• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

Jelentezések, megbeszélések, tájékoztatás...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 17 / 73 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 73

Re: I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

HozzászólásSzerző: Schinter » 2008.01.01. 23:26

thx quator

gratulálok castor sikerült 1 reagot kiragadni a sok kzül és persze magahoz hűen megint nem a teljes képet vázolod fel,amiket megbeszélünk topicon belül :D
ichigo védelmére szólva felvetette a muskéta ötletét is,de elfogadta a logikus érvelést és lemondott róla...hogy mit csinál helyette még nem mondta meg ^^
és a gépszolgáról is azt mondta,hogy nem cipeli magával XD
persze más kérdés,hogy ha vmelyik klán kezében van iylen tudás és háború van ki nem vetné be? :D az hogy a jk karaktere hogy jutott ehhez a titkos tudáshoz már megint más tészta...

mivel még messze sincsenek készek a karaterek(legalábbis nekünk),addig sztem felesleges találgatni,hogy kinél milyen táp cuccok lesznek...ugyis kiderül a karlapról vagy a "verseny napján" mivel ami nincs felirva nincs nálad alapon máshogyan nem tudja a jk elsumákolni :D

Vari:
nos hadd mondjak annyit,hogy az 5. szinttel és kellőképen elpusztitható egy város....ahogy a slan nem a chi harc miatt tápos úgy a vari sem a rúna fegyverek és egyéb etkban leirt vari tárgyak miatt tápos :D
pl:teremtés papir->átalakit üveg+bekarcolva->EE csóva/kitörés az ellenfél előtt...kerül vagy 10 manába és 5-10 embert sztem simán betarol,akik az elsősorban vannak...(full plate mail esetén természetense a teremtés viz szőnyeg+fagyi megoldás XD-kb szintén 10-15 mana...)

elosztott %-k:
szintén nem kellene előre bocsátkozni semmi féle előitéletekbe...egy jól kitápolt szinészet,mellébeszélés,zárnyitás,zsebmetszés esetleg titkos ajtó keresés+etikettel(tánc zene ékesszólás stb is ide tartozik) sztem teljesen normális egy tolvaj/fv/bárd számára... más stilust képvisel mint a lopozás,rejtőzés,hátbaszurás kombó és sztem nem leszólni kéne először hanem átolvasni az előstoryt és átnézni a karilapot...
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.01.02. 0:26

Schinter fejet hajtok a zsenialitásod előtt. Te vagy a jó. Elnézést hogy valami "mesére" készültem, belátom hibáztam. Megpróbálok majd megfelelni és felnőni magas szintű elvárásaidnak remélem sikerül. :oops: De mostmár megláttatad velem, mire készüljek. Megpróbálok majd alkalmazkodni az új időkhöz ígérem...:(
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.01.02. 0:59

Vannak akik a %-os képziket így megbeszélik?! Ez nekem marha új! Nem tudtam, hogy gyerekkor óta együtt nevelkedtek a karik és ennyire tudják összehangolni magukat :P

Emberek, a mi csapatunk (IV.) el van ebben maradva, eszem ágában nem volt karikidolgozáskor susmusolni a többiekkel, ki mire gyúr, hogy aztán én is ennek megfelelően alakítsam a magamét :P Talán mert nem voltam még versenyben, azért vagyok ilyen gyér :lol:

A csapatnéven, kaszton, karikinézeten, főbb személyiségjegyeken, meg mégis hogyan kéne összeismerkedni-témán kívül semmit nem fixáltunk le/osztottunk meg még egymással...És azt hiszem, ezeken felül a dióhéjban magunkról van még hátra, aztán ezzel be is zár a bazár, várjuk a versenyt, befejezzük a karikidolgozást, utolsó simítások, zsébefizetés, karielküldés...

Viccet félretéve, én most meglepődtem azon, hogy vannak ilyen problémák. Naiv voltam... :oops:
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.02. 1:48

Castor de Vinter írta:Kedves leendő versenyjátékosok!
Gondoltuk a többség kinőtt már az ütöm/meghalt/xp-jelentette "szentháromságból" és vevő lesz arra hogy néha az ember lebilincseli és és érdekli egy jó történet; jókkal, és gonoszokkal, cselszövésekkel, nagy konfliktusokkal, próbatételekkel és egy megnyugtató happy enddel. Talán sablonosnak tűnik, de mégis folyamatosan ezek az ismétlődő jegyei egy jó sztorinak amit százor is elmesélnek a világ nagy mesemondói és nagy történetei és százszor is megnézzük, akkor is ha szinte érzem hogy most mi fog következni...

Uh... nekem ez a fórum elég "komolynak" tűnt mindig, azthittem, hogy ide olyan formák jönnek írogatni, akik szeretik költőien kifejezni meg kijátszani a karaktereket. Mármint egy sima ajtó-berúgdosós modulhoz nem kell fórum szerintem.
Egyébként a ki tápol, ki nem kategóra meg olyan, hogyha adhatok tanácsot: ezen ne akadj fenn. Ha valaki nem látja be, hogy miért lenne táp, akkor passz, nyilván senki sem tökéletes, vagy még nem látta a játékban az egyszerűség, és realitás nyújtotta élvezeteket. Kinek-kinek más a játék élvezete. Valaki azt élvezi, amikor varázslatokkal, a játék minden különlegességét felhasználva "eszement" ötleteket felvonultatva játsszon. Itt talán a kreativitás játszik szerepet.
Más megelégszik azzal, hogy legalább megpróbál eljátszani egy egyedi személyiséget, és ezt helyezi az akció felé. Ezt fórumon keresztül sem könnyű mutatvány, egy asztali játéknál pedig tiszteletreméltó képesség.
Csak azért, mert nekem máshogy forog az agyam bizonyos szituációkban, mint egy "tökéletes harci gépezeten gondolkodó játékosnak" attól még a lényeg akkor is ugyanaz marad: a játékosok ÉS a kalandmester szórakozása.

Eképpen tehát visszavezete a dolgokat a tápolásba:
Én magam sem értem mi benne az élvezet ha valaki tápol, de gondolom élvezheti, ami magában nem baj, hiszen ez a lényeg, csak egy "versenyen", egy többszereplős buliban már nem fair play*.

Remélem , hogy a szövegemből kitűnt, hogy eszem ágában sincs senkit megbántani, vagy lelohasztani a játékkedvét. :)

Nava írta:Vannak akik a %-os képziket így megbeszélik?! Ez nekem marha új! Nem tudtam, hogy gyerekkor óta együtt nevelkedtek a karik és ennyire tudják összehangolni magukat

Na igen, szerintem sem nyerő teljesen megbeszlélni a karaktereket % pontossággal. A főbb irányelveket érdemesnek tartom, elvégre egy csapat, de képzeljük el az egyik tagot a többiek nélkül.
Alkossatok élő karaktereket, akiknek van élete, múltja, indítékai, érzései. Akik kellőképp tehetségesek voltak az élet megannyi pontján, hogy nemcsak 1. szintűnek, de 6. szintű kalandozónak nevezzék magukat. (Sohase feledjük el a kalandozók mind kiemelkedő tehetségű férfiak és nők, így logikátlan egy kiegyensúlyozatlan karakter.

Uhh ez hosszúra sikeredett. Ilyen esetekben szokásom megköszönni mindannak, aki végigolvasta.

* Nem megnyerni megyek el csak szórakozni ^^
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.02. 1:51

Schinter írta:Vari:
nos hadd mondjak annyit,hogy az 5. szinttel és kellőképen elpusztitható egy város....ahogy a slan nem a chi harc miatt tápos úgy a vari sem a rúna fegyverek és egyéb etkban leirt vari tárgyak miatt tápos :D
pl:teremtés papir->átalakit üveg+bekarcolva->EE csóva/kitörés az ellenfél előtt...kerül vagy 10 manába és 5-10 embert sztem simán betarol,akik az elsősorban vannak...(full plate mail esetén természetense a teremtés viz szőnyeg+fagyi megoldás XD-kb szintén 10-15 mana...)

Erre mondanám km-ként, hogy kreativitás +5 pont, kaszt mentalitásával nehezen összeegyeztethető cselekedet -5 pont. ;)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.02. 8:44

Végül is mindenki másképp szeret játszani maximum az lessz hogy a KM megnézi a csapat értékeit és hozzáigazitja az ellenfelekét hogy ugyanolyan nehéz legyen a modul mindenkinek, legalábbis mi igy csináltuk :)
Mi csapatunk inkább a hangulat tápolására és az előtörténetünkre helyezi a hangsúlyt :)
Nálunk pedig az lessz nehéz hogy a csapat megfelelő irányban haladjon a modul során :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2008.01.02. 8:57

Orwen del'Correl írta:
Schinter írta:Vari:

Erre mondanám km-ként, hogy kreativitás +5 pont, kaszt mentalitásával nehezen összeegyeztethető cselekedet -5 pont. ;)

Na ja csak tudod mit mondanak a doraniak?
"ami segit minekt az nem fekete mágia" cimszó alatt az ellenfélre minden alkalmahaztó :D remélem nem volt gond,hogy nem hangsúlyoztam,hogy az átlag városi parasztra a "saját" oldalon nem tenném meg csak egy elvetemült örűletben szenvedő varival max XD

%:
vannak speciális esetek,amikor előstoryval indolkolható,hogy ki mért arra gyúr...nem arra gondolok,hogy a több % -20-n van kb. de van 1-2,amiben profi az egyik és a másik meg a másikba.
pl fv osztag

amugy meg,hogy ki tápol és játszik a hangulatért és játszik és csak akkor tápol ha nagy ellen elé viszi őket a sors és nem akarnak meghalni az ugyis kiderül majd a karikbók,előstorykból,játékból....
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.02. 10:06

Látom még mindig jó tápolni. Csak azt nem tudom miért? :? Ha csak erőt akarunk fitogtatni elárulok egy titkot a KM nyer. 8) Hogy hogyan? Egyszerű a verseny előtt 5-en összedugjuk a fejecskénket és szépen megbeszéljük, hogy melyik csapatot mivel lehet biztosra kiírtani az első 5 percben aztán vagy hazamegyünk vagy unottan ülünk még vagy 5-6 órát.

VAGY

Nem az erőfitogtatásra megyünk és csak játszunk egyet.

Ti döntötök. Én részemről meguntam már a szájtépést és nem érdekes ki viccel, ki nem. Mivel csak a rossz szájízt szítják ezek a hülyeségek, így egyszerűen lemészárlom a csapatot és ennyi.

Persze lehet normálisan is játszani és szépen kellemes hangulatban készülni. NEM csak a játékosnak kellemes hangulatban, hanem a KM-eknek is az legyen. 8)

Nava, Togar!

Ismét csak gratulálni tudok és megköszönni, hogy ti még mindig kitartotok a kedélyesség mellett. :bow:

Komolyan mondom a reménysugarat Nava, Togar, Orwen és azok a játékosok adják, akik szépen készülgetnek és nem csak a hecc vagy ki tudja milyen indok kedvéért b@sztatják az egész versenyt úgy ahogy van. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.01.02. 10:42

Elgondolkoztam azon, ha a karim meghalna. Semmi sem lehetetlen. :) Ez is lehet egy kari kalandvége. Nem ez a cél, de ha el kell távozni a függönyön túlra, ám legyen... Max jön a "legkorábban kimúlt" JK díj :lol:

Vagy a KM hajtépés, hogy ez a gyík ezt vagy azt nem veszi észre, vagy mit csinál?! Mint mikor Castor Seba miatt gúvasztotta a szemeit...Katonanő felett toroni fejvadász lapult a fán, kiélesített érzékekkel, x. szintű harcosnő meg elkezd sugdosni, hogy szerinte van valaki felette... :P Nem elugrik, sugdos...

Kösz mindent, de ne fényesítsetek, nem vagyok Ellana papnő... 8) :P :lol:
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.01.02. 11:08

Az én bárdom is esélyes az első elhunyt jk díjra!

Ágyban, párnák közt, három Ellana papnő túlhajszolásából adódó szívroham! :lol:
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.02. 14:05

Az enyém alkoholmérgezésben halna meg nem bírta abbahagyni a sörivást :D
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.02. 18:32

A versenykiírás kissé változott!

Egyrészt az e-mail cím, ahova a karkatereket várjuk.

Másrészt közkívánatra a hatalom amulettek nem járnak. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.01.02. 18:35

Hihi...asszem ezután nem merek elmenni, mert végeznek velem az első sikátorban, a hullámat pedig a zajló Tiszába vetik :D
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.01.02. 18:39

Nibur
Dehogy is, nem szennyezük a környzetet, kitesszük közszemlére tanító példaként :lol: .
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.01.02. 19:05

Erin O'Shanon, Orwen del'Correl, Sorgen!

Ha nincs ellenetekre akkor ti lennétek az ötödik csapat. Foglaljátok el nyugodtan az erre a célra fentartott topicot a Csapatszervezésben; ha valaki még bejelentkezik negyediknek, hozzátok lesz irányítva. Beírlak tiiteket az V. csapat tagjainak. Rendben?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 17 / 73 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 73

Vissza: I. OM-szerepjátékverseny