• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion falain kívűl

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 7 / 23 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23

Re: A Kereskedőnegyeden kívűl

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.12.31. 13:06

JK: Brognar és Ahham
Esemény: Csata után, visszatérés a kolóniára

(Off: Az egymás közti beszélgetést nyugodtan játszátok le kíváncsian várom.)

Hét bátor törpön sajnos már nem lehetett segíteni; nekik az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseik voltak; többségükkel nyilak végeztek. A többeik -lábadozás és gyúgyulás után; valószínűleg egy hét kell neki- lábra fognak állni.

A törpék egyszerre levertek és diadalittasak. Szomorúak a társaik halála miatt, de örülnek a győzelmüknek és annak, hogy a Kalger kolónia általuk boldogulhat.
A kolóniára beérve a kis település védelmezőinek kijáró megbecsüléssel fogadják az osztagot; átveszik a sebesülteket; az elesetteket pedig fehér vászonba csavarják -és törp szokás szerint- előkészítik a hamvasztáshoz; hogy a hozzátartozóik megadhassák nekik a végtisztességet.

Fagerlag -a falu vezetője- büszkén üdvözli a hazatérteket:

- Nagy nyomástól, vésztől szabadítottad most fel a kolóniát Ahham! A romeltakarítás után elkezdhetjük a munkát végre. Köszönöm önöüknek is ifú papok! Megtudhatnám a nevüket? -kérdi Hokwargot és Brognart, és sorra megszorongatja a kezüket.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2007.12.31. 14:43

-Üdvözlet Ahham, Brognar vagyok, ami a segítséget illeti én sem sok mindent tehetek maximum lelki támaszt a haldoklóknak mielőtt Tooma maga mellé emeli őket. Láttam jól harcoltál a családod és Kadal is büszke lehet rád. Menjunk pakoljunk össze szerintem és induljunk vissza a koloniára. Ott több időnk lessz beszélgetni.
*Azzal elindul a többiekkel vissza koloniára. Faerlag kérdésére válaszolva:*
-Örülök hogy megismerhetem Brognar vagyok.
-Nem csak a mi érdemünk az isteneink is mellettünk álltak.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.12.31. 15:23

(Ahham)

* Elmosolyodok Brognar szavaira.
<Lám egy szerény Tooma pap.>

- Szerénységed szokatlan Tooma papjai között Brognar. :lol: Ha nem bánod szedjük a csülkeinket, mivel úgy látom mi maradtunk utoljára, a többiek már mind hazafelé indultak. Várj, segítek. Támaszkodj csak rám...

*A kolóniába visszatérve meghajlok Fagerlag felé:

- Köszönöm üdvözlő szavait Ősszakálú Öreg, de ez nem az én érdemem, hanem a bátor törpöké, kik a vérüket adták értünk. És ne hidd el Brognar egyetlen szavát sem, hisz egymagában legyőzött egy egész elit goblin különítményt.

- De még van egy elintézetlen probléma nem? A sziklaférgekre gondolok. Pár nap pihenés után ezekkel a szörnyekkel is foglalkoznunk kell, aztán visszatérnünk Erionba.

- Egyébként visszatért már Lindalen?
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.01. 10:23

-A goblinok nem tudták kivel kezdenek, de többé nem térnek vissza-mondja mosolyogva
-Most pihenjünk kicsit de azért megünnepelhetnénk ezt a győzelmet, mert jó harc volt. Most van egy kis dolgom de hamarosan visszajövök, de a sziklaférgeket ráérünk később is megbeszélni, most egy problémát letudtunk.
*Ezek után elindul imádkozni és áldozatot bemutatni Toomának, feláldozza a nála lévő fegyvert és köszönetet mond a segítségért*

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.01. 13:11

Esemény: A Kalger-kolónián (törpfalu)

(Ahham)

Fagerlag megrázza a fejét:

-Nem Ahham, még nem. Már ez Lindalentől egyátalán nem szokatlan gyakran napokra eltűnik a Földmélyen társaival együtt felderítés közben. A Sziklaférgeket is ők fedezték fel, mielőtt a bányászaink a szájukba sétáltak volna.
-Ne aggódj, elő fog kerülni...legalábbis eddig mindig visszatért. Makacs egy lány, mint az apja; ha egyszer valamit a fejébe vesz, nemigen lehet eltántorítani tőle.

(Brognar)

(Off: Most nem egészen világos számomra hogy a csatatérről hoztál fegyvert, vagy a saját szent fegyvered áldozod fel. :roll:)

Fagerlag kezet szorít veled, nyugtázza a bemutatkozást.
A falunak saját szentélye van ahol hódolni lehet a törp isteneknek. Útközben sokan állítanak meg hogy kezet szoríthassanak veled. Miután a fegyvert az oltárra helyezed és elkántálod a Szertartás varázslat szavait, az Áldozat némi foszforeszkáló villódzással eltűnik az oltárról.
Néhány helyi törp áhítattal figyeli tevékenységed.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.01. 13:40

//OFF: írtam hogy elrakom annak a goblinnak a fegyverét amelyik túlütött, azt áldozom fel :D Lehet Tooma állítaná a fejembe a sajátomat ha megpróbálnám feláldozni :lol: //

*Az ima után elindulok a szálláshelyemre ahol visszagyógyítom az ÉP sebződésem. 3ÉP=6 mana.
Ezután megkérdezek egy törpét ki tudna segíteni rendbe hozni a vértemet, elviszem hozzá hogy csinálja meg ha tudja. Aztán megkeresem Fagerlag-ot és megkérdezem tőle:
*

-Elnézést csak hallottam hogy valaki eltünt Ha jól emlékszem Lindalen.
Megkérdezhetem hova ment és mikor? És mitől olyan biztos hogy nincs semmi baja?
Mert ezek a tárnák még a goblinok nélkül is veszélyesek lehetnek.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.02. 16:18

JK: Brognar
Esemény: A Kalger-kolónián
(törpfalu)

A Kalger-falu nem nagy talán 300-500 fajbélid él itt, a Sheral alatt, Erion mellett. Viszonylag új település tarini bevándorlók hozták létre olyan 50 éve; egyébiránt délen ritkaságszámba megy a törp nép.
Végül is minden megvan ami a falunak kell, kovácsműhelyek, iskola, kis kápolna, egy kis takaros falu, amit nem tudnak a helyiek itt megtermelni egyszerűen megveszik az erioni piacról.

Betérsz az egyik műhelybe.
Három kovács dolgozik bent, akik abbahagyják amunkát mikor belépsz.

-Légy üdvözölve Tomma-harcosa. Mit tehetünk érted?

Mikor előadod a jöveteled okát, biccentenek.

-Vesd le a láncinget Brognar. -megvizsgálják- Meg lehet csinálni de csak két nap múlva tudsz értejönni, sok a munkánk.

-De kapsz tőlem egy másik sodronyinget, egy szívességért cserébe Brognar. -mondja a kovács.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.02. 18:18

(Ahham)

- Rendben van, Fagerlag, pihenünk hát két napot és a sziklaférgeknek szenteljük figyelmünk. De ha a lány nem kerül elő két nap múlva sem, akkor magam megyek érte…

*Elindulok a szállásomra, de menet közben megtorpanok a törpe szentély mellett. Nem akarom zavarni Brognart, így csak magamban mormolok egy rövid fohászt köszönetül Kadalnak. Aztán a halott törpe harcosokhoz is elsétálok, itt nekik mondok köszönetet - persze csak magamban. Ha találkozok esetleg hozzátartozókkal, akkor odalépek hozzájuk és csendesen csak ennyit mondok:

- Mától Kadal és a többi istenünk mellett áll. Köszönettel tartozunk Neki.

Lassan tovább indulok a szállásom felé. Ott lemosdok, megborotválkozom, és megtisztogatom fegyverem, pajzsom, és kölcsönkapott láncingem.
Mikor végeztem, megvacsorázom, majd az ágyban a plafont bámulva visszapergetem az elmúlt nap történéseit. Megpróbálom kitalálni, hol hibáztam, hol kellett volna jobban teljesítenem, hogy kevesebb törpe vesszen oda a harcban.
Remélem hamar elnyom az álom...*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sessaryen 2008.01.04. 0:36-kor.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.02. 20:49

-Mielőtt beleegyeznék tudnom kell mi az amit kérni szeretnél. Ha tudok segítek.
*Mondom a kovácsnak, leveszem a sodronyingem odaadom neki,közben nézelődöm a kovácsmühelyben, majd mközben beszél érdeklődve figyelem és közben simogatom a szakállam*

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.22. 19:22

(Brognar)

A kovács leteszi a kalapácsát, piszkos kezét a kötényébe dörzsöli és elkezdi.

-Nos, hallom milyen kiválóan harcoltatok a goblinok ellen. Gondolom hamarosan a sziklaférgeket fogjátok eltakarítani a járatainkból. Ezzal kapcsolatban lenne egy személyes kérésem: egy fegyveremhez amit most készítünk szükségem lenne a sziklaféreg mirigyére amninek a segítségével szétporlaszja a sziklát. Kell nekem a sziklaféreg nyála, hogy törhetetlen fegyvert kovácsoljak.
Ha levágod a fejét és elhozod nekem, megtarthatod a láncinget. Tudom, eléggé mocskos és dicstelen munka, de nem mindennapi fegyvert tudnék kovácsolni a féreg mirigyének segítségével.

(Ahham)

Másnap reggel kipihenten és éhesen ébredsz, vendéglátóitok gondoskodnak az élelemről míg itt vagítok, erre nem lesz gondod.
Hokwarg, Kadal-papja keres meg, miközben reggelizel:

-A sebesülteket meggyógytottuk. Hogy tervezed a sziklaférgek elleni akciót? -kérdi és elvesz egy darab sajtot, amit majszolni kezd.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.22. 19:39

-Részemről rendben, ha megtaláljuk öket hozok neked egy fejet. És most elmegyek pihenni ha nem haragszol, ha visszatértünk jelentkezem. Viszlát.-mondom.
Ezzel kimegyek és megkeresem Fagerlagot hogy feltegyem neki kérdéseimet

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.22. 20:02

Fagerlagot az induló bányászok között találod a főtéren, amint eligazitást tart a vájároknak:

-...és feltétlen állítsatok őrszemeket, a legkisebb gyanús jelre abbahagyni a munkát, zártan védekezni és visszavonulni a faluba. Ne bocsátkozzatok harcba, ha marad még ott egy két goblin csapat, majd Ahhamék elintézik, egyenlőre nem a ti dolgotok a védelem, ti most a kitermeléssel foglalkozzatok, Kadal ments, hogy hülyeséget csináljatok és utánuk menjetek üldözni őket!

Mikor a vájárok elvonulnak feléd fordul.

-Aááá, Brognar! Ettél ma már? Gyere, reggelizz velem!

Fagerlag a házába kísér, hellyel és étellel kínál.

-Nos, miért kerestél meg?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.22. 20:20

Köszönöm a meghívást még nem ettem.
Elnézést csak hallottam tegnap hogy valaki eltünt. Ha jól emlékszem Lindalen.
Megkérdezhetem hova ment és mikor? És mitől olyan biztos hogy nincs semmi baja?
Mert ezek a tárnák még a goblinok nélkül is veszélyesek lehetnek.

Közben nekilát a reggelinek.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.22. 23:25

(Ahham)

- Á, Hokwarg barátom! Gyere tarts velem reggelizni! - s ezzel kettőnk közé igazítom az étellel teli tálat. Miközben mindketten csipegetünk a tálból, halkan dünnyögök valamit az elcsatangoló nőkről és a teljesíthetetlen ígéretekről.

< Igazán kíváncsi vagyok, hol lehet Lindalen. Remélem Kadal vezeti lépteit, és nincs bajban.>

*Hokwarg kérdésére összerezzenek:
- Mit, hogy? Ja, a sziklaférgek.
Hát még nincs kialakult ötletem, azt javallom hívjunk össze megint egy gyors haditanácsot. Több fej, több gondolat. Legyen ott Fagerlag, Te, az idősebb bányászok közül ki ismeri a férgeket, és mondjuk az a bátor Tooma pap. Hogy is hívják - töprengek - aha, igen: Brognar.

- Hokwarg! Tudom sokat kérek, de amíg rendbe szedem magam, és lemosdok, körbejárnál náluk? Ha más dolgod van, megértem...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.23. 14:30

Esemény: A Kalger-kolónián
(törpfalu)

Fagerlag megtömi a pipáját és rágyújt.

-Lindalen? Nos ő a kolónia felderítője. Új tellérek, új nyersanyagok után kutat Földmélyén, egyáltalán nme szokatlan, hogy hetekre eltűnik, volt már ilyen régebben is. Ő választotta ezt a munkát, az ideköltözésekor azt a feltételt szabta, hogy csak úgy telepszik, le ha továbbra is végezheti ezt a feladatot és egyedül dolgozik. Mivel itt mindenkire szükség van, nem utasítottam vissza a kérését.

-Ne aggódj, tud vigyázni magára, nem a dicsőséget hajszolja hanem megélhetési források után kutat. Egy időben próbáltam mellé kíséretert adni, de a tárnákban mindig meglépett, lerázta őket. Szóval Lindaelent egyszerűbb hagyni, hadd menjen a maga feje után, csak remélni tudom hogy egy nap nem vállal akkora kockázatot, amin ő is rajtaveszt.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 7 / 23 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 23

Vissza: Kereskedõnegyed