• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Víziváros - Gattear

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
517 hozzászólás • Oldal: 13 / 35 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 35

Re: Shulur - Víziváros - Gattear

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.04. 18:30

*Utad során nem fedeztél fel sunyi, kutató pillantást, de végig nyugtalan volt az utad.
Ahogy felérsz a színház oldalához - a bejárattól jobbra vannak felsorakoztatva a táblák - érzed ismét, mintha valaki figyelne. Azonban hiába is nézel szét (akár óvatosan, akár hirtelen, akár rejtve - bárhogy) nem fedezed fel az illetőt. Nagyon jól rejtőzködik valahol - mert lehet a hömpölygő tömegből valaki, vagy aká megbújhat az egyik elvezető apró szűk utcában, vagy akár valamelyik épületből(ről) figyelhet...
A kiírások között nem találsz olyan írást, mi szerint lenne üresedés, hát bizony lehet várat magára az a játék a Gattearban.
Hátadban még mindig érzed a titokzatos idegennek a figyelő tekintetét...*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.05. 6:49

Rychor Occhys (Arnan)

Kissé csalódott vagyok, de nem veszi el a dolog a kedvemet. Majdnem biztos voltam benne, hogy nem találok itt lehetőséget. A hirdető táblák előtt állva, elhatározom, hogy rendszeres látogató leszek, hiszen az én lustaságom lenne, ha elszalasztanám a lehetőséget. Ha már itt vagyok, az előadások listáját is végig nézem, bár inkább csak sóvárgok, mintsem azon gondolkozzak, hogy meg is nézem valamelyiket. Rövid ideig gyönyörködöm a Gattear monstrumában, majd sarkon fordulok, és magam mögött hagyom. A rossz érzés, hogy figyelnek, szüntelenül dolgozik bennem. Mivel senkit fel nem fedezek, utóbb már fel is hagyok azzal, hogy állandóan körbekémleljek. Csak elvétve fordul elő, hogy körbepillantok, vagy a hátam mögé nézek a további úton. A Vizivárosban sétálok, s úgy kanyarodok az utcák szövevényén, hogy néhány jobb ivót útba ejthessek. Ha lehet, úgy tervezem, hogy a néptelen, szűk sikátorokat kihagyjam az útvonalból. Elképzelésem szerint, nem csak színészetből tudnék megélni, így lehetőség híján, megpróbálom a szórakoztatás más formáját. Sajnos rá kellett döbbennem, hogy a Hóhérban, nem lesz alkalmam erre, bármennyire is szeretném. Pedig Morgena látja lelkem, ügyeltem rá, hogy a megfelelő napon vegyem ki a kedvező számú szobát. Úgy tűnik ez sem volt elég... de legalább még élek. Elmélkedésemet abbahagyom, amint betérek egy-egy mulatóba, s munka után érdeklődök. Amit kínálni tudok, az a zeném és a hangom, s ezt készen állok közkinccsé tenni.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.05. 19:53

*Minden egyes darab apró sóvárgás a lelkedben - szebbnél szebb, jobbnál jobb darabok láthatóságát kínálja a Gattear.
Azonban nincs mit tenni, más munka után kell nézned, hacsak nem akarsz éhenhalni.
Ismered Shulurt, tudod merre vannak a jobb fogadók, így a legelső utad a Kék Éjszakába vezet.
Ez egy szimpla étteremnek minősül (egy régi világítótorony tetejében helyezkedik el) - nincs kiadható szobájuk, itt csak enni és inni, pihenni üldögélve egy ital mellett lehet.*

//Játszuk csak le a munkakeresést :wink://
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.06. 6:26

Rychor Occhys (Arnan)

Közvetlenül a part felé veszem az irányt, arra, ahol a befutó hajók kikötnek. A dokkok előtt végig haladok, továbbra is figyelve arra, hogy a forgalmasabb helyekről ne térjek le. Már innen is jól látni, az épületek fölé magasodó, egykori világítótornyot, ahol most a jó nevű vendéglő működik. Szobájuk ugyan nincsen, de a kilátás, és a jó koszt vonzza az embereket. Amennyire tudom, itt nem játszik állandó csapat, mint a Hóhérban. Amint az épület alá érek, felnézek rá. Egyenes tartásával magasodik fölém, gőgösen nyújtózkodva az égbolt felé. Nagy levegőt veszek, magamba szippantva a tenger sós illatát. Megindulok befelé. Amint beérek, azonnal a pult felé veszem az irányt. Felmérem a terepet, vajon alkalmas e arra, hogy bárki is előadjon itt, majd tekintetemmel a pultost keresem, s megszólítom:
- Jó reggelt! Megtudhatnám, hol találom a hely tulajdonosát? - kérdezem érdeklődve.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.06. 22:55

//Korrigálom magam - bocsánat a mulasztásért.
A Kék Éjszaka étterem a Vízivárosban található, s nincs közel a parthoz. A Víziváros magasabban helyezkedik el kicsit mint a Kikötőnegyed. A régi világítótorony egy viszonylag vízszintes terepen helyezkedik el, kivételesen ide száraz lábbal is el lehet jutni.
Ha valamit mulasztok légyszi szólj! :oops://

*A Kék Éjszaka előtt jó nagyot szippantol a sós, friss levegőből - hát igen, még ide is elér a tenger friss szele.
Megindulsz befelé - vagyis inkább felfelé, ugyanis az étterem teljes egészében fent van. Kör alapterületű, kb. derékmagasságig még fal van, de a felett már üvegablakon át lehet megcsodálni a város minden pompáját.
Első szemrevételkor alkalmas a hely zenés előadásra - bár igaz, hogy pódiumnak nincs hely, de az asztalok nincsennek egymáshoz túl közle, sőt... szellősen is vannak. Most csak egyetlen párocska üldögél bent, közvetlenül az ablaknál távol a pulttól, és még így is összebújva sutyorognak - szerelmesek...
A lépcsővel szemben van a pult, s a pultos rádmosolyog ahogy belépsz, majd kicsit felvonja a szemöldökét kérdésedre.*

- Jó napot kívánok önnek is Uram! A hely tulajdonosa jelenleg nem tartózkodik a városban, üzleti ügyeit intézi... de a helyettese, aki a távolléte alatt felügyel mindenre elérhető, mégpedig egy fordulóval lejebb.
Jöjjön megmutatom.
*A pult mögül kilép, és a lépcső felé veszi az irányt, vissza lemegy - de talán két fordulót tehet meg, amikor egy kissé szélesebb lépcsőfokon megáll. Bizony ezt az ajtót nem vetted észre mikor felfelé baktattál a lépcsőn, ami nem is csoda, hiszen teljesen beleolvad a falba téglarakásos mintájával.
A felszolgáló bekopog, az ajtó mögül felhangzik egy erőteljes "Szabad!", mire előtted kinyitja az ajtót és előre tessékel, de ő nem szól be.*

Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.07. 6:51

Rychor Occhys (Arnan)

A pultos kérdő tekintetére kissé elmosolyodom, s mivel fegyver sincs nálam, remélem nem fog túlzottan aggódni. Mikor felkínálja, hogy odavezet a helyetteshez, kissé megkönnyebbülök, mert így nem kell magyarázkodnom. A lépcsőkön lefelé haladva, meglepődöm, amikor látszólag értelmetlenül megáll. Az álajtó nagyon is ügyesen rejtőzik a téglafal mintázatában. A bentről felhangzó "Szabad" után a férfira nézek, s mikor kinyitja előttem az ajtót, biccentek felé, s előre lépek. Bizonytalanul teszek pár lépést, mert nem tudom ki, vagy mi fogad odabent. Szemem összehúzom, hiszen idebent nem remélek természetes fényt. Felmérem a terepet, bár sejtem, ha csapdába akarna valaki ejteni, ennél tökéletesebb hely nem lenne rá. Lerázom magamról ezt a nyomasztó gondolatot, s miután szemügyre vettem a bent ülő illetőt, köszöntöm:
- Jó reggelt néked, ezen a borús hajnalon - mutatom a tisztelet jelét az ideiglenes tulajnak. Magam mögé pillantok, hogy becsukódott e az ajtó, ha a pultos nem tette volna meg visszalépek, s megteszem én. - Tulajdonképpen a tulajjal szerettem volna pár szót váltani, de úgy tudom elutazott - kicsi szünetet tartok, hogy átgondoljam a dolgokat, majd halkan sóhajtok egyet, s belekezdek. - Nem szeretem a felesleges szócséplést, sokkal többre értékelem az egyenes beszédet, ezért, ha nem zavarlak, azonnal előadnám, hogy mit is szeretnék. A Kék Éjszaka jó nevű helynek számít a császárvárosban, ami nagy szó, hiszen sok vetélytársa akad... Egy dolog azonban - ha meg nem haragszol - hiányzik, ami... ami emelhetné a hely fényét, s minden bizonnyal több figyelmet kapna, arról nem is beszélve, hogy több vendéget vonzana, mint eddig. Nyugalom - emelem fel védekezőn a kezem - nem tanácsot adni jöttem, bevallom saját, önző érdekem is vezérelt - mosolyodom el kicsit. - Képzett zenész és énekes volnék, s arra gondoltam, hogy kölcsönösen segíthetnénk egymásnak... - hagyom nyitva a mondatot, s várakozón tekintek a bent ülőre.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.07. 23:31

*A helyiség félkör alakú, és az íves falon látsz két apró nyílást. Annyira kicsik, hogy fényt szinte alig engednek be, azon a két kis csóván kívül, mi átszeli az egész helyiséget, inkább csak a szellőzés miatt lehetnek a falban. Az egyenes oldalon zárt szekrények sorakoznak az ajtó holttere mögött, az ívelt falnál pedig hasonlóan ívesre gyártott polcrendszer húzódik. Középen, hogy körbe lehessen kényelmesenjárni egy diófa íróasztal áll, nem az a tipikus terebélyes, de mégis elég ahhoz, hogy a rengeteg papírmunkát elvégezzék rajta - mint most is... Az asztalnál egy vékony csontozatú 30 év körüli férfi ül. Barna haja göndör fürtökben keretezi arcát. Kicsit horgas orra van, és kapzsi szájvonása - bár utóbbi lehet, hogy csak az egyoldalúan megvilágított arcának köszönhető. Ugyanis az asztalon csak a neked jobb kézre eső oldalon van egy 5-ös gyertyatartó, melynek mindegyik szárában vidáman táncoló lánggal egy-egy gyertya álldogáll. Ahogy belépsz és rögtön becsukódik mögötted az ajtó a férfi felnéz az előtte elterülő karnyi vastag könyvből, amibe eddig szorgalmasan írogatott valamit és kutatólag nézeget.*
- Jó napot Önnek is Uram! - *hangsúlyozza ki a magázódási elemeket egyszerű köszönésében, majd maga előtt keresztbefont karral hallgat végig. A végén elgondolkodik egy kicsit.*
-Nos, felénk be szoktak mutatkozni Uram. A nevem Soleno Dimarque.
Ettől eltekintve az észrevétele helyes. Hiányzik a zenés aláfestés az összebújó pároknak főlleg az éjszakai órákban, de.... de kifejtené bővebben, hogy mit is ért az alatt, hogy kölcsönösen segíthetünk egymásnak?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.08. 9:24

Rychor Occhys (Arnan)

- Ohh... - bűnbánón lehajtom fejem, hogy aztán ismét felnézzek - ...bocsásd meg faragatlanságom jó Uram. Természetesen van nevem, s köszönöm, hogy megtisztelsz azzal, hogy Te íly előzékenyen elárultad a sajátod, miután csak így rád rontottam. Arnan Weldorn... - kicsit tétovázok a szó használata előtt - ...szolgálatodra.
- Köszönöm, hogy meghallgatsz, s nem holmi üres fecsegést látsz abban, amit elmondtam. Hogy mit étek kölcsönös segítség alatt? - teszem fel a kérdést ismét, s mintha kissé elgondolkoznék. - Nos, a válasz roppant egyszerű. Én garantálni tudom, hogy a Kék Éjszaka több vendéget fog vonzani, mint eddig, s ezzel párhuzamban ugye a haszon is nőni fog, de azt hiszem ezt neked Uram, nem kel magyaráznom - mondom elmosolyodva. Rövid szünetet tartok, s kivárok a következő mondat előtt.
- Cserébe... - átgondolom gyorsan, mit kérjek, hogy ne legyen túl méltánytalan - ...cserébe ellátást, s egy mindkettőnk számára tisztességes fizetséget várok el.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.09. 22:07

*Soleno megdörzsölte az állát szavaidra, majd anélkül, hogy bármilyen más érzelmet látnál rajta feláll a székéről.*
- Úgy látom nagyon biztos a dolgában. Ma este - mondjuk úgy 6-tól hajnalig, pirkadatig, és holnap ugyan ebben az időpontban játszik... megnézzük mennyire jó muzsikus.
Ha a vendégeknek tetszik amit csinál a későbbieket megbeszéljük majd, de ha nem, elvállnak útjaink.
Hm... erre a két napra nem kap fizetséget, ellenben egy étkezést, egy korsó bort vagy sört - amelyik jobban esik - és annyi facsart lét ihat, amennyit nem szégyell... meg... ha volna egy jobb ruhája. Javíthatna a kiállásán.
Nos? Mit szól hozzá?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.10. 9:36

Rychor Occhys (Arnan)

- Uram, úgy érzem, mi jól meg fogjuk érteni egymást... - biccentek elismerően. - Természetesen megfelel az időpont, s... - végig nézek magamon - ...megoldható a megfelelő öltözék is. Minden esetre köszönöm a lehetőséget és a bizalmat. Nem fogok csalódást okozni... Akkor hát... este találkozunk - hajolok meg színpadiasan, széles mozdulattal, majd kihátrálok az ajtó felé. - További jó napot néked! - intek vissza, majd becsukom magam mögött az álcázott bejáratot. Odakint nagyot sóhajtok, majd felsétálok még egyszer az ivórészbe. A bútorzat színét, a mennyezetet, a padlót szemügyre veszem, hogy ne legyek annyira kirívó a környezetből. Vegyenek csak észre a játékom miatt, ne csak azért mert bohócként virítok idebent. Miután mindent megjegyeztem, sarkon fordulok, s ismét az utcák felé veszem az irányt. Átgondolom magamban, milyen színű ruha illene ide, s számba veszem a lehetőségeket, amit még a pénzes szütyőm is megenged.
Vidáman sétálok, mert jobban mentek a dolgok, mint gondoltam. Első próbálkozásra megkaptam a lehetőséget... Elsőre! Jó szám... de még mennyire! Mostantól kezdve csupán rajtam múlik, hogyan alakulnak a dolgok.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.10. 10:26

- Megbeszéltük!
*Az ajtóig kisér, azon a pár lépésen.*
- Este akkor itt legyen, de ne késsen! További jó napot önnek is, és pihenjen, hogy az éjszakat fitt legyen.
*Az ajtó becsukódik mögötted, s te felmész, hogy megfigyeld alaposabban mi milyen. A felszolgáló ki lekísért, most az ablaknál ülő párral beszélget. Int feléd, hogy egy pillanat és végez és rendelkezésedre áll, közben te megfigyelheted a berendezést ezen a helyen.
Az asztalok és székek cseresznyeszínben pompáznak, szép fényesre lakkozva. Az asztalokon a terítők is hasonló színűek, s mindegyiken egy három ágú gyertyatartó áll fehé-fekete márvány mintával. A székek háttámlája, ülőkéje cseresznyeszínben párnázottak. A padló és a derékmagasságig érő fal mélybarna, s szintén lakkal vannak bevonva a jobb takarítás érdekében - bár az sem elhanyagolható szempont, ahogy sejtelmesen verik vissza a gyertyák lángjának fényét az esti, éjszakai órákban. A felszolgáló öltözete egyszerűen igazodik a helyhez, fekete nadrágot visel, fehér inggel, fekete mellénnyel, és egy cseresznyeszín díszzsebkendővel.
Most nem égnek a gyertyák, hisz a felkelő nap bőven elegendő fényt biztosít, de eltudod képzelni milyen látványt nyújthat ez a meleg színösszeállítás a selymes gyertyák fényében.
Jó kedvvel indulsz utadnak, hisz ahogy indult a reggeled nem is gondoltad volna, hogy hamarosan ily kedvező fordulatot vesz a napod. Azonban a jó kedvet beárnyékolja egy ismerős érzés - ismét érzed, hogy valaki figyel, ahogy kiérsz a Kék Éjszakából. A két kocsi széles úton haladva egyre csökken ennek az érzésnek az erőssége, s mire teljesen kikanyarodsz a Kikötőnegyed egyik főbb sugárútjára már nem érzed az ismeretlen pillantását magadon. Így most már végképp bele vetheted magad az estig még hátralévő teendőidbe.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.10. 10:44

Rychor Occhys (Arnan)

Akárcsak hajnalban, most is próbálom észrevenni, ki figyeli lépteimet, de ahogyan akkor is, most sem járok sikerrel. Kicsit bosszant, hogy ez az érzés beárnyékolja jó hangulatomat, hiszen régen volt már benne részem. Ezért is ragaszkodom hozzá, s ennek érdekében hajlandó vagyok fittyet hányni a veszélyre. Mivel úgy sincs semmi esélyem észrevenni "üldözőmet", lerázom magamról a rossz előérzetet, s pár utcányira, már ügyet sem vetek rá. Egy ruhabolt felé veszem az irányt, ahol kész árut lehet kapni. Nincs időm a szabóra, így megelégszem egy előre készített tucat inggel. A saját méretemben választok, egy jó anyagú sötét bordó felsőrészt, a nadrágon csak egy pillanatnyit gondolkodok, de végül úgy határozok, hogy a sajátom marad. Kifizetem a kért összeget, majd távozom.
Testemen érzem a fáradtságot, ezért nem akarok tovább bóklászni az utcákon, kényelmes sétával a Hóhér felé indulok. Nem sietek, hiszen estig még van időm aludni, s rendbe szedni magam. Amint elérem kényszerű otthonom, belépek az alsó ivórészbe, s szobám felé veszem az irányt. Idelent körbepillantok, ahogy szoktam, most is szemügyre veszem a vendégsereget, mielőtt a lépcsőkig érnék. Hátha elkapok egy kutató pillantást...
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.10. 11:01

*Egy kisebb üzletbe térsz be, ahol majd minden féle ruhát lehet venni. Rövid tanakodás után azonban csak egy sötétbordó, a helyi divatnak megfelelően buggyantott ujjú inget veszel, melyen a gombok fekete színűek, s kézelője, gallérja szintén fekete. Ezt találtad a legmegfelelőbbnek. Bár anyaga egyszerű vászon, de az ing kidolgozása, a fekete szegők és gombok összhatása előkelő darabot varázsoltak belőle, arról nem beszélve, hogy az eladó elmondása szerint különleges eljárással lett az anyag kezelve, hogy sokáig megőrizze színét, és buggyos tartását. Ennek köszönhetően az árát is megkérte, ugyanis 50 rézbe került!

A Hóhérhoz tartó utadat semmi sem zavarja most már.
Belépvén és letekintve a süllyesztett ivó részbe egyből szemet szúr Ami, ahogy egy fal melletti asztalnál ücsörög egyedül, és az előtte elhelyezett kis mécsestartóval játszik. Arcára kis kedvtelenség telepedett rá, de ezt leszámítva nem látszik feldúltnak, dühösnek. Most alig vannak bent - Amin kívül egy barna csuhás alak - a szokott helyén, mélyen arcába húzva csuklyáját. Egy három fős férfiakból álló társaság reggelizik még, valamint nemrég ülhetett le az a párocska, akik még egyenlőre az üres asztaluk melett sutyorognak.
A fogadós a pult mögött téblábol, kicsit mintha kedvtelen lenne ő is - bizonyára rossz volt az éjszakája, valamint épp egy felszolgáló érkezik a konyha felől kezén tálcával, két terítékkel és a pár felé igyekszik vele.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.10. 11:18

Rychor Occhys (Arnan)

Valahogy legbelül éreztem, hogy Ami nem fog csak úgy elmenni. A galérián megállok egy kicsit, s fentről figyelem mozdulatait, ahogy tétován, s unottan babrál a gyertyatartóval. Bele sem gondolok, hogy esetleg észrevehet, úgy várok jó néhány pillanatig. Aztán átfut agyamon, hogy nem lenne jó, ha beszélnem kellene vele, így megindulok a lépcső felé. Ha esetleg megérezné, hogy figyelem és felpillantana, akkor visszahúzódnék a korlát mögé, s eltűnnék az emeletre vezető lépcsők irányába azonnal.
Odafent a szobában gondosan elteszem az inget, hogy ne gyűrődjön, majd levetkőzök, s ráveszem magam egy kis alvásra. Remélem, hogy végre elnyom az álom, ezt elősegítendő, megint fejemre nyomom párnámat. Némileg izgatott vagyok, s gyanítom, hogy álmom nem lesz folyamatos, de legalább könnyebb idejében felkelnem. Elmémet felkészítem, hogy a megfelelő időben nyissam ki a szemem. Elalvás előtt átgondolom, mit szeretnék játszani, bár ez a hely jelenlegi hangulatától is függeni fog, majd arra gondolok, mivel egészíthetném ki az előadást. Elmosolyodok, ahogy sorba veszem a lehetőségek tárházát.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.10. 13:53

*Ami nem vette észre pillantásod, így szépen baktatsz fel a szobádba. Ingedet a szekrénybe el tudod helyezni gyűrődésmentesen, majd nekikészülsz aludni. A spalettát becsukod, hogy félhomály legyen a szobában, még véletlenül se költsön fel a vakító nap, majd ágyba bújsz.
Jóleső gondolatokkal, frappáns tervek közepette lassan álomba merülsz, ami nyugodt és kellemesnek ígérkezik...*

//Kérlek a következő reagodat az Antissra írd - ott már várni fog a bemesélőreag.//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
517 hozzászólás • Oldal: 13 / 35 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 35

Vissza: Toron