• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 30 / 153 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.07.24. 13:02

Javaslatotokra megnéztem az UT-ben a Kétkezes harc dobófegyverrel ahol az alábbi áll:
" ... nem lehet minden hajító fegyverrer kétkezes harcban használni . Alkalmasak erre ,a slan csillag, a dobtőr, a hajítóbárt, a kés és a dobóháló. Mindegyik szabadon társítható önmagával illetve bármely egykezes kézifegyverrel... "

Szerintem a tőrkard egykezes kézifegyvernek minősül ...

Persze lehet hogy egy mókus 2 kézzel forgatná.... :D
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.07.24. 21:23

Quator: Épp ez az. A két rövidkard még egy I. évfolyamos Rúnában volt, az abasziszi Bölcsek könyveinél. Aztán nem lehet. Két lándzsa viszont igen. És szerintem egy ogár nyugodtan forgathatná, csak épp nem látná értelmét. Én viszont láttam egy haditorna bemutatót, ahol az egyik vitéz pl. bárddal és tőrrel állt ki. Egy másik meg rövidkarddal és tőrrel. Persze biztosan dupla Kp.-ért tanulták. A ramiera-tőr párosítást meg hasonlókat ne is emlegessük. Tőr, csak különleges, meg tőr, de sima. Micsoda kiváló összeállítás! Tényleg ne menjünk bele. Én a magam részéről az UT-t inkább ötletadónak használtam idáig. Elismerem, jó és érdekes karaktereket lehet vele összeállítani, de sok gyermekbetegsége van.
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.07.26. 18:46

Nem tudom ide írjam vagy az UT-hez. Mi szerint számoljuk a manapontokat? Az alap meg a MP/szint sem tiszta nekem. Ezért is (meg másért is) kerültem eddig a mágiahasználókat, de mostmár olyan közel kerültem egyhez... Nem fogok vele játszani, csak gyakorlásképpen próbálom kidolgozni de azért jó lenne tudni hogy ez hogy is megy most. valami képesség alapján, venni kell vagy továbbra is az ETK szerint? (Ez az utolsó variáció tűnik idáig a legvalószínűbbnek nekem). Nos?
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.26. 19:01

Üdv!

ETK szerint, illetve PPL I-II. szerint a papokat, paplovagokat, stb. Annyi a "változás", hogy a könnyebb számolhatóság kedvéért azok a kasztok, akik dobnának a szintenkéntire (papok, paplovagok, megtartó, orksámán) a maxot megkapják.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.31. 15:03

Akkor ha már át lettem irányítva:

A betegségek kezeléséhez a herbalizmust vagy az alkímiát kell használni? Konkrétan a gyógyuláshoz szükséges fözetekhez, kenöcsökhöz elöállításukhoz melyik képzi kell?
Sztem az alkimia az inkább a mai kémiához hasonlóan a savak meg világító foyladékok elöállításához kell. Az alkimisták álma az bölcsek köve sem a gyógyítás területét célozza.
Míg a herbalista jó esetben tudományát csak és kizárólag a gyógyítás érdekében használja.

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.07.31. 16:00

sztem igy van ahogy mondod és a könyvek is ezt irják ha jól emléxem...Amugy a herbalizmus nem csak a gyógyuláshoz használható hanem egyszerübb mérgeket is elő tudsz állitani/semlegesiteni,amiket a növényekből nyernek ki egyszerübb modszerekkel.Amugy is,amiből sokat adsz az már ugyis méreg :D 1-2 kivétellel :D
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.31. 16:47

Üdv!

A megfelelő topicban válaszolva:

A herbalizmus ponosan arra való, hogy növényekből kenceficéket előállítva kezeljenek mindenféle kórságot/mérgezést/sebet. Az alkímia is "segédkezhet", de az inkább tényleg a kémiára hajadz. Tehát a csúnya rühöt és szifiliszt is lehet kezelgetni a herbalizmussal, max nem ért hozzá eléggé a kari. :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.31. 18:21

Én is jól beírom a véleményem: :D

A herbalizmust hagyományosan mindig is leginkább orvoslásra használták a vadonélő természeti népek a történelem folyamán (illetve nemcsak ők.) (Jó persze meg gombafőzetet csináltak a sámánok, hogy tudjanak kommunikálni a "szellemekkel", de alapvetően orvoslásra használták...:roll:) Az egy dolog hogy hogy közben megtapasztalták azt is hogy ha gyilkosgalócát esznek attól meg lehet nyiffani. :D

Végső soron alkimíával is el lehet jutni a megoldáshoz, mert az mindegy hogy teszem azt x növény gumójából, vagy valamilyen ásványi anyagból nyered ki ugyanazt a hatóanyagot.

A különbség a "felhasználói körben" keresendő Herbalizmust aránylag könnyű tanulni, hisz egy szerencsétlen vajákos-banya valószínűleg akad minden falu 50 km-es körzetében, ez egy tapasztalati megfigyelésen alapuló gyakorlati alkalmazott "tudomány". Hisz nemhogy a vajákosok, hanem maguk a parasztemberek is ismernek egy pár gyógynövényt, meg alkalmazási módot.

Az alkímia már -ha lehet így fogalmazni- egyetemi szintű stúdium, és meglehetősen korlátozva van, hogy a kari hol férhet hozzá ehhez a tudáshoz, és több köze van ahhoz amit mi ún. "gyógyszervegyészetnek" hívunk. Nyílván nem fedi le, de valami olyasmit érint.
(Az ezoterikus szósztól most eltekintek...)
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.07.31. 18:43

Szerintem szét dumáltátok ezt a herbalizmus témát, ugyhogy szeretnék új csámcsogni valóval kedveskedni nektek. Ezen kívül még az a cél is vezérel, hogy jó magam is okosabb legyek. Nos én mint varázsló varratok egy meditációs varázskör szőnyeget egy varrós nénivel, azt utólag manával feltöltve tudom meditációs varázskörnek használni vagy sem? Ha nem akkor az azt jelenti hogy nekem kéne egy olyat megvarnom?
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2007.07.31. 18:52

Pontossan nézd meg a mestermágiát asszem az jó erre.(mármint neked kéne megvarrni az pontossan :D)
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.31. 20:05

Persze, ha van Szövés 3. meg Jelmágia 4. mehet a dolog...:D :rotfl:
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.07.31. 20:07

Hát asszem a karimból mégse csinálok szövőnőt ugyhogy ze a dolog most nem fog összejönni.

Köszi srácok a segítséget.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.31. 20:13

Ámbátor....ilyen "meditációs szönyeg" készítése lehetséges szerintem...ha a dzsadok tudnak repülőszönyeget gyártani, biztos erre is van mód...:(...passzolom a kérdést, őszintén szólva én nem bírom a mozaikmágiát...nem tetszik a MAGUS-varázslói mágiája, nem is szeretem a varázsló kasztot emiatt a béna mágiarendszere miatt....nem tudom... javaslom, kérdezz meg mást is.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2007.07.31. 20:32

Ahoz hogy a varázslód fog egy szönyeget és arra tintával felrajzolja a megfelelö szimbólumokat(mellesleg mik is lennének azok?) az még nem igényel semmilyen szövönöt és elméletileg a vonalakat csak tudatossan lehet megszakítani tehát tönkre sem megy attól ha összetekered. A miröl én beszéltem az a mestermágia amihez az kell hogy az adot szakma mestere légy(igen már az elsö foknál is 4. fokú szakma kell hozzá) viszont ezeket a tárgyakat nem szimbólummágiával hozod létre így (nem tudom milyen mozaikból raknád össze a meditációs köröd) nem kell hozzá ismerni a szimbólumokat hanem a szönyeg megalkotásakor foglalod bele a kívánt hatást. Ezt a varázstárgyat csak hasonló módon készített eszközzel lehet elpusztítani és talán csak magasabb fokon de már nincs szimpatikus viszonyban megalkotójával. Tehát ha megtudod magyarázni a hm-nek vagy a bírálóknak hogy mitöl meditációs kör a meditációs kör, konkrétan melyik mozaik vagy mozaikok fejtenek ki ilyen hatást akkor szimbólummágia 3. fokkal is lehet csinálni ilyen szönyeget, de ne nagyon veszítsd el. Általában ezért nem szoktak a varik agyba föbe varázstárgyakat csinálni. Egyébként talán a kezdö 10 manapont nem is annyira elég ilyen szönyeghez, hiszen nem árt ha erösíted a hatást mert ha jól emlékszem a Tudatalatti ME még működik ellene, hiába akarsz lemondani róla. Ráadásul talán egy mozaik nem is fedi le a kívánt hatást. Ja meg tranzsban kell készíteni tehát bírnod kell pszivel is bár most nem ugrik be hogy 1 pszi pontból milyen hosszú transz futja. Ennyi talán elég is lessz szócséplésnek. :D

Herold
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.07.31. 21:35

Nos igy nagyjából felfogtam amiket irtál.

Egyébként a varik 5. szintű pszihasználok, és 1 pszi pontból korlátlan időre transzba kerülhetnek. Másrészről a meditációs varázskör felrajzolása egy 18 pontos jelmágikus varászkör és azt éri el vele a vari hogy kulturált módon nyeri vissza vele a manáját, tehát 10 manából tényleg nem lehet összeturni.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 30 / 153 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 153

Vissza: Csevegõ