát az időt? Egy szolgálólány érkezett Arenhez, tolmácsolva, úrnője keresi őt s várja a képtárban. Képtár? Nocsak, Aren azt még nem is látta.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.06.30. 21:47

-Légy oly kedves és mutassd meg merre is van a képtár. -mondom kicsit feszengve.

Indulok sietve, a szolgálókislány után.

<Vajon mit akarhat?Hmm...>
<Nehéz lesz ezt kibírni, és egyébként is mit is akaszthatott az a nőszemély a nyakamba,hogy megfigyeljen.>
<Mindegy minden elől meg lehet szökni, remélem legalább ez már nem vájkál a gondoloataimban.>

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.01. 10:56

Roaennek

A képtár a második emeleten volt. Egy alig fényes terem, minden egyes tenyérnyi felületen festményekkel a falon, díszes keretekben. Mindenféle férfi és nő elegáns ruhában, akiket sose látott Aren, meg néhány vigyorgó, pimasz arcú tündér is vegyült közéjük, férfi és nő egyaránt. egyezett bennük a jellegzetes ferde vágású szem s a huncutság keskeny arcukon. Szépek voltak mind, de idegenszerűen. Nem voltak emberek, le se lehetett tagadni.
Ilana halványkák hosszú ruhában egy puha párnázott hosszúkás lócán ült a terem közepén és a képeket nézegette:

-Mit gondolsz, rólunk is lehetne képet készíteni? Az ott Valri-mutatott az egyik tündéres képre, ahol hintán ábrázolták a lányt, kibontott haja ezüstös folyamként libbent, vadzöld ruha, fényes karkötők, s virágok bokrokon.
-Fogalmam sincs kik ezek az urak és úrnők, a terem már így várt. Viszont azt se értem, hova ment el olyan hamar Valri. Még sose hagyott engem magamra. Megsértettem volna?-állt fel s ujjait Aren ujjaihoz fonta.
-Annyi nehéz fdolgot akar a fejembe tömni...nem tudom én irányítani ezt a nagy várat...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.01. 11:12

-Valrit én kértem meg, hogy tegyen meg nekm egy apró, szívességet, pár hét és vissza fog jönni
-Dehogynem, muszáj lesz mindnet megtanulnod szépen, hiszen ki irányítson egy ilyen nagy várat ha nem az úrnő?
-A segítségedre fel is vettem egy megbízható aktakukacot aki majd a számításokat elvégzi,és gondoskodik arról.hogy minden rendbenlegyen a gazdaságunkal, te csak a szolgálókkal törődj és bármi mással amit csak szeretnél,amiben a kedvedet leled.

-Egyébként még szép hogy kell rólunk is egy kép ez egyértelmű ezt a gyönyörű arcot meg kell örökíteni. -simítok végig az arcélén, megfogom az állát finoman és megcsókolom.

-Mit szólnál ha most egy kicsit lephennénk?Csak mi ketten.......

Ezzel terelem is a hálószobánk felé.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.01. 11:26

Roaennek

Ilanának nem fűlik a foga a tanuláshoz, ám a kettesben eltölthető idő annál inkább. Mondhatni ebédig ki sem moccannak a hálóból, ám akkor diszkrét kopogás hallatszik ajtajukon.
-Uram, elvégeztem az első számításokat és azt hiszem beszélnünk kellene! A dolog nem tűr halasztást!-hallatszódott át a vastag ajtón a titkár hangja.
-Ő az, akit most fogadtál fel?-könyökölt fel Ilana borzasan és elégedetten :) Arennek sem kell úgy gondolnia az elmúlt pihenésre, hogy nem kapott volna eleget, Ilana szokatlan mód egyre ügyesebb ágybeni trükköket alkalmaz...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.01. 11:33

-Igen, egy pillanat! -kiáltok ki.

Nagy nehezen magamraránciglom a ruháimat, közben halkan morgok, de nem lényeges dolgokról.

-Pár perc és itt vagyok szerelmem. -mondom Ilanának

Kimegyek és üdvözlöm a titkáromat, és érdeklődök, vajh mi is olyan fonros hogy ilyenkor zavar.Ráadásul a saját hálószobámban.

<Ilyen tapintatlan embert.De örömmel konstatálom, hogy hiába a kislány fejlődik, csak éljen túl mindent.....>

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.01. 19:58

Roaennek

-Hiányt fedeztem fel. Többet is. Az esküvői vacsorát készítő mestereknek nincs még most sem kifizetve munkájuk. Ugyan így hanyag a szolgálók bérének vezetése. Nem hiszem hogy a várúrnő szép szava miatt jöttek ide szolgálni, uram, a fizetség jár nekik. Továbbá semmilyen papírt nem találtam arra vonatkozólag, hogy ez a föld az önöké. Semmit. Se hivatalosat se nem hivatalosat. Ez földfoglalás lesz s bírósági ügy, ha nem rendeződik. Továbbá Ilana asszonynak nincs nemesi levele. Ebből komoly gondok adódhatnak...rendezni kell a számazását, mert bizonyos körökben csak felkapaszkodott senki bélyegét sütik rá s nem kapja meg az illő bánásmódot. Ez engem aggaszt uram-és tényleg aggodalmas ábrázata volt szegény titkárnak. Semmi rosszindulat nem vezérelte, látszik, teljesen oda van, mikkel szebesült, s úgy érzi, a vár ura majd utasítást ad neki.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.05. 10:08

-A szolgálók és az esküvőbérezése az az én problémám amíg a mesterek nem panaszkodnak addig nem is jár nekik semmi.
-A föld hivataloasn még nam az enyém, de nemsoká megérkezik, az átadásáról a levél,de remélem tudunk tenni valamit ha esetleg nem érkezik meg időben.
-A feleségemről, nos mivel én Roaen O'Shanon az O'Shanon birtok törvényes örököse vettem feleségül ne merje senki mondani, hogy felkapaszkodott, mivel nemes vette feleségül ezért nemesnek számít,és ha valahogy te ezt nem egyértelmű akkor mindenki gondolhat amit akar.-ezt a mondatot különösen közérthetően, világosan és félreérthetelenül mondom.
-Egyébként, hogy lehet nemesi levélhez jutni?

<Hogy milyen egy kontár munkát csinált ez a Valri és mindennek én iszomnmeg a levét.>
<Nos lehet meg kell látogatnom , egy-két régi cimborát.>
<Feljegyzés:-egy nemesilevél, egy biretoklevél,és egy két "számla"( az esküvő köléségvetésével) .>

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.05. 15:30

Arennek
Hattyúvárban

-Meg akarja várni, amíg panaszkodnak? Az ártana a rossz hírünknek, nem gondolja?-nézett óvatosan a titkár Arenre.
-A házasságlevél rendben van. Ám azon nem szerepelnek Ilana asszony felmenői...ha időközben bizonyítást nyerne, hogy már pedig vannak méltó ősei, azt is majd meg kell változtatni. És uram...Remélem nem veszi sértésnek, de a nemesi körökben részben új, részben régi szelek fújnak: aki méltatlan, rangon aluli házasságot köt valakivel, mindig megjegyzik, ki az, ki nem közéjük való s csak házasság révén jutott magasra. Ó, ezt sose fogják az ön szemébe mondani, vagy a drága feleségének, nem, annyira nem neveletlenek. Hanem rosszabbak. Undok aljas pletykákkal feketítik be majd eme szép vár zászlaját, s sajnos sose derül ki, ki terjeszti, hogy párbajjal lehessen pontot tenni az ügy végére. Így az a nemesi levél igen sokat segítene az efféle pocskondiázások kivédésére. Biztosra veszem, hogy Ilana asszony felmenői között találunk ilyen dicső embereket, csak kutatnunk kell, nem jól mondom?
-S ha találunk, már csak hivatali személyekkel kell ezeket elfogadtatni, leigazoltatni, három fővel legalább és akkor kiállíttatik az a papíros. Én két hivatalnokot ismerek, önnek már csak egyet kellene összeismerkedtetni velünk. Sajnos az öreg Margati múlt télen távozott el, ezért a kettő és nem a három...
Aha, a titkár teljes mellszélességgel Arenék mellett tette le voksát. Lehet, rutinja van már ebben...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
335 hozzászólás • Oldal: 13 / 23 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23

Vissza: Shadlek tartomány