Visszasétáltok a csónakokhoz, egy fából ácsolt kezdetleges stég oldalában ringott egy, amibe bele is fértetek úgy, hogy összekerültetek az úrral, aki habozás nélkül evezni kezdett. Nem riadt vissza az ilyen tevékenységektől.
- Mit mesélhetnék? Futottam Elennia után, meg ne haljon. Aztán meg felbuktam egy kutyában. Kiderült, hogy a kutya az úr egyik emberéhez tartozott. A férfi kérdőre vont, ki vagyok, mi vagyok, s közöm van-e ahhoz a félholt, prüszkölő teremtéshez, akit az imént húztak csónakba. Elmondtam nekik, amit hirtelen lehetett. Ekkor elvitt a stéghez, ahol az úr kikötött, kiszállt, meghagyta emberének, az átfázott Elenniát vigyék a házába, a többiekkel, azaz még két férfival pedig visszaindult a vezetésemmel ide, hogy rendet tegyünk.
Ballard lakja egy igazi meleg mendékként ölelt magához titeket: tűz lobogott a kandallóban, meleg teát nyomtak a kezetekbe nyomban. Az úr egyik embere fogadott titeket így s tájékoztatta urát, a kisasszony átöltözött, lefeküdt aludni, kapott teát is, meghűlés ellen.
Egy fából készült szobában ültetett le titeket az úr, egy nagy faragott asztalhoz, ha kértetek takarókat, kaptatok.
-Mondják meg uraim, hogy kényelmesebb önöknek? Kérdezzem ki önöket most a kisasszony személyéről, vagy halasszuk inkább holnapra?