• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Gianagi tél [ÚTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 8 / 22 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22

Re: Gianagi tél [ÚTK]

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.24. 0:18

Scyllaina

- Jó, menni! - *az út alatt figyelem mondandóját, és azt is hogy hová-merre megyünk.
A könyvtárt nem mondtam volna meg a cégérről, de hát mindenütt mások a szokások. Követem ninát, majd bent csodálkozva szét nézek.
A vöröshajú fiatal okulárés szavaira hozzá fordulok.*

- Jó napot! Igen aszisz vagyok teljes mértékben. Végre örülök, hogy megérti valaki a nyelvet amit használok. Kénytelen vagyok megtanulni a nyelvet, mert a látogatásunk évekig fog tartani az egyházalapítás miatt.
*Miután visszatér és elmagyarázza miben mit találok és mi a menet azért a végére összeszalad a szemöldököm.*
- Nem lehetne, hogy én kölcsönözzem és én feleljek érte, ha valami baj adódna míg nálam van? Hiába hogy Nina kedves lány és segítőkész, ezt nem várom el tőle és ha lehet nem is egyeznék ebbe bele.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.24. 19:27

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Közkönyvtár
Időpont: ősz, délután
Résztvevők: Yvett

A könyvtáros a fejét ingatja.

-Lehetséges, persze, de nem helyi lakosok a könyvtárat csak helyben használhatják, és nem kölcsönözhetnek. A napi olvasótermi használati díj pedig 1 ezüst.
Nina mondta, hogy a könyvek hosszabb időre kellenének, de ez csak úgy megoldható ha olyan kölcsönzi ki maga helyett aki itteni lakos.

-Illetve még az is lehetőség, hogy megvásárolhatja a kincstári nyelvkönyvet, három arany az ára. De sajnálom, a másikról a szótáramról nem mondok le, azt majd kérném vissza, ha már nincs rá szüksége.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.24. 20:02

(Saun)

*A jólsikerült csapásnak megörülök. Nem volt hiába a sokéves gyakorlás és ismét győzedelmeskedett a nehézvértes harcmodor. Azért lecsapva a nagyja lét a bárdlapról, miközben meg is törölgetem a pengét enyhén előre hajolok és megnézem mi volt ez. Ugyan még sose hallottam még hasonlóról sem, de talán a leírása alapján egyszer valaki felvilágosít, hogy mi volt ez. Azért úgy érzem ez a terület nem épp a legjobb piknikezőhely, így tovább is indulok, hogy ismét ksi városnézésnek áldozzam időm a fogadó felé haladva. Közben félhangosan mormogok az orrom alatt, ahogy a hirtelen találkozáson morfondírozok.*

-Mik vannak. :? Ilyen fura növényt vagy állatot vagy mi volt ez se látni minden nap. Vajon miért nem tisztítják meg ezektől a környéket? Mondjuk az is igaz, hogy Uwel szentélyébe az jön, aki eltökélt és kész tenni is az ilyenek ellen. 8)

//Ezer hála Connak, mert a kockagenerátor kivételesen jót dobott. :bow: Mondjuk YL-ben is így kezdtem aztán meg megmarcangoltak a rákizék. 8) :P

Félvért: lánc vagy sodronynadrágot hordanak hozzá, amire általában felveszik a térdvértet és a csataszoknyát. SFÉ lábon: 3 (sodrony)//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.01.24. 20:34

Dorf

Holnap reggel indulunk hugocskám. Kitől érdemes vásárolni? Szükségem lenne egy lóra is meg pár apróságra még indulás előtt.
Este még tudunk beszélni!

Megvárom a válaszát majd megölelem.

Mindekinek aki még ott van.

Akkor reggel indulni napkeltére jönni ide.

Viszlát

Majd felkapom a cuccaim és útnak indulok a hugocskám által mondott úton kifelé menet még fizetek.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.26. 0:32

Scyllaina

- Értem. És meg is értem.
És ha hozok letelepedési engedélyt?...
Csak vicc volt, hagyja!
Na jó, ha Nina belemegy, akkor rendben, kölcsönzés lesz. A szótárra meg vigyázok amennyire csak tudok. - *és közben eszembe jut milyen malőrökön szoktam én átesni 8) *
- Nina! Lenni kölcsönzés, de lenni úgy, hogy Te adni neved hozzá. Lenni bízva én bennem, hogy térít meg összeg, ha lenni baj könyv?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.01.26. 20:40

(Tagrid)

- Nagyon köszönöm! - *és az invitálásnak megfelelően beljebb kerülök, hogy felpróbálhassam a kabátot.
Tetszik a kinézete, a formája, szabása; egyedüli ami nem nagyon nyerte el a tetszésemet az a súlya, merevsége. Kis áldörzsölgetés után a szemébe nézek az asszonynak.*

- Nekem 2,5 aranyat megérne. Megfelelő ez az ár, vagy kevés?
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.27. 9:47

Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Vásárlás
Résztvevők: Drof

A húgod útbaigazítása alapján a Sinog Kul-i főutcán találsz néhány szatócs boltot (vegyeskereskedés) illetve a városfalon kívűl a várfal előtti réten van a rendes heti állatvásár, ami jelenleg is tart. Mivel sok törp él itt rengeteg szamár, öszvér és póni is van.

A fogadóbeli fogyasztásod 10 rézbe került.

A szatócsbolt árai közepesek, általában mindenféle hétköznapi dologhoz, legyen az fwegyver vagy bármi más hozzáférsz, bár egy kicsit drágábbak. (Az áraik 20%-kal drágábbak mint a szabályküönyvben szereplő listsaár. A vásárlást külön nem játszuk le a következő reagodba írd meg mit vettél.)

A vásárlás végeztével a frissen szerzett hátasodat magad után vezetve visszatérsz a választott szállásodra.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.27. 9:55

Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Közkönyvtár
Résztvevők: Scylaina

A könyvtáros közbeszól:

-Ninával már megbeszéltem a dolgot és beleegyezett. Régi olvasónk, megbízom benne.

Nina bólint.

-Persze. Már beszél meg könyvtáros. Nem aggódik.

A kölcsönzés végeztével a könyvtár előtt Nina elbúcsúzik tőled:

-Nem haragudni de én most visszatérni műhely, sok dolog csinál még rám. Ég áldani!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.01.27. 12:30-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.27. 10:09

Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Vadászmester fogadó
Időpont: ősz, délelőtt
Résztvevők: Tagrid

Az asszony elégedetten és mosolyogva biccent:

-Ennyiért egy sapkát is kap hozzá. Köszönöm uram a vásárlást!

Kifizeted az árut, az eladó egy vászondarabba göngyöli és összekötözi, így nem koszolódik, vagy sérül.

Alkonyodik már mire a választott szállásodra visszaindulsz. Mielőtt elhagynád a kerületet, egy néptelen, árnyékos kis téren, nem sokkal azelőtt, hogy a főútra visszacsatlakozna az utca, rosszarcú figurák lépnek ki kapualjakból és a sikátorok takarásából.

Sodronyinges-bőrvértes, ápolatlan fickók. Négyen vannak, egykezes buzogány és kis pajzs van náluk.
Kicsapott, munkanélküli zsoldosok lehetnek, idegen akcentussal beszélik az ervet.

- Látjuk a szőrmésnél nem sajnált 2,5 aranyat. A szőrmét és az erszényét most! - kiálltanak rád. - és idegesen szétpislant a másik közeledő őrjáratra figyelve.

A férfiak ütésre emelt buzogánnyal megindulnak feléd, hogy megfosszanak a vagyonodtól és talán az életedtől is.

(Egy körig egyedül leszel velük szemben, a nem várt segítség csak azután érkezik, csak egyí kör után veszed észre a többieket, hogy ők is itt vannak.)
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.01.27. 12:31-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.27. 10:14

Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Vadászmester fogadó
Résztvevők: Scylaina, Saun, Drof

Alkonyodik már, mire a szállásotokat keresve, rájöttök, hogy egy kicsit eltévedtetek a sok egyforma ház és utca hálózatában.
Bizonytalanul, a fejeteket tekergetve juttok ki egy kis sötét árnyakkal borított térre, ahol négy rosszarcú zsoldos és a Vadászmesterből megismert kyr vérű harcos áll farkasszemet nézve.
A férfiak a harcos felé közelednek buzogányt és pajzsot emelve, láthatólag támadó célzattal.

(Az első kör végén értek a közelükbe.)

Mikor beléptek a térre különböző utcákból jöttök, de itt szerencsés véletlen folytán ismét összetalálkoztok.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.27. 11:45

Helyszín: Gianag, Sinog Kul, Harc a rablózsoldosokkal
Résztvevők: Scylaina, Saun, Drof, Tagrid

(Valószínűsítem hogy harcra kerül a sor. A zsoldosok úgy harcolnak, hogy amennyiben a többiek bekapcsolódnak a csatába, mindenkire jut egy ellenfél.
Amenniyben ez bekövetkezik, a harcot mindenki otthon ledobálgatja magának. Tagrid az első körben telejsen egyedül van a négy martalóccal szemben.
Most ismertetem a zsoldosok harcértékeit, hogy a harcot le tudja mindenki magának vezetni.)

Rablózsoldosok:
Kép
(fegyveres értékek)

KÉ:29
TÉ:46
VÉ:109
Sebzés:2k6
SFÉ: 3
Ép:12
Fp:25

Egyéb statisztikák:

Erő: 14
Gyorsaság: 12
Ügyesség: 12
Állóképesség:12
Egészség:12
Karizma:8
Intelligencia: 9
Akaraterö:13
Asztrál: 12
Érzékeklés:12

-egykezes zúzófegyverek: 2. szint
- pszi nincs

Felszerelés:

-sodronying, bőrvérttel kiegészítve (együtt ad 3 SF-ét), egykezes buzogány és kis pajzs

A zsoldosk mihelyst bekapják az első túlütésüket Morál-próbát tesznek az Akaraterejükre. (Azaz ha d10-en 1-3 -ig dobsz, sikres.) Ha nincs meg azonnal elmenekül. Ha már csak ketten maradnak ellenetek, elmenekülnek. (A reagból ki fog derülni hogy az egyes párharcokból hány zsoldos futott már meg. Értelemszerűen csak azokban a körökben lehet sérülést szerezni, amikor a zsoldosok még ott vannak és nem szaladnak el. Ha valaki egyéniben az ellenfelek moráljának leesése után szerez sebzést azt természetesen semmis, hiszen a rablók már megfutottak, csak a fórum nem szimultán párhuzamos reagokból áll, így erről a USER még nem tud, ezért vezeti tovább a harcot. De valószínűsítem, hogy a szabaddá vált szövetségesek besegítenek a társaiknak, ez a játékban úgy jelenik meg, hogy az ellenfelek ha már csak ketten maradnak, ellmenekülnek a túlerő elől. Most azzal külön nem bonyolítjuk hogy a 2 db szövetséges vs. 1 db martalóc csatát még külön lejátszuk, mert itt hülyülök meg...mindenki lenyomja egyénibe, egyszerűsítünk és kész.)

Amit kérek a reagba:

- Hány kör alatt végeztél az ellenfeleddel?
- Hány sikeres támadódobásod/túlütésed volt + sebzést is kérem mellé feltűntetni, dobásonként
-Az ellenfélnek hány sikeres támadódobása/túlütése volt + sebzés dobásonként?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.27. 14:03

(Saun)

*Enyhe szemöldökráncolással veszem tudomásul, hogy az az elfásult valami annyira lekötötte a figyelmem, hogy sikeresen eltévedtem.*

-Ez aztán a városnézés. 8)

*Morgok magamban és korholom a figyelmetlenségemet. Azért nincs veszve semmi biztos lesz, aki útbaigazítson, így csak sétálok tovább hátha lesz, aki épp vacsoraidőben kószál erre. Ekkor érek el egy kisebb, árnyas terecskét. Itt már van forgalom, igaz nem pont olyan, mint szerettem volna. Meglátva a négy martalócot, amint épp a fogadóból megismert fakóhajút... ha jól emlékszem Tagrid... rohanják meg komor, szoborszerű arccal ismét két kézre kapom nehéz fegyverem és megindulok, hogy csatlakozva újdonsült utitársamhoz legyűrjük a négy buzogányost. Mire bekapcsolódok a harcba még két alak feltűnik a téren. Mikor fel is ismerem őket magamban nyugtázom jó alkalmat kaptunk a sorstól, hogy kicsit összekovácsolódjon a társaság a harc hevében. Így némán, a Bosszúanygalokra jellemző fegyelmezettséggel megkezdem az ellen módszeres aprítását, több-kevesebb sikerrel. Nem nagyon cifrázom túl most sem. Bízva a vértemben és fegyverem erejében megpróbálom áttörni, elsöpörni a védelmet, mintsem ügyesen kerülgetném.*

//Én beírogatom miket dobtam az ellenfélnek és magamnak. Lehet csak darabszámokat kéne írni, de így biztosabb. Ha túl sok, akkor elnézést és legközelebb nem írok be mindent. :oops:

1.kör:
Bandita
KÉ: 24+10=34
TÉ: 36+38=74
Sebzés: nem talált

TÉ: 36+27=63

Saun
KÉ: 24+3=27
TÉ: 64+13=77

2.kör:
Bandita
KÉ: 24+7=31
TÉ: 36+52=88

TÉ: 36+67=103
Sebzés: 10 (-7SFÉ)=3

Saun
KÉ: 24+1=25
TÉ: 64+07=71

3.kör:
Bandita
KÉ: 24+5=29
TÉ: 36+40=76

TÉ: 36+96=132
Sebzés: 7 (-7SFÉ)=0

Saun
KÉ: 24+2=26
TÉ: 64+49=113
Sebzés: 18+2 (-2SFÉ/1-es átütés a 3.fokú fh miatt/)=18

4.kör:
Bandita
KÉ: 24+3=27
TÉ: 36+27=63

TÉ: 36+71=107
Sebzés: 8 (-7SFÉ)=1

Saun
KÉ: 24+2=26
TÉ: 64+89=153
Sebzés: 15+2 (-2SFÉ)=15//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.01.27. 17:12

Off-infók a csatához:

-Még annyit tennék hozzá, hogy az egykezes buzogány 3. méretkategóriába tartozó fegyver. Ha az ellenfél olyan ellen harcol akinek ennél nagyobb méretkategóriába tartozó fegyvere van, (pl.:Saun) akkor a fegyveres harcértékeit elveszíti a nagyobb fegyverrel szemben és csak az alapra dobhat.

-És fordítva: ha a JK-nak kisebb a fegyverkategóriája mint a buzogányosoké, akkor elveszíti a fegyver adta harcértékeket és csak az alapra dobhat.

-Amenniyben a fegyvere miatt valaki előnyben van a buzogányosokkal szemben, az -5KÉ -10TÉ -5VÉ (az egykezes buzogány harcértékei) csökkentse a martalócok harcértékét!

-Mivel az ellenfeleknek 2.-es a fegyverforgatásuk, nem tudják kompenzálni a nagyobb fegyverkategóriát. (Ha 3. fokon lennének a buzogányba képzettek, akkor már megtarthatnák a fegyverük harcértékeit, Saun kétkezes csatabárdjával szemben!)

Quator!

Egy nagyon fontos dolgot elfelejtettél!

A kétkezes csatabárd bevetési ideje 10 szegmens, az egykezes buzogányé 5 szegmens. Azaz egy kör alatt míg te egyet támadsz, az ellenfeled kettőt támad rád!

A fegyverek bevetési idejéről ne tessenek elfelejtkezni, ez már nem ETK!!!!

A csatát pedig úgy kérem levezetni ahogy Quator tette, mert így látom ki mit dobott és mikor. (Az átütésre vonatkozó szabályra köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem, ezt meg én felejtettem el. :) )
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.27. 19:28

//Javítottam. Elnézést ez teljesen kimet a fejemből. :oops: Nagyon foglalkoznom kéne megint az UTK-val, emrt kiestek fontos dolgok. :? Olyat lehet kérni, hogy az ellenfeleknél a bevetési idő is feltüntetésre kerüljön?//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.28. 18:46

Scyllaina

*Megköszönöm a könyvtárosnak a segítségét, majd indulunk is vissza. Természetesen a mosolygós, segítőkész törpe nőre nem haragszom.*
- Nem harag Nina! Köszönni én eddig is segítség! Lenni én hálás, remélni mi még összefutni veled én!

*Azzal belövöm magamnak a vélt irányt a Vadászmester felé. Azonban egy kicsit számomra kusza ez a város - vagyis inkább túl egyforma itt minden. Így adódik, hogy eltévedek egy picit. A kis utcán kiérve meglátván a harcra kész feleket morogni kezdek magamban.*
<Miért ne lehetne probléma mentes a nap vége... Vajon miért sietnek ezek ennyire Darton elé!?>
*Közben azért nem teketóriázok, menet közben akasztom le láncosbuzogányom az övemről és indulok segítséget nyújtani társamnak. Idő közben tűnik fel a színen az uwelita lovag és a törpe harcos Drof - ez mosolyt csal az arcomra.*
<Uram! Te aztán tudod milyen egy igazi móka! :D>

//Scyl 4.méretkategóriájú fegyverrel harcol, ami azt jelenti ellenfele elszenvedi az ebből fakadó hátrányt.
Mindkét fegyver 5 szegmenses időigényes - vagyis egy körben 2x-2x támadnak.

Scyl VÉ-je 103, SFÉ-je 7
Bandita VÉ-je 104, SFÉ-je 3

1.kör:
Scyl
KÉ 33+4=37
TÉ 68+37=105
Sebzés: 5 Sp (- 3 SFÉ) - 2 Fp

Bandita

KÉ 24+8=32
TÉ 36+42=78

(Scyl Ép, Fp változatlan