_______________________________________________________________ JK: Farro Luma Helyszín: a Vasmacska felé Időpont: délután _______________________________________________________________
- Nem volt ez olyan rossz, most mit játszod meg magad.... Ha meg zavar az íze - *és kotorászni kezd a zsebében újfent, majd kivesz mégegy barnás levelet és feléd nyújtja* - itt van egy, rágd meg, aztán ha már nincs íze köpd ki. *A további megjegyzésedre csak egy széles vigyort ereszt meg, majd visszadől a falhoz. Elhaladsz tőlle úgy 10-15 lábnyit, amikor utánadkiabál.* - Ha továbbmész sosem éred el a Vasmacskát és nem lesz egy jó kis hancúrban részed. - *ha megfordulsz sejtelmes, de kissé gonoszkás mosolyt látol arcán. Közben azért érzékled, hogy egy-két járőkelő igencsak megnéz magának mind téged, mind az új ismerősödet, van aki fejcsóválva, van aki vigyorral az arcán megy tovább ekek után.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
_______________________________________________________________ JK: Miro Helyszín: Shulur kikötőjében Időpont: dél környékén _______________________________________________________________
*Hetekig tartott amíg Ifin kikötőjéből Shulurban kikötöttetek - de már nem is bánod. Eluntad magad a hajón és a feszültségedet nem volt hol levezesd. Még délelőtt megtudtátok, hogy dél környékén végre szárazföldre léphettet Toron gyöngyszemében. Így is lett. A hajóra felszálló helyőrségiek gyorsan átnéztek mindenkit, de kivételesen sehol nem találtak rejtegetett és tiltott árut, így gördülékenyen ment minden. Nem kérdeztek tőlled semmit, még a nevedet sem és azt sem miért érkeztél ide - egykedvűen belenézett a hátidba az egyik őr, és anélkül, hogy a mélyére túrt volna tovább is engedett. A hajóról viszont csak akkor engedtek le a vékonyka pallón, amikor mindenkivel végeztek, mindent átnéztek. Közel 150 főt szállíthatott a hajó amivel érkeztél a Gyöngyárbócos. Így most ezzel a tömeggel sodródva haladsz a mólón a város felé. Már a hajóról is feltűnt a város monumentális nagysága - na jó, nem vetekedhet kiterjedségben Erionnal, de szépségével fölülmúlja azt. Jobb kézre egy nagyobbacska domb virít tornyos karcsú házakkal, és bal kéz felé haladva egyre laposabb lesz a terület, ahol a város látképe nem más, mint egy kolosszális egybefüggő tornyos épületnek látképe - hisz az utcák kacskaringós vonulata nem töri meg a tetők összefüggő képét, csak itt-ott kikandikál egy-egy nagyott torony, toronycsoport. Távolabb azért felfedezel egy kupolás épületet, valamint egy vörös színben pompázó négyszögletes tornyú - valószínűleg hatalmas - talán templomszerűséget. Ez a kép egyre jobban kissebbedik szemed előtt ahogy a mólón haladsz - és nem csak a tömeg veszi el a láthatóságot, hanem a móló végén a téren álló hatalmas háromszintes épület, melynek fala zöldes és fekete erek futkosnak benne - mintha zöldmárvány lenne. Cégére is van, amit innen nem tudsz megnézni, mert szemben állsz vele, és azt bizony csak oldalról lehet megtekinteni, de sok ember arra tart a hajóról amivel érkeztél*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
*A felém nyújtott levelet egy válvonással elteszem, hogy majd később megnézzem mi is ez. Ahogy elindulok már épp kezdeném ismét utamra fordítani figyelmem mikor utólér a kiáltás. Megfordulok és egy kicsit helytelenítő arckifejezéssel megindulok visszafelé. A járókelők nézésére azért kissé elpirulok, de szerencsére nem annyira vészes adolog, főleg ennyi szeplővel a képemen. *
-Ha nem megyek tovább soha nem érek el sehová. A hancúrnak meg megvan a maga ideje és helye. Nomeg persze a megfelelő partner is elengedhetetlen. Azért köszi az útbaigazítást. Mostmár tudom, hogy a másik úton menjek a Vasmacskához.
*Az utolsó mondatokat már csak egy kis nylevhegy-öltés közepette mondom elhaladva a lány mellett. Ezután elindulok az Y másik ágán sejtve arra sem lesz szerinte megtalálható az ivó, de most még belemegyek a kis játékokba. Majd maximum megkérdezek valaki mást is, hoyg eldöntsem mennyire vezetett meg a bolondos nő. *
<HA ezt elmesélem Mirjamnak... biztos, hogy ezt el kéne meséljem neki?!? >
_______________________________________________________________ JK: Farro Luma Helyszín: a Vasmacska felé Időpont: délután _______________________________________________________________
*Megérzéseid helyesnek bizonyulnak amikor ismét megszólal Zizzent.* - Az sem a helyes út... *Még azt látod, hogy kabátja zsebébe süllyeszti mindkét kezét, de továbbra is hanyagul támasztja a falat - és érzed hátadban a pimasz pillantását.*
*Csak megcsóválom a fejem és folytatom a sétát a másik utcán. Ha már eltűntem a szeme elől megállítok egy normálisabbnak látszó, körülbelül velem egyrangú illetőt.*
-Elénzést a tolakodásomért. Meg tudja mondani merre találom a Vasmacska nevű ivót?
*Nem szól utánad ahogy a másik útra fordulsz, és nem is megy utánad. Szembe több egyén is szimpatikus így első látásra, és nem annyira néznek ki zizzentnek mint a Zizzent névre hallgató lány. Viszont inkább egy kéz a kézben andalgó úgy középkorúnak kinéző párt állítassz meg. Egyszerű öltözékük van, semmi cicoma, semmi rangra utaló jel nincs rajtuk. A férfi biccent egyet, majd gondolkodóba esik.* - Hát, fiatalember, ha jól emlékszem ... visszamegy ezen az úton és a bal oldalra található lejtősebb utcán indul el.... azt hiszem annak az utcának a végén van a Vasmacska. - Nem... Zakary... visszább megy még a fiatal úr, jóval az ipszilon elágazásban... lesz egy kis bekötőút balra - egy keskenyebb utca... na azon menjen le. Hamarabb odaér a Vasmacska elé, mintha úgy kanyarogna a hosszabbik úton. - Tényleg? Ezt nem is tudtam... Hát, hallgasson a feleségemre, ő itteni születésű tudja... De ha most megbocsájt nekünk... - *és tovább indulnak, folytatják útjukat szép lassan.*
-Nagyon szépen köszönöm a segítséget. További szép napot Önöknek!
*Ezzel kis meghajlás után elindulok ismét visszafelé, de most célirányosan túlmegyek az Y-on, hogy a kisebb utcára térjek, melyet a segítőkész asszony ajánlott, aki ...*
<... itteni születésű!!! ... Ezek szerint a férfi nem az. Tőlük meg lehetett volna kérdezni miket kell csinálni a letelepedéshez. No mindegy majd legközelebb. ... Érdekes, hogy náluk is egy külországi férfi maradt itt toroni születésű kedvesével. Farro, Farro ... Nagyon belegabalyodtál ebbe a Mirjam lányba. >
*Megtorpanok, ahogy eljut a tudatomig a vélt vagy valós mögöttes jelentés, de végül csak egy belenyugvó mosolykával megrázom a fejem és tovább sétálok a mondott irányba a Vasmacska felé. Természetesen ismét elhaladok Zizzent előtt, de most próbálom kizárni az esetleges gúnyos megjegyzéseit.*
<...Újabb nyavajás nap ezen a szeméttelepen. Szinte már egy hete semmi sem történik. Múlthéten legalább egy kicsit kimozdulhattam, még ha csak egy levél kézbesítésére is... Kölönben is, mi vagyok én? Postás? Futár? Csak tudjam meg, hogy ki volt az a nyomoronc, aki ezeket kitalálta nekem... Csinálhatnék valami izgiset is végre! Tisztára döglött ez a placc... Vagy csak én vagyok mindig rossz helyen...? Nah, remélem, most már lesz valami értelme az itt tartózkodásomnak....>
*Efféle gondolatok gyötrik, mikoris éppen késői reggelijét költi el. Baljával még mindig a nemrég kapott levelet gyűrögeti. Az abban lévő utasítások egyszerűek és megkérdőjelezhetetlenek: irány a kistemető és az ottani pappal kell találkoznia. Az itteni összekötője, Roun Kelior még egy egysoros "jelszót" is megadott neki, amivel igazolhatja magát.*
<...Komolyan ez a pasi paranoiás... Van egyáltalán normális férfiállat a világon??? ... kizárt. Vagy bunkó, vagy hülye, vagy perverz. Olykor mindegyik. *sigh*...>
*Miután befejezte a reggelijét, visszatér a szobájába, magához veszi a kardját és utazóköpenyét. Kicsit sóvárogva tekint a fegyverre, hisz oly' rég használ(hat)ta már... Tokjába rakja, majd elhagyja a szobáját, az ajtót kulcsra zárja. Nagyot sóhajtva húzza fel magára a pietorok közömbös arcát, hisz a mostani felszerelése inkább őket juttatja a szemlélők eszébe. Arcán a szokásos narancs-vörös henna-rajzok ma ismét lángnyelveket formáznak. Lesétál a lépcsőn, és cseppet sem sietve elindul a kistemető felé. Kihúzva jár, tekintetével fürkészen csapong az utca népén...*
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya
Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..." Kanye West - Stronger
_______________________________________________________________ JK: Lyssa en-Leeth Helyszín: a Kistemető felé Időpont: délelőtt _______________________________________________________________
*Az utasítás egyértelmű, és valahol örülsz is neki, hogy most nem egy levelet bíztak rád kézbesítés címén - de mit kell csinálnod Shulur kissebbik temetőjében?!?... Annak ellenére, hogy legalább már jobban kimozdulhatsz a Horgas Hóhérból egy kicsit feszélyez - a hírek, és amire emlékszel nem túl kecsegtetőek.
Elhagyván a fogadót senki nem szól hozzád, az utcán pedig aránylag közepes forgalom vár. A mókók felől rengeteg ember érkezik - nemrég futhatott be egy hajó, de még a tömeg érkezése előtt eléred a hóhér tér szélét, így kikerülöd a tömeget, és viszonylag nyugodt tempóban haladhatsz célod felé. Nem fedezel fel kutató tekintetet, az alacsonyabb rendűek kikerülnek megadva a pietornak járó tiszteletet. Még az utca is unalmas most számodra - egy csirkefogót sem látol, aki valami törvénykívülit követne el. Azt tudod, hogy a kistemető a Rabszolgapiachoz van közel, így arra veszed az irányt. Úgy két fertályórát sétálhatsz dombnak felfelé a kanyargós macskaköves úton mire eléred a lerobbant házakkal tarkított utca végén a temető rozsdás vaskapuját, melyen a kiskapu félig leszakadva lóg, s közel-távol nem látsz egy teremtett lelket sem.*
*Zizzent előtt nem haladsz el, ugyanis karbatett kézzel vár az elágazásban. Még ha akarnád sem tudnád kikerülni, ugyanis mindig eléd lép.* - Na... áll még az az ital ajánlat?... Gyere... te elveszett külhoni. Mirjam igazán jöhetett volna veled, így előbb-utóbb megöl valaki... *Azzal nem várja meg míg válaszolsz, hanem hátat fordít és elindul a párocska álltal magyarázott irányba, s nem néz hátra, hogy mégy-e utána.*
*Egy-két kerülési próbálkozás és folytonos elémlépés után megállok és kissé unott arccal várom, hogy akkor most ki merre megy. Az ital említésére már a nyelvem hegyén a válasz, mikor meghallom Mirjam nevét és ez félbeszakítja még kezdete előtt a mondandómat. Ahogy Zizzent megfordul és elindul gyorsan felzárkózom mellé.*
-Te... Te ismered Mirjamot?!? Honnan tudtad, hogy én vagyok én?!? Azaz ... öhm ... érted, hogy én jövök majd erre és Mirjam említett...
*Látszik, hogy még én magam sem tudom mit akarok kérdezni, kinyögni, de nagyon összekuszálódtak a gondolatok. Azért csak követem ezt a lányt és egyre erősödik bennem az érzés, hogy sokkal jobban kell vigyázzak, mert veszélyesebb mint bárki gondolhatná.*
<Ismeri Mirjamot. Sőt! Olyan, mintha beszélt is volna vele rólam. Mi ez az egész?!? Itt a háttérben olyan kapcsolatok húzódnak meg, amikre még gondolni sem merek. Ki lehet ez a Zizzent? Ami még fontosabb kérdés számora ... Mirjam belekeverte volna saját magát ebbe a sötét ügybe??? ... értem NEM!!! Értem ne!>
Az elhangzó kérdésre nem válaszolok, NEM TUDOK válaszolni. Fogalmam sincs ki, vagy mi elől menekülök, ez még számomra is rejtély. A távolodó hangot hallva kissé megkönnyebbülök, hogy Ami végül megadja magát, s önszántából hagy ott, nem kell újra faképnél hagynom. Ugyanis megtettem volna másodszor is. Mély levegőt veszek, kihúzom magam, s úgy megyek tovább emeleti szobámhoz. A helységbe lépve bezárom az ajtót, majd lelököm ruháimat a szék támlájára, s az ágyra rogyok. Szerencsére eszembe jut, hogy elmémet felkészítsem az ébredésre, de ennél többre már nem emlékszem. Régen voltam már ennyire kimerült, s most szinte eszméletem vesztve zuhanok álomba.
_______________________________________________________________ JK: Farro Luma Helyszín: a Vasmacska felé Időpont: délután _______________________________________________________________ *Zizzent megáll hebegésedre, hátatfordít és fürkészve néz, majd kaján vigyor terül el a képén.* - Nem beszéltem Mirjammal, de tudom amit tudok. Egy pulykatojásképű suhanc érkezett a Veszett Macskával, és nem nehéz kitalálni ki volt az, ha rádnéz az ember. Gyanítom, hogy nem ebédelni mégy Ranhoz, s nem is szobát foglalni, hisz azon már túl vagy tegnap délutántól. - *gonoszkás vigyor terül el a képén, majd újra elindul, de azért még hátraszól neked válla felett* - Ugye van nállad elég pénz az infókért?... Ran nem méri olcsón - *és tovább baktat, ismételten hagy megemészteni a dolgokat.*
<Túl sokat tud. ... Már ezért meg kéne ölni. ... Valami mégis azt súgja jobb, ha életben hagyom és figyelek szavaira. ... Utánna még mindig megölhetem, ha kezd nemszeretem dolgokról fecsegni a toroni "múltam" kapcsán. >
*Kis fejrázás után ismét visszaköltözik a vidámság a képemre és felzárkózok a lány mellé.*
-Ha ennyire mindent tudsz rólam, akkor azt is tudnod kéne, hogy meg tudom-e fizetni Rant. Nomeg, hogy mik a kérdések, amiket fel szeretnék tenni. ... Egy megbízható forrásnak, aki nem csak játszadozik és nem fecseg el mindenkinek mindent a nyílt utca kellős közepén.
*Kis kajánsággal figyelem a reakciókat, de most számítok rá, hogy ismét valamivel bepróbálkozik. *
-Nagyon fura nő vagy te Zizzent. Abban egyre biztosabb vagyok, hogy nem vagy flúgos, de nálad idegesítőbb teremtéssel még nem találkoztam. Magamat is beleértve.
- Elfecsegni mindenkinek? Öcsi, nézzél már szét!... Látsz te itt valakit, akit érdekel is az, hogy két fiatal ágrólszakadt suhanc miről fecseg... Még ha némelyik laskaképű felfuvalkodott hólyag értené is szavunkat... Hogy a háromfejű rohassza az eget minden minden sedular feletti kasztúra, hogy oly nagyra vannak a hitvány köcsög életükkel, de azt elfelejtik, hogy csak a császár jótételét élvezik, mert nem az övék itt semmi sem!.... Büdös f@szkalap midegyik.... *A végét már majdnem kiabálta... Aztán elégedetten szétnéz - közel s távol senki nem fordult felétek - egyetlen negyven év körüli magányos barna csuhást kivéve, de miután meglátta Zizzent kicsit kényszeres, és a nemnormális emberekre jellemző vicsorát-vigyorát el is fordult és ment tovább.* - Na látod, baromira tojnak a fejünkre. Mozgásban a legjobb beszélgetni - ha követnek észreveszed - hisz a hallgatózáshoz közel kell jönnie. Ha bemégy Ranhoz behív a szobájába... gondolod nincsennek meg egy ügyes hallgatózónak az eszközei, hogy akár a falakon át is kihallgassa mit akarsz... és még csak nem is látod... ... Nya... itt kell lefordulni. - *azzal balkézre egy kis utcán kanyarodik be. Alig két lábnyi széles és bizony a macskaköveket szemét borítja. A szag árulkodik arról, hogy bizony ezt a szakaszt nem kímélik semmitől - lehet még oszló tetemmel is találkoztok - legalább is a feléd áramló illatokban, mintha hullaszagot is éreznél. Menet közben feltűnik, hogy Zizzent a kabátja alá csúsztatja a kezét, és a farzsebébe "dugja" ujjait - bár nem látod mi van ott, de biztos vagy benne, hogy fegyvert rejteget - kérdés... ez a mozdulat a helynek szól, vagy neked...*