A székházhoz érve bedörömbölök a kapun, majd ha nyitva találom akkor be is megyek ha nem megvárom míg kinyitják majd hadarni kezdek az első embernek aki előkerül - Jónapot. Jerome atyát keresem a párom megmérgezték. Szükségem van a segítségére. Merre találom? Kérem siessen már!
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Követem Kriakot//lassan már vagy egy napja mást se csinálok //a Kereskedelmi Szövetség székházához. sajnos még így is jóval gyorsabb nállam mondjuk most érthetö okból siet, mit siet rohan. Amennyire tudom tartom vele a lépést hisz most aztán nagyon nem foglalkozik semmivel csak hogy minél elöbb odaérjen. Én meg ugyebár csak nem hagyhatom a vesztébe rohanni. Ennek megfelelöen kísérem végig Erion utcáin. Erössen foglalkoztat az a gondolat, hogy valami olyat kéne tennünk amivel végre dülöre vihetjük ezt a kis affért Imekoékkal. <Vagy azt kéne elérnünk hogy ne legyen neki kifizetödö minket üldöztetnie, de mivel nem a saját embereit küldi így nagy veszteség nem éri, vagy olyan hírnévre szert tenni és annyi kárt okozni neki hogy már ne legyünk számára csak bolhapiszkok és inkább békén hagyjon nekünk. Ezt az utóbbit sajnos szegényes fantáziám miatt azért elég nehezen megvalósíthatónak érzem de ötlet ez is.>
HM: Kalmárfejedelem JK: Kriak és Egren Esemény: Lighra-mentés Helyszín: Az Északi Kereskedelmi Szövetség székháza Időpont: délután ______________________________________________________________________
Jerome atya éppen egy kalandozót kísér ki a kapun. Mikor meglátja hogy jöttök, előszőr mosolyra görbül a szája, de Lighrát látva elkomorul.
-Mi történt? Értem. Hozzátok be. A házi képolnába visszük. Segítek. -mondja Jerome de Sevian.
Jerome elfekteti az oltárra Lighrát, és imádkozni kezd. Majd felsóhajt:
- Királykobra mérge. Csoda hogy még él...muszáj lelassítanom mielőtt a gyógyító litániába kezdek....
Újabb hosszú imádság Kyehez, aminek a végén az atya megérinti a Szent Szimbólumával Lighra homlokát.
-Kérlek Uram, vedd el e testtől a keserű méregpoharat, mert méltó az életre; Sorsa ne ez legyen! Krak még soha nem látott papi gyógyítást, de lenyügöző: Az atya kezei felfénylenek, ahogy megérinti Lighra nyakát.
Egrent is elkapja egy percre a vallásos áhítat, és közel áll hozzá, hogy imát mondjon Kyelhez Lighra sikeres gyógyulásáért, azért ilyet nem látni minden bokorban minden nap!
A szertartás végén Lighra mellkasa ütemesen kezd süllyedni fel-le és kinyitja a szemét. Megrémül és felugrik, tekintete Kriakot keresi:
-Mi...mi történt?-kérdi
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
-Volt felszerelésed? ....nem tudom Barlon, apámat kellene megkérdezd, de gondolom bevitték a holmidat is a templomba a hívek.
- Szívesen adom én a bizalmam annak ki megérdemli. -mondja a lány. - Te is bizalmatlan lennél, ha a nődet egy félelffel kapnád rajta egy ágyban...nincs bajom az elfekkel sem a félvérekkel, de nem tudom ki a nagyobb "kokott": az ember aki nem tud ellenállni a könnyűléptűek hallhatatlan bájainak, vagy azok az elfek akik gátlástalanul kihasználják a hús hatalmát a gyarló ember felett. ...ehh..hagyjuk ezt, mert felidegesítem magam. -mondja Sheena és a szemei égő vörös fénnyel felizzanak, majd a lány pislat egyet és ki is hunynak...láthatólag igencsak érzelemvezérelt a varázsereje.
A kalapoknál Sheena tréfából fejedbe nyom egy röhejes pávatolas dáma-fejfedőt.
-Ezt válaszd Barlon, ez nagyon különleges! - mondja és felkacag a látványodtól. -Tévedtem, válaszd inkább mégis azt a széles karimájú feketét, az jobban áll...-mosolyog
-Na gyere te kalapos-hős, már várnak minket az ebéddel! -mondja, belédkarol és visszamentek az I. kerületbe.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
* Kifizeti a neki is tetsző kalapot, majd választ még egy csizmát, bőr övet, mivel tudja, hogy az nincs benne a hátizsákjában lévő váltás ruhái között, majd most már vidámabban, karon fogva a lányt elindul vissza a hivatalos ebédre. Vált pár szót még a lánnyal. A szép időről, a boldogságról, az élet és az egyszer élünk, élvezzük jelmondat „hatalmáról”. Közben a lány arcát, tekintetét fürkészi megbabonázva.*
<… Kradra! Ez a nőszemély megbabonáz! Nem csak egy egyszerű nőcskét, prédát látok benne, hanem a nőt! Istenem! Barlon?! Vigyázz, mert a kötődés nem jó omen!? Ha valakihez egyszer kötődni fogsz érzelmileg az veszélyes! Főleg manapság! Abban a mivoltodban, ahogy mostanában tengeted az életed!…>
(Egren cwa Trimelion) Amíg Kriak Lighrát nyugtatja félre húzom az atyát. -Atyám, úgy néz ki van egy "kis" gondunk. Nem tudja hogyan tudnánk meggyözni Imekoékat hogy hívják vissza a vérebeiket? Már az is felmerült bennem hogy ha olyan mérvű kárt okoznánk nekik ami arányaiban túlnöne a mi fontosságunkon vagy a hírnevükön esett csorbán, talán az is meghátrálásra késztetné öket. Sajnos még nem ismerem annyira a várost, hogy ezt magam vagy Kriak kútfejéböl meg tudjam oldani. Tudna nekem-nekünk tanácsot adni hogy mit is tegyünk? Gondolom ezek után Lighrát sem hagyhatjuk ki, belekeverték rendessen a mocskok! Elnézést atyám tudom ez Kyel háza, de az indulat beszél belölem.
Aggódva nézem a szertartást, de az ösztöneim azt súgják megbízhatok az atyában amikor Lighra felugrik odamegyek hozzá és átölem - Nyugodj meg drágám minden rendben van. - Úgy tűnik az Imeko torony urai ki akarják köszörülni a becsületükön esett csorbát. Sajnálom hogy belekeveredtél. Majd az atyához fordulok - Köszönöm atyám hogy megmentette a párom életét. Bármiben számíthat rám ami nem ütközik az elveimmel. Úgy sejtem nem kell magyaráznom. - Jajj bocsássa meg a neveletlenségem. Ő a párom Lighra. s közben oldalról ákarolom Lighra derekát - Lighra ő Jerome atya. Ő mentette meg az életedet és tőle kaptuk a megbízást amiért az elmúlt éjszakákon elmászkáltunk Egrennel. Ha Lighra netán dühösen vagy ellenségesen reagál, akkor megfogom és megpróbálom megnyugtatni - Köszönöm a támogatást Egren. - Atyám Egren barátom megelőzött a kérdésével. Van esetleg valami ötlete hogy szabadulhatnánk Imekoéktól?
HM: Kalmárfejedelem JK: Kriak és Egren Esemény: Beszélgetés Jerome atyával Helyszín: Az Északi Kereskedelmi Szövetség székháza Időpont: délután ______________________________________________________________________
//Kriak//
Lighra nem dühös, inkább csak zavarodott és kimerült. Nem sok válaszotta el a haláltól és ez megviselte a szervezetét. -Kérlek Kriak tolmácsold az embernek a köszönetemet és mond meg neki, hogy tartozok neki egy szíveséggel, mondd meg, hogy Lighra nem felejti el a jóságát...fáradt vagyok Kriak, nagyon fáradt...-zümmögi Lighra a nyakadba.
//Mindketten//
Visszamegy a társaság az előtérbe és helyet foglaltok a fotelekben. Lighra Kriak ölébe ül és a nyakába borulva elalszik.
- Hát Imeko kitűzött a fejükre 50 ezüst vérdíjat az biztos. Igazából csak azoktól a zsoldos fejvadászoktól és orgyilkosoktól kell tartaniuk, akiket csalogat ez a pénz. Ha Imeko valóban a saját végrehajtóit küldte volna a nyakukra, már nem élnének. De neki is megvannak a maga ellenségei, nem pazarolja az erejét és az apparátusát kalandorok meglecéztetésére, hanem más kalandorokkal végezteti el a munkát. Addig amíg nagyon mélyen nem nyúlnak a zsebébe és nem köpnek úgy a levesébe, hogy az üzletét komolyan veszélyeztesse, addig Imekoék csak apró kézlegyintéssel elintézhető kellemetlenségnek tartja önöket. A Lobogó visszerzése piszkálja a zsivány büszkeségét és ezért már presztizsből is keresteti a "visszalopókat". Azonban igen sok ellensége is van: a Szerájjal ölik egymást már évtizedek óta a területekért és a piacért. Kisebb gondja is nagyobb most mint a Tolvajházról visszaszerzett zsákmány Lobogó, mikor a Szeráj hasassinjai szorongatják a torkát. Se embere, se ideje, se motivációja nincs rá, hogy igazi fejvadászt küldjön magukra, csak a söpredéknek dobott konctól reméli az elveszejtésüket. Én azt hiszem a legcérvezetőbb megoldás az lenne, ha egyszerűen likvidálják a magukra vadászó és a vérdíjra hajtó orgyilkosokat. Ha híre megy, hogy elkapták őket, és szerencséjük van Imekó talán leszáll magukról...nem érdeke hogy még tovább forgácsolja erőit. Azonban önöket megtalálni nagyon könnyű. Még a mosónőm is tudja, hogy egy khál zenész játszik esténként az Enrawell Csillagában! Nem ártana eltűnniük egy pár napra a képből...és az itt nem nehéz. Húzzák meg magukat valahol és vakarják le magukról Imekó-bérenceit. Az valószínű elég lesz.
HM: Kalmárfejedelem JK: Barlon Ergvont Esemény: Ebéd a Sogronitáknál Helyszín: Sogron-szentély körüli lakórészek Időpont: délután ______________________________________________________________________
//Off: A vásárolt dolgok 5 ezüstbe kerültek.//
Sheena nem osztja az egyszer élünk nézetedet:
-Ez nem igaz Barlon. -bizonygatja teljes meggyőződéssel. Az emberek többször reinkarnálódnak a létük folyamán, míg lelkük Sogron-tüzének tökéletességéhez nem lesz hasonlatos. Nemcsak a mának és nemcsak magunknak élünk. Ez önzőség. Az ember felelős a közöségért az utolsó tagjáig. Minden emberért, akit rábíztak, mert mindenkiért elszámoltatja a Lángok Őre az utolsó fillérig. A közösségben erő és hatalom van, de a szolgálat sok lemondással jár. Ha az ember nem tartja fent tudatos és építő munkával a rendet, akkor a világ káoszba és anarchiába fulladna. Ez elfogadhatatlan.
*** Visszatérve a Sogron szentélybe, helyesebben Sheena apjának lakására, a "díszebéd" kisebb hisztériával kezdődik, ugyani a megmentett csecsemő anyja Barlon nyakáb veti magát és sírva összevissza csókolgatja a kopasz fejét, sűrű "köszönöm"-ök közepette, az csecsemő apja pedig legalább egy félóráig szorongatja a kezedet, amit meg is csókol.
Nagy nehezen elkezdődik az ebéd. Sült csirke van petrezselymes krumplival és tejfölös-ecetes uborkasalátával. Kérdezgetnek a múltadról, az életedről és a terveidről. Majd szolgáló jön azzal, hogy Sheenát keresik. A lány izgatottan jön vissza, és a füledbe súgja: -Nem tudunk ma este sétálni menni, mert egy szövetségesüknek szüksége van a segítségemre. Jerome de Servian atya kérte a segítségem egy komoly probléma megoldásához, csapatot toboroz az Északi Kereskedelmi Szövetség számára....röviden: ellopták a herceg születésnapi ajándékának szánt pegazuscsikót. Ennek az állatnak a visszaszerzésében kell segédkezzek. Az Északi Kereskedelmi Szövetség ajándéka...egy pegazus-csikó lett volna, a közelgő születésnapi ünnepségre, amelyen Észak is képviselteti magát. Ajándék hátas legnemesebb haonwelli ménesből. Nagy szerencsénk, hogy ez a pegezus még csikó és nem tud repülni. Idegen harcosok -fejvadászok ütüttek rajta azon az istállón, amit az Állatvásáron üzemeltetnek, legyilkolták egy éjjel az őrséget és elhurcolták a csikót. Ezt a csikót kellene visszaszerezni. Nemrégiben tudtam, meg, hogy az elrablóitól is elszökött a jószág, és most valahol a város körüli Vadonban csavarog. Azonban igen fiatal, tapasztalatlan állat, Jerome fél, hogy ragadozók áldozata lesz, vagy azok az ellenségeink találnak rá előbb, akik keresztbe akarnak tenni nekünk, hogy rontsák a megítélésünket az erioni herceg előtt. Hatkor van találkozó az Enrawell Csillagában...ne haragudj, sajnálom...talán majd máskor rendben?-mondja Sheena, tekintetében öszinte csalódottsággal, sajnálkozással, de nem teszi a randitokat a kötelessége elé.
-Azon gondolkodtam atyám, nem e lenne valami munka a Szövetség számára, valahol a város környékén. Egy ilyen válogatott közösségbe talán nem juthatnának be a gyilkosok, vagy ha mégis könnyebb öket szemmel tartani. Itt a városban, pláne hogy így csodálják Kriakékat nem tudunk elrejtözni, ez szinte biztos. Ha viszont lenne valami meló egy félreesö helyen akkor a Szövetség gondját és a saját problémánkat is megoldhatnánk. Már csak azért is mert ott talán nem kéne attól tartanunk hogy a gyümölcsárus vagy a lócsiszár fog legközelebb ránk rontani. Nem gondolod Kriak hogy jó ötlet lenne? Szólunk Cymarnak hogy elutazunk pár napra így neki sem kell tartania a nemkívánatos vendégektöl. Ti is kimozdulnátok, és ha nincs tömeg a gyilkosoknak sincs annyi búvóhelyük. De legalábbis lessz esélyük elkapni öket. Beszéd közben hol az atyát hol a khálokat nézem ki mit reagál az ötletemre. Idegessen tördelem közben a kezem, nem vagyok én a szóló szerepéhez szokva!
Amikor Lighra az ölembe ül átkarolom amikor odjön hozzánk az atya halkan beszélek nehogy felébresszem Lighárt - Kérem bocsásson meg neki. Nagyon megviselték a történtek. Megkért, hogy tolmácsoljam a köszönetét azért hogy megmentette illetve, hogy mondjam meg, hogy számíthat az ő hálájára is. - Egren ötlete nekem tetszik. Tényleg megoldást jelenthet mindanyiunk számára. - Mi az ön véleménye atyám? Ha gondolja és van valami hozzánk illő feladata, akkor akár már most leróuk a tartozásunkat. E tekintetben természetesen csak Lighra és a saját nevemben beszélhetek.
* Elgondolkodik a lány szavain, de nem válaszol rá semmit. Érzi, hogy ő még ennyire nem elhivatott. Érzi, hogy még számára a szabadság, a boldogság keresése a legfontosabb. Az ebéd előtti fogadtatás, bár készült rá az északi, mindent elsöprő volt. Alig győzi hangsúlyozni, hogy ezt bárkiért megtette volna, s ő csak egy egyszerű ember, ki azt csinálta amit szíve diktált. A felé felett kérdésekre elmondja, hogy Erigowból érkezett,hogy új életet kezdjen, s megismerje a híres és hírhedt Eriont. Az farkas éhesen felfalja a „megújult, feltámasztott” harcos, majd jóízűen szopogatja az elé tett italt, mikor Sheenát kihívják, óvatosan követi tekintetével, majd mikor az visszatér, s az estéről beszél elmosolyodik. Elnézést kér a társaságtól, hogy távozik egy pillanata, majd kimegy a helyiségből, s a vele tartó lányhoz szól:*
- Sheena! Ha nem bánod én is veled, veletek tartok! Ismerem Jerome atyát! Jó ember, s megérdemli a segítséget! Mikor indulsz? *Kérdi a lánytól, miközben annak tekintetét kutatja, s szíve szerint szájon csókolná ebben a pillanatban.* Tudod merre vannak fegyvereim, a váltóruhám és a zsákom? Azonnal átöltözöm, s ha kell nyomban veled tartok! *Néz a lányra tűzben égő tekintettel, melyet az újabb kihívás hozott lángba, valamint a lány közelsége.*
HM: Kalmárfejedelem JK: Barlon Ergvont Esemény: Ebéd a Sogronitáknál Helyszín: Sogron-szentély körüli lakórészek Időpont: délután ______________________________________________________________________
Sheena elmosolyodik.
-Jól van Barlon, ennek nagyon örülök...lám ki hitte volna, hogy közös ismerőseink vannak! -A találkozó esete hatkor lesz az Enrawell Csillagában. Tudod hol van? Jó. Ez egyenlőre még csak egy megbeszélés lesz, nem azon nyomban indulunk. Gyere ide értem fél hatra, és együtt menjünk a Csillagba.
-Most viszont ne haragudj, de megígértem hogy segítek apámnak a tűzvész utáni hálaistentisztelet megtartásában. A templomszolga megbetegedett, és más embere nincs; csak én, aki képes tüzet teremteni a rituálé meghatározott ritmusa szerint. ...Tudod nagy ijedelem volt ez az egyszerű sogronitáknak, és most tömegével fognak jönni a szentélybe hálaimára...apám meg egyedül van és megkért, hogy segítsek neki. De déluténra végzünk. Akkor fél hatkor rendben? -mondja Sheena és puhán csókot nyom az arcodra. Aztán megfordul és a Szentélybe siet.
HM: Kalmárfejedelem JK: Kriak és Egren Esemény: Beszélgetés Jerome atyával Helyszín: Az Északi Kereskedelmi Szövetség székháza Időpont: délután ______________________________________________________________________
//Off: Megnyugodtál Garma? Nem nyírmm ki az egy szem nődet ne félj! //
Jerome atya csodálkozva húzza fel a szemöldökét a döbbenettől.
-Magukban aztán van kurázsi hallják-e? -Szóval úgy akarnak kilábalni ebből a ragacsos szószból, hogy egy még nagyobb lekvárba másznak bele? -Jaj Kyelre; emberek ez őrültség! Maguknak most nem arra van szükségük, hogy a Észak és a Quiron Liga konflikutusaiban halásszanak, hanem hogy szépen meghúzzák magukat valami félreeső helyen, beásák magukat és várják azokat a szabadúszó pénzéhes gyilkosokat, akik szeretnék befejezni a félbehagyott munkát...a párjának szerencséje volt, Kriak, mert önök khálok és ellenálóbbak a mérgekkel szemben, de ha Egren kapja azt a nyilat? Rajta már csak egy feltámasztás segíthetett volna Kyel engem úgy segéljen! Arra meg utoljára 500 éve adott engedélyt az ereni Főapát! Nem szeretnék ott lenni a temetésükön, úgyhogy én arra kérem önöket, kerssenek egy másik fogadót, és éjszaka időzítsék a költözést, amikor kevesebb az ember az utcán...a legjobb az lenne, ha megkérnének egy ügyes szemvényvesztőt, egy illúzionistát, vagy egy bárdot, hogy a költözés idejéra bájolja Kriakot és a párját emberi alakba valami fényjátékkal. Nagy ez a város, el lehet benne tűnni, de nem két ekkora tigrisembernek. Hogy hova menjenek? Ezt önökre bízom...de én nem bújtathatom önöket fejvadásszal a nyakukban! Ezt a problémát önöknek kell megoldani, ha szükségük van pénzre, szívesen kölcsönzök. -De semmiképpen nem fogok új feladatot adni önöknek amíg ég a lábuk alatt a talaj.
Majd kis szünet után megnyugodva:
-Igazán szép párja van Kriak, vigyázhatna jobban is rá...-mondja Jerome mosolyogva.