• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

Jelentezések, megbeszélések, tájékoztatás...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 14 / 73 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 73

Re: I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.29. 10:21

Nava, Herold, Togar, Akik még őrzik a hangulatot!

Köszönöm, hogy ti és még sokan mások őrzitek a hangulatot. Nem tudom milyen lenne, ha nem lennének jókedélyű visszajelzések is, amik azt mutatják mégsem hiába áldozzuk a szabadidőnket, munkaszünetünket a dologra! :bow:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.12.29. 10:42

Quator!

Sajnálom hogy így látod.
1.Egyáltalán nem szerettem volna tápolni a karim és legelőször nem is amiatt nyavalyogtam hogy milyen kevés pszije van a Pyaroni modszer használóinak.Nekem pusztán az szúrt szemet hogy a Slanek több pszit kapnak mint egy Vari.
Ami sehol sincs így! Le is irtam se az UT-ben se az ETK-ban.
/De ha már tápról van szó nem érzed úgy mintha ezzel kicsit a slanek lennének tápolva???/

2 .Nem akartam/akarok beleszólni a szervezésebe.

3. Szerettem volna véleményt nyilvánítani nem pedig beleszólogatni.

4. Senki örömét nem akartam elrontani.

5. Mivel ebből megint csak sárdobálás lessz nem folytatom tovább. Nem érdekel ki mennyi pszit kap.Ti vagytok a szervezők ti tudjátok mit csináltok én meg szépen csendbe maradok.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.12.29. 10:57

Én nem nyálaztam át a probléma vélt vagy valós gyökereit, más csapatnál mi nem tetszik a kikötések között, örülök ha egy jó tagösszemesélési okot összehozunk, ami nem a Fekete Köpenyes Megbízó, Ültünk A Kocsmában, Mentünk A Szörny Fejéért, Mer' A Kincs Az Kell, Kidobolták Hogy Kéne Négy Eszement kategóriába esik :lol:

Könnyedén, emberek! :D Úgyis a mese közben derül ki, mi kellett volna úgy igazán :D lehet, pont egy nyomi fáklya hiány lesz a legnagyobb gond, nem más :)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.29. 11:21

lorinnal egyetértek,amikor néztem a kiirást,hogy a slannek táposak lesznek...de kit érdekel?velük nem lehet hülyülni XD

És igen mindenki térjen be az ellana szetélybe indulás előtt ugyis csak 1a-ba kerül ^^
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2007.12.29. 13:58

Én aztmondom ezen felesleges vitatkozni csak egy gondolat a varázsló pszit és mágiát használ az utóbbit sürübben ugye mert különben pszi mester lenne. a Slan-nek alap dolog a pszi a harchoz is állandóan használja tehát ergó gyakorlottabb több pontot kap, szerintem. A papnak meg inkább az isteni kegy a lényeg nem a pszi...
Az enyémnek meg főleg az isteni kegy meg a sör :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2007.12.29. 15:07

Nem tudom mit kell ezen ennyit gyökölni.
Vannak szabályok, amiket be kell tartani, de eddig is ez alapján játszottatok. Ha akkor jó volt, most miért kell mindenbe belekötni.

A játék a fontos, és hogy jól érezzük magunkat. Én még életemben nem játszottam a férjemen és testvérein kívül másokkal így nekem kellene a legtöbbet paráznom a szabályok miatt. Mégis csendben ülök és próbálom egyedül összehozni a karimat, ami elég nehéz, de hát ez van. :D

Az összes modulírónak pedig sok-sok kitartást!!!! :wink:
Én személy szerint alíg várom a "versenyt", legalább játszok egy jót!!!
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.29. 15:54

Én is alig várom a márciust. És szerintem ezzel sokan így vagyunk. Már csak azért is ha megnézzük, hogy mostanában a legtöbbet foglalkoztatott rész online-on az-az OM verseny.
És lehet, hogy az ünnepi hatás alatt vagyunk, és ezért kapjuk hamarabb fel a vizet, és higgyétek el fölösleges tápolni, mert a gorviki csapatnál úgy sem lehettek erősebbek.
:vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor:

Egy kérdésem lenne. Gorviki karakternek, muszáj vallásosnak lenni. Már úgy gondolom, félem Ranagol hatalmát, de nem az ő útja szerint élem az életem?
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2007.12.29. 16:55

Gorvik a képmutatásról szól ha nem tudja meg senki akár Tooma hívő is lehetsz.
Keblemre fiam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.29. 17:07

Gorviki, amíg gorvikban azt mondja Ranagoltban hisz, addig oké. Persze hogy mit mond otthon meg mit isz igazán az két külön dolog. :D Tehát nem kötelező vallásos ranagolitának lenni. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.29. 20:15

Szia. Csak egy észrevételem lenne. Irtad, ugye, hogy ha értünk vmelyik fegyver elkészítéséhez, akkor az ér 50% kell csak kifizetnünk. Ebben eggyet is értek veled. Ami sztem nem feltétlen igaz, hogy pl a kahrei nyílpuskához másabb, drágább alapanyagok kellenek. Jó persze valószínűleg hogy drágább lesz vmivel, de nem 10-20 aranyakkal. Itt az árban főleg a szakmai tudást és a ritkaságot fizetik meg. De egy másik példát is hozok. A tűzfegyverek, főleg a muskéta. Nem titkolom, egy Gilron pappal szeretnék jönni aki használ lőfegyvert. Mert ugye az UT-ban is a Gilron papokat irták, a fő elkészítőknak. Na de vissza az árhoz. Nekem ganus, hogy egy muskéta elkészítéséhez, az alapanyaghoz 200 arany kellene. Ez bórzasztóan sok. Ha nem is a kahrei nyílpuskánál, de ennél a fegyvernél ütődik ki a legjobban, hogy irreális az az 50 %. Én nem azt akarom hogy most csökkentsétek meg miegymás, csak azt hogy ennek a két fegyvernek az alapanyag árait meg tudnád e beszélni a többiekkel. Végülis, csak Kahrei paplól van szó. Én nem akarom most ezzel tápolni a karakteremet, nem fogok sorozatgyártásba, nem lesz gépszolgaseregem, csak egy picit szeretném különlegessé, de inkább másabbá tenni a karakteremet. Remélem megérted az érveimat.
Várom válaszod

Ichigo
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.29. 20:23

A válasz: Nem. Az ok egyszerű. Lehet, hogy nem kell 200 arany a muskétagyártáshoz alapanyagnak, de ahhoz kell, hogy ne sorozatgyártás legyen tűzfegyverből. Ha tényleg csupán színesítés akar lenni a tűzfegyverhasználat, akkor ott a tölcséres flinta 25 aranyért kedvezményesen, vagy a gyúlyukas puska 100 aranyért kedvezményesen. Ez az 50% pontosan arra jó, hogy meglátszik ki akar csupán színesíteni és ki rögtön a legdurvábbal felpakolni oszt mehet a hent.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.29. 21:26

Igaz
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.29. 21:27

Ichigo!

Azért adtuk meg az 50%-os engedményt a karakter saját keze által megalkotott fegyverre/tárgyra/stb., mert nincs arra energiánk, hogy minden egyes ilyen ötletet megvitassunk, kielemezzünk, és döntsünk, hogy akkor az az eredeti árából mennyi is az anyagköltség mindennel együtt.
Erre is csak azt tudom mondani, hogy akinek nem tetszik ez a megkötés, akkor nem vesz ilyen fegyvert magához.
De ez még mindig jobb, mintha azt mondtuk volna, hogy ilyenek csuklóból elutasítva, hiába, hogy az UT-ben benne van értékileg.

Viszont a lőfegyver játékbakerülését én csuklóból elutasítom!
Meg is indoklom, hogy miért:

A lőfegyverek a titkos műhelyekben készülnek a magasabb szintű papok keze által.
Aki a titkos műhelybe bepillantást nyert, az már nem teheti ki onnan a lábát soha a büdös életben. Így egyenes a dolog - hogyha a karaktered saját maga készíti el a fegyverét, akkor ő nem fog kalandozni Erenben a játék égisze alatt...
Viszont lehetőség van arra, hogy szerezzen egyet egy magasabb és beavatottabb paptól - ez - így írja a könyv: " Tűzfegyverek csakis a titkos műhelytelepről kerülhetnek ki, éppen ezért az ehhez hasonlatos eszközök megszerzése is több, hosszú játékülést igényel, arról nem is beszélve, hogy a karakter ekkor még nem is tudja használni a nehezen megszerzett kincset..."

A Gilron paptól nem vagyunk elzárkózva! Sőt!!!
De remélem azt tudod, hogy csak Segéd, vagy Mérnök-ként járhatod Ynev földjét.
A Segéd csupán a Kis Arkánumot használja Élet, Természet szférában.
A Mérnök a Kis és a Nagy Arkánumot használja Élet, Természet szférában.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.29. 23:53

Egy kicsit utánanéztem ennek a muskéta témának:

A muskéta vagy moskotér a kézi tűzfegyverek csoportjába tartozó fegyver, a mai lőfegyverek tulajdonképpeni elődje. Használója a muskétás.

A puskapor hadászati célú felhasználásával kezdett elterjedni a tűzfegyverek gyártása. Az első muskéták a 14. században jelentek meg, hosszú, tömör, hengerformájú fegyverek voltak, amelynek hátsó végén levő kis nyíláson (gyúlyuk) kanóccal lobbantották be a lőport, mely a csőben lévő lövedéket robbanásával kivetette. Eleinte nem is fémlövedékeket használtak, hanem sokszor inkább kavicsot töltöttek a muskétába. Az első muskéták azonban nem voltak annyira hatékony fegyverek, a lövések kis hányada talált telibe, s néha az sem okozott halált, vagy halálos sebet. Inkább pszichikai hatást fejtett ki, például azzal, hogy megrémítette hangjával az ellenséget, vagy annak állatait.
A 15. század második felében megjelenik a lakatszerkezet, amely elsütőbillentyű segítségével mozgatja a gyújtókanócot. A lőport a csőbe és egy serpenyőbe töltik. A serpenyőn keresztül meggyújtott lőpor a csőben levőt is meggyújtotta. A két töltés között az a különbség, hogy a csőben levő puskaport jól betömték, amellyel a nagyobb robbanási erőt érték el.
Vigyázni kellett, nehogy benedvesedjék a fegyver, s nem volt szabad túl kevés, vagy túl sok port tölteni bele, mert különben a golyó nem repül ki, vagy a puska szétrobban. Az esőzések végképp lehetetlenné tették nyílt terepen a muskéták használatát.

Kb. ilyen szintű fejlettségen állnak a ynevi tűzfegyverek. Megbízhatatlan, és nagyon nehezen kezelhető jószágok. Szimbolikusan mutatnak egy fejlődést ami felé elmozdul majd a ynevi "ipari" haditechnológia; de egy század jó pikással többre mész mint egy század muskétással.
Csatában használni elég körülményes és nem kevés időt igényel. Nem érdekel milyen harcértékeket ír neki a szabálykönyv a ynevi tűzfegyverek olyanok mint a "fehér elefántok" kurva nagyok, kurva drágák, kurva egzotikusak és kurvára nem lehet semmit se kezdeni velük, ha megszorongatnak. 8)
Ami a 200 aranyas elállítási költséget illeti: Egy muskétát nem dobsz össze egy patkolókovácsnál. Minimum öntőde kell -ugyanis nincsenek esztergagépek, hogy a fegyvercsövet kifúrd- és ami a legtetemesebb költséget adja: a puskapor előállításának receptje minden ynevi vegyesboltban hozzáférhető, a pár rezes alapanyagokkal együtt, amiket összeszedsz az út mentén mint a parlagfüvet. A puskaporhoz magához gondolom nem árt egy külön alkimista labor, a követelmyény szakértelemről nem is beszélve.
Attól még hogy el tudsz készíteni egy muskétát nem biztos hogy a lőporgyártásban is olyan nagyon a topon vagy.

Nem értem hogy miért kell állandóan feszegetni a játék határait.

Mandragóra mesélte nekem hogy egy versenyen -három társukkal- ők négyen egy kahrei Gilron-pap családot játszottak. A szent szimbólumok a szegycsontjukba volt építve, őnekik is volt flintájuk.
A versenymodul főellenfelét adó démonon az első körben 95 Ép-t sebeztek, és fél óra alatt megoldották a modult. És a KM maximálisan tartotta amgát a szabályokhoz. Nem tudom hogy élvezték is-e; de nekik biztos megérte.
Kommentárt a fenti sztorihoz nem kérek, mindenki tartsa meg a véleményét.

Ezzel a kis közbevetett történettel csak azt akarom érzékeltetni hogy rendben emberek; aki nálam játszik, hozhatja a lángszórót, a gépszolgákat, a hadtáposkocsit, az abbitfegyvereket és a lunír-nyílvetőt. Én mindent engedek. KOMOLYAN!
Korrektül és maximálisan tartom magam a szabályokhoz, és így a modult valószínűleg ti is egy fél órán belül meg fogjátok oldani ezekkel a felszerelésekkel és legyalultok mindenkit, ti lesztek a királyok ha erre vágytok és titeket ez szórakoztat.
Legalább nem kell szerepjátékkal és történetvezetéssel kínlódjak, elég ha pár mondatba elmesélem hogy minden ellenállást felszámoltatok, királylány megmentve; kalandod itt véget ért, ismét jót játszottunk.
Utána szépen elköszönök és eredményhírdetést se várva hazajövök és a büdös életben nem csinálok többet OM-versenyt. Minek? :roll:
Arra a fél órára míg varázstárgyakkal, csatlóssereggel, gránátvetőkkel, taposóaknákkal és hernyótalpas harckocsikkal megementitek a világot? :roll:
Ilyen modult itt és most tudok neketek mesélni:

-Talált. Leszakadt a feje. Megoldottad a modult. Vége. Ti vagytok az abszolút királyok. Isten éltesse a rúnamágiát, és puskaport. Mostmár csak az a kérdés mit csináljak a maradék három tucat gyújtóbombával.

Tetszett? Máskor is.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.12.30. 0:09

Jihááá... Én inkább uránt vinnék... :P Vagy a Hades javasolta napalmot...

Bárd mágia+kard= lézerkard? :razos:
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 14 / 73 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 73

Vissza: I. OM-szerepjátékverseny