"Itt én rontottam, előre is bocsi.
Hős sétálni akart. Mondom nézd, itt egy szép, nyugodt park a város közepén, a vámosoknál tett idegesség után egy zöld folt ahol kifújhatjuk magunkat.
Mindaddig nem is volt baj, amíg négy paplovag nem rohant ránk. Khm, üdv a főpap magánparkjában! No de ha a kapu nem volt zárva és senki nem tartóztatott fenn minket! A figyelmemet elkerülte az egyházi címer de hát előfordul az ilyen, emberek vagyunk!
Hamar leiizadtunk, amikor mondták, jó hogy csak ártalmatlan szándékkal kószáltunk ott, mert így nem kell Trevor inkvizítor elé vezetni minket. Ő a város egyik legijesztőbb arca, már csak azért is mert inkvizítor. Nem találkoztam vele, de addig jó. A paplovagok elmagyarázták, hogy a park a mindenkori helyi főpap, jelenleg Leiosz Domenico Sacerdos Maximus nyugalmát szolgáltatott megadni. Hú, ez a hosszú titulus! Persze a Hős azonal megjegyezte. Pf.
A parkot azért körbesétáltuk. Valóban marhák voltunk hogy nem vettük észre a nyilvánvalót: azaz nincsenek rosszlányok a bokrok között, csak békés szerzetesek, hogy nincs se szemét se gyilkos arcélű gyanús alak a tujasornál. S hogy a park túloldalán egy nagydarab templom terpeszkedik, s egy kaszárnyaszerű épület falra vésett írása hangoztatja, ez nemcsak egy szerzetesrend lakhelye, hanem paplovag és boszorkányvadász-kiképző is. Brrr! Vajon leszúrtak volna ha beflangálok egy hogyan néz ki egy boszi órára? Kicsit lányos arcom van..."