belekarolok és rámosolygok - Igen ez volt az első, de majd tanítasz. és elvigyorodok - Nem nem bántam meg. magamhoz húzom megcsókolom majd a derekába karolva sétálok tovább
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
* Figyelmesen meghallgatja a csapos szavait, majd bólintással konstatálja, hogy igaza van.*
- Rendben! Igazad van Ivan! Ezt én figyelembe sem vettem ebben a nagy kavalkádban! Egyértelmű, te itt élsz, itt kell boldogulnod a saját környezetedben. Én meg csak idetévedek, ismerlek egy napja, s már hatalmas dolgokat kérek tőled. * Beszéde közben végig a csapos szemébe néz, s lerí róla, hogy teljesen felfogta és megérti a fogadós „problémáit” a kéréssel kapcsolatban.*
- Megköszönném, ha ezt a dolgot, mármint a bérleményhez való hozzájutásomat megkönnyítenéd az összeköttetéseiden keresztül. Ez is óriási segítség a számomra. Főleg úgy, hogy így talán minél hamarabb fellelhetem a Ragyás nyomait. Köszönöm! * Felkell az asztaltól, majd elmosolyodik, kicsit a gondokat félretéve.*
- Gyere barátom, meghívlak egy italra a te fogadódban!
-Most röhögni fogsz…de én nem iszom alkoholt sohasem…csak eladom…az összes ősöm mind elitta az életét, aki ebbe a szakmába volt. Nem vetem meg én az ivókat, ó dehogy, hisz belőlük élek és nem is rosszul, de…nem kísértem az ördögöt a piálással. Engem mint üzlet érdekel a pia, nem mint élvezet…illetve nem akarom, hogy élvezetté vájon, mint oly sok póruljárt elődőmnél…-vigyorog Iván. -Rendben. Holnap estére megszervezem a találkozót az összekötővel. Egyébként Halfejűnek hívják a tagot, ha meglátod rájössz hogy miért….-vigyorog maga elé a kocsmáros. -Legyél itt olyan holnap este tíz körűl.
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.07.09. 18:26-kor.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
<… Hmmm… Nem iszik alkoholt? Tegnap mintha egy kupa sört szopogatott volna?! Na, de mindegy, az ő dolga….>
- Igazad van Ivan! Aki alkoholt árul az ne igyék sokat, vagy egyáltalán, mert kísértés az akad bőven egy krimóban! * Kacsint a csaposra.*
- Köszönöm előre is a segítséget! Holnap estére itt leszek! Addig is jó forgalmat! Anthon dagassza a vitorlák helyett most a pénzes szütyődet teli!* Azért magának rendel egy felest, lecsapja, kifizeti a kért összeget, majd távozik a Rühes Kutyából.*
* Kilépve a kikötőbe kisé elbizonytalanodik, hogy mit is tegyen, majd egy hírtelen gondolattól vezérelve a kikötőben lévő őrség épületét próbálja felkeresni.*
<… Hmmm.. Biztos tudnak valamit a hullákról, kiknek szeme ki lett vájva a közelmúltban?! Lehet, hogy szerencsétlen holtakon „keresztül” jutok közelebb a Ragyás kilétéhez. Nem árt több szálon futtatni az ügyet, hátha horogra akad az a szemétláda!…>
JK: Kriak és Egren Esemény: Küldetésben (Mindent vissza!) Helyszín: A Pandúr utca Idő:22.00. körűl ____________________________________________________________________________
Az Imekó negyed semmivel sem lett barátságosabb, mióta legutoljára itt jártatok, főleg éjszaka!
Most sokkal tovább juttok mint mikor előszőr próbálkoztatok! Már feltűnik a Parkerdő sötét tömbje, mikor ismét egy tolvajokból, zsiványokból álló csoportosulás közeledik! Mikor közelebb érnek és meglátják, hogy ti vagytok, az arckendős vezér int kettőt, mire a támadó alakzat olyan gyorsan eltűnik a környező sikátorokban mint a szél!
Híre ment, milyen gyorsan és hamar végeztetek az előző bandával, és ez a zsivány vezető úgy látszik okul a más kínjából, mert nem akart fegyveres konfliktusba keveredni veletek. //+3 Hírnév pont Egrennek és Kriaknak (fejenként)//
Eléritek a Parkerdő komor bejáratát, a kapu le van szakítva, és furcsa suttogást hoz az erdő felöl a szél, de talán csak a fák lombjai azok...
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
A Kikötőben nincs külön a Hercegi Városőrségnek kaszárnyája, de megpillantasz egy nyugodtan járőröző Hercegi Városőrt, akik éppen a dokkokk körűl tesznek egy kitérőt, majd lassan közelednek feléd.
Az előljáró tiszt -idősebb szürke szemű, őszes hajú szigorú tekintetű emner- végigvizslat, ... de nem állnak meg téged ellenőrizni.
A kitérésen meglepödök de nem dölök sírva aházfalnak hogy nem kell ismét harcolnunk. Arra gondolok hátha ez csak eleterelö manöver. -Kriak, nehogy csapda legyen vigyázz!-suttogom magam elé az éjszakába, tudom harcostársam úgyis meghallja. A megbeszélteknek megfelelöen a parkban kerülöm az utakat. remélem Kriak is így tesz és lessz kit követnem. Jobban bízok az Ö érzékszerveiben mint a sajátjaimban.
A kitérés engem is meglep. Egrennek suttogok, úgy hogy hallja - Majd vigyázok. A parkban kerülöm az utakat és ügyelek arra, hogy Egren gond nélkül követhessen, ha másfél méternél jobban eltávolodunk, akkor megvárom míg közelebb ér az érzékszeveim igyekszem a lehető legjobban kihasználni és a lehető legkevesebb zajjal haladni, ha szükséges akkor halkan figyelmeztetem Egrent (gödör stb.)
JK: Kriak és Egren Esemény: Küldetésben (Mindent vissza!) Helyszín: A Parkerdő Idő:22.30. körűl ____________________________________________________________________________
Elindultok az Erioni Parkerdő fái között az ösvényeket elkerülve. Nem egy magalá tojós figura egyikőtök sem, de tökéletesen megértitek miért is kerülik az erioni honpolgárok ezt a helyet. Olyan hangokat hallotok, mintha valaki suttogna valami általatok ismeretlen nyelven! Határozottan és felismerhetően valami emberi beszédfélét hallotok,de nem látjátok a hangforrás gazdáját! Elhaló suttogás, nyögés...mintha valami démon vajúdna. A dolgoban az a legtorokszorítóbb, hogy a hangnak nincs határozott iránya, mintha mindenhonnét jönne! Kriaknak azonnal feláll a hátán a szór valami nem evilághoz tartozó lény aurájától...az hogy veszélyben érzed magad nem kifejezés...minimum hullák lesztek ma este és ez csak a jobbik lehetőség...súgja az ösztönöd... Egren bár ember, de neki is úgy veri belülről a fejét a veszélyérzete, mint dühös kovács az üllőjét. Majd feltűnik két áttetsző tejfehér alak is a fák között...csak egyvalami világít rajtuk...a rosszindulatúan villanó; halott, írisz nélüli szürke lidércszemek...
//Off: Most játéktechnikailag egy 25E Félelem-mozaik ostromol titeket (nyílván most nem azért mert itt egy varázsló aki machinál, hanem mert összeszarjátok magatokat a lidércektől.) Asztrál-mágiaellenállást dobást kérek az ETK szabályai szerint. Csak egy dobást. Aki elvéti, az teljesen berezel az itt tapasztaltaktól és csak egy dologra tud gondolni: a menekülésre. Aki nem véti el az szabadon cseleedhet, kérdés mit kezd két lidérccel...//
* Miután bejárta a kikötőt, s rájött, hogy itt nincs semmi féle kaszárnya, vagy egyéb épület az őrség számára kialakítva, csalódottan indul a város fele. Ekkor pillantja meg a közeledő városőrség egy osztagát. Látja, hogy a járőr parancsnoka jól megmustrálja, s egy enyhe, de keserű mosolyt is elejt. *
<… Na, azok a régi szép idők, mikor Erigow utcáit én is hasonló módon szeltem keresztül. Pfujjj, de utáltam a járőrözéseket! Lejártuk a lábunkat, jöttek a hülyébbnél, hülyébb kérdések a városba érkező balfékektől! Na, most én állok itt, mint a fasz, s én is ezt teszem!…>
* Odalép a parancsnok mellé, s megszólítja:*
- Üdvözlöm kapitány! * Valószínűleg egy egyszerű strázsamester az illető, de Barl tudja, hogy „bejön” a „ felértékelés” általában az ilyen buzgómócsing járőrparancsnokoknál.*
- Segítségemre tudna lenni? * Kérdi a férfitől, miután a járőr megállt.*
- Egy kaszárnyát, vagy más őrsöt keresek, hol pár dologról felvilágosítást kaphatnék, fontos ügyekkel kapcsolatosan! *Próbál hivatalos formát ölteni szavainak, hogy elnyerje valamilyen szinten a férfi „bizalmát”.*
//Mivel matematikailag lehetetlent kérsz ezért mellözném a dobást, na jó nem 2-t dobtam de így is úgyis beszívtam.//
Mikor meglátom a fura lényeket majdhogynem a gatyámba csinálok. Szóhoz sem jutok a döbbenettöl és a vér is kiszalad az arcomból , ezzel varázsolva egy fehér holdat a földre. Nem vagyok én gyáva gyerek, de azért mindennek van határa. Ezt most határon túlinak érzem és a bátorságom után fordulva követem öt ki a parkból. Azért nem nagyon szeretnék az ösvények valamelyikére lépni, de ha egyszer útba van ....
// off részemről is matematikailag lehetetlen úgyhogy nem is dobtam, ja egyébként egy khálban nem lehet félelmet kelteni nincs félelemérzetük csak az életösztön munkál bennük. látva, a lidérceket Egren után indulok, amint elérem megragadom a vállát és a lidércek mozgásától függően kerülőuton a kikézőközppont felé kerülök, ha a lidércek követnek minket akkor viszont kifelé vezetem Egrent // off ha tiltakozna - Térj észre ezek az akármik holnap is itt lesznek. Ugyan megküzdeni nem akarok velük, de talán megkerülhetjük őket. Ha nem megy még mindig menekülhetünk, de próbálkozás nélkül nem szeretném feladni. Elvállatuk a feladatot teljesítenünk kell.
-De hát ezek az... mik ezek? Te nem rettegsz? Nekem majd kiugrik a szívem és futna magátol is ha bírna. Gondolod meg lehet kerülni öket? Nem úgy néztek ki mint akiket nagyon zavarna a világ nyűgje! Még pár percig ropják a térdei aztán jobbra balra villanó tekintettel minden apró neszre rezzenve magpróbálom követni Kriakot. Az adott szó az néki szent, és nem most szertném cserbenhagyni, ebben a átkos erdöben. Minden estre nem nyújtok túl félelemetes látványt, inkább csak a létszámot növelem mint a támadóeröt a csapatban.
JK: Kriak és Egren Esemény: Küldetésben (Mindent vissza!) Helyszín: A Parkerdő Idő:22.30. körűl ____________________________________________________________________________
/Egren/ Egren páni félelemmel indul el, mint akit kergetnek, csak a bejáratnál nyugszol le annyira, hogy Kriak szavaira tudatosan cselekedni tudj. Elég intelligens vagy hozzá hogy tudd: ezek a lények csak éjjel kószálnak akörül a terület körűl, amihez köződnek...vagy legalábbis ezt hallottad egy bárdtól, de nappal mindenféleképpen védettebb vagy tőlük az biztos... De Kiriaknak igaza van, feladatot vállaltatok el...és közve hiszed azt is, hogy Imeko összes csicskása, akinek ügyes-bajos dolga van az erdő mélyén álló "tolvajházban, az mind pappal jön ide éjjel, a kóborló lelkeket távoltartani...pusztán tudnak valamit amit ti nem...valahogy nekik is közlekedniük kell itt nem? Sőt lehet hogy még örülnek is a két "házi lidércnek"...elrettenti az őrséget a komolyabb kutakotástól, és a kíváncsi felfedezőket a búvóhely megközelítésétől.... A zsiványokat és tolvajokat nem hinnéd hogy bátrabb fából faragták mint téged...valahogy ők is mozognak ezene a területen bántatlanul...de hogyan?
/Krikak/
Életösztönöd egyértelműen jelzi, hogy a lidércekkel való összecsapást kerülni kell még...vannak dolgok, amelyek esélytelenek, és azt hiszed ez biztosan az.
Az tiszthelyettes megállítja a rajt és végighallgat. Nem adja különösebb tanújelét annak, hogy hatása lett volna rá az "előléptetése", de nem néz rád úgy, ahogy egy darab szarra szokás.
-A legközelebbi kaszárnyát a Hercegi Bank mellett találja (I. Kerület). Ott tegye fel a kérdéseit. -mondja a strázsamester és továbbmennek.
//Folyt. köv. az I. Kerületben Barlonnak.//