/ Erlon Arts /
* A dalnok rápillant az óbégató nőre, kalapja szélét megérinti, köszönés képen.*
<… Na, elbaszott egy matrónával hozott össze Alborne!? Remélem nem kell „mindenterű tudományomat” bevetni az infókért cserébe, mert akkor biz inkább odamegyek az első hajóstól az utolsóig kerüljön az bármennyi időbe!…>
* Rápillant bosszúsan Ronjára, enyhén megcsóválja a fejét, majd ismét a csúfság felé fordul.*
- Én is örülök a találkozásnak hölgyem! * Eme szép szavakkal próbálja „elhessegetni” a bájgúnár kifejezés által „felhozott mély gondolatokat”, melyek Erlon nyelve hegyén vannak. Szíve szerint elküldené krán kutyái elé a banyát, de tudja, hogy ha elküldi, lőttek a segítségnek, a fontos információknak.*
- Én Erlon Arts vagyok! *Mutatkozik be az északi, közelebb lépve a nőhöz.* Nem rég érkeztem a városba, s azt hallottam, hogy a legmegbízhatóbb ember, ki problémában tudna segíteni az maga! Ki ismeri a kikötőben lévő azon hajósokat, kapitányokat, akik bárkáikkal bevállalják a legmerészebb vállalkozásokat is! Jók az értesüléseim? * Teszi fel a költői kérdést Erlon, majd folytatja.* Persze válaszát és segítségét bőkezűen honorálnám!