• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 63 / 153 • 1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.07. 11:16

Mégegyszer kérném ne szítsuk a viszályt tovább.

Garma: Ami neked kimaradt az a kövérbetűs kiemelés Ralog válaszában, hogy az ének/zene hiányának egyetlen prózai oka van: elfelejtette felírni.
Ezért kérlek ne emlegesd fel, hogy miért nem tanította a bárd-mester ezt, mert tanította csak nem került rá a karilapra. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.02.07. 11:47

Azért kezdtem azzal, hogy nem ismerem végig az ügyet, és hogy arra reagálok amit idézve lett.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.02.07. 12:14

Minden korábbi kommentektől függetlenül:
Ezt sohasem tudtam rendesen: a bárd a fénymágiákat is hangszeren játszva tudja létrehozni? Magyarán minden varázslatához kell mágikus ének? Az nem csak dalmágiához kapcsolódik?
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.02.07. 12:24

Egy napos pihi. Nyugi mindenkinek, nem akarok több vagdalkozást, sértegetést látni, mert morcos leszek. És ha morcos leszek annak senki sem fog örülni. Ez igaz a többi topicra is, ha máshol meglátom, hogy időközben folytatódik harapok. Tessék lenyugodni, gondolkozni. Nem ezért vagyunk itt, nem vérre megy.

Orwen:
A fény mágiának nincs köze a zenéhez. A hangszernek a bárd közelében kell legyen, hiszen az a fókusza, de nem kell dalolni/pengetni/fújni a fénymágiához. A dal mágiához egyértelműen kell, a hanghoz szerintem nem, a fényhez pedig tuti nem :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.02.08. 22:26

Sziasztok!

Akkor összegezném az eddigieket:

-az (elemi)aura 50 cm-s vastagságú.

-bár a növények elméletileg gyorsabb növekedésre foghatók a körülmények megteremtése esetén, de mivel élölények így ez feketemágiának minösül.

Aki nem ért eggyet jelezze ;) .

Következö kérdés csoport mozaikmágiához:

1. A tűznyíl nevű varázstárgy milyen mozaikokból épül fel? Elsösorban az érdekelne miért nem csak egyet lö miért lehet vele körönként kétszer löni, azaz mi az ami a mozaik ami ezt lehetövé(újratöltödövé) teszi.

A másik megint az öregítés egy felhasználási módja, amolyan doraniassan:

Az alkalmazó lefekszik testét nyugalmi állapotba helyezi, izmait ellazítja(aki akar még transzot is bevethet). Ebben az állapotban csukott szemekkel csak szavak kiejtésével önmagára varázsol egy 8 órás öregítést.
Olvasatomban:
Ekkor a test mivel számára eltellik 8 óra, és nyugalmi állapotban van az életfolyamatok nyugodtan folynak tovább:
-8 órás pihenés/alvás
-fp, pszi és hosszabb idö esetén ép regenerálódás
-éhségérzet
-és a bio szükségletek ugye

Mindez mondjuk egy álló ember esetén:
-8 órás egyhelyben állás
-kimerültség és lábak zsibbadása fáradása
-éhség
-bio szükségletek ugyanúgy

Futó ember:
-még a hatóidö lejárta elött állóképességtöl függöen ájultan összerogy
-a fennmaradó idötöl és az ájulásra dobott idötöl függöen a hatás végére magához is térhet
-kábultság, fáradtság meg minden ami egy ájulás után jár
-éhség, meg a bio

A kérdés: használható-e így egy gyors éjszakai pihenés kiváltására a mozaik, mint azt az elsö esetben leírtam.

Herold

EDIT: és ugye minden esetben öregszik az alany 8 órát, de most nem ez a kérdés.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.02.08. 23:14

Herold!

Az öregítés meglehetősen kreatív elképzelés, csak annyi probléma van vele, hogy támadó varázslatként instant gyilkolási módszer. Nem vaygok orvostanhallgató, és javítsatok ki, ha tévednék, de maximalizálva a legolcsóbb lehetőséget választunk egy 1 hétnél kevesebb, de megközelítőleg 1 hét időtartalmú öregítést a célpontra. Ha a te feltevésedet követjük, és áll az illető, akkor gyakorlatilag meghal. Legyen szó arról, hogy egy emberi test egy hétig evés/alvás nélkül hogy lenne képes állni, (feltételezhetőleg sehogysem, belehalna) másrészt, ami égetőbb, hogy egy hétig ha jól tudom emberi lény nem bírja víz nélkül. Ha fenntartjuk a biológiai funkciók létét, feltételezhetőleg szomjanhalna.
Namármost ez kicsit tán erős lenne, még akkor is, ha lélekaltatást igényel a varázslat.
Varázsló karaktert játszva asztalinál én spec. nem alkalmaznám, ki tudja mikor történhez valami a manahálóban, aztán egyszercsak hopp megugrik a nyolc óra nyolcvanra. :(

Csatamágukosaknak el tudnám képzelni, azok úgysem nagyon őrzik a saját egészségüket. (Csatamágusoknak na! Nehéz szó :D)

Mindezek mellett ötletes, és nekem tetszik is, csak a kiskapukra hívnám fel a figyelmet, amit pár hataloméhes játékos kihasználhat. :?
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.02.08. 23:23

Orwen!

Persze arra is lehet használni amit Te írsz, de le van írva hogy élölények akaratuk ellenére történö öregítése szigorúan fekete mágia. Ezért nem tudok magot keltetni mert szegény nem tud beleeggyezni.

A feketemágia alkalmazása esetén meg le van írva pár dolog amivel azért meg kell küzdenie a hös alkalmazónak.

Én most "csak " 1 szegmens alatt akarok 8 órát aludni a varival :lol: . Az a 8 óra 80-ra ugrása ritkán fordul elö ha "jófiú" a JK. Ellenben ha mindeféle csínyeket követ el számoljon vele, olyankor csúnyálkodik a manaháló többet ;) .

Herold.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.02.08. 23:37

Paff, igazad van, erre mást nem tudok mondani. :D
Talán csak annyit, hogy önmagadon öregíteni... azért kicsit necces... ami el tud romlani az el is romlik. :D De ez már játékon belüli megítélés.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.02.08. 23:51

Érdekes felvetés.

Az öregedés ugye állandó folyamat, mindenkinél.
A varázslat ezt a folyamatot gyorsítja fel, a mana pont és a súly függvényében.

Ha megnézzük amit Te hoztál fel érvnek Orwen, akkor az egy hétnél(de még a 3 napnál is) nagyobb intervallumnak a növényeknél magasabb rendű életformáknál nincs opciója, hatása halál.
Tárgyak esetében még elképzelhetö, de élölényböl max a növény ami túlélheti.

Ebben a formában viszont ölésre kiválló.
Én a saját elméletemmel kívánom bizonyítani Doran igazát: csak mágia van, a színe attól függ mire használják. :lol:

Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.02.08. 23:56

Ez esetben fenntartom amit hozzáfűztél, hogy ez DURVA feketemágia, ami szankciókat von maga után.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.02.09. 2:43

Üdv!

Szerintem (már ha hozzászólhatok a témához) az Öregítés nem használható sem pihenésre, sem közvetlen halál okozására.
Az Öregítés varázslattal (szerintem) nem az idő gyorsul fel, hanem a test öregszik. Azaz a test sejtjeinek a várható élettartama csökken le. Nem 1 másodperc alatt pereg le a 8 óra, az 1 másodperc marad 1 másodperc, csak a test sejtjei öregednek a nyolc óra múlva esedékes állapotra.
Így ha például egy kisgyerekre varázsolnék öregítést, attól az nem nőne meg, csak a szervei (pl. bőr, tüdő, szív, stb.) öregednének. Van is egy ehhez hasonló betegség itt a földön, asszem progériának hívják. A gugli kereső biztos kidobja, ha valaki rákeres...
Épp ezért nem lesz kipihent a varázsló, és nem hal meg az ácsorgó fickó sem az öregítés hatására...

De lehet hogy baromságokat írok, mert igazából egy cseppet sem értek hozzá! :)
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.02.09. 10:12

Chorax!

Nem hülyeség, amit írsz nagy valószínűséggel alapvetően erre gondoltak a M* készítői a varázslói öregítés mozaikot megalkotva. :)
Egyébként csak szólj hozzá bátran. Azért vagyunk itt. ;)
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.02.09. 11:17

Sziasztok!

Akkor idézetek jönnek :D :

Az ETK írta:A kiszemelt tárgyat vagy személyt éppúgy kiszakítja az Univerzum idöszövetéböl, ám nem megállítja, hanem felpörgeti számára az idö múlását. Míg az áldozatot körülvevö világban csak egy röpke szegmens tellik el, ö-testileg- napokat, heteket vagy akár éveket öregszik.
Mivel a varázslat az asztrál és a mentál testre nem hat, az élölények nem észlelik az idö rohamos múlását, csak a testük öregszik egyik pillanatról a másikra...

A többi már a személyes aura meg a fekete mágiás rész, azt most nem firkálom be.

Abból indulok ki hogy alapvetöen ugye mindeki öregszik, így közben regenerálódik szellemileg(ez nem a lélek, ne tessék összekavarni, egy megidézett lélek nem tud varázsolni pl) mind testileg. Közben a szervezet pusztul, bomlástermék keletkezik, és energiát használ el, ergo hiány támad. Röviden éhes és szomjas lessz meg menne budira.
Ez az öregedés mivel az elhasználódott sejtek nem tudnak regenerálódni vagy újra termelödni egy életszakasz után(mert egy ideig azért növekszünk ;) ) teljes mértékben. Az agysejtek ugye meg csak fogynak :lol: .

Nehezen tudom elképzelni hogy a varázs a hiányzó energiát pótolja, a termelödö salakanyagot eltávolítja.
Az Én elképzelésemben ez úgy néz ki mintha egy pl: csíra növekedését felvesszük filmre egészen a termö fáig az alatt a kb 5-6 év alatt. Utánna pedig a filmet felgyorsítva lejátszuk. Minden folyamat megvan, de a gyorsított változatban mindez alig pár percet vesz igénybe.

Az amiröl Chorax ír, az a betegség rendellenes működés következménye, a szervek és a sejtek élettartama változik azt hiszem :oops: .
Az viszont már jelen beszélgetés témájában egy bömös varázslat alapja lehetne.
Itt azt írja, hogy felgyorsul az idö a test számára, nem azt hogy annak a működése változna.

Öszintén, értem hogy mire gondolsz Chorax de annak a valós történését nem tudom elképzelni. Mármint hogy csak úgy hirtelen 80 éves leszel. Ez alapvetöen sztem legfeljebb illuzióval érhetö el, de a biológiája már inkább az isteni mágia hatásköre.

Utolsó érv: azt is írja a mozaik az idöugrás ellentéte, bizonyos értelemben. Az idöugrásnál hangsúlyozza, hogy a test nem öregszik, nem kap az alkalmazó fp-t ép-t. Nem létezönek minösül.

Herold

ui: a tűzíjról akkor nincs elképzelés? Mert mondjuk Én nem tudtam mozaikból kirakni sajna.
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.02.10. 23:04

Üdv!

Mondtam én, hogy nem értek hozzá :)

Ha jól veszem ki az ETK szavait, akkor ez olyan lehet, mint a Belső Idő a harcművészeknél? Mert ha igen, akkor akár cselekedhetne is.
De mivel azt is írja, hogy se az Asztrál se a Mentál teste nem érzékeli az idő múlását, akkor nem cselekedhet. Csak a fizikai test „érzékeli” az idő múlást, azaz valószínű éhes lesz, meg a sebek begyógyulnak (vagy elmérgesednek, ha nincsenek kezelve).
A testi fizikai regenerálódása elképzelhető, bár hogy miből szedi az energiát az alany a regenerálódáshoz azt nem tudom...
Szellemi regeneráció szerintem azért nincs, mert ugye a varázslat nem hat se az Asztrál se a Mentál testre.

Tényleg nem tudom hova tenni ezt a varázslatot, szerintem nem lett átgondolva kellőképp amikor leírták annak idején...

Az utolsó érvhez: Az időugrás nem a múltba utazás ellentéte? Az Öregítésé a Fiatalítás, vagy nem? :roll:
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.02.11. 1:24

Hali!

Belsö idö, az inkább a Gyorsítás mozaik megfelelöje lehetne.
Fiatalítás meg talán a TAM-ból lehet az át és visszaváltoztatás, de az is más műfaj.

Az idöugrásos ellentétet meg maga a drága ETK írja, az elsö mondatban, naná hogy azt nem másoltam be :oops: .
A regenerálódáshoz az energiát mondjuk 8 óra alvás alatt egyébként sem pótolná a kari, hacsak nem zugevö ... :lol:
Itt most nem egy hetes öregítésröl beszélek, hanem egy 8 órás alvás 1 szegmensre zanzásításáról.

Úgy tűnik van pár dolog amiben nem tudtak csak homályos foltokat létrehozni.
Nos akkor ráhívom a tetemre Saggarast is, úgy is nálla fogom felborítani a mágikus egyensúlyt :lol: , neki kéne eldönteni hogy nálla merre mi hogy hány méter.

Herold
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 63 / 153 • 1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 153

Vissza: Csevegõ