• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Lorin O Krell

A beérkező karakterek egyedi bírálata

Moderátor: Admin

Téma lezárva
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Lorin O Krell

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.01. 8:54

Üdv!

395 KAP.

A harcértékeknél 1. szinten csak 9 HM-van elköltve. A CÉ-re ezen a szinten nem lett hozzáadva a +2.

Kül. elf fejvadászkar nem tudom mi lenne, de a kifejezetten goviki klánok által tradícionálisan használt fejvadászkardot vagy hasonlót az yllinori elfek nem készítenek, főleg nem emebreknek.

Max. pszipont 21.

Az UT-ben a mágiaellenálláshoz a teljes tulajdonság számít.

A vértezet mi lenne? Ha egyszerű bőrvért, akkor az SFÉ 1, ha keményített bőr, akkor pedig van -2-es MGT-je.

A felszereléseknél nincs feltüntetve a bekerülési ár, így nem követhető, hogy mire mennyi pénz lett költve. Az árakat egyszerűen a felszerelés neve mögé lehet írni.

Képzettségeknél a Kp költésnél csak a két szint közötti különbségeket kell kifizetni. A karakternél így többszörösen ki vannak fizetve az alsóbb szintek a fejlődéseknél.

Ellentmondásos és javítandó, hogy a CÉ-jét folyamatosan képzi, fejleszti a karakter és mégis csupán szabadidejében önszorgalomból egy alaphasználatot sajátított csak el. Viszont a mesterlövészetet és a hivatásszerű lovasíjászatot tartalmazta a kiképzése.

Ugráshoz az erő teljes értéke jár.

A Titkos Pszí-t mi indokolja, hol tanulta a karakter?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

Re: Lorin O Krell

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.01. 15:34

Sziasztok!

Huh, hát ez... érdekes.

Alapvetőleg nem értek valamit. Ha elfek nevelték, egyedüli emberként a kolónián, akkor hogy lett belőlle Arel-pap? Az elfek biztosan nem taníthatták annak...

Milyen az elf-fejvadászkard???

A Lovas íjjászat alapkövetelménye a mesteri (4. szintű) lovaglás, és a mesteri (4. szintű) íjhasználat. Már első szintre is. Ezeket nem lehet kihagyni ez esetben, hiába van úgy meghatározva az OM-en, hogy alső szintre nem kell figyelembe venni a követelményeket...

A Mesterlövészettel is hasonló a problémám, szerintem itt is figyelembe kell venni azt a tényt, hogy legalább 3. szintű fegyverhasználat kell hozzá...

A sólyommal hogy alakult ki az asztrál, mentál fonál? Állatismeret 2 fokkal biztos nem. Sólymászat vagy Idomítás fel sincs írva. Állattartásról nem is beszélve.

Chei jó barátsága (jó viszony) kicsit durvának tűnik első hallásra, de ám legyen.

Az egyetlen, amit viszon simán elfogadok a Titkos pszi. Az inkivíciótól megtanulhatta éppen.

Azt viszont remélem tudod, hogy aki az inkvizícióval kezd, annak ellensége és kötelessége is számos... nagy bátorság kellett ilyet felvállalni, pláne nállam.

De jó játékot.

Természetesen a fentebb felsorolt problémák Quator által felsoroltakon felül értendőek...

Üdv:
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.03.08. 15:30

395 KAP???

Az hogy jött ki neked Quator ?

Látom mindenkinek feltűnt a fegyvereknél amit irtam.
Rendben akkor elmondom én miből indultam ki.
A kari arra épül hogy elfek nevelték. Ezért valamilyen tradicionális elf fegyvert kellene hogy forgasson. Aki nekem mond olyan elf fegyvert amit forgatnak Yllinorba akkor az előtt fejet hajtok mivel:
Hiequar: Csak Kránba...
Levéltőr: nem hinném hogy az elfek egy-egy tőrrel állnak ki egy kráni egység ellen...
Elfíj: álmodni lehet róla.... 8)

Ezeken kívűl más tradicionális fegyvert nem találtam.

A többire mihamarabb próbálok választ adni.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.03.08. 16:36

Ha jól tudom a khossas a levéltőr nagy "testvére". :roll:
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.03.09. 14:17

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

395 KAP.

A harcértékeknél 1. szinten csak 9 HM-van elköltve. A CÉ-re ezen a szinten nem lett hozzáadva a +2.

Kül. elf fejvadászkar nem tudom mi lenne, de a kifejezetten goviki klánok által tradícionálisan használt fejvadászkardot vagy hasonlót az yllinori elfek nem készítenek, főleg nem emebreknek.

Max. pszipont 21.

Az UT-ben a mágiaellenálláshoz a teljes tulajdonság számít.

A vértezet mi lenne? Ha egyszerű bőrvért, akkor az SFÉ 1, ha keményített bőr, akkor pedig van -2-es MGT-je.

A felszereléseknél nincs feltüntetve a bekerülési ár, így nem követhető, hogy mire mennyi pénz lett költve. Az árakat egyszerűen a felszerelés neve mögé lehet írni.

Képzettségeknél a Kp költésnél csak a két szint közötti különbségeket kell kifizetni. A karakternél így többszörösen ki vannak fizetve az alsóbb szintek a fejlődéseknél. :wtf:

Ellentmondásos és javítandó, hogy a CÉ-jét folyamatosan képzi, fejleszti a karakter és mégis csupán szabadidejében önszorgalomból egy alaphasználatot sajátított csak el. Viszont a mesterlövészetet és a hivatásszerű lovasíjászatot tartalmazta a kiképzése.

Ugráshoz az erő teljes értéke jár.

A Titkos Pszí-t mi indokolja, hol tanulta a karakter?

1 Még mindig nem tudom mit számolhattam el 20 KAP-al....
2 Akkor a CÉ 25.
3 A kardokról már irtam (Con a Khossas Sirenari... kicsit messzebbről származik a kari)
4 Pszit javítom
5 Ezt még mindig nem szoktam meg
6 Egyszerű bőr így sfé 1 DE az test nagy részét fedi ( nyaktól derékig, és a vállon is van két ilyen vállvért szerűség)
7 Minden egyes cuccnak számoljam ki az árát? Asztem elég ha levonok értük 20 aranyat...
(ahogy nézem nem úszom meg a számolást....)

8 Na ez nem stimm. Minek van szintenként felbontva ha nem kell levonni minden szinten???
:wtf: Ezt kérlek fesd ki hogy gondolod mert bár sejtem de nem akarom elrontani a képziket.

9 Lovasíjjászathoz van érzéke. Mesterlövészet pedig alapfok szóval azt gyakorlással elsajátíthatja. A Hosszú íjjal csak ezért nem bánik jobban mert nem ez az elsődleges fegyvere. De ha jól sejtem lesz "pár" kp-m (7.pont) és akkor azokból majd megoldom.

10 Javítva

11 . Ott ahol a 4. fokú mágiahasználatot.(vagyis az elf Megtartónál a jégmezőkön)
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.03.09. 14:39

Sessaryen írta:Sziasztok!

Huh, hát ez... érdekes.

Alapvetőleg nem értek valamit. Ha elfek nevelték, egyedüli emberként a kolónián, akkor hogy lett belőlle Arel-pap? Az elfek biztosan nem taníthatták annak...

Milyen az elf-fejvadászkard???

A Lovas íjjászat alapkövetelménye a mesteri (4. szintű) lovaglás, és a mesteri (4. szintű) íjhasználat. Már első szintre is. Ezeket nem lehet kihagyni ez esetben, hiába van úgy meghatározva az OM-en, hogy alső szintre nem kell figyelembe venni a követelményeket...

A Mesterlövészettel is hasonló a problémám, szerintem itt is figyelembe kell venni azt a tényt, hogy legalább 3. szintű fegyverhasználat kell hozzá...

A sólyommal hogy alakult ki az asztrál, mentál fonál? Állatismeret 2 fokkal biztos nem. Sólymászat vagy Idomítás fel sincs írva. Állattartásról nem is beszélve.

Chei jó barátsága (jó viszony) kicsit durvának tűnik első hallásra, de ám legyen.

Az egyetlen, amit viszon simán elfogadok a Titkos pszi. Az inkivíciótól megtanulhatta éppen.

Azt viszont remélem tudod, hogy aki az inkvizícióval kezd, annak ellensége és kötelessége is számos... nagy bátorság kellett ilyet felvállalni, pláne nállam.

De jó játékot.

Természetesen a fentebb felsorolt problémák Quator által felsoroltakon felül értendőek...

Üdv:
S.

1. Bocsánat kihagytam az előtöriből egy részt. Mégpedig azt hogy Ru-Shenonba utazik egy ünepség alkalmából és ott egy Arelita (aki inkább a varázslatokat és istene igéinek terjesztésért tartotta szem előtt) felfigyelt a benne rejlő lehetőségekre.Ő tanítja ki. (őt nevezem az előtöri végében Mesternek)

2. Erről irtam fentebb.: Végülis egy sima fejvadászkard (azért az mert olyan a formája) anyi különbséggel hogy látszik rajta hogy elf műhelyben készült.

3. ... :? Jó lenne megszabni akkor hogy mit kell figyelembe venni és mit nem.

4. A 3.fok még meglehet :wink:

5. Állattartás??? Az ahoz kell ha szaporítani meg hasonlokat akarok (vagyis hasznot húzni belőlle) Nekem ez eszem ágában sincs. Állatismeretem van. Ha nem alég akkor valahogy pótlom sólymászattal. Csak ugye annak is van egy halam másik kapcsolódó képzije...
A Mentál és Asztrál fonalat a Megtartó adta mintegy ajándékképen.

6. Nos ez a jó barátság a következőképp alakult.
Visszatér szülőfalujába ahol éppen elvenni készülődik gyermekkori szerelmét ( későbbi szeretőjét) mikor azt egy kránból érkezett kisseb ám annál jól szervezettebb egység jó pár elf nővel egyetemben elrabolja. Utánuk indul egymaga de a dühtől teljesen elvakul és óvatlan lett ezért könnyűszerrel elkapták majd az egységet vezető hóhér-poéta szeme láttára megölte jegyesét.
Ezt nem tehette volna meg a kráni egység ha nem irtja ki a kis falu egy részét. Shanice egyedül(egyes egyedül) legyőz párat a krániakból de aztán majdnem meghal. Ezért viszik a Szélhozok egyenesen Ru-Shenonba mert ezt tartják a leghelyénvalóbbnak. Ekkor ő már egy 5.szintű pap. Meggyógyítjátják a testét (a lelkét nem tudják) és eközben a palotában tartózkodik. Kicsit utánna jártam hogy mit is tisztelnek Yllinorban : Bátorság , Elszántság, Ha valaki jól harcol, valamint gyűlöli Kránt. Szerintem ebből kiviláglik hogyha egymagad szembeszálsz egy olyan erővel ami egy fél falut kiirtott (pedig az elfek sem olyan rossz harcosok) és sikerül is elpusztitanod párat még akkor is ha tudod hogy meghalsz (jó ez Arelitáknál nem nagy szó) akkor az felkelti a király (esetünkben Chei) rokonszenvét.

7. Nos nem ott tanulta. Egy Megtartó is tudhat ezt azt...(bár ha nem fogadod el hogy a Megtartótól tanulta akkor tőlem lehet az inkvizíciótól)

8. Tisztában vagyok vele. Ne aggódj megoldom. Mellesleg a Karinak így is számos ellensége van.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.09. 20:23

Szeva!

Akkor nézzük az én részemet, a Quator által említetteket majd Ő átnézi... Köszi Quator!

1. Az előtörit akkor módold pls, hogy egyben legyen a képzik háttere...

2. Gorviki fegyvert nem fognak Yllinori elfek használni. A khossas lehet hogy Sirenari elnevezés, de a fegyver az elfek körében elterjedt. Csak nem így hívják. (De ezen nem fogunk összeveszni..;) ) A fejvadászkard az UT szerint nem fejvadász karakter kezében rövidkardnak minősül. Így csak a rövidkard értékeivel tudod használni, beleértve a képesség küszöböt is. Szerintem jobban jársz a Khossassal...

3. Rendben, ma elnéző hangulatban vagyok, és nem nyitok vitát arról, hogy vannak azért triviális dolgok a képzettségeknél (pl: Írás-olvasás mindenképpen kell a Jogjoz, az Építészethez...) De rendben, ha felveszed az íjjászatot 3. fokra, akkor legyen.

4. Lásd hármas pont.

5. Igazad van az Állattartással kapcsolatban. De egy Sólymászatot azért kérnék, Állatismeret kevés egy sólyom tartásához. A mentál és asztrál fonál meg legyen benne az előtöriben pls.

6. Hát igen. De a fekete határ mellett szinte minden héten születik egy egy hős... De mint mondtam: részemről rendben...

7. Nos egy Megtartó sem fog embernek tanítani Titkos pszit. Még az elfek között is keveseknek. Maradjunk az inkvizítoros változatnál, jó?

8. Fénykép, csomag, én szóltam....
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.10. 6:24

Üdv!

HA jól láttam a +20 KAP és a képzettségek kifizetése maradt, amire nekem kell válaszoljak.

KAP:

életerő: 33
tulajdonságok: 154
harcértékek: 130
Kp: 35
képzettségek: 43
Összesen: 195

Ennél jobban nem tudom hogyan fejthetném ki. :?

Képzettség:

Példa a csomózás lesz.

1. fok 2 Kp - 2. TSZ-en felvéve
2. fok 7-2=5 Kp - 4.TSZ-en fejlesztve a már meglévő 1.fokról.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

Téma lezárva
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: I. OM verseny - Karakterek bírálata