(Joffer Kosztasz)
Ahogy haladsz a város régi építésű részén egyre több kis sikátor keresztezi utad. Bár a már említett vendéglátóhelyiségek várják vendégeik de egyik se túl meggyözö. Nagyjából két kategóriával találkozol, vagy legalábbis szerény fantáziával is be tudnád öket helyezni eme két skatulyába. Ugye volt már szerencséd a jól szituált és takaros kis mediterrán  stílusú teázókhoz. itt általában nagyon családias a hangulat. Szép rendben tartot porták, az ablakban muskátlik és tulipánok a kertben. Ahogy belép az ember egy ilyen helyre egyböl érzi Ö bár még nem családtag ám gyorsan azzá válhat hisz mindig van egy unokahúg vagy más közeli rokon szomszéd vagy akárki aki biztos hogy a világ legjobb partija lenne a kedves vendégnek.
A másik típus az a tipikus késdobálós, reggel hatkor már részegen dülöngélös korcsma. Itt aztán egy darab virágot nem találni és szívélyes szavakat is csak a földön fekve hall az ember:
-Na cimbi jó hogy erre jártál, úgyis le voltam égve! Közben még halványan az jut el tudatodig ahogy egy borgözös lehelet ad egy cuppanóst a képesebb feledre, majd mindet befed a jótékony homály.
Na szóval ilyen helyeken indítja a napját a "dolgos" városlakó Ifinben. Aztán van az úgy hogy pár év múlva már nem is nagyon jut tovább a nap folyamán. Füstös, nem túl zajos inkább csak amolyan csendes beszélgetös- és ezzel kicsit megtévesztös is- a legtöbbjük, ám ez a helyzet gyorsan megváltozhat és itt a segélykérö pillantások csak mohón villanó szemeket találnak.
Vegyesboltot vagy bármit ami piacra vagy hasonlóra hajazna egyet sem látsz utad során.
Több helyen hasonlóan lepusztult állagú házak udvaráról mint a szabóság, kocsik gördülnek ki de a bakon ülök nem túl barátságossak és messze nincs olyan szómenésúk mint kollégájuknak volt. Bár próbálkoznál, de az a hogy a kóbor kutyán szinte átgázoltat a lovakkal meggyöz arról hogy nem ezt a fajta társaságot keresed.
Egyre inkább meggyözödéseddé válik hogy valahol lehet hogy egy bal kanyart elvétettél- vagy akár többet is- mert ilyen házakra és erre a tespedt lepusztult Ifinre még borgözösebb éjszakáidról sem emlékszel. Márpedig eltévedni Ifinben nem a legbölcsebb lépés, bár még fent van a nap.... valószínüleg mert a sikátor bal oldalára még árnyékot vet a jobb.

A késdobálók már inkább az én világom, de mivel nem tudom merre is lehet menekülni, így az esetleges rendbontogatás utáni éjszakába nyúló kocogásban még jobban eltévednék, így azt is kihagyom.*
  A késdobálók már inkább az én világom, de mivel nem tudom merre is lehet menekülni, így az esetleges rendbontogatás utáni éjszakába nyúló kocogásban még jobban eltévednék, így azt is kihagyom.*

// csak egy legyintéssel fogadja.
 // csak egy legyintéssel fogadja. Kidro meg majd megint pörölhet, hogy "Ezek nem az én érméim."
  Kidro meg majd megint pörölhet, hogy "Ezek nem az én érméim."  
   Nomeg még el kell intéztessek egy-két majmot a közeli sikátorokban Paullal és a pankrátor haverjaival.
  Nomeg még el kell intéztessek egy-két majmot a közeli sikátorokban Paullal és a pankrátor haverjaival.  A menyecske hirtelen rámtapadása ellen nem ágálok, de nem is nagyon fogadom a megtisztelő figyelmet, emrt egyenőre azt se tudom mi van. Azért az öreg feltűnésére és a nő szavaira elönti képem a kissé gonoszkás vigyorom és felveszem a tempót.*
  A menyecske hirtelen rámtapadása ellen nem ágálok, de nem is nagyon fogadom a megtisztelő figyelmet, emrt egyenőre azt se tudom mi van. Azért az öreg feltűnésére és a nő szavaira elönti képem a kissé gonoszkás vigyorom és felveszem a tempót.* 
  Áhh. Kirdo lelkiizéje már megint.
  Áhh. Kirdo lelkiizéje már megint.