Nos hogy én se maradjak ki a mókából ha már jelmágussal játszok asztaliban. Szal végülis gond nélkül megcsinálható ezzel a részével nincs gond. Az, hogy a mozaikok között nem találsz hozzá megfelelőt az egy olyan dolog, hogy mivel mannából csinálod eredetileg is tehát a megfelelő mozaikok léteznek és mivel felrajzolod eleve jelmágia. Ha viszont ezt mágikus tárgyként akarod elkészíteni, akkor ahhoz a 18 mp-n felül kell még mágikus aura varázsjel ja és hogy folyamatosan éljen a hatás nem ártana hozzá némi időmágia sem. Ez az én véleméynem. Üdv Atis
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Nos odáig, hogy mágikus Aura varázsjel kell azt aláirom de a jelmágikus cucok addig maradnak aktívak, amíg a jel töretlen, legalább is én így tudom. Így idő mágiára ninmcs szükség.
Tudhat róla, de az nem mindegy, hogy honnan. (Mint írtam is nem azzal van a bajom, hogy tud róla, hanem csak némelyik "pontjával" nem értettem egyet annak amiket leírtál. De kifejtem bővebben álláspontomat.)
- a nomád törzsek orgiákra ruccannak át, nem minden orgia végződik áldozat bemutatással - a "rabságban" szenvedő férfiak közül csak az vesz részt az áldozat bemutatáson, akit fel is áldoznak. A többiek azt gondolnak amit akarnak... - akit feláldoztak evidens, hogy már nem tud beszámolni a történtekről - a környéken lehetnek maradványok - de az vajon miből derül ki, hogy azt az embert (más fajú ffit) feláldozták?.... Persze ez csak akkor, ha bődületes marhaság az a gondolatom, meglátásom, hogy az áldozat, ha az isten elfogadja eltűnik e világról - emberáldozatra értem a testestől-lelkestől szituációt. - rabságból sikeresen elszökött / kiszabadított férfi is beszélhet de ezt osszuk két részre: ~ akik ott nőttek fel: tudhatnak róla, de ők csak az emrelin nyelet ismerik (ha ismerik...) ~ akik bekerültek a családokba: ők nem tudhatnak róla. Még csak nem is sejtik mi vár rájuk... kínosan ügyelnek arra, hogy még csak gyanut se fogjanak, hogy áldozati állatnak szánják őket
Ahonnan megtudható: - kiszakadt, kitagadott amazonok beszélhettek erről a dologról (akár maguktól, akár valamilyen befolyás miatt) - a nomád törzsek száján is keringhet szóbeszéd, de konkrétumot nem igen tartalmazhat - az amazonok közt felnevelkedett férfiak, kik később kikerültek onnan valamilyen csoda miatt szintén sejthetnek valamit amit később - ha már megtanultak beszélni , vagy megtanulták azt a nyelvet amelyik országba épp kerültek és ott használatos, szintén elmondhatják "élményeiket", gondolataikat, sejtéseiket - vannak "jószándékú" emberek, akik csupán tanulmányozni szeretnék az amazonokat. Nos ha ez az illető férfi igen nagy mákja kell hogy legyen, hogy a tanulmányozás befejezése után el is tud szökni a családból... (mert lehet, hogy mindenbe beavatják, lehet, hogy még egy áldozatot is megengednek neki végignézni, de hogy ezt az ipsét nem engedik ki a kezük közül az biztos...) Ha az illető nő - mert miért ne lehetne - akkor viszont a bizalmatlanság amit legelőször kapni fog. Egy olyan társadalomban, ahol az intrika, belső hatalmi harcok lehet még jobban fényezettebbek mint pl. toronban nem igen nézik jó szemmel az ilyesfajta közeledést, és a saját belső ügyeikhez nem is engedik közel. Persze ha mindezt túléli, kijátsza, valamennyire eléri a bizalmat maga iránt elképzelhető - viszont őt sem fogják elengedni csak úgy a családból, neki is hatalmas mák-tudás bármi más segítség kell ahhoz, hogy a megszerzett ismereteket a nagyvilágba kivigye.
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Akkor tulajdonképpen nem értem miért vetetted fel a kérdést anno, -mármint azt hogy honnan tudhat egy erioni kereskesdő erről- ha szerinted is tudhat róla. Mert az alapkérdés; amiért az egész offolást muszáj volt elkezdenem az ez volt. Ha te magad is lehetségesnek tartod ezt a dolgot teljesen meddő a vita, hogy honnan tud róla, mert a kalamd szempontjából csak az a fontos hogy erről tud. Őszintén szólva nekem az is mindegy ha a wc-s nénitől halotta. Számít ez? Az meg hogy honnét tudja az Yarradic számára teljesen Off infó amivel nem rendelkezhet.
Ez az egész dolgot tulajdonképpen amiatt indítottam el, hogy a táged -mint játékost- "megnyugtatássalak", hogy érveket keressek, miért tud egy NJK- ezt vagy azt.
Mint mesélő nem dönthetem el azt, hogy egy NJK milyen információkkal és tudással rendelkezik anélkül, hogy pontos és logikus érvekkel és off-adatokkal alátámaszva meg ne vitassam azt előtte a karakter alakító JK-val? Mint Mesélő előránthatok egy nyulat a kalapból, hogy megnynugtató módon meg legyen ez magyarázva a bizonyítvány csak ezzel az a baj, hogy erről a háttérről a karakternek halvány fiogalma sincs és nem látom be, hogy miért KELL, hogy azt a játékos is tudja, ha egyszer a karakter sincs vele tisztában.
A tapasztalatom az hogy a játékosok igénylik azt ,hogy örökösen magyarázzam, ha olyan dolgot tapasztalnak ami nem tetszik nekik vagy nem értenek.:
Például Herold nagyon felháborodott egy Kyel pap viszonyulásán a karakteréhez, és csak akkor engesztelődött ki mikor offban közöltem vele, hogy a pap azért olyan amilyen, mert a karakter az Igaz Szó papvarézslat hatása alatt áll azon a helyen ahol beszéltek.
Kriak evidensnek vette hogy talál egy ilionori kovácsot, aki majd fedezi őket és a kovácsinasát elszalasztja a fogadóban hagyott lantjáért, rengeteg offolás és magyarázkodás árán meg lett magyarázva, hogy Miért nem talál ilinori kovácsot. A végső érv persze úgyis az hogy azért, mert a Mesélő így akarja, de azért kerestünk szép színes érveket, hogy becsomagoljuk ezt a "diktatúrát."
Neked nem tetszett az, hogy a kereskedő tudja az emerlinek emberáldozási szokását. Ismét rengeteg offolás és magyarázkodás árán végre meg lett magyarázva hogy hurrá, tudhat róla a kereskedő.
Én nem értem miért nem lehet egyszerűen simán elfogadni azt amit a Mesélő mond. És miért kell a háttérről állandó infókat és magyarázatokat rágni a JK szájába amiről ráadásul a kari semmit nem tud. És mint mesélő ráadásul olyan érvet gyártok amilyet csak akarok, semmi értelme ágálni ellene, mert mondd azt ,hogy mánpedig az NJK-azt nem tudhatja!
Akárhány JK-nak meséltem eddig valamilyen fokon mindenki kikövetelte, hogy mánpedig magyarázzam, hogy mi miért van.
Miért van az hogy mindig magyarázkodonom kell hogy X NJK miért ilyen vagy olyan és mit miért tud?
Anno Quatorral ugyanez volt a bajom...de ezt most hagyjuk. Mert Quator lecsap rá aztán elvitázunk rajta 10 oldalt.
Nem dönthetem el én hogy mi az amit egy NJK tud és mi az amit nem? Az offokon lehet vitatkozni hogy ebből micsoda állja meg a helyét is mi nem; erre azt fogom úgyis mondani: természetesen az NJK abból a forrásból szerezte az infóit amelyik a leglogkiusabb és leginkább életszerűbb.
Ha ez titeket megnyugtat gyártsunk érveket. Az nem jó érv, hogy a Mesélőnek van igaza a saját meséjében? Baromi fárasztó állandóan magyarázatokat kreálni...úgyis találok egyet, ha nem egyedül, majd közösen...:
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Ööööö.... igen megkérdeztem, de asszem nem követelőztem. Hogy miért? Elmondom: Az utóbbi napok-hetek rohamléptekkel teltek, mint mindenkinek van számos gondunk, kicsik, nagyok, melyik milyen. Egészségileg sem vagyok a toppon semmilyen szempontból, de még lelkileg sem, és két hét múlva megyek Esztivel műtétre. Az agyam nem fog úgy ahogy kellene, ahogy elvárjátok - Ezért kérdeztem rá, mert AKKOR nem láttam a magyarázatát. Akkor. Azóta voltál olyan szíves és felvilágosítottál.... Írtam, hogy számomra nem baj, hogy tud róla, nem csinálok belőle problémát. A pm-em után "egyből" írtam a reagot (még mielőtt választ adtál volna) - gondolod írtam volna addig ha tényleg problémát csinálok belőle? Na mindegy. A magyarázatod után pedig még mindig tompa aggyal válaszoltam. Lehet számodra nem jött le belőle de a lényege az volt, hogy megértettem amit mondtál. Három oly dolgot hoztam elő - kérésedre - amit én nem találtam smakkolósnak játéktechnikailag - és nem azért, mert csűrni akarom a karimnak a mézet.
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Engem anno sem érdekelt, hogy melyik NJK vagy JK mit miért tesz. Az zavart és zavar mindig is, amikor a rendszert forgatják ki minden következetesség és konszenzus nélkül.
Feltennék egy kérdést: a dzenn szabja értéketit az UT vagy az ETK szerint használjátok? Mert értékbeli külömbség csak a sebzésben van.De ott jócskán. Ja és dzenn lehet harcművész, nem?//2 dzsenn szabja :D//
Dzsenn nem lehet harcművész sem kardművész. Ha jól emlékszem ebben a topikban nem is oly régen ezt megtárgyalták már a srácok - olvasgass vissza egy picit