• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion falain kívűl

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 2 / 23 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 23

Re: Kalandozó küldetésben

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.07.10. 14:28

Rukh

Ahogy elfogynak ellenfelei kezd kitisztulni a világ és a lüktető fájdalom.Megtapogatja a fején a sebet és lenyalja a vért a a mancsáról.Konkrétan nem szeretne hulla rabló lenni,de ha látja a pénzes szütyőt,akkor lecsatolja a patkányemberekről.Aztán sietős léptekkel elindul abba az irányba,ahonnan jött és vélhetően ha városon kivülre nem is,de egy biztonságosabb negyedbe juthat.

//gondolom a láncing nem fér rá...és mivel a fegyvereket nem tudja elvinni,igy azok maradnak 8) //

[ 2007.07.10, 15:17 ] - Schinter gurított 1d10 -t, az eredmény 5. Indok : állkép. ->siker
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.10. 17:53

Hm akkor ezt tisztázzuk, tudom hogy szeretnél megsütni, de nem hagyom :P.

A kari a spell után csukott szemmel lép hátra 2-3 at ezt írtam. Ha lejárt a spell akkor fogja menekülöre a dolgot mivel a spell csak símán megvakítaná a villanásaival :( . A szikrázó pengére nem kellett ránéznie de a villámokat nem tudja kikerülni a szemeivel ha vértként vannak rajta, gondoltam én. Ha ragszkodzs a reagodhoz legyen, de .... bah dönts ennek fényében.

Herold

EDIT: most látom hogy a csatornából is kihoztál, vazz miért akarsz megvakítani?
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.11. 9:17

JK: Rukh
Esemény: Kifele a városból
Helyszín: Erion városkapuja előtt
Idő: délután

//Off: Akkor idézzük vissza mi volt az eredeti szándékod:
"Nincs hát más megoldás...Megfordul és elindul kifelé a városból,hogy keressen magának egy alvó helyet vhol a városon kivül.Majd holnap ugyis bemehet ingyen az arénába 8)" Oké, rendben.//

A Kereskedőnegyedben jársz. A rendezett kövezett utcákon sok órjárattal és idegen utazóval találkozol...a házak nagyok, több emeletesek és néha nagyon ripacskodó módon igyekszik hírdetni9 gazdáik anyagi helyzetét: mázsás, hatalmas, böhöm, aranyyal futatott (vagy színrany? :roll:) szobrok rontják a házak előtt a kiskertek harmóniáját, vagy annyi drága pyarroni kerámiacsempével díszített kis szökőkutat zsúfoltak be egy másik házhoz, amennyi egy Antoh templomban nincs...
Átmész a Kereskedőnegyed I. kerületén, és ott állsz az erioni Városkapu előtt.
Kép
(Természetesen autók nélkül... :oops:)

//Off: Biztosan ki akarsz menni a Városból? Ha igen ebbe a topicba írj, ha küldetést akarsz az I. kerület megfelelő helyszínére, ha pedig fogadót akarsz, az Enrawell Csillagához írj reagot. Kösz.//
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.07.11. 13:58

Rukh

Elgondolkodik a városkapú előtt,hogy vajon jó ötlet-e ennyire sérülten kimenni a városból és ott éjszakázni.Holnap egy jó kis küzdelem vár rá és nem árt ha felkeresne egy gyógyitót és egy kényelmesebb lakhelyet estére ebből az 5 ezüst érméből...Az őrjárattól kérdezösködik,hogy merre kell menni,hogy egy fogadóhoz jusson.

//Akko irok Eranwell csillagából...asszem az 1 fogadó volt ugye? :D//
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.11. 19:59

(Abu Saim)
//módosítva//

Mielött a csillagokkal borított éjbe lépnék mentális parancsomra a Bagolyszem varázs lefoszlik rólam és jótékony sötétbe borítja nem túl fényes külsömet. Életemben nem éreztem magam ennyire szarul. A javát a szennynek ami rám tapadta azért megpróbálom eltávolítani, van elég bajom nem kéne tetézni hanyagsággal. Megverten és csalódottan kotródok el a vackomra hogy valamilyen módon megússzam a komolyabb fertözéseket. A büdösgyík komoly elörelépést tett a képzeletbeli listámon az elintézendö ügyek szekcióban. Mielött betérnék a Szerájba útba ejtek egy szökökutat vagy más megbízható tisztaságú vízforrást, legalább kicsit javítva ezzel a látszaton. A testemben dolgozó kórokzókat még nem tudom hogy fogom legyözni de mára ennyi elég volt. A vackomon a Betegség azonosítása varival próbálom felismerni amit esetleg nem sikerül az egyéb ismereteimmel. Ha megvan hogy mit kell tennem akkor pár perc után ... leesik hogy már nem fogok nyitva találni senkit így kénytelen vagyok holnapra halasztani a kezeléseket.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.12. 10:03

JK: Abu Saim
Esemény: Küldetésben, ("Itt valami bűzlik..." )
Helyszín: Az Erioni Nagy Csatornahálózat kivezető szakaszában
Idő: 15.40. körül

A csatornából kiérve elindulsz vissza a Kikötő felé...itt at egész tengerpart. Ha Abu gondolja itt szerét ejtheti egy minimális tisztálkodásnak; nyílván a csatorna szájától távolabb, ahol tiszta a tengervíz.
A szállásodra visszatérve, a Szeráj őrei alig akarnak beengedni mert nem ismernek meg.

Az ügyeletes tiszt rádszól:

-Itt mi sokat adunk a külcsínre Abu, nem esehetsz ide be úgy, mint akit a kutya szájából húztak ki! Galradzsa verjen te istencsapása! Ha nam vagy képes emberi külsővel mászkálni a Szeráj területén, költözz ki! Fizess egy ezüst bírságot! -mondja a handzsárosok őre komoran. //Nem saját zsebre nem enged be, az átvételről elismervényt irat.// Ha nem fizetsz, nem engednek be.

A szállásotokat üresen találod, a bátyád elment valahova. Rémes szagot áraszt a ruhád.
Sikerül egy pár perces koncentrációban azonosítanod a betegségeidet:
A csatornában:

-Sebfertőzést
Szint: 4. (Kevéssé súlyos)...még
Egész szervezetet károsító betegség
Gyors lefolyású
Harapással terjed
Minimális hatás: kevéssé súlyos
Maximális hatás: kritikus

-Rühöt és ekcémát
Szint 3.
Bőrbetegség
Gyors lefolyású
Bőrérintkezéssel terjed (a patkány teste és a szennyvíz)
Minimális hatás: enyhe
Maximális hatás: kevéssé súlyos

-Leprát
Szint:6
Bőrbetegség és egész szervezetet károsító betegség
Lassú lefolyású
Harapással és közvetlen érintkezéssel terjed (bakteriális)
Minimális hatás:Súlyos
Maximális hatás: Halálos

Ez volt az ára a kétszer elfogyasztott hatalom italának...ennyi kórokozó máskor nem fertőzhette volna meg Abut, de nagyon legyengítette a varázsital fogyasztása.
Felmegy a lázad és a bőrödön viszkető piros kiütések támadnak.

//A köv reagot az I. kerületbe írd. Kösz.//
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.07.29. 12:19

(Yarradic Pagan)

- Köszönni! :) - *mondom még Verinnek. Majd amikor Pekkát sehol nem látom, és ezt Verin is megerősíti megkérem arra, hogy adjon át neki egy üzenetet.*
"Bocsássa meg, hogy estére nem érek vissza a megbeszélésre. Holnap reggel mindenféleképpen számíthat rám. Persze, ha ezzel a tettel nem vágom el magam a felajánlott munkától. Remélem megérti."

...

- Köszönöm! Maga kedves!
Milyen szép kocsi! Lenni nem is szép, gyönyörű szép!
*Elfogadom a segítséget a beszálláshoz, de mozdulataimon látszik, ilyesmiben nem sokszor volt részem. Ámulva nézem a hintó belsejét, végigsimítva a kárpiton, megcsodálva a szórt fényt biztosító gömböket. Majd pedig a kisablakon kitekintve figyelem a várost amerre épp járunk. Azt még nem tudom mit is fogok csinálni a hapsikával, de majd a helyzet adja magát. Először puhatolózunk, tudakolózunk, aztán majd... ráérek...*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.29. 22:29

JK: Yarradic Pagan
Esemény: Úton Jorgenhez
Helyszín: Palotanegyed

Nem nagyon utaztál még hintóban, de el kell ismerjed, roppant kényelmes. Főleg olyan kocsival, aminek ilyen kiváló a rugózása és olyan nem kevésbé rosszabb állapotú úton mentek, mint Erion utcái.

A kocsis egy poroszkáló ló sebességével halad így van alkalmad az ablakon kifele nézelődni és megszemlélni a város utcáit, tereit.
Nem érted miért ez a hűs és számító logika mindenütt. A természetben épp az a csodálatos, hogy semmi sem szimetrikus, a fák lobjai, egy kavics formája, de még a madarak faroktollai sem olyan szigorú mértani rend szerint tervezettek, mint ez a hely.
Miért van az hogy a városi ember ennyire fél a kiszámíthatatlantól és a nem szabályostól?
A házak, az utcák, a terek, a téglák alakja a falakban...mind szigorú rend és terv szerint...mind olyan msetrekélt. De ezek az emberek láthatólag jól érzik magukat itt.

A Palotanegyedet fal és külön dupla-zsilipes kapu választja el a város többi részétől.
Már messziről látszanak a falak mögött, kertek és sok zöld terület között megbúvó kis palotácskék, sétányok és nemesi házak, minedegyik akár egy kis mesevilág.
A kocsis megáll a negyed bejáratánál és szót vált az őrrel.
Szigorú tekintetű palotaőr les be hozzád. Nem zaklat, nem tesz fel kérdéseket, csak ellenőrzi a kocsis szavainak valódiságát. Biccent mikor meglát, majd int a kapu felé, amely feltárul.
A Palotanegyeden szembesülsz előszőr azzal, hogyan lehet a Földanya és az emberi területeket vegyíteni egymással. Az épületek, akár a megmunkált elefántcsontszobrok feküsznek a zöld fák, ligetek ölén. El kell ismerjed csodálatos harmónia és rendező elv bújik meg itt. Némelyik épületet alig lehet megkülönbüztetni a fáktól, olyan szerves egészet alkotnak. Aztán arra is rájössz miért...egy elf nő lovagol el a hintó mellett egy egyszarvú hátán ülve! Leszáll a hátasáról és bemegy az egyik házba. Elfek tervezték volna a negyed egy részté?....Meglehet...Ez itt egy külön világ, külön város. Az utcákon...inkább széles ösvényeken nyoma sincs az egyszerű embernek. Kizárólag díszes nemesi ruhás férfiakat és kíséretüket látod, akármerre mész. Itt él hát Ynev "fővárosának" elitje. "Hermetikusan" zárt világnak tűnik.
A hintó egy díszes kastély udvarán áll meg:
Kép
A kocsis pattan és nyitja az ajtót.
-Az ajéndékát hagyja csak bent asszonyom. Itt lesz az még a kocsiban mire kijön. Az úr már várja.
A rezidencia bejáratánál libériás inas áll.
-Jó napot asszonyom. Kövessen kérem, Svend Jorgen úr az ebédlőben várja.
A ház belő berendezése és az ebédlő súlyos és hivalkodó pompától terhes. Valószínűleg meg tudnád venni az íjat annak a szárnyas tükrös szekrénynek az árából ,ami az előteret dísziti, az ebédlő meg....hát hány személyre várt ez az ember!? Az asztal rogyásig telve a legkülönfélébb étkekkel, de csak két teríték van rajta.

Az inas aládteszi a széket.

-Foglaljon helyet kérem, Jorgen úr rögtön itt lesz. Tölthetek valami frissítőt?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.07.30. 19:17

(Yarradic Pagan)

*A város képe megszokhatatlan számomra. Elviselem a látványt, tudom, hogy muszáj itt élnem még egy darabig. El nem tudnám itt képzelni a hátralévő életemet örökké. Hiányzik a természet, még akkor is ha sok fa, bokor, virág van mindenfelé - de mégis más, idegen szerű...
A kapuhoz érve, az őr biccentésére hasonlóképpen teszek én is - és egyben magamban elcsodálkozom, hogy milyen más itt a látkép. Főlleg akkor amikor a Palotanegyeden áthalad a hintó. Leesett állal, csodálkozva, de mégis mosolyra húzódó szájjal figyelem a környezetet. Ez itt már sokkal jobban tetszik.
Az elfek lakta rész nyeri el a tetszésemet legjobban - vagyis inkább ez a terület emlékeztet hazámra a legjobban. A tökéletes együttélés a természet minden teremtményével, legyen az akár növény, akár állat.

Az udvart kiszállás után szemügyreveszem - hatamas, és csodás. Teljesen más mint pl. a tó körüli kispark az aréna mellett. Ez itt valahogy egészségesebbnek látszik.
Az ajándékos részt nem igazán értem az inastól, apró vállvonás után megyek utána. Szájtátva. Nehéz-terhes látvány a pompa, de elismerem magamban szép minden részlete. Az ebédlőbe belépvén elkerekedik a szemem - ennyi étel majdnem elég lenne az egész családomnak...
Az inas ténykedésére furcsán nézek rá, hogy vajon mit akarhat - nehezen esik le, de értelmét nem látom.*

- Köszönni, de talán széket még magam feneke alá tudtam volna húzni magam én - *mondom ezt kedvesen mosolyogva, annak a tudásnak a hiányában, hogy ez az illem.* - Öhh... friss italt kérni én, köszönni.
*A széken ülve alaposan körbenézek, megcsodálom a falakon lévő díszítőket, a bent lévő bútorokat, majd az asztalra felsorakoztatott étkeket.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.31. 12:53

Esemény: Ebéd Jorgennél

//Off: Még akkor írtam Jorgen ajándékáról, mielőtt beszáltál volna a hintóba, még az Enrawell Csillaga előtt :roll: :
Kalmárfejedelem írta:-Jó napot asszonyom, Jorgen úr már nagyon várja, megbízott azzal, hogy adjam át önnek szerény ajándékát, köszönetképp, mert elfogadta a meghívását. -és a kocsis átad egy selyebe kötött csomagot. Ajándéknak kicsit nehéz, mi lehet benne? :roll:
//

Hamarosan megérkezik a hát urai is arannyal szegett ujjú vörös szatén házikabátban.

- Szívből örülök, hogy elfogadta a megbízásomat. -mosolyog kedélyesen és leül veled szemben.

- Nos hogy tetszett a csekély figyelmességem?...Remélem jó a mérete...

Sokféle sült és főttétel közűl válaszhatsz, a terítés túlzó és pazarló, egy kisebb lakodalmasnép is jóllakhatott vola abból a sok mindenből, amit az asztalra készítettek. Vadas, sültcsirke, hússaláta, gyümölcsleves, ragu, főtt sonka, sült tintahal, halfilé, süztemények...mintha legalábbis húsz embert várt volna.

Jobbára Jorgen kérdez.

-És mit is mondott mely vidékről származik?...húúú...jó messzi került a hazájától.
-Jöjjön Pagan kisasszony, megmutatom egy térképen hol van ön most.
Kicsit felfüggesztitek az étkezést, és Jorgen egy 3*3 méteres fali Ynev térképhez vezet.
-Látja itt vagyunk mi; ez itt Erion városa...maga pedig....valahol itt van a népe...-kaparászik Jorgen egy pálcával valahol az Északi részen.

-Ön amazon ugye? Jól tudom hogy hitük szerint férfiakat áldoznak az istenünknek? -Nos egy baráti jótanács...valami olyan helyen hódoljon ennek a szenvedélyének amit nem ellenőriz a városi őrség, és olyan emberrel akit nem hiányol senki...ha elkezdi itt gyártani a hullákat nekem, egy fél éven belül a bitón végzi...és azt semmiképpen nem szeretném, mert terveim vannak magával...maga egészen kiváló harcos és ráadásul emerlin...én sok gldiátort támogatok, akik cserébe az én házam színeiben harcolnak az Arénában. Nem lenne kedve nekem dolgozni? Mindketten jól járnánk. Énnekem óriási cégér az, hogy emrelin gladiátorom van, maga pedig 1 aranyat kapna minden nyertes párviadal után! Persze csak az első pár hónapban, aztán ha beindul a bolt megemelném az összeget...nos mit szól hozzá? Nem minden kezdő fegyverforgatónak ajánlom ám fel ezt a lehetőséget! De egy amazonnal kivételt teszek...nem akar a fizetett gladiátorom lenni?
Ez tiszta üzlet...az első szerződést egy háromhónapos próbaidőre kötnénk. Nos van kedve hozzá?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.01. 10:11

(Yarradic Pagan)

*Az ételeket kíváncsian nézegetem - van köztük olyan amit még nem is láttam - sőt, inkább túlnyomórészben ilyenek.
A vadast szemelem ki magamnak ebéd gyanánt.*

- Emrealnak hívják országunkat, de hogy merre van nem tudom. //a karakter nincs tisztában a földrajzzal, hogy hol van hazája, mik-mely országok, hegyek határolják//
*A térképen való mutogatást nézem, de nem nagyon értem mit is akarna ezzel szemléltetni - hisz az durván egy lábnyi távolság ezen a rajzolt hatalmas lapon. Nem esek ámulatba, nem tudom felfogni a távolság nagyságát. Én már csak azt tudom, hogy nem létezik a családom, és oda vissza nagy valószínűséggel nem jutok vissza.
Jorgen a vallásunkra tett megjegyzésére ártatlanul, de egy félmosollyal nézek rá.*

<Hullagyártás. Barátom te még nem láttál áldozatot.... majd fogsz.... :twisted: Semmi nem marad belőled drágaságom, semmi sem :twisted: >
- Ó hát hogyne... visszatérve vallásra. Természetes, hogy feláldozni mind azokat a férfiakat akik nekünk adni élet utánpótlás. Nem is lenne hiány számunkra, ha nem lenne ki lenne gyakorlati nemzéshez, hogy tudjunk nevelni sok harcos lányt népünknek. Tudja... még meg is enni őket szőröstül-bőröstül.
Kár lenni pedig... pedig én magán nézni ki-e célra - *mosolyodom el szélesen, viccelve Jorgenra, majd komolyra váltok.*
- Lenni maga szerint ez nomális? Igaz, lenni mi közel természet, elzárva ez világtól, de nem lenni ilyen.... ilyen.... ilyenek. Lenni Földanya áldozata nem férfi, lenni az állat, de az sem mindig, ünnepkor csak. Lenni Földanyának áldozat, ha élni mi természettel együtt nem rombolva azt, tisztelve.
...
Az ajánlat pedig lenni érdekes, de én nem lenni gladiátor. Nem lenni én ilyen, nekem nem lenni lélekben jó, hogy ott több ember előtt ismét öljek egyébként békés állat meg. Nem érdemelni ők meg ezt sorsot, ez Földanya ellen cselekedet. Utóbbi időben rám ezért harag, nem találni helyem, egyedül lenni, Ő sincs már velem.
Nem akarom megtenni, és nem csak ezért, saját lelkem sem engedni ezt meg. Harcoltam míg kellett, míg szabadság meg nem érkezett számomra, harcolni muszáj volt nemrég, mert azok állatok már nem önmaguk lenni. Bár én ezt lenni tartani önvédnek mint élvezet harcnak, de lenni ez mészárlás, és ez rossz.
Nem Jorgen Úr, nem lenni én Önnek harcosa.
*Őszinte és határozott az elutasításom - az meg sem fordul a fejemben, hogy vajon mennyit értett meg "belőlem" a hiányos nyelvtudás miatt, de csak így tudtam magam kifejezni.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.08.01. 15:21

Esemény: Ebéd Jorgennél

-Oh, ön egy igazi idealista! Tudja mit jelent? Bizonyos eszmékért, gondolatokért lelkesedő személy akik megpróbálja annak alárendelmi az életét...csakhogy Pagan kisasszony az eszmékért nem adnak kenyeret és ruhát. Maximum meghalnak értük, ostoba virtuskodásból, meg vallási megfontolásból..-ehh...szegény szerencsétlenek. De uzsoráért mindegyik nálam kilincsel...képmutató szánalmas bagázs! -summázza Jorgen a véleményét.

-Ha nem hát nem, én ugyan nem kényszerítem, hisz mostmár szabad ember. -Mindenesetre ha mégis meggondlná magát a Quiron Liga székházában általában megtalál.

Jorgen nem szól semmit a tréfádra (megevett férfiak) csak kifürkészhetetlen tekintettel bámul.

Arra a kérdésedre, hogy mi a normális így válaszol:

-Mindenkinek az a világ a normális asszonyom, amiben felcseperedett...én itt születtem és itt él a családom már generációk óta...a fiaimat, -kik most idegenben tanuénak- is arra neveltem, hogy becsüljék meg azt a vagyon amit a maguk munkája árán halmoztak, fel, mert a pénz pénzt fial.

Az délutáni ebéd hátralévő része semlegesebb témákkal telik, Jorgen ügyesen tud fecsegni a semmiről órákon át. :D
Az ebéd végeztével meghajtja magát és elköszön.

-Nos Yarradic Pagan...örülök hogy találkoztunk...bár nagy szívfájdalmamra ön és én másképp gondolkodunk, de nincs kétségem afelől, hogy még hallani fogom a nevét. Ég áldja. Az inas kikíséri, és a kocsis természetesen vissza viszi a szállására.

Odakint az udvaron a Nap álláséból megállapítod, hogy igencsak sietni kell Pekkáékhoz a Csillagba, mert mindjárt hat!

//Off: Az ajándékba kapott csomagról majd akkor mondom el, hogy mi, ha kibontottad.//

Jutalmazás:

-a karaktert kiemelkedő szerepjátékáért 1 Tp-vel jutalmazom
- miután az utóbbi hetekben más nyelven nem beszélt csak pyarul, illetve rá volt kényszerítve, hogy ezt használja, a karakter Közös Nyelv ismerete 2. -ról 3. fokra emelkedik.
(Ja és 2. szintű lett a kari gratulálok! :D)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.08.01. 15:50

JK: Erlon Arts
Esemény: Beszélgetés a Palotaőrrel
Idő: este

Az őr keresztbe fonja a karjait, és elmosolyodik, mosolya egyre szélsebb lesz végül vidám kacagásba fullad...

-Hát tudja...harminc éve vagyok Palotaőr...mit gondolt hány ilyen jelenet játszódott már le itt ennél a kapunál mint ez a mostani és hány volt belőle igaz!?

-Jaj fiatalamber! Tényleg ennyire hülyének nézek ki, én csak egy őr vagyok, de nem ostoba!
-Előszőr is: nagyon jól fizetik a Kyr Színház kifutófiújait, ha ilyen drága rapírral és ilyen gyönyörű lanttal mászkálnak! Magát a legelső percben elárulta a hangszere barátom! Ön nem nemes...nincs saját hintója, nem látok címerjelzést magán sehol és nemesi pecsétgyűrűt se látok az ujjain. Ön egyszerű szerencsevadász kérem! Nem mondom, talán a módosabb, és simamodorúbb fajtából, de akkor is csak egy kobzos. Hisz azok soha nem válnak meg a hangszerüktől. Én megértem, hogy egy ilyen fess bárd mint ön be akar ide jutni szoknyát vadászni, maga meg azt értse meg, hogy én meg nem engedhetem be meghívó nélkül. Elhiszem, hogy a szíve szakad meg, hogy nem léphet be ebbe a "hárembe" de nekem meg öt év van hátra a szolgálati idő végéig és visszavonulok.

Az őr tüzszerszámából szikrát csihol és piára gyújt.

-Mmmm...de talán van egy mód hogy meghívót szerezzen. Gonzanga báró a lányának születésnapi ünnepséget szervez a jövő héten lesz 18 éves a kicsike. A báró igényes és válogat a zenét szolgáltató kobzosok között. A válogatás (castig :D) idejére kibérelte az Enrawell Csillagát. Kényes ízlése van, csak a legjobb zenészeket válogatják össze akik jelentkeznek. Menjen el a Csillagba, érdeklődjön a fogadósnál, hogy mikor lesz ez a dalpárbaj vagy mi...aztán ha olyan jól játszik ,mint amilyen jól beszél, talán magára mosolyog az istene és kiválasztják a Gonzanga-partyra alkalmi zenésznek.-mondja az őr és kifújja a füstöt.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.01. 20:18

(Pagan)

- Szánnivaló? - *ez az első és egyetlen amit megértek elsőre a magyarázatából. Nem vitázva és felháborodottan, hanem csak megjegyzésként, a saját véleményemet formálom meg.*
- Szánnivaló szerintem ez a világ Jorgen, ugye hívhatom így? Szánni való, hogy nem tudnak meglenni természetben harmóniában, hogy nem tudnak meglenni érme nélkül, mi felesleges bonyolítás életben. Én nem érzem magam szánnivalónak. Az eddigi életem már csak a múlt, soha nem jön vissza. Én nem tudni visszamenni, már nincs hová. Mégis itt vagyok, nem esem kétségbe, élek, alkalmazkodom, és majd ha már nem tudni elviselni e világ menni természetbe egyedül.
De mint mondta lenni ez nagyban függ attól, ki miben élt eddigi életében. Bizonyára hasonló lenne a vélekedésem, ha én is itt nőttem volna fel.
Mindenki csinálja azt amihez ért - én nem vagyok gladiátor, az, hogy harcolni tudok a magam módján egy dolog.

*Az ebéd többi részében kíváncsian hallgatom mondandóját - ha tudok mit a témához hozzászólni megteszem, vagy csak elmondom a saját véleményem...
A búcsúzáskor jut eszembe a csomag, amit küldött.*

- Majdnem elfeledkeztem egy fontos dologról Jorgen. Küldött maga számomra egy csomagot, szeretném azt nagyon megköszönni. De nem is tudom - olyan furcsa, én nem hoztam önnek semmit, és még mindig nem tudtam meghálálni, hogy a hótigrishez közelengedett. Most már tényleg sokkal tartozom mindezen jók cseréjében.

*Ha megtárgyaltuk ezt az ajándék ügyet megköszönöm a meghívást és elköszönök.
Nem sürgetem meg a kocsist, csak csendben - magamban duzzogva, dohogva töltöm el a visszafeleutat.*

<Ez nehezebb lesz mint gondoltam... sokkal nehezebb. De nem adom fel - ígéret az ígéret, és amit a Földanyának ígérek meg azt betartom, vagy belehalok...>
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.08.02. 9:02

//Off: Yarradicnak a következő reagját a Csillagba írom.//
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 2 / 23 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 23

Vissza: Kereskedõnegyed