• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 49 / 95 • 1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.02.21. 10:56

(Thor)

-Köszönöm, inkább itt leülök, és jöhet az ebéd is, nem ragaszkodok a reggelihez.

*És leülök egy közelben lévő üres asztalhoz. Tekintetem a lenti helyszínre szegeződik. Olyan érzésem van, mintha most történt volna pár órája az egész. Nem is igazán a halottak látványa tér vissza, hanem a tűz lény, mely majdnem az életemet vette el. Egy kicsit meg is rázkódok a gondolaton, mintha fáznék.

<Jó sokat aludtam, de legalább kipihentem magam. Köszönöm káosz ura, hogy vigyáztál rám tegnap este. Ha nem került volna oda az a lány, akkor lehet, most szénkupacként feküdnék a szemétdombon. Hmm, zizzent.>

*Nagyot sóhajtok, és nyugodt magányomban a lány körül forognak a gondolataim.
Evés után elmegyek lefürödni. Rendesen lecsutakolom magam, de a két kezemre azért vigyázok
.

<A ruhavásárlás után, muszáj lesz a füvesekhez elmennem. Kell egy-két dolog, és utána ellátogatok a hóhértérre.>
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.02.23. 22:42

*Mirjam amint megérezte, hogy nem lököd el magadtól, hogy nem mondassz neki álljt szinte megvadult. Nem a lágy és símogató buja érintésekkel halmoz el mint előző éjszakátokon, hanem most csak és kizárólag a vad szenvedéllyel, mely áttör mindenen. Álmodban sem gondoltad volna, hogy ez az ártatlannak tűnő teremtés ily gyorsan és mondhatni értő kezekkel felkorbácsolja úgy a vágyadat iránta, hogy a világ úgy megszűnjön körülötted, hogy semmi mást ne lássál szemeid előtt csak őt!, hogy ne vágyjál csak arra, hogy mielőbb átérezzétek egymással a beteljesülés elsöprő és megsemmisítő érzését.
Miután testedben-lelkedben lecsendesült minden ő még mindig lovagló ülésben pihegve figyeli arcod. Nem szól egy szót sem, csak néz fátyolos szemmel.
Még mielőtt bármit is mondhatnál két kopogás után benyitnak a szobátokba - Sazi mama az. Csak egy pillantást vet felétek, majd gyorsan vissza is csukja az ajtót és kinn marad.
Mirjam közel hajol hozzád és kicsit rekedten súgja a füledbe, hogy szeret, majd hosszan és gyengéden megcsókol.
A csók után azonban leszáll az ágyról és öltözködni kezd - továbbra is szótlanul.*

*A pincér bólint, majd intézkedni is kezd.
Te pedig a legközelebbi szabad asztalhoz ülsz le. Egy most betérő nem is gondolná mi folyt itt az éjszaka - egyáltalán nem látszik a fogadó belsején a csetepaté.
Paradicsomlevest kapsz ebédre, ínycsiklandozó illatozású tojásos nokedlival. Igaz, hogy már régen ettél, de az adag kielgégítő volt, ízre pedig nem lehet panaszod egyáltalán.
Mire befejezed az ebéded a pincér jelzi, hogy készen van a kért fürdőd, és meg is mutatja merre találod. A földszinti folyosó végén van egy kis kékre festett ajtó. Idebenn több dézsa áll, de csak egyben van jelenleg gőzölgő víz. A dézsa maga úgy másfél lábnyi széles lehet, vagyis kényelmesen elférsz benne. Félig van csak megtöltve vízzel, és melléje van készítve egy drapp színű törölköző, szappan, valamint egy (ránézésre) 2 literes kancsó.*

*Látod, hogy a férfi meglepődik kérdéseden, majd gyorsan körbenéz kutatóan köröttetek.*
- Nem az a baj, hogy utazó, sem az hogy nő, sem a haja... Vagyis nem úgy ahogy látom a szívére vette a pillantásokat. Tudja kisasszony ebben az országban mondjuk úgy elég sok hasonló adottságokkal rendelkező személy él. Többnyire famorok. Így meglepő, hogy kegyed ennyire... idegen itt. - *hangja inkább magyarázó és nyugodt. Itt bizony fel nem fedezed a kioktatás vagy a düh egyik szikráját sem, de még csak nem is akar rendreutasítani. Úgy látszik mégsem annyira undokok ezek a toroniak, csak te fogtál ki a fogadós személyében egyet kapásból.*

//Off: Köszi Enriquel, hogy már ide írtál, nem vettem volna észre, hogy bakiztam :oops://

*Elbotorkálsz az ajtóig - nyitva van. Tisztul a fejed egyre jobban, így a kevéske vagyonoddal törődsz - megvan mindened mire emlékszel. Semmid sem hiányzik így elsőre átnézvén.
A kancsóból felszálló illat citromos teára emlékeztet - a színe is alátámasztja ezt a feltevést - és így érezvén illatát az italnak rögtön jelez is szervezeted, hogy ki van száradva.
Az ablakhoz sétálván kinézel - már délutánra járhat az idő.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.23. 22:54

(Xylina)

Ismét egy idegen szó, sóhajtottam, megmasszíroztam a tarkómat:
-Mit jelent az, fammor? Mit jelent az, pijetor? Te mond ez szavak, de én nem értem. Vanni itt ez ország valami, amit én nem ért, de nem látszik titok de van mindenhol, és nem akar baj: monda el nekem, mi ez a titok, ami tesz itt embert hol kedves, hol mérges? Valaki több, valaki kevesebb, erő van itt, van ott. Nem beszélem jól közöst, érted, mit akarsz én tudni?
Ervre váltottam, de csak a magam számára:
-De kár, hogy nem beszéled az ervet, így nagyon nehéz megkérdeznem, mi a csuda lappang itt az emberek körül, mintha mindenki be lenne osztályozva!
Aztán megjegyzem azt, szerinte itt gyakori az én hajam színe, és meglepődöm:
-Itt fehér haj van? Ahol én él, ott ritka és ... különleges. Monda el nekem minden, nem akar meghal árok. Fogadós mond, ha nem vigyáz én száj, jutok oda-húzom el a szám.- Mért kell én vigyáz száj? Épp ezért, akar tudni minden de minden: mi az pietor, és mért van sok ember fehér haj itt?
Láthatja rajtam, nem vagyok gyengeelméjű, csak nem vagyok tájékozott a helyi szokásokról. Ámbár lehet, pont ettől néz majd bolondnak... :P Figyelem őt, hogy óvatosan körbetekintett, miközben besdzéltünk. Mitől félt? Félt?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.24. 10:21

(Farro)

*Meglepődni se nagyon van érkezésem Mirjam hirtelen elszabadult vágyai és érzékisége közepette. Érzem nem tudnék már gátat szabni egyikünknek sem, így csupán együtt úszva az érzések árjával hagyom, hogy tapasztalatlan testemet Kedvesem vezesse amerre és ahogy kívánja. A közös beteljesülésig gondolkodni sem tudok, így miután véget ért a heves összeforrás csak fekszek és próbálom össze-vissza verdeső mellkasomat mély lélegzetvételekkel kordában tartani, lecsednesíteni. Ahogy a gyönyör köde lassan leoszlik tudatomról mély szenvedélyes szeretetet hagy maga után, viszont Mirjam fürkésző, kissé fátyolos tekintete a féltést és a kétséget is felébreszti lassan bennem. Figyelem minden rezdülését és elkomolyodnak vonásaim.*

<Valami baj van. Valami történni fog. Szinte érzem Mirjamon. :? Most más, minden más. Ez hihetetlen, beteljesült szerelmünk, mégis úgy érzem valami van, amit nem mondott el. A szomorú tekintet, a sírás és a kétségek, hogy jól tettük-e amit tettünk. Mindez mégsem múlhatott el teljesen. Vajon miért? Miért érzem így? Vagy csak képzelődnék? Démonokat, veszélyt látok már ott is, ahol nem kellene? :? Eddig nem csalt meg a megérzésem. A vadászat és a gyilkolás ha másra nem is volt jó, de arra igen, hogy megtanuljam becsülni a belső hang tanácsait. Most ez a hang azt mondja féltéstől rekedten, hogy valmai baj van és Mirjam, Dárga Mirjamom egyedül akar szembenézni vele.>

*Sazi mama benyitása zökkent ki a cikázó gondolatok közül, de meglepetésemre most valahogy nem vörösödöm bele anynira, mint egy nappal ezelőtt, igaz most is önkéntelenül megpróbálok felülni és arcomat elönti a pír, de ahogy kifordul a szobából ismét könyökre ereszkedem és tovább figyelem Hitvesem. Ahogy Mirjam közelebb hajol és megcsókol viszonzom a csókot, a gyengédséget. Viszont az öltözködést és a további szótlanságot látva felülök az ágy szélére és szelíden, de magabiztosan megfogom kecses csuklóját és megpróbálok a szemébe nézni.*

-Mi a baj? Mi történik, ami miatt ennyire szótlan vagy Szerelmem?

<Itt az idő, hogy tisztán lássak, lássunk. Bármi is legyen a háttérben mindent meg fogok tenni Mirjamért ezt tudom, de ehhez tudonom kell mik az okok és hogy mit tehetünk közösen vagy mit tehetek én egyedül? ... Igen. Közben pedig mégvalami ott motoszkál a fejemben. A Mesterek és a vér szava. A kötelességemet teljesítenem kell. Teljesíteni is fogom, mégha valószínűleg ez is lesz az utolsó, de nem vallhatok kudarcot. Se a Klán, se a Családom, Mirjam felé.>
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.02.24. 12:08

Rychor Occhys (Arnan)
//Off: Nincs mit én is elszúrtam, már az egyel korábbit is ide kellett volna... :) //

Kicsit megnyugszom, s gyanum, hogy esti segédangyalaim tolvajok lettek volna, most teljesen szertefoszlik. Töltök a kancsóból, s a régmúltból ismerős illat mosolyt csal az arcomra. Régen nem ittam citromos teát. Most azonban mindenféle gondolkodás nélkül mohón nekiesek. Néhány csepp mellé is folyik, s államon csurog alá. Kézfejemmel letörlöm, s nagyot sóhajtok; ez igazán jól esett. A kinti fényekből ítélve kora délután lehet, s már-már engedek a csábításnak, hogy visszadőljek az ágyba, amikor megpillantom tükörképem. Most tudatosul bennem, hogy igazából a fellépő ruhámban aludtam, aminek most jól jönne egy mosás, s egy vasalás. Arra jutok, hogy vennem kell egy másik garnitúrát is erre az esetre. Szerencsére jól emlékszem, hogy az előzőt hol vettem, így számot vetek, mennyi is az annyi, mi a zsebemben lapul, aztán összeszedem magam, s elindulok. Átöltözve, frissen mosdottan lépek a folyosóra, a gyűrött ruhák az éjjeli szekrényre készítve. Lesétálok a lépcsőn, tekintetem végighordozom a társaságon, majd a pult felé megyek, ahol amúgy is le kéne adnom a kulcsot.
- Jó reggelt... - köszönök, bár ugyanabban a pillanatban átfut agyamon, talán nem ez a legmegfelelőbb formula most - ...köszönöm a figyelmességet - utalok az előkészített teára.
- Az éjjeli szekrényen hagytam a ruháimat, rájuk férne egy mosás és egy vasalás... - teszem a pultra a kulcsot, mi tompán koppan - és... ez egyelőre minden reggel történjen meg, míg másként nem rendelkezem - teszem hozzá.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.02.24. 15:05

(Thor)

*Meg nézem mi van a kancsóban, majd bele nyúlok a dézsába, hogy megtudjam mennyire meleg a benne lévő víz. Ha megfelel a hőfok, ruhámat levéve belemászok, és elkezdek mosakodni. A jól eső fürdőzést egy kicsit elnyújtom, majd mikor végeztem, kimászok a dézsából, és megtörölközök, majd felöltözök. Ezután nem időzök itt tovább, visszamegyek a szobámba, és összeszedem cuccaimat. Kilépve a szobámból bezárom ajtaját, és a fogadó pultosához megyek.

-Mennyivel tarozok a fogadó szolgálataiért? -*kérdezem a pultostól.
-És meg tudja mondani, hogy merre találok a környéken egy szabót? Kellene pár gönc magamra.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.02.24. 23:08

- Semmi sincs a háttérben Farro. Nem ... Nem történik semmi. Csak nagyon megviselt az utóbbi két nap. Szeretnék tisztán látni. Magamban. Az érzéseimben.... nem, nem arra gondolok, hogy szeretlek-e vagy sem, mert ezt tudom. Hanem minden másban... Az életem gyökeresen megváltozott, felfordult fenekestől, nem bírom egyedül... Sazi-mama ezért jött, hogy segítsen nekem...
*Az elején még remegett a hangja és halk volt, de kerülte a pillantásodat, majd mintha összeszedte volna a bátorságát és szemedbe nézett és így folytatta. Lelkedben nem múlt el a furcsa érzés, miszerint itt valami más is van, de jelenleg Mirjam úgy néz ki mintha igazat mondana.*

*A két literes kancsó üres, valószínűleg csak azért áll a dézsa mellett, hogy azzal öblíthesd le magad ha végeztél a szappanozással.
A fürdés nagyon jól esik az épp elviselhető meleg vízben - addig húzod a kényelmet, amíg éppenhogy csak melegnek mondható a víz hőmérséklete. Ellazultál, és lehet jobban is pihentél mint az ágyban fekve. Senki sem zavart hála Tharnak.
A szobádban szerencsére nem kell sokat pakolnod, szedelődzködnöd, hisz előző este szét sem pakoltál rendesen, így hamar a pulthoz érsz. Nem meglepő, de a pult mögött ott van Ran is majdhogynem ugyan abban a ruhában mint tegnap volt. Kicsit karikás szemei árulkodnak arról, hogy ő talán nem aludt annyit mint te az éjszaka után. Kérdésedre, melyet a pultosnak tettél fel, s aki egyből egy ív papírt húz elő a pult alól - Ran a felszolgáló vállára teszi a kezét és int fejével, hogy menjen a dolgára. Kis zavart nézés után szó nélkül engedelmeskedik a felszolgáló, Ran pedig rád függeszti tekintetét.*

- Nem kell fizetned. Az előző éjszakai szolgálatod, tetted bőven fedezi azt a költséget, melyet jelent az egy éjszakás ittléted...
Én ismerek egy jó szabót, de ő a Vízivárosban űzi a mesterségét. Mondjuk nem a legolcsóbban dolgozik, de minőségi a munkája és minőségi alapanyagokból...

*A férdi elcsodálkozik, majd egy gyenge felhős ábrázattal néz rád.*
- Látom magácska úgy érkezett eme gyönyörű országba, hogy semmit sem tud róla. Tudja így egy külhoninak kész öngyilkosság az ittartózkodás.
Még ráérek úgy egy-két fertályórácskát... Jöjjön, meghívom a Hóhérba egy italra, és szép sorban válaszolok a kérdéseire. Csak kérem ne tegyen fel egyszerre ilyen sokat.
*Azzal érdekes módon még a karját is nyújtja feléd. Tudod mit jelent - láttál már hasonló jeleneteket - várja, hogy a bal karodat az övébe "fonjad" és így induljatok meg a Hóhérba.*

*A citromos tea nagyon finom, semmivel sem spótoltak belőle.
A délutánra való tekintettel már nem fekszel vissza, inkább ismét egy ruhavásárlást iktatsz be.
Köszöntésedre a fogadós nyúzott és egyben elgyötört ábrázattal néz rád, majd morran valamit orra alatt. Lehet köszönés volt.*

- Felküldetem a mosónőt a ruhákért, reggelre rendben lesznek.
Nem volt semmi incidense az éjszaka? Megvan mindene? - *érdeklődik a fogadós. A hangjából kiérzed azt, hogy alapja van annak, hogy ezt a kérdést így nekedszegezte.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.24. 23:14

(Xylina)

Visszanézek a dokkok felé. Alastarék még pakolhatnak, korán jöttem, nem is lelem őket, ha meg jönnek, úgy is a fogadót keresik.
-Ott nekem kell csendes lenni, ágyadó volt mérges, amikor én akar hallani szép szó, nem pedig rossz. Nem szereti, ha valaki nem beszél kicsi erő vele.
"Úgy beszélek így mint egy fogyatékos!!! Grrr!" Pont emiatt igen kifejező az arcom, nehogy tényleg lököttnek tartson a gyenge nyelvtudásom miatt.
Belekarolok és elindulok a Hóhér felé.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.02.24. 23:59

*Belekarolsz a férfiba, aki erre megtorpan, majd színpadiasan kezét lengetve (számodra kicsit mulatságosan) meghajol előtted.*

- Bocsásson meg szép hölgy, hogy még be sem mutatkoztam. Armada Zaraunder szolgálatára.
*Ha bemutatkozol neki megvárja, majd újra beléd karol és sétálni kezdtek a mólón vissza a fogadó felé. Megjegyzésedre egy keserű mosolyféle jelenik meg az arcán.*
- Aki ennyire gorombán bánt önnel, az egy vékony dongájú, eléggé nyúzott képű negyvenes évei elején járó férfi volt?
Mert ha igen, ... Tudja ő Zwol, a fogadó tulajdonosa. Mostanában nagyon kijutott neki a rosszból. Persze ez nem mentség semmire... De mit csinált, vagy mit mondott magának? Vagy ön neki, hogy mérges lett magácskára?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.25. 9:41

(Farro)

*Figyelmesen hallgatom Mirjam szavait. Nem szólok közbe, nem mozdulok. Ahogy befejezte ismét feldereng bennem, hogy van még más is, de úgy látom, hogy tényleg a zavar érződik csupán. Most, ahogy Kedvesem is kimondta, csak most döbbenek rá milyen elsöprő erejű lavinát indítottam meg Mirjam életében.*

<Két napja ismer és azóta harc és menekülés jutott neki. Meghalt, megöltük az apját... megölte az apját. Megöltem a nővérét... és majdnem őt is. :? :( Előtte is rettenetes sorsa lehetett, volt, de alig két nap alatt gyakorlatilag egyedül maradt Sazi-mamával. Iagz én is itt vagyok, szeretem, féltem, de vérrokona - akármilyen gyalázatosak voltak is - nem maradt az anyón kívül.>

*Kétségek őrölnek. Nem tudom most mi lenne a leghelyesebb. Engedjem el kicsit, hogy egyedül, a mamával nézzen szembe mindezzel? Vagy épp most kell erősnek lennem és nem hagyni ennyiben? Lassan felállok az ágyról és komolyan Mirjam szemébe nézek.*

- Segíthetek? Bármiben, akármiben, amivel megoszthatom a terhedet, hogy ne kelljen egyedül cipeld. Szeretnék segíteni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.25. 10:05

(Xylina)

-Ó, bocsánat, én se volt jó, mert nem kezd név: Xylina Viatrix. Rövid Xylina. Igen, ágyadó volt az. Nos, én azt hisz, szabad szólni, ha én úgy érez, szó nem jó nekem. Zwol csinál úgy, mint kicsi király, és én nekem ez nem volt jó. Kérni őt, ne beszél velem fogról. Erre ő csinál nagy méreg, monda nekem, tanul meg beszél rendesen, mert ha nem, lesz velem halál árok. Tudja, Zaraunder, én nem szeret, ha nem ad meg szép szó nekem, ha nem csinál rossz. Nem ért, mért beszél velem rossz, ha nem csinál semmi. De nem csinál baj, kér bocsánat, de a fejem lenni nagy.
Felidézve a történteket még mindig értetlen és bosszús vagyok. Nem tart soká, séta közben nézelődök.
-És mi az pijetor és fammor? Van több ilyen, vagy csak ez kettő?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.02.25. 11:02

Rychor Occhys (Arnan)

Egy pillanatra félbeszakad a mozdulat, ahogy a lerakott kulcs után visszahúznám kezemet. A kérdés, a korábban szertefoszlot gyanút ismét felébreszti bennem.
- Az éjjel visszatérve, kát suhancot láttam az emeleten... ők támogattak be a szobámba... de, mintha semmi nem hiányzott volna személyes holmijaim közül - mondom elbizonytalanodva.
- Miért... történt valami? - kérdezem rosszat sejtve. A válaszra várva, megpróbálom felidézni az este képeit, s a két gyerek arcát. Jól jöhet még...
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.02.25. 18:00

(Thor)

-Köszönöm a kedves gesztusát Ran uram. Hitem, és életfelfogásom szerint nem fogadnám el kedvességét, de nem szeretnék vissza élni vendégszeretetével.

<Ha tudná, hogy ez mennyire nem igaz, de hát játszani kell a szerepet. Egy kicsit már elegem is van belőle. Nem szeretem ezt az, én vagyok a rendes térképész módit. Ha visszatérek a klánhoz, már csak az öröm kedvéért is megfolytok egy „patkányt”, vagy ami az utamba kerül.>

-Nem baj, hogy kicsit drága a szabó, a jó minőség a lényeg. Ha megmondaná a nevét, a kocsis majd biztos tudja az utat oda.

*Kíváncsian hallgatom Rant, hátha ismerem a szabót, és rögtön tudni fogom mit jelent a drága munka.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.02.26. 14:47

- Ne haragudj! De ezt hadd beszéljem meg a mamával... Csecsszopó korom óta ismer, ismer kívülről-belülről...
*Átöleli a nyakad, hozzádbújik, majd megcsókol lágyan. Egy pici mosolyra is futja erejéből, hogy ezzel a lágy vonású szeplős mosolygós arcával, szeretettel teli csillogó szempárral lépjen ki az ajtón, s hagyjon egyedül.*

- Fekete tűnek hívják a szabóságot. A Gattear háta mögött található meg. A színházi kellékeket is ők csinálják. Luinak hívják a tulajt. Ha netán elhajtana hivatkozz rám. Egy kicsit furcsa figura, de jól dolgozik nagyon.
*A név hallatán dereng valami. Bár nem ebben a körben mozogtál eddig, de azt tudod, hogy durván a piaci értéknek a kétszeresét kérik el a Fekete tűben.*

- Mert Zwol ott lényegében kiskirály. Nagyon sokat kell tanulnia magácskának Xylina.
Lehet ez az ország nem is fog magának tetszeni a sok kötöttsége miatt és a kusza jogrendszer miatt, mert mondhatom ez egy külhoninak szinte átláthatatlan és zavaros.
...
Armada! - *javít ki amikor a nevén szólítod és egy bátorító mosollyal néz rád.* - Hívjon csak Armadának Xylina kedves.
Ha elmondja részletesen mi történt önök között megmondhatom miért lett mérges Zwol. Annyira azért már ismerem, tudja én gyakran megszállok nála...
*Közben szép lassan elérkeztetek a fogadóhoz. Armada kinyitja az ajtót előtted és udvariasan betessékel.*
- Odaben minden kérdésére választ adok. Mit iszik?
*Megvárja míg válaszolsz, s közben leérkeztek az asztalokhoz. Leültet középtájon egyhez, melyet annyira nem világít be a falon lógó mécsesáradat, majd elnézésedet kérve a pulthoz megy.
Az feltűnt, hogy a fogadós bejöveteletekkor alaposan megnézett benneteket, de csak egy enyhe megvetésfélét olvashattál le arcáról. Más nem igen foglalkozott veletek - és a fogadós is hamar visszatért ezek után munkájához.
Armada pár szót vált Zwollal, majd mosolyogva ül le a melletted lévő székre.*

- Hamarosan kihozzák a kért italt.
Nos. Famor, pietor. Ezek kasztmegnevezések. Van több is, röviden felvázolom.
Vannak az obsorok - ez a rabszolgák kasztmegjelölése.
A navorok a szabad nincstelenek. Parasztok lényegében akik az életbenmaradásért dolgoznak lényegében.
Vannak sedularok. Ők más tájakon talán a közrendűeknek felelnek meg. Van normális munkájuk, szakmájuk és úgy ahogy, de meg tudnak élni. Pékek, szabók, kovácsok, ilyenek
Az ő kasztjuk után jönnek a pietorok. Ők a katonákat takarják. A városőrségtől kezdve a reguláris hadsereg utolsó tagjáig minden idetartozik, még a testőrmunkát elvégző fejvadászok, harcosok is.
A nemesek réteget hívják famoroknak. Tehát ha valakire azt mondják, hogy famor, akkor az azt jelenti nemesember.
Van még egy kaszt, az elendor. Nos a tagjaival aligha találkozna kedves, de azért elmondom. A császári család tagjait kell ez alatt érteni.
Amit tudni kell, hogy nem mindegy ki melyik kaszt tagja és hogyan közelít egy másik kasztbélihez. Ha nem a megfelelő tiszteletadás mellett történik mindez a vétkes - vagyis az alacsony kasztú ember az... öhm.. csúnyán megjárhatja.

- Uram, nem kell félnie, az a két suhanc az én alkalmazottaim voltak. Járőröztek az emeletek között, mert mostanában elég sok... merénylet - mondjuk így - történt a fogadóban. Tudom ijesztően hangzik, de egyik sem a vendégek rovására, hanem az én tönkretételemre irányult...
Azonban már egy hölgyvendégek kiraboltak két napja. Egy másikat tegnap délután.
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.02.26. 16:11

(Thor)

-Tharr vigyázzon lelkedre. -* Fejemmel biccentek Ran felé, és kilépek a fogadóból. Jó érzéssel tölt el, hogy nem költöttem egy rezet sem, nem sok pénzem van, és ha lehet, minél többet a saját hasznomra akarom fordítani. Egy ideig csak állok és bambulok. A tegnap esti harc egy kicsit másképpen látatja velem a világot. Nem tudom miért, talán a sikeres küldetés miatt, bármiért is van, jó a kedvem, még az égési sebek ellenére is. Körbe nézek az utcán kocsist keresve. Ha találok, oda ballagok hozzá.

-Elvinne a Gatearhez? -* Kérdezem tőle, majd ha bólint, beszállok a kocsiba, és kényelembe helyezem magam. Út közben a várost figyelem, és azon kapom magam, hogy szemeimmel keresek valakit.

<Nem lehet igaz, hogy ennyire hatott volna rám ez a lány. Lehet nem is kellene megkeresni, csak a baj lesz vele, hisz mégsem teljesen épelméjű, de jó információ forrás. Igen, akkor muszáj lesz megtalálnom.>

*Próbálom magamra erőltetni, hogy csak az infók miatt keresem zizzentet, de tudom jól ha meglátom másképp fogok gondolkozni, és pont ettől félek.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 49 / 95 • 1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 95

Vissza: Toron