Sajnálom a variálást, de én azt az infót kaptam, hogy nem mehetnek ki nyíltba, ha nem nyilvános a karlapuk. Az infót egyébként felső körökből kaptam, hosszas szenvedés után. Most akkor mi a pálya?
Az a helyzet hogy ezzel kapcsolatban tudtommal még nem született semmilyen végleges döntés. Mivel ki akarnak menni nyíltba is és Connak viszont nem tetszik hogy a zárt karikat bárki is nyíltba hozza, ezért én mondtam hogy legyenek inkább elbírálva. De hangsúlyozom, tudtommal nem született még végleges döntés hogy hogyan is lessz. Egyenlőre ennyi. Ha alakul valami, majd szólok...
Még nem volt érkezésem olvasni ide ki mit ollózott be, de azt mondom, hoyg elszaladnak a lovak és állj!
Még jó, hogy mindenki engem kérdezget fű alatt, ermt így volt esély, hogy a véletlen szerencse folytán nem csuklóból lettek törölve a karik.
Amíg nem tud mindenki mindent erről az újfajta megoldásról és nem bólintott rá,a ddig megáll a menet és kész.
Nem szoktam ilyen drasztikus lenni, de mostmár elegem lett. NEm 1 db emberrel kell ezt megbeszélni és aztán vele takarózni, hogy "de ő rábólintott". Hakea mikor még nekem kezdted vázolni mondtam beszéld meg ConÉKkal. Ne csak egyvalakivel, hanem MINDENKIVEL. HA ezt megtetted volna nem lenne ez az egész.
Az meg most különösebben nem érdekel, hogy ezen lelkizel-e,d e sárdobálás ne legyen!
Ezt a tavernában is megbeszélhettük volna nem? Erre még most is hajlok. Ezért írok ide.
Felsőbb körök? Hűha, titkon az arisztokrácia áll felettem? Kivel beszéltél erről Hakea? Mert így név nélkül az összes admint értsem alatta? Amúgy úgy látom, Alauronon és rajtam kívül mindenki tudott erről
Oké, Sion, ezt értem. De ha nem született végső dntés, mért nem elég, ha magáhz a KMhez futnak be akariötletek, és ha mégis azt döntik, hogy kimehetnek, akkor kipakolni a karikat?
Nekem meg vannak kötve a kezeim, nem tudok mit csinálni. Kihirdettem nyilvánosan a kalandot, egy hete, az adminok, modik közül beszéltem erről akivel tudtam. Azt hittem, egymás közt képesek vagytok ennyi idő alatt kompromisszumra jutni, de úgy tűnik, még várnom kell.
Türelem rózsát terem.
EDIT: Fogalmam sem volt, hogy a teljes gárdát kell értesíteni mindenről. Yvettel és Sionnal beszéltem a rendszerbeli megoldásról, mindent megtettem annak érdekében hogy össze lehessen hozni.
A kalandodról tudtam. Arról is, hogy a nyílt játékba való kivitelt is lehetővé teszed a kaland végén. De arról nem szóltál, hogy ehhez a nyílt karik közé felteteted a játékosaid karicuccait. Arról sem, hogy ezt valaki javasolta, mert hogy csak így lehetséges később a zárt UT-s karikat nyíltba vinni. Ezt nem úgy kell elintézni, hogy pár adminnal chaten összedugod a fejed és hátradőlve hagyod, hogy ők helyetted a többiekkel ezt megbeszéljék, s később még te szólsz le mást, mért nem tudnak minderről s nem képesek közös megegyezésre jutni. Talán mert mondjuk fórumra kiírhattad volna az ötleted és hogy ehhez várod minden admin, modi véleményét, mert minél hamarább szeretnél döntést látni. Így nem kelle egyenként privikben kilincselni.
Nem nekünk kell egymás közt infózni, mert nem mi találtuk ki ezt. Ha ennyire sürgős neked Hakea, akkor írd ki ide az ötletet, hogy lássa az is, aki nem msn-ezik napi rendszerességgel. Vagy te úgy gondoltad, hogy egy-két embernek megemlíted, aki véletlen fel mer tévedni msn-re és majd ők rögtön ömlesztik a fórumra a Te ötleteidet és cska ezzel fogunk foglalkozni mindannyian? Te szeretnél változást, így meglátásom szerint neked is kell utánna járni.
A helyzeten ez mit sem változtat, mivel ha Con áldása is kell rá akkor cseszhetem a dolgot addig, amíg meg nem jön. De ha már itt vagyunk, akkor minden jelenlévő elmondhatja a véleményét a dologról, és kifundálhatnánk mi lenne a megoldás. Egymásra mutogatás és marakodás helyett.
Akkor kérlek írd ide meg szépen részletesen, hoyg mi is lenne ez az ötlet egészben, teljesen. Így a kis fiaskó után minden illetékes szépen el tudja olvasni és elmondhatja a véleményét, emrt tudni fogja pontosan mire is kellene rábólintania.
Zárt kalandból UT-s karit, ha azt első szintről indítja a játékos, szerintem ki lehetne vinni nyíltba. S az előtörijében felvonultathatná a JK, hogy milyen események révén lett ő éppen ikszedik (azaz a nyílt játékba való csatlakozáskor elért) szintű. Az első szintű és az ikszedik szintű adatlapját is feltehetné, hogy lássák, honnan indult, s hová jutott, vagy ha van akit érdekel, melyik szinten milyen képzettséggel bővült és milyen okból, azt is feltüntethetné.
Életút játék lehetőségét fenntartva indítanék zárt kalandot. Ez a kaland fejezetekre lesz osztva, minden fejezet egy egy kaland. Azért teszem ezt, mivel szinte biztos, hogy nem lesz időm folyamatosan jelen lenni, osztv miatt elsősorban. Viszont nem várhatom el, hogy az ilyen kényszerszüneteimben unatkozzanak a JK-im, ezért meg akartam oldani azt, hogy ilyenkor kóborolhassanak nyílt vizeken. A megoldás úgy nézett volna ki, ahogy Yvett írta az előtöri topicban:
Alapjában véve Hakea indítandó kalandjában fognak játszani ezek a karakterek. Azonban keresett egy olyan megoldást, hogy ha ő huzamosabb ideig nem tudna mesélni, akkor a játékosai ne tokosodjanak be a kalandba, hanem tudják vinni őket a játékban - ez esetben a nyílt helyszíneken, HA VAN OTT HELY, HA TUDJA AZ ADOTT HM ŐKET FOGADNI. Így a bírálatot meg kell ejtenünk, hogy ezek a karakterek is a nyílt rendszerhez teljesen igazodjanak.
Annak viszont tényleg jobban örülnék ha titkosak maradhatnának a karik addig amíg ZK-ban vannak. Így viszont csupán az a kérdés, hogy ki bírálja el őket akkor? Titokban, msnen, vagy én mint KM? Én úgy tartottam helyesnek, hogy megmutatom az illetékeseknek, azért rakattam őket előtörik közé.
EDIT: Ezen kívül azt is megtárgyaltuk, hogy mi legyen a sorsa az általam vitt fő NJK-nak. Mivel egyszerűen szétfeszíti az NJK-státusz kereteit, valamint egyenrangú a JK-kkal, úgy gondoltam, hogy ha esetleg befuccsolna a kaland, a JK-khoz hasonlóan kivihetném nyíltba. A karit ezért 1. szinten, az illetékesek elbírálása után indítottam volna teljesen normális, nyílt játékos kariként.
EDIT 2.: Ez a kari szükséges a történet végigvezetéséhez. Mivel olyan dolgok vannak leírva az előtörijében amik nem nyilvánosak és a JK-k nem tudhatnak róla, a karinak csak nyilvános részei lennének láthatóak (kinézet, stb). A bírálás a szokásos illetékesek által történne, csak éppen fű alatt. A kari szintlépésére és fejlődésére két mód van. Én nem csinálhatom a részrehajlás lehetősége miatt. Vagy automatizáljuk: a kari akkor lép szintet mikor már az egész party lépett, fix mennyiségű bónuszpontokat kap. Vagy valamelyik HM elvállalja a pontozását.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Hakea Ello 2007.10.27. 15:08-kor.
Nyah kicsit megnyugodva, akkor az én saját véleményem, ami nem felsőbb vezetői végleges.
Szerintem, ha ilyen kijárkálós karik lesznek, akkor az a tisztább, ha már most az elején elbírálásra kerülnek, mint nyílt kari. Ezt arra alapozom, hogy volt már egy lovag Shadonból, aki szintén ki akart jönni, de miután végigment 5 szintet és én bíráltam nem ment. Persze ez nem jelenti azt, hogy a kimenő karikat ne érné második bírálat. Csupán már azzak nem kéne szöszölni, hogy az alapkari jól lett-e össezállítva. A naplóról most nem írom meg a véleményem mégegyszer, de aki ki szeretne menni az úgyis talál módot rá, hogy a szintenkénti változások nyomonkövetése megvalósulhasson elfogadható módon.
Mindehhez persze az kell, hogy elősször eldőljön legyen-e kijárkálásra ilyen szintű lehetőség.
Csak halkan jegyzem meg, illetve kérdezem tőled Haeka, hogy az a játékosaidnak nem lett volna esetleg egy kielégítő megoldás, hogy létrehoznak a kalandotól teljesen független NYÍLT karaktert, és amíg nem érsz rá, pihentetik a zártat; és a nyílt karijukkal játszanának a hagyományos módon?
Én azt értem és respektálom, hogy a TE szándékod az, hogy egy folyamatos életútjáték legyen megszakítások nélkül; hogy akkor is menjen a karakter élete a maga útján, amikor te nem vagy mint Mesélő. Én csak azt nem értem, hogy miért vállalsz be olyat amiről már most tudod, hogy nem fogod tudni teljesíteni? ...és legfőképpen miért várod el a HM-ektől hogy ehhez neked feltétel nélkül, blinkre aszisztáljanak, és oldják meg a pihenőidődet, míg újra lesz kedved, időd és energiád folytatni?
Mi van ha ők nem óhajtanak ebben a projectedben részt venni? Nem azért mert haragszunk rád, vagy ellenségesek vagyunk; csak úgy illik, hogy ne a HM-ekkel végeztesd el azt, amit TE vállaltál be...
Őszintén szólva véleményem szerint igazából ez csípi mindenki szemét, nem önmagában az hogy felkerült két ZK kari az Előtörténetek közé.
A másik meg: jó oké tételezzük fel, a JK-id kijönnek a nyíltba. Hatan hatfelé fognak szóródni, és valószínűtlen, hogy mindegyiknek lesz helye. Már itt meg van lőve a töretlen életút.
A HM-ek különböző ritmusban mesélnek, és különbözőképpen osztanak Tp-t. Mire újra összeszeded a bandát, elképzelhető, hogy nagyok lesznek a szintkülönbségek.
Ha egy HM beáll egy ritmusra, a JK is és a HM is nehezen veszi, sajnálni fogja ha mondjuk ki kell szakadjon egy szövevényes sztoriból amit elkezdett, mert te megérkeztél és újra folytatni akarod a Zárt részt velük...
Így ez nem életútjáték. Azt EGY Km viszi végig. Mi van ha az egyik JK-d valami orbitális hülyeséget csinál az egyik nyílt helyszínen aminek az a következménye hogy meghal? Valószínűtlen; de nincs kategorikusan megtiltva a JK-k elvéreztetése indokolt esetben.