_______________________________________________________________ JK: Urc Helyszín: az on Vyemar rezidencián _______________________________________________________________
*Milla csak bólint, majd elindul. Kissé feszült a tartása, nem néz rád, még mindig kerüli tekinteted. Hangtalanul közlekedik a vastag, szép díszítésű szőnyegen. Folyosó folyosót követ, ajtó, újabb kacskaringós folyosó, s megint ajtó. Lépcsősor felfelé, majd újabb folyosó, ami nyugodt, ahol úgy gondolod megoszthatod gondolatodat Millával. Elfelhősödő szemekkel néz miközben beszélsz, amikor végigsimítod a haját tenyeredbe hajtja lecsukott szemmel a fejét. Arcáról nem tudod leolvasni mit gondol, érez... mintha csak egy angyal lenne. Nagyot sóhajt, két apró kezébe fogja hatalmas tenyeredet, belecsókol egyet, majd ökölbe zárja azt. Rád emeli szemeit, melyben őszinteség honol, s a csillogása... már-már azt mondanád fényesebb mint az éjjeli égen a legragyogóbb csillag fénye.* - Milla szeretni Urcot! De Milla tudni más mint Tal. Ő lenni már felnőve nő, míg én Milla lenni csupán lány kicsi. Tudni, érteni Urcot miért. Elfogadni. Milla már nem harag Urcra sem és Talra sem. Kíván Urcnak és Talnak Milla boldogság még ha kicsi jut is nekik, de az legyen soká tartva!. Tal barát, Urc barát... Milla boldog - *és elmosolyodik rád.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
* A barbár szíve majd meghasad az ifjú lány szavai hallatán, pár pillanatig néma csendben marad, a lány tekintetét kutatva.*
<… Az Istenekre! Még nem láttam két ilyen nőt, mint Tallashina és Milla! Az egyikőjük hevességével, másikjuk gyengédségévvel veszi le az ember fiát a lábáról! Igaza van Millának! Tallashina idősebb, nekem való! Ő fiatal, nagyon fiatal, s előtte még az élet! …>
* Próbálja a korg is „elmagyarázni” magának a „realitásokat”, majd szelíden megszólal.*
- Barát! Vezesd Urc úrnő szoba! * Majd kissé vidámabban, mosolyt erőltetve magára indul a lánnyal tovább.*
A lány búskomor arccal néz a férfira. Nem meri lehunyni a szemeit, mert bevillannak az álomképek. Csak néz az öregre és gondolkozik. Közben lassan eszébe jutnak az előző találkozás kétségei. Fáradt hangon szólal meg, amint megbizonyosodott róla, hogy más nincs velük.
- Öreg. Miután megvizsgált, akart valamit mondani. Most ketten vagyunk. Bökje ki.
Most nem színészkedik. Nincs hozzá lelkiereje.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
_______________________________________________________________ JK: Urc Helyszín: az on Vyemar rezidencián _______________________________________________________________
- Már nem messze vagyunk. Lenni még egy lépcső és egy hosszabb folyosó. *Így is történik, tőlletek nem messze egy újabb lépcső lapul, azon felérvén egy rövid folyosón vágtok keresztül. A folyosó balra kanyarodik el, ez már jóval hosszabb, s a végében a földön Tal ül. Hamar észrevesz benneteket - talán túl hamar is... Lassan feláll, láthatólag Millát fürkészi, aki viszont rá sem hederít minderre, egyszerűen csendesen a nyakába ugrik a másik nőnek.* - Köszöni Milla most már ért mit mond Tal neki tegnap este. Én lenni szeretni kettőtök ti, ti lenni jók, lenni ti barátok. - *mondja ezt halkan, de úgy, hogy mindketten halljátok. Tal csak néz, hol rá, hol rád. Mintha kicsit zavarná a lány közvetlensége, de nem szól, hanem csak mosolyra húzódik a szája. Milla "lombozza" le a kedvet kicsit az újabb kérdésével - ugyanis erre Tal csak elhúzza a száját.* - Mond Tal, mi történni bent Úrnővel? - Nem tudom Milla, bementem, és már a földön feküdt. A lábára sem bírt állni, és úgy nézett ki mint aki kísértetet látott volna. - Kísértetet? De az csak lenni mesében, nem?... - *valami zavarja nagyon a napleányt* - Óh... én most sietni el... menni, munka kell végezni, mert ha nem menni büntetés lenni vége. *És úgy indult meg neki a folyosónak mintha kergetnétek. Tal csodálkozva néz utána.* - Mintha kicsit bolond lenne néha...
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
_______________________________________________________________ JK: Nyna Helyszín: az on Vyemar rezidencián _______________________________________________________________
*Hamar meggyőződöl arról, hogy más nincs a szobában. Zaruka a kérdésedre nem lepődik meg, de őszintén a szemedbe néz, s így válaszol (szavai is őszintén hangzanak).* - Maga most nagyon kimerült egy ilyen beszélgetéshez Asszonyom! Kérem pihenjen egyet még előtte. Ígérem minden kérdésére válaszolok őszintén. Nem akarom még jobban felzaklatni. Ez a mostani állapota aggaszt. Ismét rémálmok gyötörték?
* A barbár rákacsint Tallashinára, mikor az értetlenül néz rá, miközben Milla ölelgeti, mikor viszont áttér a két lány megbeszélni az úrnő betegségének okát, s a nap lánya furcsa mód magukra hagyja őket. Furcsán néz utána, majd Tallashinára terelődik figyelme. Közelebb lép hozzá, szíve szerint átölelné, de tudja, hogy nagy a lebukás veszélye, s nem meri megkockáztatni. A fél- amund szavain eltöpreng egy pillanatra, majd megszólal.*
- Urc is gondol, Milla furcsa! Előbb Nap gyűjtő szoba. Ott ül , nem hal, nem lát . Után Zaruka mond neki volt ballépés. Most mond te Kísértet, Milla sietve elrohan. Urc nem tud talál összefüggés!? Tallashina? * Néz rá a lányra, de lerí róla, hogy kérdezősködése közben is, szíve szerint forrón átölelné a kékszemű csodát.*
- Tudom mit érzel Urc! Hidd el én is szívesen ölelnélek, de .... itt nem lehet! - *suttogja Tallashina nagyon halkan, majd összevonja szemöldökét és úgy néz rád.* - Mit csinált Milla milyen szobában? Milyen nap gyűjtő szobáról beszélsz? - *a tekintete kutatja az arcod, látszik az ő agya is rendesen jár, hogy mi lehet Millával.*
* A kor egy pillanatra eltöpreng, majd megpróbálja felidézni a látottakat.*
- Milla ül szoba közép. 3-3 gyertya világ jobb bal oldal. Nap süt erős szoba. Milla lenni fényár. Se hal, se lát belép Urcot. Urc jön talál Talashina folyosó.* Minden gondolatát összeszdeve próbálja átadni a látottakat, de gyenge szókincséből ennyire futotta. Szavai után a fél- amundot figyeli.*
- Tallashina ért fény, gyertya? Milla Mi csinál szoba?
*Tallashina valami halk sziszegős hangot adott ki magából, majd gyorsan be is csukta a száját. Értetlen arcot vág.* - Ezt akkor láttad, amikor én reggel megtaláltalak a folyosón a szobánk előtt? Milla ott volt bent? Biztos, hogy Millát láttad? Egyszerre két helyen nem lehetett. Én tőlle jöttem a konyhából. - *Tal teljesen elhűlt. Két kezével a hajába túr, s értetlenül néz ki a fejéből.* - Urc! Biztos, hogy ezt láttad? Biztos, hogy ő volt? Bár ki más lenne a mi szobánkban. De akkor sem lehet... én sem vagyok hülye! A konyhában volt!
* A barbár teljesen elhűl Tallashina szavain, majd pár lélegzetvételnyi csend után megszólal.*
- Urc biztos, látta Milla ülni szoba közepe! Előtt mikor Tallashina meglepi korg folyosó. Utána ment veled szoba, és jött szerelem kettőnk közt.* Utolsó szavait halkabban, gyengédebben ejti ki a barbár. * Te mondani, Milla konyha közben!? * Gondolkodik el egy pillanatra Urc.* Nem lehet, Milla lenni iker?! Tallashina tud, Milla, vagy Urc nem tud már ki, mit tesz fénysugárban szoba? *Néz kíváncsi tekintettel a kékszemű szépségre.*
*Tallashina csak értetlenkedve ingatja a fejét, látszik rajta, hogy most rendesen összezavarodott.* - Hiszek neked Urc, hogy láttad Millát a szobában, eközben tudom, hogy a konyhában volt, hisz még pár szót is váltottam vele. Nem lehet iker, arról tájékoztattak volna, és ő is mondta volna, vagy esténként találkoztam volna a másikkal... Gondolod baj lenne ha erre rákérdeznénk? Engem ez nagyon zavar. Titokzatos ez a lány, és néha bolondnak tűnik... Van, hogy néha percek alatt megfordul a hangulata, ok nélkül.... Nem is tudom.... Lehet Millának baj van a fejével? - *kimondta, de látszik nagyon nem akarja ezt elhinni a napleányról. Kérdőn néz rád, mintha te tudnád mindezekre a választ.*
* A barbár figyelmesen hallgatja a nő szavait, majd a végén bólint.*
- Tallashina mond igaz! Kérdjük meg Milla! * Indulna is, de megtorpan.* Tallashina nem lesz baja, eljönni Urc , mikor Úrnője várja? *Néz kérdőn a lányra.*
Ismét felnéz az öregre. Arcáról az tükröződik, hogy már minden mindegy.
- Nem tudom, mi zaklathatna fel ennél jobban. Amúgy igen, rémálmok kínoznak, de még nem jöttem rá, hogy miért. Vagy Morgena haragudott meg, vagy valaki játszadozik velem a híve közül. Más ötletem nincs. Szóval? Mi lenne az amivel felzaklatna?
A kamaszlány ebben a pillanatban elég felnőttes öntudattal beszél az öreggel. Látszik, hogy fiatal kora ellenére megélt már ezt, azt.
_______________________________________________________________ JK: Nyna Helyszín: az on Vyemar rezidencián _______________________________________________________________
*Zaruka egy széket húz az ágy mellé, ráül két sóhajtás kíséretében. Belenéz a szemedbe, s érzed mintha a vesédig hatolna tekintete.* - Nem örülök neki Asszonyom, hogy így döntött, ám kérése parancs számomra! A két nap alatt sokat beszélt álmában. Nem mindig gyötörték rémálmok, volt, hogy csendes szendergésben szólalt meg. Beszélt Alidaxról, a gyermekéveiről, mintha csak álmában gyermek lett volna. Beszélt az anyjáról és egy kóros szenvedélyről amit el akar dobni magától. Később beszélt Morgenához, fohászt intézett feléje, ami egyértelmúvé tette, hogy mely istenség követője. Lázas vergősés közepette egy nevet kiálltozott - Ryni - és a nővérem szót.... Pontosabban így: "Nővérem, Ryni Neeeeeeeem" - ez többször eljátszódott pár perces álom csupán ami kezdőtött elölről, ha csak nem itattam meg nyugtató teával. Keze hadakozott, mintha verekedne, Tallashinának kellett lefognia, hogy megtudjam nyugtatni. Nem vagyok tudatlan Asszonyom. Apró mozaikokból összeállt nagyjából minden Önről. Senkinek nem szóltam, azonban nem tudom, hogy a Messire amikor maga mellett volt mit hallott és mit nem, hogy akkor is beszélt-e.
Valóban meglepődik és kicsit meg is ijed az öreg szavaitól. Ezek a mondatok elégnek bizonyulnak, hogy kizökkentsék a lányt az álmok okozta sokkból. A vérivóságra utalás, Alidax, a testvére, Morgena. El kell gondolkoznia, hogy az öreg mindent elmondott e, hogy mit kezd ezekkel az információkkal, és hogy Cartyss mit hallhatott. Attól nem fél, hogy ezelőtt álmában beszélt volna. Alidaxból nem engednek ki úgy boszorkányt, hogy ilyen apróságon elcsúszhasson. De a rémálmok más lapra tartoznak. Ebben a pár napban tényleg nem volt a maga ura. Rágódik pár másodpercet ezeken a kérdéseken, aztán a férfira néz.
- És feltételezem, hogy ezeknek az információknak tisztában van a jelentéstartalmával és az értékével. Felhasználhatja ellenem, vagy zsarolhat is vele. Már csak az a kérdés, hogy mik a szándékai.
Most nem tűnik szeppentnek és ijedtnek. Kezd kitisztulni a feje. Kezd visszatérni az önbizalma is. Már fel tudja mérni, hogy mit kockáztat. Hogy mit nyerhet, és mit veszíthet. Immáron teljes értékű játékosként áll szemben az öreggel. Tekintetéből már sugárzik az intelligencia és a keménység, ami korát is meghazudtolja.