Kérdésem a következő. Kornya Zsolt "Szerafizmus"-ról szóló cikke mennyiben használható OM-en? Ugyan a tanulmány dorani szerzője kissé elfogult Ordannal és a tűzvarázslókkal kapcsolatosan, sok hasznos információt találtam benne az Ikrek szektájára vonatkozóan. Ezenfelül ha el lenne fogadva, lehetőséget adna szeráfi mágia valamint szeráfi alkuval rendelkező karakter játszására. Mint lassan utolsó kézenfekvő lehetőségbe, gondoltam ebbe is beleásom magam, talán nem lesz pofáraesés a vége.
A Mágikus Aura varázsjel bármilyen tárgyat mágikussá tesz. A mágikus tárgyakra nem lehet TAM-mel hatni, Légiességnél 4. anyagcsoportként minden légies dolognak útját állják, nem mágikus tárgyakkal nem lehet őket megsebezni.
A rúnavért ezek szerint automatikusan véd a nem mágikus fegyverektől. Persze van a másik variáció is, miszerint csak +SFÉ-je van és túlütésnél sebződik, de akkor a fentiek szerint nem mágikus tárgy. Pedig annak kéne lennie, mint ahogy mindennek, amit akár a legcsekélyebb értelemben is mágia hat át. Ezenfelül ha lenne olyan varázslat, ami csak a vért anyagát erősíti egyszeri molekuláris átalakítással, akkor nem RÚNAvértnek hívnák a dolgot. Ez így logikusabb is lenne, mivel így a mágus ha bérbe adná tudását, nem lenne kiszolgáltatva a szimp. mágiának.
Ez a kérdés a gólemekre, homunkuluszokra is vonatkozik, gondoljunk csak az élőholtakra, akiket szintúgy csak mágikus fegyverrel lehet sebezni.
El kellene dönteni ez hogyan is legyen.
U.I: Nem lehetne egy topicot csinálni a mozaikmágiával kapcs. kérdéseknek? Ezen kívül még legalább 20 van fejemben, lehet, nem kéne elárasztani ezzel a topicot.
Ha már itt vagyunk, akkor elsütünk mégegyet. Tudom, hogy nagyon szeretni fogtok ezért.
A Természetes Anyagok Mágiájánál (TAM) világosan le van írva, hogy nem lehet se közvetlenül, se közvetve kárt okozni élőlényben, amit a Személyes Aura véd. Akkor a Bestiáriumban leírt Árnyjárók varázslatai mi a szösz alapján működnek? Ha valaki azzal jön, hogy mert ők más módszert alkalmaznak, akkor én csak megsúgom, azok harcosok, és nehogymár egy TAM mágust lepipáljanak.
Ez az ostoba szabály amúgy a TAM minden harci bevethetőségét sztornózza, a hatalmas manaköltségeken és varázslási időn túl. Persze, ottvan az Átformázás, Átalakítás, Telekinézis, Dezintegráció. Kíváncsi lennék viszont, ki az a hülye aki harc közben egy helyben áll egy kőlapon, miközben humma-hummázik az ellenfele, vagy nem veszi észre, ahogy a feje fölé sunyul egy kőtábla.
A harci alkalmazhatóságról beszélek, nem az egyéb hasznáról, bár azt is keveset látok benne.
2. A vérten a rúnát úgy fogd fel mint a rúna köpenynél. Gyakorlatilag egy elemi erő aura simul a páncélra, ami képes bizonyos sebzésfelfogó értékre (lásd a beleölt mana mennyiségétől függően)
3. Az árnyjárókat hagyjuk ki ebből. Az Elátkozott vidéken legyen joguk, hogy bugzanak Karakter ilyenre nem képes, ők a mágiától megtorzulva akár képesek is lehetnek erre.
4. Butaság hogy nem lehet harc közben használni a TAM-ját, teremtés feje fölé sav, dezintegráció a nadrág tartó övére... rengeteg minden van, csak gondolkodni kell.
1. Kár, pedig az anyag szerintem jóval igényesebb a Rúnás cikkek többségénél. Ettől függetlenül természetesen nem fogadok el mindent feltétel nélkül Mr. R. R. agymenéseiből.
2. Attól hogy a rúnaköpenynél is úgy van írva, még nem lesz logikusabb az egész. Másrészt meg ki dönti el, hogy egy bizonyos hatás hány mana?
3. Jó, mindegy, nem is érdekelnek nagyon, a Bestiarium számomra jópofa képregény szinten van .
4. Azt hiszem, le kell lombozzalak. Bármilyen személy MINDEN viselt vagy kézben tartott felszerelési tárgya a személyes aura részét képezi, ergo Lélekaltatás nélkül nem fogod dezintegrálni a cipőfűzőjét sem. Nem vagyok hülye, más játékban ólommá változtattam a rohamozó lovag vértjét. A veszteség igen súlyos volt.
A Teremtés - sav pedig uncsi dolog, ráadásul méregdrága. Bár, ha zónáján belül bárhol képes rá, akkor használható. Ha nagyobb mennyiségű dolgot lehetne vele teremteni, akkor már sokkal érdekesebb lenne: pl. sár, szurok, ilyesmik. Mondjuk az még megoldható lenne Térkapuval is, a Térmágián belül ki lehetne találni majd valamilyen kis-térkaput vagy ilyesmit.
Haeka kis térkapunak ott van a teleportálás. Zóna varázsjellel kombinálva simán jó. Ami a személyes aura védlmét illeti. Versenyen Con simán dezintegrálta a félisten főellenfél gatyáját szóval fene tudja.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Félreértesz, a kis térkaput valami olcsóbb manaköltségű, silány dolognak gondoltam, amin keresztül pl. csak élettelen anyag juthat át, ráadásul csak 1 szegmensig lenne mondjuk nyitva.
Most lehet nyafogni, hogy ez táp, de szerintem tök mindegy, a Térkapu amúgyis táp, lásd: Zóna vj. abbitérmére írva, bele a vulkánba, csókolom. Hogyan jut abba bele? Egyszerű, Irányítás+Érzékelés valamilyen madárra. Aztán 68 manából folyik a forró áldás a jónépre 3 perc 1 körön keresztül. Ilyenek mellett csak jó móka lenne egy 20 Mp-s, 1 szegmenses térkapu, amit mondjuk a mocsárba nyitunk, aztán valaki kap egy jó adag taknyot az arcába
Attól hogy a rúnaköpenynél is úgy van írva, még nem lesz logikusabb az egész. Másrészt meg ki dönti el, hogy egy bizonyos hatás hány mana?
Ez a kérdésem még mindig áll, a szimbólummágiát valakinek tisztázni kellene. Főleg azért, mivel pl. a toroni mágiahasználók használnak manatöltő tetoválásokat, Szimbólummágia 3. fok.
Hakea tény a térkapuval csúnya dolgokat lehet művelni csak nem mindegy, hogy azt egy taknyos második szintű varázsló vagy egy 7. szintű tapasztalt vari teheti meg.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Tervezem, hogy indítok egy ork pusztakezes harcost (a Csákány Fiai harcos-nemzettségből). Kérdéseim: 1. Ha 3.fokú Ökölharcos, akkor kaphat e plusz értéket valamelyik képességére (mint mondjuk ha valaki 3. fokú Csatabárdforgató, annak eggyel nő az ereje)? 2. Ha 4.fokon képzett Ökölharcban, akkor így alakulnak az ököl értékei: Tám/kör: 2, KÉ: 15, TÉ: 14, VÉ: 11, Sebzés:1k6/2 + erőbónusz? 3. Pusztítás képzettség alkalmazható Ökölharccal kombinálva? 4. Földredöntés képzettség alkalmazható Ökölharccal kombinálva?
Először is elmondanám, hogy én az ETK-n "nőttem fel", és azóta foglalkozom "behatóbban" az UT-vel, mióta az OM-re regisztráltam. Pár karaktert már készítettem, de amin most töprengek, olyat még nem.
Na a lényeg:
Egy dartonita paplovag fogant meg az agyam mély bugyraiban, de kissé más "beütést" is szeretnék neki kölcsönözni. Kissé Airun Al Marem-eset.
Azaz, a paplovag saját papimágiája mellett kissé nekromanta is lenne. Jó párszor átlapoztam az UT-t és a következő képzettségek azok, melyek talán lehetővé teszik számomra ezt a "kettős kasztot":
Pszi 2.fok Vallásimeret ( Darton) 3 fok Szakrális mágia ( Kis Arkánum Halál szféra) 2.fok Szakrális mágia ( Kis Arkánum Lélek szféra) 2.fok Szakrális mágia ( Nagy Arkánum Halál szféra) 2.fok Szakrális mágia ( Nagy Arkánum Lélek szféra) 2.fok Mágiaismeret ( nekromancia )2.fok Mágiahasználat( nekromancia) 3.fok
Véleményetek szerint lehetséges az, hogy a Nagy és a Kis Arkánum Halál, Lélek szféráján kívül a nekromanciát is „mívelje" a karakterem?
Szerintem Airun nekromanciája egyfajta isteni poén, mivel szöges ellentétben áll Darton alapelveivel. Bár nem olvastam sajnos egyetlen regényt sem, amiben barátunk nekrózott, véleményem szerint ezt is papi manából, papi mágia szerint teszi, pusztán kategorizálhatatlan, egyedi varázslatokkal. Ami az ő súlycsoportjában már nem nagy durranás.
Egyébként milyen nekromanciára gondoltál? Varázslói vagy BM?
Airun a könyvek leírása alapján Alyr-tól tanulta a nekromanciát, annak is a BM "hulla felébresztős" változatát. Így jó magam is a Bm-i nekromancia felé kacsintgatok.
Hát a nekromanciás részt nem nagyon tudom de az biztos, hogy a paplovagok csak és kizárólag a kis arkánumból varázsolhatnak, a nagy tiltott nekik ugymond. Airun is azért tudta használni, mert ugye ő Darton pártfogoltja és ezeknek mindig többet szabad egy picit
OFF: Lerion lovagtársad szívesen üdvözöl a Nekropoliszban
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"