• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 57 / 153 • 1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.01.21. 23:20

Sziasztok!
Bár a véleményemet továbbra is fenntartom, de azt belátom, hogy nem ide kellett volna leírnom, hanem a Tavernába, mint ahogy pl Castor.
Elnézést mindenkitől. Mea culpa, mea culpa...
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.21. 23:25

Papok, Paplovagok kézikönyve - 83.oldal - A Mérnök fegyvertára bekezdés írta:Tűzfegyverek csakis a titkos műhelytelepekről kerülhetnek ki, éppen ezért az ehhez hasonlatos eszközök megszerzése is több, hosszú játékülést igényel, arról nem is beszélve, hogy a karakter ekkor még nem is tudja használni a nehezen megszerzett kincset...

Több játékülés alkalmával tényleg be lehet ilyesmit szerezni - persze 400 arany kicsengetésével - de használni hogyan is használná? Csak megszerezte, nem megtanult vele lőni... Legalább is ezt így nem taglalja a könyv, és ami nincs leírva úgy van ahogy a HM-ek mondják.
Tudomásul kell venni. Ennyi.

Papok, Paplovagok kézikönyve - 82.oldal - Mérnök bekezdés írta:Azoknak viszont, akiknek tudomásuk van a titkos műhelytelepről, netalán bepillantást is nyertek az ott folyó munkába, semmi esélyük a szabadulásra.

Ezen szintén nem tudom mit nem lehet nem érteni.
Ha egy Gilron pap Mérnökként tudomást szerez a titkos műhelytelepről, vagy esetleg oda el is vitték - őt már többé nem fogják a büdös életbe onnan elengedni. Ergo - nem fog kalandozni. Játékos karakter a Mérnök - azonban nincs Khare/Titkos műhelytelep helyszín a nyílt játékban - tehát nem fogja senki kihasználni eme tudását egy ilyen karakternek. Mert az ilyen tudású karakter csak és kizárólag a Titkos műhelytelepen fog élni és a munkáját-életét Gilronnak szentelni.

Kár ezen tovább lovagolni.

El kell fogadni, hogy itt az OM-en nem lehet játékba hozni egy ilyen színes és totál egyedi, nem slampos karaktert. Vagy indítani kell egy zárt kalandot, amiben bármilyen típusú, kasztú, identitású, tudású karakter részt vehet és amibe mi HM-ek nem szólunk bele. Ha ez sem tetszik keresni kell egy olyan fórumot, ahol ez megengedett.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.21. 23:30

Ichigo írta:Észrevetem valamit a fajok leírásánál. A Dzsenneknél ugye Yvett ezeket irta le:
DZSENN:
Intelligencia +2 (22)
4.fok Pszi – pyarroni (minden Pszi-használati szinten 1-gyel több Pszi-pontot kap mint az adott módszer/fok-nál szerepel)

Valamint Pszi-pontjaiból alkalmazhatja a varázslói mágia Mentálmozaikjait. (1 Mp-os varázslatért 1 Pszi-pontot kell „fizetni”. Az Időtartamok, Hatások és Erősítések az ott leírtakkal azonos.)

Az MTK-ban még az is le van irva, hogy minden dzsenn képes a dzsambiával mesterfokú (4.fok) kétkezes harcra. Ez direkt lett kihagyva, vagy véletlenül?

Yvett erre kaphatnék választ? nem akarok dzsennel jönni, csak feltünt a hiányossága a karakterek leírásánál.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.21. 23:43

Elnézésedet kérem Ichigo!

Láttam is az eredeti kérdést, csak valahogy kimaradt a válaszból. Bocsánat.

A fegyverhasználati képzettség direkt lett kihagyva a különleges képességek taglalásakor a dzsennél. Ugyanis senki nem születik úgy, hogy mesterfokon forgasson egy fegyvert.

Mellesleg az én könyvemben ez a különleges képesség már nem szerepel a listában. (Nekem a Titkos Fóliáns van meg; ebből ez már kimaradt.)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.21. 23:46

Oké, értem. Nekem is az van meg (az ezüst könyv), és abban is csak a különleges képességeknél irjék, hogy képesek. de ha nem hát nem, csak megkérdeztem. köszi a választ.

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.01.22. 10:48

Quator ar Zaraquer írta:Iymer!

A 4 ahrcművészeti stílust taglaló Rúsnya cikkben van benne az belső idő és a chi-harc leírása, szabályozása. Mi azt használjuk asztaliban.

Köszönöm, megtaláltam. Ott is ugyan az szerepel.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.22. 12:39

Yvett de Crei írta:Elnézésedet kérem Ichigo!

Láttam is az eredeti kérdést, csak valahogy kimaradt a válaszból. Bocsánat.

A fegyverhasználati képzettség direkt lett kihagyva a különleges képességek taglalásakor a dzsennél. Ugyanis senki nem születik úgy, hogy mesterfokon forgasson egy fegyvert.

Mellesleg az én könyvemben ez a különleges képesség már nem szerepel a listában. (Nekem a Titkos Fóliáns van meg; ebből ez már kimaradt.)

Ichigo írta:Oké, értem. Nekem is az van meg (az ezüst könyv), és abban is csak a különleges képességeknél irjék, hogy képesek. de ha nem hát nem, csak megkérdeztem. köszi a választ.

Korrigálok!

Felhívták a figyelmemet arra, hogy a TF-ben is szerepel a kétkezes harc a dzsambiával. Átnyálaztam a könyvet és igen, benne van - csak nem a különleges képességeknél, hanem a Dzsenn fegyverek leírásánál.

Korrigálom az előbbi tájékoztatást, és a fajok ismertetőiben is pótlom:

A Dzsenn karakter megkapja a dzsambiára a kétkezes harcot 3.fokon - erre nem kell KAP-ot áldozni!
Viszont ehez az kell, hogy legalább 3.fokon tudja forgatni a fegyvert - ezt viszont meg kell vennie!

3.fokon és nem 4.fokon. Magyarázata az, hogy fajból adódóan "csak" egy biztos tudással bír az egyed, a 4.fokot már önerőből kell megtanulnia.
Ugyan ez érvényes a többi fajra is.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2008.01.23. 20:49

üdv!

volna egy kérdésem:valaki meg tudná mondani,hogy milyen harcművész fegyvereket tudok használni(mármint mik a lehetőségeim...)?mert hallottam egy ezzel foglalkozó rúna-cikkről,de nem tudom meliyk lehet az...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.23. 22:31

Azt a rúna cikket nem használjuk, mivel nem elérhető, úgy mint a 4 alapstílus, így a nyílt részlegben meg kell elégednie a harcművésznek a normál szabálykönyves fegyverlistával.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.01.24. 0:52

Sziasztok!

A wierekkel kapcsolatban lennének kérdéseim:

1. Tudják erősíteni különleges képességeiket? Ha például dupla annyi pontot használnak fel a „vértartalékukból” (mondjuk a Rettegés-hez), akkor az erősség is a duplájára nőhet?
2. Csak emberek lehetnek vérivók? Ez a vérivás tulajdonképpen amolyan átokszerűség, előfordulhat más fajok esetén is? A summárium pédául említi, hogy az orkok között vannak valamiféle vérivó sámánok, azok vajon wierek lehetnek?
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.24. 5:54

Üdv!

A wier nem tudja erősíteni a képességeit. Azok mindig 5E-vel jönnek létre.
Alapvetően a szabályok emberekből engedik a "wierré válást", a többi fajból nem.
A Hram-gaugok pedig eléggé NJK dolgok mivel ott Hram sámánjai közül a kiválasztott kevesek lemennek a tárnák méléyre és ott a Hérosz jól kiszippantja a vérüket utánna meg fél-élőholt izékként visszaküldi őket a felszínre, hogy iszogassanak ők is vért ezzel "táplálva" magukat és Héroszukat.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.24. 13:58

Első szinten titkos pszit lehet tanulni? ha igen, kapból vagy kp-ból kell megvenni?
tonfa értékei mik? mi anno a rövid botét használtuk

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.24. 14:07

Ichigo

Titkos pszit tanulni első szinten nem lehet, azt játék közben sajátíthatja el a karakter a szerepjáték alapján megtalált megfelelő mester segítségével. (Kivétel a pszí-mester, mert neki még egy 1.-es körülit ki lehet alkudni.)
Tonfa értékei szintén a már említett nem használatos rúnában vannak, így a rövidbotot tudom ajánlani.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cymar on-Creel » 2008.01.24. 14:31

Tudom, hogy most jöttem vissza, és nem nagyon kéne pattognom, de én ezt a "csak az alapkönyves fegyvereket használjuk" cuccot nem tartom túl jónak...és most nem csak a harcművész miatt(de elsősorban azért) mondom ezt.

és nem fontos belenyugodni, hogy mindenki olyan fegyverrel jön,amivel akar akkor sem, ha nem korlátozzuk ynev(szerintem) több tízezres fegyverarzenálját mindössze max 100 fegyverre.

az például egy potenciális-és szerintem teljesen jó megoldás, hogy valaki összeállít egy fegyverlistát,amin nem csak az ETK/MTK/UTK-s fegyverek szerepelnek, hanem mondjuk egy a harcművészeknek szükséges kb 10-15 fegyverkészletből álló felsorolás értékekkel...merthát én a most indított harcművészemnek a boton kívül nem sok más fegyvert tudtam a kezébe adni.de mivan,ha mondjuk valaki egy favágót indít?akkor nem mehet fejszével,mert olyan nincs,esetleg használhat kétkezes csatabárdot?

ha nincs kifogás ellene,akkor szivesen összeállítok egy fegyverlistát(természetesen értékekkel és leírással),amit a HMek és a vezetőség elé tárás után felrakhatunk egy külön topicba...és utána innen lehet válogatni...

viszont ha ezt már részletesen megvitattátok,akkor vegyétek úgy hogy nem szóltam!

Shirin
Cymar on-Creel minden egyes szót hangsúlyozott:
-mind...
-itt...
-fogunk...
-megdögleni.
Cymar on-Creel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 140
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.24. 15:12

Itt is felmerül, hogy a szerzői jogokkal mi lészen, ha hirtelen házibarkácsban összeállítunk egy innen-onnan összerótt teljes fegyverlistát?

Tudom, hogy nagyon színes és egyéni a harcművésznek "harcművészes" fegyvereket adni, de kérek mindenkit ne a nyílt topicban akarjunk ilyeneket feldobni az oldalra. Zárt kalandokban a km-mel egyeztetve lehet használni, hisz lehet otthon tornyot lehet építeni a rúsnyákból, de itt nyíltban, amikor vagy mindenki ismeri töviről-hegyire vagy senki nem használja próbáljuk elfogadni ezt a korlátot a szabad fegyverválasztásban.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 57 / 153 • 1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 153

Vissza: Csevegõ