HM: Kalmárfejedelem
JK: Barlon Ergvont
Esemény: Beszélgetés Sheenával
Helyszín: A Sogron szentély előtt
Időpont: délután

A szentély egy átriumos kertudvar közepén áll.

Megj: -természetesen szökökút nélkül
Körös-körül magánlakások. Sheena az udvaron áll és mosolyog.
-Látom túlélted apámat Barlon. Kérem nézd el apámnak a morózus és komor természetét ő a Tűz Megtisztitóinak helyi főpapja, sok gondja van mostanság.- beszél Sheena az apjáról, szinte szó szerint ugyanazokkal a szófordulatokkal, ahogy az apja beszélt őróla csak más előjellel. (:D)
-Hát ennyire kiégtte belőled Sogorn atyánk az etikettet? -mosolyog rád a lány- vagy talán Erigowban nem szokás egy lovagnak felajáni a karját ha hölgyet kísér? -kérdi Sheena de nem haragosan.
Belédkarol és elindultok a Piac fele. Elhaladtok a kiégett ház előtt. A felső szintjéből csak romok maradtak.
Shhena elkomorul.
-Egyre több nyílt támadés éri a híveinket és ez aggasztja apámat, és engem is...Tharr hívei vannak a gyújtogatás mögött. Egyre sokasodnak és egyre több a nyílt konfliktusunk velük. Egyszer felüti a fejét itt a nyílt vallásháború, de akkor itt kő kövön nem marad, elhiheted. Kellett a hercegnek megengedni, hogy templomot építsenek! Hiszen még Északon is mindenütt halálbüntetés terhe mellett lehet Tahrr kultuszát imádni ugye jól tudom lovag? (Jól tudja.)
-Nézd csak Barlon! Te ott voltál! -mutat Sheena egy porig égett romhalmazra a másodikon. - Kegyes volt Sogrontól, hogy engedte, hogy magadat ajánld fel áldozatul a csecsemő helyett...kevés ember de még kevés Tűzkobra hívő merte volna ezt a véget felvállani Barlon!-mondja Sheena és megsimítja a felkarodat. -Kevés fickó szaladgál ám ilyen szívvel!
/A kérdéseidre válaszolva/:
- Én úgy kb egy hónapja érkeztem ide Ordanból, meglátogatni apámat, aki felvállalta, hogy rendbe teszi és vezeti itt a Tűzkobra népének gyülekezetét. Nagyobb fába vágta a fejszéjét mint gondolta...ezek itt nem született ordniak Barlon...vagy itt tértek át, vagy a szüleik származnak Ordanból...és a nyomorultak (itt Tahrr egyházára gondol)..nagyon agresszíven térítenek...nagy orgiákat rendeznek a szarfészkeiben, hogy a fiatalokat becsődítsék és megfertőzzék...az ő lelkük még gyúrható, nem olyan lángok közt edzett mint a tied...-villan fel a mosolya egy pillanatra- azt hiszem szó szerint is vehetjük...-majd elkomorul-....egyszer úgy is porig égetem az összes Tahrr-házat a negyedben, ha mindjárt a bitó alá is visznek érte....de nem fogom hagyni terjedni ezt a mételyt....ehh...beszéljünk másról.
-Varázsló...hát ismeretes előttem a godoni ős magiszterek metódusa, ahogyan ők nyerték vissza az éteri manát, és a Tűz Táplálóinak a rendjébe tartozom...-miután látja, hogy ez neked nem mond semmit, rádhagyaja- ...Igen Barlon...azt hiszem ti északon egyszerűen csak tűzvarázslóknak hívtok minket..., pedig ez nemcsak erről szól...ezt érezni kell.
-Ohh, köszönöm...-fogadja egy mosollyal és biccentéssel a bókot Sheena- de nálunk ezt nem kötik nemhez, hanem elhivatottsághoz. Bármelyik ordani polgár járhatja a Tűzkobra útját, he elég erőt, kitartást érez rá. Az állam támogatja a tanulmányait.
-Kedvesem? -húzza el a száját a lány- most vagyok túl egy katasztrófával végződőtt kapcsolaton egy pyarroni bárddal...nem bírom a link hapsikat...a szakításunk...kissé forró volt...én tényleg nem akartam a perzselő tekintetet használni ellene, de egszerűen elöntötte az elmém Sogron tüze, mikor megláttam azzal a félelf rüfkével...szinte nem is tudatosan izzot fel a szemem...hála Sogronnak a kis kukaca nem; csak a feneke sült meg egy picit, az sem súlyosan...de a nadrágja teljesen elégett...azóta kerül...én meg nem erőltetem vele a kapcsolatfelvételt. -Nem bírom a hazugságot és a színlelést. -De te nem ilyen vagy Barlon ugye? -szegezi neked Shenna a kérdést, kicsit gombócot téve a torkodba....