• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 145 / 300 • 1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 300

Re: Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.12. 9:33

-Az a baj, hogy nálunk meg a kutyus sajnos olyan mint a roti meg a többi vadász, szal görcsberándul az álla és nem bírja elereszteni, sajnos ezt nem tudod kinevelni belőle, nah meg a vadász ösztönt ugyanis ezt a fgajt a legtöbb dogfajta keresztezéséből hozták létre,egy bizonyos cél érdekében: konkrétan párduc vadászara tenyésztették, szal ezek gyűlölik a macsekokat, volt olyan,hogy egy nap 3 macsekot találtama hátsókertünkben és egyik sem volt szín életvidám.
-A kutyasulit viszont lehet javasolni fogom a kicsinek, mert őt még lehetne nevelni.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.12. 9:40

Az enyém nem bántja a macskákat. Mondjuk ez disznóra meg medvére volt tartva :D . A suli azért is jó mert ha a tied is eléri azt a 70 kiló környékét akkor inkább nem szeretném pusztán az erömre hagyatkozva irányítani. Meg ha valaki kötözködik fel tudsz mutatni egy engedelmességi és akár egy örzö-védö munkavizsgát is. Olyat is hallottam hogy a német doggal a vadász vizsgát is megcsinálták modjuk ez egyedfüggö. Nem mindet érdekli, de az tuti ha egy öz megugrik elötte az isten se hozza vissza ha nem neveled. Így meg van esély rá hogy földhöz csapja a seggét vezényszóra.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.07.12. 9:42

Én macskapárti vagyok.

Nagymuteromék rotija éleveszélyes. Engem nem ismer, mert nagyon rikán járok oda, a kerítésen addig be se megyek, míg meg nem kötik és ha elmegyek, akkor is úgy vagyok hajlandó csak az udvarra lépni. Nem hadonászok, eszem ágába sincs. Nem akarom hogy széttépjen. Tudniillik az a roti nem járt kutyasuliba és nem tanították még arra se meg hogy ül. Így nem lenne szabad kutyát tartani, vagy nem ebben a termetben és fajtában, mert kezelhetetlen. Szerintem a legközelebbi mamicincálás az tévében az én nagymuterom lesz az tuti :( Fateromat naponta látja, naná hogy ismeri meg ő elbír vele, meg nagyjából hallgat rá, de amúgy egy öntörvényű dög. ha be lett volna tanítva, bajom nem lenne vele, megbíznék benne, de így nem. Na de faterom dolgozik, kumma ideje nem volt anno arra, hogy kutyasulikkal bajlódjon, mi meg nem odahaza tanultunk hétközben hanem más városban szóval...ennek mondhatni lőttek. Tiltakoztam is a fajtaválasztás ellen annakidején, de falra hányt borsó. :(
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.12. 9:45

Van ugye az alap hogy a kutya falka állat és ott csak egy vezér van. Azt viszont nem értem hogy miért bánt ha már a "fönök" beengedett. Utánna ha normálissan van szocializálódva max érdeklödnie lenne szabad. Mondjuk én is ismerek ilyet, már a gazdája is lapátról eteti. Sajnos van akinek a kutya nem társ hanem valami bio csengö, meg riasztó amit nem kell bekötni.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.07.12. 11:26

No azért ezzel vitatkoznék. Falka állat, de ahogy a farkasoknál is rangsor van. Tehát az teljesen normális, hogy egy kutya több embernek is engedelmeskedjen. Ettől függetlenül a felvetés jogos tényleg már általános iskolásoknak kéne tanítani alapvető dolgokat a kutyákról. A fajválasztás meg egy érdekes kérdés. Az egyik ismerősöm pitbullja véletlenül megharapot játék közben. Tényleg nem tehetett róla az eb. Én csak azt vettem észre hogy a kutya ül és nyüszít. És akkor vettem észre, hogy a kezemből ömlik a vér amikor a kutya az orrával bökdöste a kezem. Utána még egy óráig pátyolgattam a kis lelkivilágát mire megnyugodott hogy nincs semmi baj. Azóta a kutya nem hajlandó megfogni a botot ha valakinek a kezében van. Egyébként meg állatpárti vagyok.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.07.12. 11:48

Hát, az asszonynak is argentin dogja van, de az még elég fiatal és kezelhető. Még... Mondjukrá engem már kezd megszokni, meg hagyja hogy maceráljam, de ebben nyilván az is szerepet játszik hogy bennem van kb. 90 kiló, benne meg nincs. Ja és Erin, az argentin doghoz még csak annyit, hogy jaguárra mentek vele az igaz, de az őse (ami nekem amúgy kicsit jobban is tetszik) még embervadászatra volt használatos. Szóval te se bízd el magad... 8)
Ja, és az abszolút favorit ex-nagymuterom (hosszú mese) korcsa volt. Valami nem túl nagy, furcsa szinű és kinézetű vakarék, de ahhoz képest a veszett pitbull házinyúl. Csirkevágás után ő kapta a vért mert "azt szereti...", ráadásul ugatás helyett csak eszeveszetten hörgött és a drótkerítést marta ha bárki belépett a kapun. Amint viszont hátraért az udvarra már nem volt téma, nem is törődött vele. Símogatással azért akkor sem próbálkoztunk... :lol:
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.07.12. 13:04

Harapós kutyában a top részemről a görkorcsolyában menekülés a haverom szomszédjának idegbeteg kutyája elől majd átvetődés a kerítésen. Alig engedtem el a kerítés az átugrás után a kutya fogai a kerítésen csattantak a fogait még éreztem a kezemen. Én meg görkorival landoltam egy kocsi előtt. De a célt elértem visszaszereztem az átütött teniszlabdát. :)

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.07.12. 15:03

Önjelölt Hírmondó

:arrow: Talshauran visszatért az oldalra és folytatja kalandját
:arrow: háziállat-börze nyílt a taverna szövevényei között, aki talál egy karakált, szóljon nekem :wink:
:arrow: folyamatos szünetjelzések olvashatóak a szabadság topicban, így aki nem tudja, játékosa/mesélője hol a búsban van, lehet nem árt benézni oda :)
:arrow: akinek már jó ideje több karaktere van kidolgozva nyílt kalandban, s el is kezdett velük játszani (vagy sem) de már azóta elment tőle (egytől, vagy pártól) a kedve, legalább jelezze a hozzáértők felé, hogy temetőzze-e azt
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.07.12. 21:11

Hú, nagynénimnek boxere volt - tigriscsíkos -, és eleinte panelben laktak, de persze albérletben. A kutya pedig úgy döntött egy napos délutánon, hogy szétrágja az ágyat, ami persze nem nagynénimék tulajdona volt. De valamiért a sárkányfa se tetszett neki és azt is kicincálta a cserépből XD Meg emlékszem, hogy levittem sétálni, hogy kiadja magából a megevett dolgokat. Lenn mászkáltam vele vagy fél órát, de mégcsak megszagolni se volt hajlandó a bokrokat, aztán végül elegem lett, hogy nem sz.rik már, és felvittem, gondoltam, inkább majd később lehozom még egyszer. Hát, erre mit ád Isten? Nem telik bele 5 perc és megyek az előszobába és ott egy adag kutyakaki az ajtó előtt a szőnyegen!!!! :D És ezt nem egyszer csinálta meg:)))
Aztán elköltöztek családi házba nagynénimék, ott meg a vízóraleolvasó és a postás fél tőle :D Pedig ki volt kötve, meg amúgy se bántott egész életében senkit, leszámítva azt, hogy egyszer unokahúgomra akart ugrani - mert szokása ugrálni, főleg ha az emberen világos ruha van, meg ha sár volt előtte, vagy nagy porban mászkált -, és unokahúgom meg kisebb volt, mint a Liza felágaskodva, és szegénynek megkarmolta az arcát. Ja, meg persze a kis kölyöknapjai, amikor nagynénim a három órás Tesco-bevásárlása alatt engem kért meg, hogy vigyázzak a kutyulira, aki azt hitte, hogy a végtagjaim játékok és egész végig valamelyik kezem vagy lábam a szájában volt XD Kutyaiskolába ő se járt. És egyszer egy cigányasszony csakúgy besétált az udvarba, a kutya meg mégcsak rá se ugatott, szóval érdekes jószág volt. Sajnos elpusztult pár éve, mert megfullasztotta magát az ugrálásával, és mire nagynénim odaért, már késő volt, mert alig élt és az orvos se tudott rajta segíteni:( A boxereknél, meg az ilyen egyéb ugrálós kutyáknál előfordul, hogy a tüdejükre rácsavarodik a belük, vagy valami ilyesmit magyaráztak nekem.

Erről a "ha a főnök megengedi"-dologról van tapasztalatom, most is voltunk rokonság-látogatóban és ott se ismert minket a kutya, először morgott ránk egy kicsit, de néhány perc múlva, amikor egyedül kimentem az udvarba, a többiek után, akkor is csak követett, amikor elmentünk, akkor meg már szagolgatott is.

Harapós kutyával szerencsére nem volt még dolgom. Olyan előfordult, hogy morogva meg ugatva jött utánam az utcán egy tacskó, mert ugye valami barom elfelejtette, hogy a háza elé nem árt a kerítés, ha meg nincs, akkor meg nem árt a kutyát kikötni, vagy legalább addig kennelbe tenni, vagy a házban tartani. Na és ez a kutya azt hitte, hogy az utca is az ő területe, nekem meg haverom naná, hogy az utca végén lakott. De végül néhány ház után feladta az idegbetegkedést is visszament a saját telkére.

Én is macskapárti vagyok, bár ha meggondolom, macska már egy csomószor karmolt és harapott meg XD De az valahogy mégse olyan, mintha egy kutya mondjuk leharapná a kezemet.
Nagynénimnek - akinek a boxere is volt - volt egyszer egy érdekes sziámi cicája. Az folyton azt csinálta, hogy odajött, hízelgett, felkapaszkodott rád a karmaival, még akkor is, ha álltál, és felmászott a válladra. De ha te le merted tenni egy kis dédelgetés után, akkor hátulról nekirontott a vádlidnak. Sajnos ez a cica sincs már meg, mert eltűnt, és vagy valaki befogadta a faluban, mert gondolta, hogy "szép, fajtiszta macska, tartsuk meg!", vagy megölte egy kutya, vagy elütötte egy autó:(
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.07.13. 8:46

A mi mcsakánknál ez úgy működik, hogy ha a dédelgetést megpróbálod abbahagyni mielőtt ő úgy gondolja, hogy elég akkor az én kezemre csak finoman ráfog (behúzott karmokkal), de mondjuk engedi elvenni a kezem. A többi családtagnál már nem húzza vissza a karmait és ha megpróbálják elhúzni a kezük akkor jön a medvecsapda effekt. (20 karom + fogak) :) Egyébként aranyos kiscica. :)

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.13. 10:35

Navaratna!

Szerintem a Szórakozónegyedet nyugodtan tedd át az Aktív-helyszínek közé, lassan már úgyis fúzionál a Kereskedőnegyeddel, :D legalább annyit mesélek ott is mint a saját negyedemben, aki a Szórakozónegyedben van annak is megvan a napi egy reag. :D
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.13. 10:46

És ezért a nép nagyon hálás a cirkuszigazgatónak :D
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.07.13. 10:51

Nem azért van ott, mert nincs napi reag, hanem mert helyettesítéssel üzemel :) De ha óhajtod... :lol:
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.07.13. 11:02

http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id= ... 1&s=dd&p=1

Nem tudtam, hogy valakinek a hátán is lehet csecse... :shock:

Egyébként az aktív helyszínek közé betétel kész, csak mellé írtam, hogy helyettesítés van ott. Amúgy Kalmárfejedelem, vehetlek állandó bírálóvá? :P :lol:
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.13. 11:05

Lehet motorral jött és a menetszél ugye. :lol:
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 145 / 300 • 1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok