• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Új Tekercsek - Mit, miért, hogyan?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
392 hozzászólás • Oldal: 23 / 27 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

Re: Új Tekercsek - Mit, miért, hogyan?

HozzászólásSzerző: Artean » 2007.09.24. 11:30

Üdv

Lassan itt az ideje, hogy alkossak egy karaktert.
Egy kis segítséget kérnék. Az alábbi képzettségeknek lenne szükségem a képesség és képzettségkövetelményeire /nincs UT-m/ illetve pár szavas leírásra az adott szintekről.

fegyverhasználat 1. 2. 3. fok
nehézvértviselet 1. 2. 3. fok
pajzshasználat 1. 2. 3. fok
irás/olvasás 1. 2. fok
parancsnoklás 1. 2. fok
stratégia 1. 2. fok
élő nyelv 1. 2.fok
kultúra 1. 2.fok
lovaglás 1. 2. 3. fok
etikett 1. 2. 3. fok
jog / törvénykezés 1. 2. 3. fok
diplomácia 1. 2. 3. fok
sólymászat 1. 2. 3. fok
tánc 1. 2. 3. fok
birtokigazgatás 1. 2. 3. fok

Ennyi jutott most az eszembe
Illetve szükségem lenne az összes képzettség listájára.
Abban az esetben, ha valakinek van kedve és lehetősége valamilyen dokumentum formályában ezeket elküldeni, az email címem:tothbalazs2@freemail.hu

Előre is köszönöm
Artean

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.09.24. 12:23

Artean írta:Üdv
...
Előre is köszönöm

Üdv!

Küldtem neked mailt.

Con.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Artean » 2007.09.25. 14:22

Kösz a FORRÁST.
Artean

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Artean » 2007.09.27. 22:00

Üdv

Lenne egy kérdésem. Nehézvértviselet képzettségnél meg van határozva, hogy a páncélt naponta max negyedannyi órán át lehet viselni, mit az állóképesség értéke.Ha ezt így alkalmazzuk, szerencsétlen lovagok kénytelenek állandóan magukkal cipelni a páncélt valamilyen hátizsákban és csak közvetlenül csata előtt felölteni. -> a nehézvértviselet képzettség életképtelen!

mit gondoltok?
Artean

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.09.28. 9:17

Talán egy kicsit szigorú, de szerinten nem is nagyon... Régen sem mindíg fullplate-ban jártak. Amikor kellett, hát felvették, de ennyi. Addig meg ottvan a jó öreg láncszövet...

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

Re:

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.09.28. 10:03

Üdv mindenkinek!

Szerintem megoldható a karaktergenerálás, jelenleg is ezen vagyok.
Azonban a karakter gyenge lesz, de ez érthető is, hiszen - mondhatni - most lépett ki képzés után a nagyvilágba. Elég nehezen megoldható egy pszíhasználónak esetében.
Itt jönne egy speciális kérdésem: Mi van a kardmesterrel? Ugyanis a kardmester még egyedi pszit kapott ET-be (illetve tf.be :) ), de a kiképzése miatt ez teljesen reális volt, én úgy érzem.
Még nem Slan pszí, ámde valamivel jobb a pyarroninál.
Hiszen a királyi testőrség tagjainak képzik ki őket!
Kezdjek inkább kardművészt, vagy ez valahogy megoldható?

addig is elakadtam a karaktergenerálásban
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.09.28. 11:40

Cadoras: Te tudod, de nem hiszem hogy a kardmester pszije erősebb lenne mint a pyarr, tekintve h az alapfoknál magasabb szintre nem juthat. Én a helyedben inkább slant csinálnék, hisz karakteralkotáskor nem nagy a különbség. Egyébként ha ragaszkodsz a kardmesterhez, az ő extrái is megoldhatóak, csak azt vedd bele a pakliba, hogy ezen képzettségének a maximuma 3 lessz és onnan nincs hová lépnie... Javaslom hogy készíts karaktert, tedd fel a bírálandó karik közé, és ott megvitathatod az illetékesekkel! :wink:

Sion

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.28. 12:00

Igazából cask az a külömbség a kardmesterek pszije és a normál pyar pszi között, hogy a felépített statikus pszi pajzsok lebonthatatlanok mint a slannál. Szóval olyan hihetetlen változás nincs, amikor elkészíted akaraktered, ird oda megjegyzésnek és a bírálók majd eldöntik. Oh és csak 4. fokig(tehát mesterfokig) fejlődhet
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.09.28. 12:14

Tévedés! Az volt a kaszt hátránya hogy alapfoknál nem fejlődhet tovább!

Sion

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.28. 13:44

Igazad van Sion, én néztem el :LOL:
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Artean » 2007.10.01. 15:58

Üdv

A nehézvértviselet időbeli megkötése miatt szerintem már van létjogosultsága a tőrkard használatának a lovagi kultúrában. Az én olvasatomban ez azt takarja, hogy egy nemesembernek járatosnak kell lennie mind a háborús (lovagi), mind a békeidős,bálozós (bajvívó) harcmodorban.

Mivel Yneven jóval több ember használ nehézpáncélt, mint akinek az állóképessége 19,20 , felmerül a kérdés, alkalmaztok-e olyan opcionális szabályokat, melyek csökkentik az mgt-t:
személyre kovácsolt páncél (lásd Kyel pap leírása); nemesacél (könnyebb,szívósabb -> vékonyabb anyag szükséges);mesterkovácsok munkája (rafinált illesztési megoldások -> könnyebb mozgás; bordázott páncél -> erősebb,vékonyabb anyag szükséges)
Az egzotikus anyagokra (lunír,mithrill) és mágikus megoldásokra (mestermágia,rúnamágia) nem térek ki, mivel szerintem ezek jobban illenek az ősi népekhez (nem számítva az emberi faj bajnokait - Chei, Sonor, Alyr stb.). Én kizárólag emberi avatárt használok Yneven.

Mit gondoltok?

Artean
Artean

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.01. 17:41

Artean írta:Az én olvasatomban ez azt takarja, hogy egy nemesembernek járatosnak kell lennie mind a háborús (lovagi), mind a békeidős,bálozós (bajvívó) harcmodorban.

Ez erősen kultúrafüggő Artean. Teszem azt egy dwoon, vagy egy tarini nemes soha az életbe nem venne a kezébe tőrkardot, mert idegen az országa és a nemzete kultúrális hagyományaitól.
Az hogy mi a "nemes" azt az adott ország hagyományai döntik el. Ha X helyen az a hagyomány hogy a nemesek vasban és lóháton kopját törnek, hogy utána gyalogosan buzogánnyal vagy lovagkarddal essenek egymásnak, akkor nem fogják levetni a vértet hogy piszkavassal páváskodjanak; mikor az erő és a férfias helytállás bizonyítéka szemükben az, hogy mekkorát tudnak ütni és mekkorát képesek kiállni. :roll:
Nyílván Shadonban éppen ennek az ellenkezője igaz.

Artean írta:Mivel Yneven jóval több ember használ nehézpáncélt, mint akinek az állóképessége 19,20 , felmerül a kérdés, alkalmaztok-e olyan opcionális szabályokat, melyek csökkentik az mgt-t:

Miért tennénk? Ha egy karinak olyan mákja van, hogy 19, 20 -as állóképessége van, akkor hát igen is, mutatkozzék csak meg hogy mit jelent ez a 12-es 14-essel szemben!
Egyébiránt aki a fél életét vasban tölti előbb utóbb hozzáedződik annak hatékony használatához is; különben nincs értelme, hogy viselje.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.01. 20:25

Castorral értek egyet, bár mondjuk azt hiányolom, hogy ha jól emlékszem akkor az UT nem teszi lehetővé a tulajdonságok növelését ami viszont messze van a valósághűségtől. Hisz akármilyen nyeszlet legyen valaki szépen lassan hozzáedződik ha nem is olyan mértékben mint akinek megvannak az adottságai is hozzá.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.01. 21:21

Őszintén szólva most lusta vagyok ezügyben fellapozni az ÚT-t, de mintha a nehézvértviselet képzettség leírásánál az lenne, minél magasabb fokú a képzettség, a kari annál több ideig bírja a vértjét viselni egyhuzamban és annál kevésbé akadályozza a mozgásban. :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.02. 5:09

Üdv!

Castor jól emlékszel a nehézvértviselet fokának növekedésével nő a páncélban tölthető idő.

Egyébként történelmünk lovagkorában sem teljesvértben mászkáltak az urak egész nap. Csak csata előtt rakatták magukra és aztán a ló elcíhölte őket. A lovagi nehézvért esetén egyébként nem tűnt fel senkinek a mozgás gátoltsága. Ennek egyszerű oka lehetett. Annyi az egész, ha mindenki más is ugyan olyan lassan kolbászol és csörög, akkor nem érzed, hogy te lennél a csiga. :D Békeidőben elég a vastag brokát a nemesség számára és emellé is fel lhet kötni a lovagkardot, mint "kasztjelvényt". Az elképzelhető mondjuk Shadon környékén, hogy egy lovag tőrkarddal is bánjon, de még ott sem lehet túl sűrű, mert teljesen más stílus és kultúrális háttere. Így egy lovag nem tud igazán meglenni a bajvívók párbajai közepette, de egy bajvívónak sincs esélye lovagi kihívást elfogadni.

Végül az opcionális MGT csökkentésre azt tudom mondani, hogy aki nehézvértessel akar játszani az pontosan tudja, hogy mit vállal ezzel. Ha nem akar mozgásgátlást ne legyen lovaggal, hanem csináljon mondjuk bajvívót.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
392 hozzászólás • Oldal: 23 / 27 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

Vissza: Csevegõ