JK: Barlon Ergwont
Esemény:Küldetésben ("Könyörgöm akasszuk fel!"), beszélgetés Gwys-szel
Helyszín: Kikötő, a Rühes Kutya kocsma
- Hát, ...-mondja a goblin és felcsapja az első pohár felest. -Valóban eladok és veszek Imekótol ezt-azt. Mit tagadjam, a piacból élek, és tudod az én fajtám nem válogathatja meg az üzletfeleit...örülök, ha akad valaki, aki hajlandó szóba állni velem.
- Szóval, megfordultam egyszer-kétszer az Imekóék tornyainál,...tudod az a két vörös torony...ott laknak, ott van a szervezetük főhadiszállása.
- Láttam a Ragyást. Miközben az udvaron az áruimat pakoltuk, az a fickó éppen ott ütött nyélbe egy bérleményről szóló üzletet, Imekó egyik üzletkötőjével...jó a hallásom, halottam ahogy Ragyásnak szólítja, és az arcát látva már azt is tudtam miért...kábé olyan sima az arcbőre mint nekem...bár lehet hogy én szebb vagyok...

-Szóval az embere, búvóhelyet keres, és az Imekó-negyedben nincsenek "önkényes lakásfoglalók", ha érti mire gondolok...jó üzlet a lerobbant épületek bérbeadása ennek-annak...sok söpredék van akinek van takargatnivalója és olyan tevékenységet űz, amiért méglya vagy börtön járna...ők szoktak bérelni Imekóto egy-egy kéglit...azt nem tudom, hogy a Ragyás konkrétan melyik háztömben, vagy lakásban húzta meg magát, de eléggé be volt fordulva a csávó, látszott, hogy szoros hurokból húzhatta ki a fejét, és most szusszani akar, hogy elüljön a vihar...állítólag egy többszörös rablógyilkos...meg passzóból újabban ki szokta szedegetni az áldozatai szemét, hogy elixírt készítsen belőle...egy boszorkánymester azt mondta neki, segít megszépíteni újra az arcát, csak ehhez hozzávalók kellenek...ezt pletykálják legalábbis...-vont vállat Gwys. ...-Ennyit tudok. -És ha most megbocsát az úr, mennem kell, míg nem zár be a Bazár...so eladnivalóm van még....Ég áldja.