Esemény: A Prológus eseményei (Haonwelli események)
Résztvevok: Tenho Soittaja és Xue
________________________________________________________________________________
/Xue/
(Még a Csábítási-jelenethez)
Arlan egy pillanatra megáll, hogy élvezze a tekintetek játékát és a felpiszkált vágyak parazsát. Viszonozza a pillantásod és arca sajnálkozást tükröz.
-Bárcsak máskor más körülmények között találkoztunk volna kedves Xue. –Bár szívem ellen való vétek, amit egész életemben bánni fogok, de holnap mindenképp átt kell lépjek a Pyarronba tartó térkapun, a kötelezettségeim nem várhatnak. Egy ókyr nyelvű kódexet kell sürgősen visszavigyek az Iskolába, ami nem tűr halasztást. De remélem a mai nap még élvezhetem a társaságát.- mondja és még ráérősebbre fogja a lépteit, hogy a séta tovább tarthasson, közben gyakori oldalpillantásokat vet az arcodra.
-Nahát. Ön igazán tüneményes ékköve a népének. Nem is értem, hogy egy ilyen gyönyörű nő hogy lehet még társ nélkül?
//A sikeres Csábításért a karakter 5d100 Tp-t kap.//
//Xue és Tenho//
Arlan leveszi a süvegét és megvakargatja a barna üstökét.
-Hát Tenho, az igazat megvallva én se ismerem az itteni konyhát; de a fasírt vadrizzsel és áfonyadesszerttel és sajttal jónak tűnik.
Arlan közben leadja a rendelést.
Xue szavaira tiltakozni kezd:
-Micsoda badar bölcsesség ez! Én mondom nem tudják mit beszélnek ezek az ervek. Nos az igazat megvallva én mind a szerelmeimre mind a barátaimra igen jól emlékszem. Igaz, egyikből se volt soha sok. –teszi hozzá kis szünet után pirulva, mint aki maga is meglepődik, hogy kéretlenül máris milyen sokat feltár magából.
Falatozás közben a téma főleg az utazásról és az eljövendő tervekről szól. Ki hol merre járt, mi járatban van és mit fog csinálni az elkövetkezőkben.
-Köszönöm, hogy elhoztad a könyvet Tenho. Ezt holnap vissza kell vinnem Lar-Dorba a helyi kutatóinknak van rá szükségük a kyr mozaikmágia új szempontó elméleti alapjainak kidolgozásához…de tudományos részletekkel inkább nem untatlak;no meg gondolom kevéssé érdekel.
-Utána Pyarronba megyek az Egyetemvárosba. Egy szemeszter erejéig, térmágiát fogok ott hallgatni az ottani mesterektől. –No meg új munkát is kell szerezzek, mert már fogytán vagyok a pénznek…erről jut eszembe… te hogy állsz a pénzzel? Gondolom nem esene neked sem rosszul egy kis meló.
-Tudtad, hogy a Quironeira déli részén az összes muzsikus és csepűrágó Yankarba tart? No nem a Légió miat…állítólag megnősül vagy mit tudom én mit csinál valami ottani nemes és nagy banzájt meg ünnepséget csap, amire a város nemessége hivatalos. Több mint ötszáz fős vendégseregről beszélnek, úgyhogy kell most oda a zenész rendesen…legalábbis állítólag.
Pyarroni borkereskedőktől hallottam a pletykát mikor idefele jöttem.
-És ön kedves Xue? Önnel mi lesz itt? –Hosszú távon itt marad Haonwelben a Magnóliáknál?- kérdi gyengéd hangon
//Tenho//
(Mondtad, hogy a karaktered közben figyeli a zenét.)
A zenészek társulat egy hegedűsből és egy harmonikásból áll. Igazi hamísítatlan búfeledtető kocsmazenét szolgáltatnak, olykor kesergőset, olykor szomorút, olykor vidámat. Évtitzedes lakodalmas múlt lehet a hátuk mögött; profán egyszerű muzsikusok; de jól és szívből csinálják amit csinálnak. Gyakran csendül egy egy réz a lábuk elé helyezett nyitott hegedűtokban.
A két középkorű ember férfi folyamatosan zenél, nem hagyják abba egy pillanatra sem; épp megfelelő hangerőt találva el, a kellemes háttérzenéhez.
Te alapvetően déli vagy, ezért számodra sok új melódiát, dallamot játszanak.
//Dobj Intelligencia-próbát! A dobott eredményt szorozd be 20-szal, ennyi Tp-t szereztél azáltal, hogy tudatosan figyelsz a zenészek játékára.//