HM: Kalmárfejedelem JK: Barlon Ergwont Esemény: Információgyűjtés Helyszín: A Városőrök Kaszárnyája előtt Időpont: délután ________________________________________________________________________
Valóban megtalálod a Városőrök Kaszárnyáját a banképület mellett. Fellobogózott kis minierődítmény, egyszerű szürke kőtornya fogad. A bejárat előtt két strázsa posztol.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Mikor Egren észhez tér más úton indulok. Nem megyek az utakra, de közel maradok hozzájuk és kifejezetten figyelek arra ha netán élő embert látok. Ha hasonló bestiával kerülök szembe akkor futás és új útvonalat keresek. Ha futnunk kell támogatom Egrent hisz én jobban tájékozódok
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Amit találok és sztem használ azt alkalmazom. A többire meg a tudásom szerint kigondolom mit kéne szereznem. A ruháimat belegyömöszölöm egy zsákba. Lefürdök alapossan és tiszta ruhát húzok. A mocskos ruhákat zsákostól kidobom. A sebeim lefertötlenítem, hogy ne súlyosbodjon. //a többire nem tom mi kell, nem vagyok orvos//. Ha van róla ismeretem a többit is megpróbálom kezelni, ha nem akkor holnap az ispotályban fogok kikötni. Amenyire tudom az egészségem megnövelem a pszi pontjaimból, hátha legyűrne valamit.
JK: Kriak és Egren Esemény: Küldetésben (Mindent vissza!) Helyszín: A Parkerdő Idő:23.00. körűl ____________________________________________________________________________
//Mindketten//
A veszély nyomása alatt nemcsak Kriak, de Egren is ösztönösen mozog a területen. Egren áldja az eszét, hogy időt és energiát nem sajnált az efféle ösztönök kifejlesztésére, mert amiről te azt hitted előszőr, hogy egy szárazz gally, óvatosabban megszemlélve kiderült, hogy hurkos csapda. Ilyen gyors haladásra biztonságosan nem lennél képes, de Kriakra rábízhatod magad, a khál határozott "cikkcakban" közlekedik fától-fáig, láthatólag bűntetlenül. Morgás és csörtetés hallatszik előttetek és oldalról és közeledő test zaja...ezek biztosan nem lidércek, ennek az agessszív valaminek teste van! Hamarosan ki is bukkanak a fák közűl: ketten vannak, egyikük Egrent, másikuk Kriakot veszi célba:
//Kriak// Nem tudod hogy az élőhalott Orvella-páncélos lovag honnan a pokolból került ide és miért, de biztos hogy már nem él: de viszont feltünően jól mozog, nem látszik rajta, hogy a melkasábban halott szív rohad. Egyik kezéban szablyát, másikban hoszú, tüskés korbácsot tart. Fogalmad sincs milyen átok vagy elbaltázott mágia nyomán tengeti itt a napjait de most ez nem is nagyon érdekel, mert fürge oldalszaltót kell rögtötnözzél, hogy a korbácsa ne érjen el...
//Egren// Láttál már Abasziszban boszorkánymesterek által gyúrt Káoszlényt, de ez annál is förtelmesebb végterméke volt egy beteg elme agyszüleményének...Arel nyilára kik eresztették ezt itt el a környéken? A Káoszlény bömbölve kacsázik feléd oszlopszerű lábain.
//Oké, akkor az előző ütközethez hasonlóan kérek most is PM-ben 12 KÉ, 12 TÉ és 12 sebzésdobást is. Azt is tűntessétek fel a TÉ-nél, hogy a kockával mennyit gurítottatok.//
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
HM: Kalmárfejedelem JK: Abu Saim Esemény: Otthon, betegen Helyszín: A Szerájban Időpont: délután ________________________________________________________________________
Azonosítod a nyavajáidat. A sebfertőzés és a rühes,ekcémás viszketés miatt nem aggódsz...amennyiben Abu konyít az Alkímiához, akár fertőtlenítőszert is készíthet a bátyja llaborjában a meglévő eszközökből és anyagokból...pár nap és kihevered. Viszont a lepra...az halálos. És túl kicsi a tudásod hozzá, hogy megszűntesd. Vagy fel kell keressél egy vallásodnak megfelelő papot, vagy a bátyád segítségét kell kérjed. Ő tapasztaltabb boszorkánymester...és tudod, hogy vannak védő igék, amelyekkel el lehet űzni a leprát...kérdés mit fog szólni hozzá, ha ilyen kéréssel állsz elő...
* Figyelmesen végighallgatja a tiszthelyettes útbaigazítását, majd elindul a megadott cél felé. Ismerősebb területen halad át. Szerencsére gyors megtalálja az épületet. Körbepillant, megigazítja karimás kalapját, majd határozott léptekkel a posztoló őrökhöz lép. Rájuk pillant, majd az öregebbikhez fordul. *
- Üdvözlöm, eme szép napon! Remélem segítségemre tud lenni!? Fontos ügyben érkeztem! * Előhúzza az atya által adott pergament.* Az elöljárójával szeretnék beszélni! * Határozottan, ellenszegülést nem tűrő módon formálja szavait. Ezzel is megerősítve esetlegesen az örben, hogy ő „jogosult” a belépésre.*
Életetben előszőr jársz egy akkora kirakodóvásárban, mint az erioni piac. Persze a törzsed is szokott árut cserélni vándorló nomádokkal, néha napján egy-egy karaván is átment a szállásterületeteken,...de ez... A sok ezeres ebertömeg masszának ezernyi szája, hangja, színe szaga és kipárolgása van. Mindenki ordítozik és a portékáját akarja a nyakába sózni az arra járó szájtáti vásárlóknak. A rutinosabbak keményen alkusznak, és láthatólag évezik ezt a számodra céltalan szócséplést. ...és az a rengeteg áru! Sok olyan dolgot látsz amiről hirtelenjében azt sem tudod megmondani, hogy eszik-e vagy isszák, ehető valami, vagy pedig embert ölnek vele. A zöldség-gyümölcsárusoknál még csak-csak elboldogulsz, mert az ínycsiklandó édes gyümölcsillat megbizhatóan elígazít, hogy bár fogalmad sincs mi az a mangó vagy kiwi, esetleg füge, vagy papaya a szaga alapján szívesen megkóstolnád a Földanya sosem ismert terméseit. De mikor átvergődsz a ruhaárusok közt! Azt se tudod, férfiak vagy nők hordják-e azt a bőrszíjas csatos izét, és ugyan ki venne olyan aranysúlytásos díszes brokát-selyem estélyit és minek...vagy ki az az őrült aki színes kövekért (ritka ásványok, kristályok) ada bármit is... vagy kinek van szüksége olyan lapos vékony rostos lapra, amire szénnel és tintával maszatolni lehet? És milyen drága! A dzsad szövésű szőnyegeken elámulsz...valóban gyönyörű kézművesmunka...de mit kezdenél vele? Fazekas korongok között haladsz át, ahol a mesterek most rakták ki a frissen égetett hombárokat, kancsókat, tányérokat...ügyes kezű bognár rakja a vadonatúj hordókat gúlába, hogy mindenki messziről lássa a remek hordókat, amiben nemes bort fognak majd tárolni a dolgos szőlősgazdák.
Eljutsz a Fényes Acél utcába ahol nincs más csak olyan üzletek és boltok, ahol nem árulnak semmi mást csak fegyvert. Sok árus próbál becsalogatni a saját boltjába, hogy az ő árúját tekintsd meg előbb, de észreveszel egy cégért ami egy szürke lényt ábrázol, amint sziklát eszik. A cégéren egyszerű formájű betűk: Bul Ruurig Ökle - fegyverbolt
Odabent egy idősebb, már ősz hajú törp élez egy kiváló csatabárdot. Mikor belépsz felpillant és rádmordul:
-Na mi kéne?
Hát...biztos nem a jó modorú eladó miatt van még meg ez a bolt...a kirakott árú kifogástalan minőség. Az íjaknak egy egész polc. Hagyományos északi hosszúíj két sornyi, hosszú, nomád visszacsapó íjból három sornyi közűl válogathatsz.
JK: Kriak és Egren Esemény: Küldetésben (Mindent vissza!),Harc a Parkerdő lényeivel Helyszín: A Parkerdő Idő:23.00. körűl ____________________________________________________________________________
//Kriak//
A pokolbéli kreatúra nemcsak hogy nem lassú, de taktikás is. Olyan élőhalott lehet, aki megőrizhette a néhai élő lénye harci tudása egy részét, és az átkozott orwellánus nem volt egy lassú harcos. Kemény és kiegyensúlyozott ütközet, mikor lehetőséget látsz, beütni a védelmén meg is teszed. Csak az az átkozott acél-szeges korbács ne lenne! A kardcsapást még könnyen hárítod vagy kitérsz, de a korbács...alattomosan tekeredik a lábadra és a karodra, fálydalmas, roncsolt végű sebeket ejtve rajtad. Kezded szívből meggyűlölni a korbácsot... A lény nem a legyőzésedet tartja szem előtt, hanem hogy minnál nagyobb fájdalmat okozzon neked. Elkap a harci láz és a gyűlölet. Ráveted magad a lény mellkasára és két lapátmancsod közé kapod a fejét elvakultságodban...megragadod és....letéped a fejét!!! Fekete nyúlós massza folyik a felkarodra. Azt hiszed vége, de a fejetlen torzó feláll és cél nálkül csapkod és hadonászik a fegyvereivel! A kezedben az Orwella-lovag feje roszindulatút pislant rádnéz, és a torzó már célzottan támad! A harc tovább folytatódik. //Eddig elszenvedett veszteségeid 15 Fp//
//Egren// A lény lassú. Viszon brutálisan erős. Nem okoz gondot kitárni a pofonjai, markolászó mancsai elől, de tudod, hogyha elkap, az need nagyon fog fájni. Módszeresen döfködöd a testét, a káoszlény úgy bömböl, hogy a dobhártyád is beleremeg. A kiváló lándzsa úgy vágja át magát a lény szürke rinocéroszbőrén, mint kés a vajon, jó ötödéig képes vagy belemélyíteni a fegyvert a kolosszus testébe, és a kihúzása nem okoz gondot, ami vért húscafatokat fakaszt ki a lény testéből. Már vagy hatodszorra szúrod meg teljesen tisztán és teljes erőből, de lény még mindíg nem fekszik meg, hanem egyre jobban őrjöng, és a mozgása felgyorsulni látszik. Neked viszont az idő előrehaladtéval lanyhulnak a reflexeid! A káoszbivalynak sikerül a két mancsa közé kapja a derekad! Diadalittasan a feje fölé emel mint egy ronybabát, elbődül örömében és szorítani kezd a mancsaival. Belelátsz a fogakkal teli pofájába. A felsőtested és a karjaid szabadok, alény szúrástávolságon belűl van...csak ne roppantaná el a medencecsontod másodperceken beleül...kezdi kiszorítani belőled az életet. (-10 Fp) A harc tovább folytatódik.
//Most nem dobásokat kérek, haenm egy tervezett cselekvést, hogy ki milyen módszerrel, hogyan képzeli el a szabadulást és ha harcol akkor konkrétan hogyan és hova mit támad.//
HM: Kalmárfejedelem JK: Barlon Ergwont Esemény: Információgyűjtés Helyszín: A Városőrök Kaszárnyája előtt Időpont: délután ________________________________________________________________________
Az őr átfutja az írást majd visszaadja:
- A folyosó végén balra van az irodája.
Úgy látszik a bürokrácia színhelyei a világon mindenütt pontosan ugyanazon "ízlés" mentén öltözködnek. Ez az "ezrediroda" épp olyan unalmas és savanyú hangulatot áraszt, mint az erigowi, amit neked is volt szerencséd megtapasztalni belűlről, míg városőrként szolgáltál. Fancsali képed feltűnhet a bent szöszölő írnoknak és egy egyenruhás (rangjelzése alapján is) hadnagynak, aki felpillant a diktálásból, amit az írnokkal folytatott és látva a méla undort a fejeden, önkéntelenül is ez az első mondata: -Jó napot idegen. Ön járt már itt nálunk korábban ugye?
* Az északi fintorogva nézi az előtte történteket. Eszébe jutnak a régi kellemesnek nem mondható idők.*
<… A fene vinné el ezt az egészet! Utáltam az ilyet, mint azt bizonyos „kelést” a légycsípéstől lovam nyakán. Itt pislog előttem ez a hadnagy. Az a fajta, ki irodában pöffeszkedve tölti napjait, közben azt sem tudva mi folyik az utcán. Éles helyzetben talán nem is volt. Apukája beprotezsálta jó csengő aranyak fejébe, s az ilyennek más szórakozása sincs, mint diktálgatni az őrjáratok által begyűjtött ínfókat, híreket. Esetleg valamely bűncselekmény jegyzőkönyvét. Pfuuujjj… Kis fasz szopó! Na, de ne légy Barl finnyás! Az ilyen kis aktakukac tud mindenről, mi a környéken történik! Hisz rajta átfut minden ügy…>
*A tiszt szavai zökkentik ki „elmélyült”, „fennkölt” gondolatmenetéből.*
- Üdvözlöm! * Érinti meg kalapja karimáját az északi, majd le is veszi fejfedőjét.* Igen jártam már a kaszárnyában. * Nem hazudik, mivel járt már ilyen „létesítményben”, de igazat sem mond a jelenlegi hellyel kapcsolatban.*
- A nevem Barlon Ergvont! Hogy is fogalmazzak?! "Külsős" vagyok, persze az önök és a város segítségére! * Jelenik meg egy félmosoly szája szegletében.* Beszélhetnénk négyszemközt. *Pillant az „íródeákra” kicsit bizalmatlanul, majd vissza a tisztre szemöldökét kérdőn felhúzva.*
-Barlon nagyon szépen dolgozik és nyomoz a küldetésén amit választott, leleményességéért a karatktert 1 Tp-vel jutalmazom.
Amikor felkap és elbödül. A levegöben a feje felett a bödülése közben. Minden tudásomat beleadva belevágom a lándzsát a lény pofájába. Elöször nem eröböl hanem úgy próbálom hogy a lágy részbe a szájpadlásán//mert ugye bödül gondolom nem maga elé hanem a levegöbe bömböl felfelé//át álljon bele, inkább célzok pontossan minthogy a torok felé induljon el. Mindezt a lehetö legygyorsabban. Ha célomat elérem//akkor is ha nem, sok választásom nem maradva// teljes felsötesttel és karom minden erejével (17)tolom a fegyvert a nyelénél fogva. Ha jól céloztam akkor az agyaba hatol ha nem akkor a gerinc és a torok felé. //Ezt majd eldöntöd. Bízok benne hogy ez az élettel össze nem egyeztethetö sérülést fog okozni neki .//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Herold Bardelot 2007.07.15. 20:26-kor.
* Az északi kényelembe helyezi magát, majd a feltett kérdésre nagyot sóhajt. Lehelyezi az asztalra kalapját. Mindezek után lassan, nyugodtan, tárgyilagosan belekezd mondandójába:*
- Hadnagy úr! Én egy igen kényes ügyben nyomozok! Nem tudom, hogy mit mond önnek ez a rövid meghatározás: „ szemgyűjtő gyilkosságok” !? Én így nevezem azokat a különösen brutális ügyeket, melyben az áldozatok szemeit kivájja támadójuk. Ön biztos tájékozottabb ez ügyben. * Ereszt el egy félmosolyt a „nyomozó” északi.* Őszintén: feladatom, hogy végére járjak eme íróztató ügyeknek, ügynek! * Az ügy szót kihangsúlyozva ejti szavait.* Igen, jól gondolja! * Tekintetét a hadnagy szemébe mélyeszti.* Szerintem a gyilkosságok mögött egy személy áll! Kilétét még homály fedi, s arra kérném meg Hadnagy úr, hogy információval segítse küldetésemet! Cserében én is átadom azokat az infókat, melyekre eddig szert tettem!* Néz kérdőn, de kutatón a tisztre.* Önök is és én is előrébb lehetünk, ha összedolgozunk! Mit szól ehhez? * Szavait próbálja úgy formázni, úgy alakítani, hogy rutinos „szakembernek” tűnjön. Bár nem is áll messzi az igazságtól, hisz ő is lehúzott pár évet a „mundérban”.*
/ Az adatlapon módosítottam a módosítani valót! Köszi az elismerést! /
Látva, hogy a lovag teste és feje között valahogy még mindig van kapcsolat. A lovag fejét a lehető legmeszebb hajítom. Majd a bömbölést hallva megpróbálom hátulról levágni a káoszlény egyik karját vállnál. Egren állapotától és az ellefeleink rakciójától függően harcolok tovább. Ha Egren teljesértékően tud harcolni, akkor marad az eredeti felállás, ha Egren komolyabban sérül akkor átveszem az erősebb ellenfelet. Ha harcképtelenné válik akkor igyekszem valahogy megvédeni.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt