• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Abbit Világítótorony [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
377 hozzászólás • Oldal: 2 / 26 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 26

Re: Abbit Világítótorony

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 18:12

Résztvevõk: Quisryn D'mor, Harold a fogadós [NJK]

Harold megfordful, és lehalássza a keresett kulcsot.
-Szerencséje van, még nem adtam ki senkinek. Szerencsés szám, nemigaz?
Mielőtt azonban átadná, Eléd tol egy méretes könyvet, amleyben különböző nevek sorakoznak más-más szoba mellett..
Garcial Calvar, Seteh J., Fehér Tiok, Gragf, stb. Mivel teljesen lényegtelen nevek, gyorsan a 23-as számra irányítod tekinteted, és bevésed a neved.
-Íme itt van a kulcs.

Kép
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 19:23

Résztvevõk: Alauron, Ilhillia [NJK]

Fürgén telnek a percek, bár ez idebent nem tapasztalható annyira. A tűz ropogása, és a hangok megnyugtatnak, mire véget ér a meditáció megszáradsz. A végén, lassan elhagyják a házat az elfek, kifelé menet köszöntenek, mindössze egyetlen személy marad bent. Egy Idős.

-Ilhillia vagyok, a népem vezetője itt, az emberek városában. Miben segíthetek Utazó? – Tekintete nyugalmat sugároz, hosszú, ezüst haját kiengedve hordja. Meg sem mered tippelni hány éves lehet, de nem tartod idősebbnek hatszáz évnél. Aki ennél idősebb többnyire nem él percéletűek között. Túl zajosak egy idő után. Könnyed zöld ruhát visel, mely a fák leveleire emlékeztet, és még inkább kihangsúlyozza nemességét. Egy székbe invitál, majd ő is leül veled szemben.
Odakint mintha elállt volna egy időre.

Kép
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 19:43

Résztvevõk: Nava

Amikor közelebb csúszol hozzá hirtelen kimértté válik, feláll, kilép a padból.
- Ezt én fizettem- egy ezüstöt dob az asztalra.
- Mennem kell. - És kisétál. Odakint még javában esik.

Mikor kiér, mélyen elgondolkodsz: „Libris Cwarhortoroc”. Vagy valami hasonlót. A második szó végében már nem vagy biztos, elég nyelvtörő szó. Ezt a címet láttad a borítón. Csak tudnád mi a fenét jelenthet.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.12. 20:02

(Nava)

-Ó, pasik!-sóhajt Nava felhajtja a piát, felkapja a kenyeret meg a cuccát és kimegy a paplovag után.
-Nem kell így felkapni a vizet, nyugalom, nyugalom! Nem akartam elvenni, mondtad hogy hagyjam békén, jó? Amúgy sem blamálnám magam úgy hogy észreveszed.Ó, ne csinálj már egy közelebb ülésből akkora ügyet! Kérlek, legyen már szent a béke! Elég rossz így elválni!-kéri a férfit.
-De még jobb lenne ha még nem most válnánk el!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 20:16

Résztvevõk: Nava

Megáll, megfordul. Haja már átázott a hideg víztől.
- Nem a közeledéseddel van a baj. Csak azzal, hogy ennyire érdeklődsz a könyv iránt. Kár volt beszélnem róla, Darton tudja mennyire kár. És az alapján, amit meséltél nekem a seblázad idején… nem tudok megbízni benned, ne gyere közelebb! FOGD FEL, HOGY AZ A KÖNYV BETEG! – Néhány járókelő félve siet arrébb, amikor észreveszi a dartonita, kissé lenyugszik.
- Tudod mi volt a legnagyobb kár? Hogy én beleolvastam. Ha közelebb jössz hozzá, bántani foglak. Nem engedhetem, hogy belenézz. Ha visszatértem beszélhetünk. De most… - a saját öklendezésével küzd.
- Bocsáss meg, de nem bízhatok benned. – Két kézzel markolva a könyvet az istállók felé hátrál.
- Menj vissza! Menj vissza!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.08.12. 20:17

Quisryn D'mor

Elmosolyodik.

-reméljük sokáig szerencsét hoz még lakóira :)

Azért mindenesetre alaposa átnézi a neveket,amit a könyvben vannak majd belevési a saját nevét is.Átveszi a kulcsot majd ételt rendel.

-Milyen meleg ételt lehet kérni fogadós?
...
Ja igen,és szeretném ha a lovamat is ellátná.

Kér vmi ételt majd a tűz melett keres egy helyet vagy legalábbis minél közelebb a tűzhöz....
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.12. 20:28

(Nava)

-Hohohó! Szerinted ki a franc nem lesz kíváncsi, ha olyan arcokat vágsz közben mint aki a végítélet időpontját olvasta ki belőle?!
Szóba kerül, hogy ő megbízhatatlan, önérzetesen kihúzza magát:
-Az ember békésen haldokol, kiönti a kis szívét lelkét erre később, amikor még sem dobja föl a pacskert, nekiállnak őt bántani meg kritizálni! EZ nem volt szép. Tényleg agyadra ment a könyv, ha üldözési mániát kaptál.
Mikor felmeli a férfi a hangját, a lány bevág egy értetlen fintort, felemeli nyugtatólag a kezét és egyet hátrébb is lép.
-Oké, elsőre is értettem, beteg! És most te lettél tőle beteg? Szólok az őrségnek. Vagy valami papnak. Na? Azt hiszem neked papra van szükséged. Nem lenne jó ha az urad most azonnal hazaparancsolna-s nyakában függő egyik amulettjéhez ér babonásan.
<Ez kezd bekattanni. Tuti a könyv szippantotta be! Vagy megfertőzte! Egy sima könyv?! Höhö, akkor nem sima. Csupasz kézzel hozzá nem nyúlok! Azaz nyúlnék!!! Neki is el kéne dobnia a fenébe s megtaposni minimum.>
-Szerintem dobd el a fenébe és igyunk még egyet! Oó, inkább menj és hányj. Zöldülsz. A sárgát nem várnám meg-lép megint egyet hátra.
-Sem az öklödre, sem a rókádra nem vágyom a nyakamba. Darton nevére ígérem, a szemem se vetem a könyvedre! Na?
<Nem hagyom egyedül, még tényleg behány, beleájul a hányásába aztán megfullad! Egyre hangyásabban viselkedik...>
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 20:43

Résztvevõk: Quisryn

A nevekben nem találsz semmilyen kivetni valót, bár szerinted, ha itt lenne ő biztosra vehetnéd, hogy valamilyen álnéven jelentkezett be.
A lovadat illetően a fogadós biccent, majd megjegyzi:
-Itt van a fogadónk mögött egy lovarda, oda vitetem a lovát. Meddig szándékozik maradni? … Elég széles választékunk van sültekbő, déli gyümölcsökből. Önre pillantba, nos.. a nyúlsült specialitásunkat ajánlanám, mely méltóképp illik, önhöz uram!

Végül találsz egy helyet, amely meglehetősen közel van a földszinti kandallóhoz, ez egy négyfős asztal, paravánnal közvetlenül a fal mellett. Az egész teremben efféle elparavánozott asztalok vannak, és ha körbenézel a vendégeken, látod, hogy hasonló, jómódú emberek. Mialatt az asztalod felé veszed az irányt, elsétálsz egy fiatal fiú mellett, talán húsz esztendős, és megérzed az idegen zóna semmivel össze nem keverhető érzését.
A suhanc is hasonlóképp felkapja a fejét. Fekete hajú, kissé talán nőies vonásokkal rendelkezik. Kissé riadtan pillant rád, egy idősebb, szakállas, kövér kopaszodó emberrel beszélget. A ruhájukat tekintve mindketten jómódúak.
Hacsak nem gondolod meg magad, folytatod utad a tervezett ülőhelyed felé.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 21:00

Résztvevõk: Nava, Bratanii [NJK]

Bratanii, látván, hogy nem ért el sikert megmarkolja a szent jelképét, majd szent szavakat skandál, és…
…eltűnik a szemed elől. Az egyik pillanatban látod, a másikban köddé vált. Hallod, ahogy halk tocsogással elkezd futni valamerre.
Momentán lövésed sincs, hogy merre követhetnéd.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.12. 21:03

(Nava)

-Vadbarom! Te tényleg bekattantál! Neked papra van szükséged!
Fülel, figyeli a pocsolyát, az esőt, hol törik meg hullta s akkor arra iramodik ő is.
<Persze, menjek be, majd rendbejövök és elmondok mindent! Így szokták lerázni az embert! De ha jól sejtem, nemsokára rosszul lesz és eltaknyol! Komolyan el kéne tőle venni azt a vacak könyvet s jobban lenne! Huh, ezek után nyúl ahhoz a halál! Argh, ez is biztos abba kapaszkodott! Mi a fenéért aggódok én érte?!>
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.08.12. 21:18

(Alauron)

Mélyen meghajol az idős elf előtt. Hozzá hasonlót keveset látott még.
- Alauron vagyok, Haonwellből. Csak megnyugvást keresni jöttem ide ma, s megosztani egy nálam bölcsebbel félelmeimet, s bánatom. - helyet foglal Ilhilliával, s folytatja.
- Már hosszú ideje úton vagyok, mert otthonom békéjét haragosaim megzavarták, s rokonaimat nem akartam veszélyben tudni magam miatt, ezért indultam el messzire, s hátrahagytam szeretteimet. Most teljesen egyedül vagyok itt, de nem csak a magány miatt kerestem fel ma házad. - nagyot sóhajt - Van valami, ami egy ideje kísért, s nem tudok tőle szabadulni. Meghallgatnád kérlek milyen árnyék felhőzi be egem?
Ha belemegy elmesélem neki a visszatérő rémálmaimat.

//Amit persze ide nem írok ki ide nyíltan, hisz úgy a többiek is könnyen megtudják :wink: //
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.08.12. 22:14

Quisryn D'mor

-Nem tudom még,hogy mennyit maradok.Egyelőre legyen 3 nap.
Ám legyen,akkor legyen a nyúl :).Egy kupa vörös bort is hozzá akkor.Legyen a jobbik fajájából.

Ki is fizeti azt a 3 napi szállást és ellátásért az összeget.Odapillant a fiúra,de csupán egy biccentéssel válaszol a fiú riadt arc kifejezésére,aztán tovább halad a célja felé....A jó meleg kandaló felé és végre az ülő hely felé.

//azé a jobbik fajta nem = x+1 fürtős predoci :roll://
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 23:36

Résztvevõk: Alauron

Az Idős végighallgatja a történeted, majd csendben réved maga elé. Jó egy perc eltelik, mire válaszra nyitja ajkait:
- Narminaren próbák elé állít, hogy meglássa hűséged, és elkötelezettséged. Ha valóban visszatérő álomról van szó, jelentenie kell valamit. Talán egy isteni kinyilatkoztatás, talán jósálom.
- Nem érezted sohasem, hogy érzed, mi fog történni?
- Talán, csak útban vagy, a megvilágosodás felé.

Újabb csöndes percek telnek el, mire folytatja.
- Tessék, vigyél ezekből. Tea, még a régi hazából. - Egy adag szárított levelet nyújt át, pergamen csomagolásban. Segít enyhíteni a lélek fájdalmát, és kitisztítja a gondolatokat.

-Hogy végetérjen a rémálom, te tedd meg az első lépést! Lépj elé a dolgoknak! Fordulj meg, és te üldözd a vadászt!

Jelentsen akármit is, de ezt mondta, majd kedvesen megkér, hagyd pihenni.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 23:41

Résztvevõk: Nava, Bratanii [NJK]

Megpróbálsz koncentrálni, hogy merre futhatott. Nem sok sikerrel. Ígyhát az egyetlen lehetséges irányba indulsz – a lovarda felé.
Sejtésed beigazolódik: szöszmötölést hallasz a lova felől, ígyhát bevetve macskaszerű ügyességed belopakodsz a pajtába, majd egy találomra kijelölt ponton végrehajtasz egy lábsöprést.
Sikerrel.
A lovag nagyot puffan a földön, és ismét láthatóvá válik. Ahogy most látod kissé kába, meglehetősen kemény tarkóütést kaphatott. A könyv még nála van, egy zsákban pár másik tárggyal egyetemben.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.12. 23:50

Résztvevõk: Quisryn

Kifizeted a 3 napi szállásköltséget, és az ebéded. Lehet ebédnek nevezni, lassan ugyanis véget ér a reggel. Az átkozott idő miatt viszont csak a kandalló kellemes meleg fénye szolgáltat látnivalót a földszinten. Mindenhol beszélgető emberek, többnyire pyarr nyelven beszélgetnek, de akad köztük erv, sőt elf is. Ahogy megnézed, többségében emberek, utána pedig elfek jellemzik a lakosságot. Talán elvétve, ha láttál egy udvari orkot. Most, hogy végre rendezted a legfontosabbakat van időd kicsit kinyújtóztatni a lovaglástól elzsibbadt lábad, és körülpillantani. A fogadó igen kellemes, elsősorban fa bútorzattal rendelkezik, a falakon bíbor szövet, és szintén faborítás ad némi változatosságot az amúgy fehér falaknak.

Az ellátásod mint kiderült igen borsos volt 3 ezüstöt számolt fel a fogadós.
Hiába no, ha nem is a szomszédban, de háború van.

Nem sokkal később megérkezik a sült, és hozzá a jó bor is. Megízleled – ez nem az a higított lőre amit egynéhány kocsmában mérnek. Kellemes étvággyal esel neki az ebédednek.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
377 hozzászólás • Oldal: 2 / 26 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 26

Vissza: Régi Kalandok...