A Dwyll Uniót számos tartomány alkotja, amelyet mindig egy lovagrend vagy egy tartományi főpap (és annak apparátusa) kormányoz.
Nyugati Tartományok:
1. Sinassir
2. Elharehhse (egyházi tartomány)
3.Miniuragssir (egyházi tartomány
Középső, Északi és Középnyugati Tartományok:
4.Gardondír (egyházi tartomány)
5.Ilek
6. Hataumehte
7. Linemekksir (egyházi tartomány)
Középkeleti és Déli Tartományok:
8. Davalon (egyházi tartomány)
9. Sur (egyházi tatomány)
10. Sagrahas
11. Inden-Inakksir
Keleti Tartományok:
12. Harunssir
13. Télvölgy
14. Lugdub (egyházi tartomány)
Az egyes tartományok közigazgatásilag további kisebb-nagyobb nemesi birtokokra oszlanak, mely egy-egy dwoon nemesi családé, vagy papi egyházi birtok. De gyakran csak egyetlen nagyobb város, erősség vagy település, amely a tartomány nevét adja.

Bár ez elég hülyén hangzik, szerintem sosem lesz házam
 Bár ez elég hülyén hangzik, szerintem sosem lesz házam  mauno, a kéz-láb nyelv hogy megy neked? valami azt súgja, meg leszünk mi áldva. Azaz mákunk volt  a határon de lehet, itt senki nem beszéli amit mi. hallottad, mindenhol azt a nyelvet darálták, egy közös szót nem hallottam ki közüle.
 mauno, a kéz-láb nyelv hogy megy neked? valami azt súgja, meg leszünk mi áldva. Azaz mákunk volt  a határon de lehet, itt senki nem beszéli amit mi. hallottad, mindenhol azt a nyelvet darálták, egy közös szót nem hallottam ki közüle.

Menjek el farkast vadászni? Még életemben nem feszítettem meg egy szál íjat, félelf vérem ide vagy oda, városi farkas vagyok én, nem erdei. Jobb ha nem is nagyon említem Dánicának, még a végén elcibálna a vadonba...De azt a banditát, azt szívesen megtréfálnám, márha összeakadok vele, de azért jobb ha ott van Dánica is. Viszont...>
 Menjek el farkast vadászni? Még életemben nem feszítettem meg egy szál íjat, félelf vérem ide vagy oda, városi farkas vagyok én, nem erdei. Jobb ha nem is nagyon említem Dánicának, még a végén elcibálna a vadonba...De azt a banditát, azt szívesen megtréfálnám, márha összeakadok vele, de azért jobb ha ott van Dánica is. Viszont...>