Hm. Ha a papok paplovagokba így van ám legyen, de egy meglehetősen átgondolatlan szabálynak tűnik, mert az elf, törpe stb. nyelveket sem egyszerűbb megtanulni, de ez magánvélemény. Esetleg érdemes lenne nektek hm-eknek megdumálni ezt a kérdést. Tekintve, hogy az Ut-nem említi érdemes lenne akkor a karialkotáshoz beírni ha így fog működni. Illetve nem tudom az eddigi karik akik esetleg dwoont tanultak azok így csinálták-e meg a karikat. Ha igen akkor jó, de ha nem akkor gázos menet közben változtatni már csak az egységesség megörzése miatt. A többi a ti dolgotok nem ugatok bele. Ez csak egy privát vélemány volt.
Üdv
Atis
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Qator mindjárt szól, hogy menjünk át a Szabály-topicba, miután nem akarom hogy csalatkozzék bennem ezért ide válaszolok:
Nem, a szex nem tilos az egyházi személyek számára. Miután a teljes Hemnisst itélnék ezzel kihalásra.... A paplovagok nősülnek, sokasodnak és szaporodnak és büszék a családfájukra. Ez alól csak egy kivétel van, és ezek a Napszüzek -gyakorlatilag a mi földünk apácáinak megfelelői.
Hogy egy napszűz elhagyhatja e a rendet, hogy családanya legyen, a válaszom rá: a dwoon vallási fanatizmusból kiindulva ez elképzelhetetlen, de ha mégis; szerintem a tartomány főpapjának különleges engedélye kell hozzá. És valószínű jó ha ezt a lépését az egykori Napszűz, vagy Napasszony nem veri nagydobra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ral da Ranga 2007.07.18. 18:46-kor.
Hm. Ez a PPL2-ben van? Ha igen, akkor én valamit kihagytam. Így nem is leszek többet Ranil-paplovaggal. Eddig azok a paplovagrendek voltak szimpatikusak, ahol nem kellett tartani az emancipációtól. Szénával lesz teleszórva így az Únió. Mondjuk itt az ideje, hogy valami bárdocska megnézze magának mennyire fényesek azok az acélbetkós melltartók. NApszüzet meg lehet küldetésszerűen szöktetni akár.
Egyébként valaki levehetné a termosztátot "Odafent", mert lassan megolvad az agyam.
Nem ez -mármint a női paplovagok- a Szürkecsuklyások honlapján talált anyagokban volt.
Ezen az alapon mea culpa! valóban eltértem a "hivatalos" kiegtől, de egyébiránt a a PPL -ben nincs is kategorikus tiltás erre vonatkozólag... Viszont a lovagrendek igenis sokasodnak...ez le van írva a PPL2-be, hogy nagyon keményen vezetik a családfát, ami szex nélkül meg ugye nem virágozhat.
Ok. Akkor megnyugodtam. Ha a nyílt Dwyll Únió így lett kialakítva, akkor majd max elolvasgatja karakteralkotáskor, akit érint. A többiek meg majd szembesülnek vele jó külhonihoz méltón.
Családfát szex nélkül is lehet vezetni csak kicsit feltűnő lesz néhány generáció alatt, hogy soha nem az aktuális családfavezető-családfő neve szerepel az adott generáció apai ágánál, hanem mondjuk "Oguz a hentes".
A PPL2 konkrétan azt írja, hogy a lovagrendekbe BÁRKI felvételt nyerhet az érdemei alapján......nem írja hogy a nők kivételek.... Vagy te másképp látod?
Azért számomra más az, hogy "bárki"; meg az, hogy "tárt karokkal várják a nőket is". Egyébként ez nézet kérdése, hogy hogy értelmezzük. A játék készítői azért számítanak a női játékosokra is. Az más kérdés, hogy véleményem szerint a feudalisztikus-középkori világalapokba annyira nem illik a női egyenjogúság a papság és lovagság terén.
A henteses példa pedig arra utalt volna, hogy attól még kinyílváníthatják a lovagok a "szeplőtelen fogantatást" és sajátjuknak könyvelhetnek el gyerekeket, hogy pont azidőben voltak háborúzni mondjuk és Oguz meg kockánként vitte az asszonynak a pörkölthúst.
Egyébként nem bántás de a madaras címer hol található?
Ha nincs rá igény azért nem teszem fel, hogy a msáik 15 helyszín mellett legyen egy 16. is, mikor a meglévők fele sem megy. Persze már egy jelentkezőnek is szívesen összehozom, hogy kedvére játszhasson a kopár sziklák közötti vermekben.