-kapitány, Halfarkas hajója távozott. Elindultunk nyugatnak, továbbá fogtunka vízből egy pasast. Az lehet az, amelyik lehányta magát a Kispinyt fedélzetéről.
-Jól van?
-Igen, csak vizes. Páran meg még én úgy gondoljuk, hogy szándékosan lépett meg előző kapitányától.
-Tartsátok szemmel, hálátlan féreg lehet, de ahogy láttam, jóképű. Tőlem használhatjátok, de fogjátok be síkálásra, és tartsd távol Pengétől. Tudod, hogy agresszív és zsigerből gyűlüli a pasikat, még a végén felboncolná élve. Ez rád is vonatkozik-nézett rád Lyssa-kerüld el Pengét. Nincs rendben a feje, de príma harcosom.
Maresi értette a parancsot, távozott. Imoen szemeibe új élet költözött. Ez a kiscsaj még most sem felejtette el azt a matrózt!
-Asszonyom, távozhatok?
-Tőlem aztán! de vidd ezt a kenyérpusztítót is, és meg ne lássam azt a hibbant szőkét (Kendrát)!
Imoen sűrű bólogatás közepette kiment, húzva maga után a méltatlankodó Nicolt.
-Az areliták úgy sem képesek jótzanul gondolkozni, mind flúgos-hagyta helyben Ada távollétét Lyssa, Ronja meg csak kuncogott ezt hallva. Maradtál így te, ő, Lyssa, Zartar a testőr.
-A fizetség az, hogy elviszünk arra a szigetre, aminek környékén legutóbb hajótörést szenvedett egy héromnárbocos. Szerintem azon lesz a nagyszájú nő rokona is. ha élve találjátok, vbele együtt fordulunk vissza shadoni partok felé, de ha nem, akkor nélküle. Elfogadható ár?