• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Belváros-A részeg sárkány

Az ígéret földje...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
137 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Belváros-A részeg sárkány

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.02.27. 17:33

.......

Az elsőre egyszerű kocsmának tűnő műintézmény gyönyörű kő alapon álló, fából húzott épülete, és érdekes majdhogynem lapos teteje erősen vonzza az aranyifjak garmadáját.Mégis a kocsmáros, a jó öreg Rindan mindig rendet tart, itt mindig patakokban folyik a bor, hangos a zene, de az öreg, mint általános mérce, mindig tudja, hol van a társaságnak a tűréshatára.
Beszélik, az öreg kalandor a maga idejében hatalmas korhely is volt, pont ezen hírnevére alapozta anno a kocsma mai helyzetét.Azt, hogy ebből mi igaz, mi nem azt nem kérdezte még meg az öregtől senki, de az biztos, hogy Ynev legjobb borai, sörei, és tömény italai között válogathat a tisztelt társaság.

.......

A mintás kovácsolt zsanérokon nyugvó könnyű világostölgy színű ajtón belépve megpillantjuk a belső teret ami szintúgy nem vall szegényességre, mint a külső.
A taverna belső lambériáján tekergőző sárkány, és a különböző művész alakok láthatóak.A szakavatott szemlélő látja, hogy a sárkány hátán végigfutó ezüstös csík valóban ezüstből van, és a képek aprólékosan kidolgozott alakok, majdhogynem mozogni látszanak. Az emeletet tartó oszlopok terméskőből vannak. Az oszlopok közt hosszúkás faasztalokat, és faragott székeket találunk.Használtságukból látszik nem láttak még igazi kocsmai verekedést.Mindenhol általános tisztaság honol.Az ajtóval szemben a söntés kapott helyet, mögötte a mindig vidám, pofaszakálat, és makulátlan tiszta kötényt viselő kopaszodó öreg kalandor áll.Mögötte pedig Ajtó terpeszkedik az italkincsek tárházába, ahová csak ő személyesen léphet be.
Az ajtótól nem messze, egy igazi érdekes, és igen ritka figura, egy szépséges látszólag harmincas éveiben járó elf pengeti szomorkásan a lantját, vagy épp élénken fuvolázik, sípon vidám, olykor pajzán nótákat fúj. A válogatottan szép, és tekintélyes kebelméretekkel rendelkező csaposnők pedig, pintes korsókban viszik a jobbnál jobb söröket.
A söntéspulttól balra és jobbra egy-egy csigalépcső vezet az emeletre.
Az első emeleten 6 szoba van. Ezek a szobák eléggé jól felszereltek, és tiszták.Szemben van egy közös fürdő amire Rindan felesége felügyel, személyesen, ezzel is biztosítva azt, hogy semmi rossz híre ne lehessen a helynek.
A második, és egyben a tető alatti utolsó szint a fogadós keves családjáé.Mondja is mindig az ifjaknak akikről megtudja, hogy kalandot keresnek:
"-Gyerekek, én már megettem a kenyerm javát, és bizony mondom a kalandos életnél csak egy jobb van, a nyugodt öregkor, és a szép család."
A tető színtje pedig azért viszonylag lapos, hogy nagy hírnévnk örvendő könnyűléptű nyugodtan tudjon pihenni, és ne kelljen a négy fal közt mardania egész álló nap.
.......

-Hát igen valóban így kell kinéznie egy tavernának, itt mindnent megtehet az ember.Az istenek óvják a kocsma minden lakóját, és jóakaróját.

Ismeretlen-egy átlag látogató
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

Re: Belváros-A részeg sárkány

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.01. 15:57

- Köszönöm a segítséget. mondom a taláros férfinak majd a részeg sárkányba megyek az ajtón belépve egy pillanatra megállok, hogy felmérjem a helyet majd leülök egy szabad asztalhoz. előveszem a lantom és csendesen játszok amíg oda nem jön valamelyik felszolgáló
- Jó napot egy sört kérnék és a fogadóssal szeretnék beszélni ha ez megoldható.
- Köszönöm.
majd csendben pengetek tovább ha játszik muzsikus a helyen akkor alkalmazkodok hozzá.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.01. 17:03

A kocsma mint látod igen népes, és zeneszótól hangos, mintha itt valami féle ünnep lenne.Néhányan táncolnak is, a most épp egy különleges sípon játszó elf által diktált igen gyors tempójú nótára.Sajnos nem ismered a táncot, de néhol alá tudod támasztani gyakorlott játékos lévén.
Ekkor érkezik az egyik felszolgáló hölgy, és érdeklődik mit fogyasztanál. A válaszodra jön a következő kéréds: -Megfelel a házban főzött sör vagy esetleg valami különlegeset?
Rindan sajnos nem tud idejönni, épp el van foglalva amint látja. Mutat a söntéspult mögött álló, pofaszakállas öregre, aki épp italt mér, és sietősen szolgálja ki vendégeinek egyre növekvő sorát.

-Majd talán késöbb, ha enyhül a forgalom tudsz vele beszélni.
Az elf eközben befejezi a nótát egy összhangzattal, és egy pár pillanatra csend ereszkedik a teremre.

-Mi a baj Serlinan?-Hallod a kérdést egy előbb még épp táncoló, látszólag vidám embertől.
Az elf felemelkedik, de nem szól semmit.Elindul feléd, ekkor minden szem rád szegeződik, afelé a pont felé ahova az elf célirányosan elindult.Lassú légies léptei még hangsúlyosabbá teszik őt magát, arcán nem látszik semmi.
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.01. 17:20

- Köszönöm a házi sör jó lesz.
- Rendben akkor várok amíg jut pár perce rám.
mikor meghallom az összhangzatot felnézek a színpadra és látom, hogy az elf felém indul, ahogy halom az egyik táncoló szavait is
<Serlinan ízlelgetem a nevet>
amikor odaér hozzám felállok és kezet nyújtok neki
- Üdvözlöm Kriak vagyok

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.01. 17:41

Az elf elsiklik a mancsod mellett, és a lantodért nyúl.Mielőtt elhúzhatnád megpenget egy húrt, és azt mondja: -Ez a húr el van hangolódva, és egyébként sem szeretem a kíséretet az ilyen nótákhoz, ha kell csinálok magamnak, ne félts te engem.-közli nagy mellénnyel az elf.
Az öreg Rindan is kilépett pultból, és békítően fordult az elfhez.-Ugyan már Serlinan, csak nem gondolod, hogy a...khmmm...vendégünk meg akart téged sérteni. Látod, hogy az elf enged a munkaadója szavainak. -Kérlek, játszunk együtt.-inkább hangzik ez lenéző kihívásnak mint baráti gesztusnak.Int, hogy gyere az emelvényre.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Selmo 2008.03.01. 19:22-kor.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.01. 18:03

az elf szavait halva én is megpengetem a húrt majd elmosolyodok
<netán féltékeny lenne hogy hazudozik, vagy az állását félti> gondolkodok magamban
- Tényleg nem akartam megsérteni.
- Rendben játszunk együtt két hangszer mégis több mint egy és mióta elváltam mesteremtől nem játszottam igazi bárddal.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.03.01. 18:07

-Nagyon szépen köszönöm az útba igazítást. *Meghajolok és sarkon fordulok*

*Lassan, komótosan ballagok a megadott út irányba. Mindent figyelmesen megnézek és próbálok megjegyezni.* Ez már csak szokásom :D

*Amint belépek az ajtón megnézem magamnak a kocsmát csak nyugodtan senkit fel nem tartva és a lehető legkisseb feltünést keltve. Leülök egy üres asztalhoz a cuccaimat lepakolom, és ha egy felszolgáló arra jön kérek egy kancsó meleg vizet*

<Egész szép fogadó teljesen más a kinézete mint az otthoniaknak. Mindenesetre hegyezem a fülem és készükök a váratlanra>

*Figyelek mindenre és mindenkire*

-Jó napot kívánok. Egy kancsó meleg vizet kérek és egy csészét. *Mindezt a legkedvesebb és tisztelet tudó hangnemben*
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.01. 19:06

Amint megpengeted a hangszert tudomásul veszed: Az elf nem az állását félti, és végképp nem hazudik.Tényleg megereszkedett egy kicsit a húr, és mélyült.Hiába az időjárás itt más mint Erionban.

-A mestered egy bárd?-pillant rád kissé furcsán.Már bocsáss meg, de akkor tudhatnád nekem nincs szükségem második hangszerre.Ezzel egy gyönyörűen faragott, tetovált lantot vesz kezébe a szép elf.Ezzel végigpengeti, de a lant hagyományos szava helyett, fuvolát hallottál.
Az elf kérdőn néz rád.-Ilyet hallottál már?
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.01. 19:20

A kocsmába érve látod, hogy épp egy vita végkimenetelét figyelheted meg. Egy hegyes fülű ember szerű lény, egy nagy macsaka-emberrel épp megeggyezik abban, hogy zenélnek. Hetedikérzéked azt súgja nem barátságuk az oka a játéknak. Mikor leültél egy formás, csaposnő odamegy az asztalodhoz, és megkérdi: -Mit hozhatok? Válaszodra, furcsán néz rád. Forró vizet? Azzal sajnos nem szolgálhatok. Talán a levesben talál vizet, de erreflé mi nem szolgálunk fel hasonlót. Egyébként is mihez kell az?
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.03.01. 19:33

Ki Siro

*[i]Upsz, meghökkenek és meglepődök. Aztán hátsz... nem túl feltünően egy távoli asztalhoz ülök hogy kimaradjak ebből a -számomra nem- hétköznapi vitatkozásból[/i].*

<Hm ezt a "egyébként is mihez kell az?" udvariatlan megjegyzést elengedem a fülem mellett>

-Teához szeretném ha lehetséges a teafüvek nálam vannak. Az én országomban a fogadók szolgálnak fel teát. De bocsástd meg nekem nem tudtam hogy itt ez nem lehetséges. Akkor valami alkoholmentes italt ha lehet. Köszönöm szépen.

<Jajaj egyáltalán nem bírom a szeszt. A mester is mindig a szememre hányta>
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.01. 20:36

A vita mit elébb láttál, zeneszóba hajlik.Általad nem ismert hangszerek hangja csendül.Mire ocsudsz visszajön hozzád a csaposnő, és hozza a kancsó meleg vizet. A nőt most nézed meg először igazán.A sötétbarna vélhetően hosszú haj kontybafogva pihenfején, míg egy-két kósza szál szemébe lóg. A csaposnőkhöz oly jól illő blúz kiemeli a mély dekoltázsát,és nőies alakját. A szoknyája igen tiszta, és rendben tartott, ebből arra következtetsz, rendes ember lehet.Nem saccolod többnek húszonöt évesnél.
-Parancsolj a melegvíz! Egészségedre vándor, és bocsásd meg ha arcátlannak tűntem, de errefelé nagyon ritkán isznak ilyesféle italt.-szabadkozik, és utána gyorsan távozik a söntéspult irányába.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.03.01. 20:57

Ki Siro

*A szemem sarkából követem és végig "mérem" ahogyan elmegy*

<Ilyen tiszteletlenséget csinálok el se hiszem. De hát nem sok csinos nővel találkoztam életemben eddig. Még az iskolában sem. De hogyan kell viselkedni ilyen helyzetekben. Nastar ne csak a számolásban hanem ebben is segíthetnél valamit>

*Bizonytalanul utána szólok.*

-Ő... öm régóta dolgozol itt? Úgy értem... szóval érted ugye?

<Jaj mekkora idióta vagyok. Baka, baka, baka>

-Esetleg egy csésze teát. Az országomban az egyik legnépszerőbb.

*Nyújtom neki a csészét -meghajlás közepette- utána előveszek egy másik csészét a táskámból és várom a reakcióját kissé elpirultan, a szem kontaktust kerülve.*
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.01. 21:37

A lány visszanéz rád. Végigmér.Érzed, ahogy a szeme végig jár minden porcikádon, és izzik ahol a tekintete hozzádért.
-Constans a nevem vándor,nagyon rég óta dolgozom itt, és köszönöm, de nem kérek teát.Sajnos nem szabad a vendégkkel személyes kapcsolatot tartani, és egyébként is apám nem nézné jó szemmel.-int fejével a pult felé.Akkor veszed észre a rokon vonásokat a kocsmárossal, és a csaplárnővel.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.03.01. 22:06

- Rendben elnézést. Nem tudtam. Egyépként Siro a nevem. Ki Siro. A Ki lélekből és a Siro szóból mint fehér.
Örvendek a találkozásunknak.

<Ma még munka idő után megkeresem. De koncentrálnom kell a küldetésemre is. Nem gondoltam volna hogy így fog kezdődni a pyaroni tartózkodásom>

*Felhörpintem mind a két csésze teát, és oda balagok a kocsmároshoz. A cuccaimat ott hagyom ha semmilyen fenyegetést nem érzek pl.: gyanús alakok v. ilyesmi.*

- Jónapot kívánok! Szeretnék egy szobát két éjszakára. *Mindez tisztelet tudó hangnemben.

*Közben érdeklődöm.*

-Ki az a két muzsikus akik ott beszélgetnek az egyik igen fura szerzet. De nagyon jól játszanak. *Ezt diszkréten de a kellő távolságot megtartva kérdezem*
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.02. 14:20

Amikor látod, hogy lanyhul a forgalom a pultnál, és mindenki a két zenészre néz odamész a pulthoz. A pofaszakállas öreg, ösztövér Rindan mosolyogva néz rád.
-Üdvözletem-hajt előtted fejet.-Csak nem Tiadlanból? Constans mondta, hogy egy idegen csak vizet kér valami féle teához. Bocsáss meg neki, de errefelé nincs nagy divatja a teaivásnak, azok akik ide járnak általában alkoholos italt fogyasztanak. Mi hozott téged ily messzire? Régebben magam is trveztem a Dorcha nagybecsű országának meglátogatását, de sajnos nem sikerült.
-Hogy szobát két estére? Nagyon szívesen az emeleten megatlálod a szobád a bal oldali lépcső vezet fel a második ajtó a tiéd, egy hármszög van az ajtóra festve.-a mondattal párhuzamosan odaad neked egy háromszöggel díszített kulcsot, és hozzáteszi-Hetvenöt réz lesz ebbe benne van a reggeli mind két nap, plusz a fürdőhasználat.

-A khálról nem tudok semmit, de azt tudom, hogy Serlinan most épp órát ad neki. Nemhiába neki ez a szakmája már jó hármszáz éve. Öreg bútordarab ő, azóta játszik itt, mióta felhúztam ezt a kocsmát, márpedig az sem tegnap volt.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
137 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Vissza: Pyarron