• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Belváros-A részeg sárkány

Az ígéret földje...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
137 hozzászólás • Oldal: 2 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Re: Belváros-A részeg sárkány

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.03.02. 15:53

<Elég sokat tud beszélni az öreg de rendesnek látszik>

-Jó napot *fejethajtok jó mélyen* Igen Tiadlan a hazám. Jó érzés hogy még itt is hallottak szeretett hazámról. Ki Siro a nevem nagyon örülök. Igyekszem majd észben tartani hogy itt nem nagyon isznak teát.

*Előveszem az erszényemet és odaadok neki 1 ezüstöt. Miután megkaptam a visszajárót elteszem azt, a kulcsal együtt.*

-Első küldetésemen vagyok itt a nagybátyjámnak kell eljuttatnom egy ajándékot egy bizonyos <Azta ezek a pyarrroni nevek> Akroll D'Aquilor- A D'Aquilor család fejétől. Meg aztán engedélyt kaptam egy kis itt tartózkodásra is. Tudnál valami információt erről a nemesről adni. Úgy értem hogy hol találom me gehhez hasonló dolgok.
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.02. 18:03

a rakoncátlan húrt meghúzom majd elmosolyodok az elf fennhéjázásán.
- Köszönöm, hogy figyelmeztetett.
- Igen a mesterem egy bárd bár én magam a bárdművészetek közül csak a zenélést művelem.
- Igen hallotam már ilyet sőt mielőtt még rám pazarolnád az energiáidat tisztában vagyok vele, hogy képes egyszerre több hangszert is megszólaltatni és egyébb trükökre is.
- Én nem egy hangszert ajánlottam fel hanem egy másik zenész közreműködését és ez nagy különbség ezt ennyi zenéléssel töltött évtized után már tudhatnád.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.02. 19:04

Az elf mielőtt mondana bármit is kinéz a pultosra, és bólint.

-Hmmm....Úgytűnik tényleg értesz is valamihez.-mondja békítően.
-Játsz nekünk valami vidámat, most én kísérlek, de aztán vigyázz nehogy eltépd a húrokat.-folytatja barátibb hangnemben, egy nagyon halvány éllel.
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.02. 19:45

-Első küldetés?-néz rád az öreg mosollyal az arcán.-Akroll D'Aquilor....hmmm....Jó nevű, nagybecsű ember. A rezidencia a palotanegyedben van, de ha jól tudom sajnos nem fogadnak látogatókat, és még az örséget is megkettőzték a rezidencia előtt.

Ekkor jön egy ifjú aki hangosan panaszkodik a kiszogálás lassúságára.

-Most bocsáss meg légyszives,és érezzd jól magad.

Hangosan zsörtölődve odafordul az ifjúhoz: -Ejj-ej Alyr illik így zsörtölődni?.....-hallod még az öreg atyai, okító hangját.
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Anapol » 2008.03.02. 20:57

-Köszönöm szépen az információt. Persze persze bocsánat hogy feltertottalak.

*Oda megyek az asztalomhoz. Összepakolom a cuccomat a táskát és egyebeket, utoljára körül nézek. Elindulok a szobám irányába. Azért félszememet rajta tartva az "egy kicsit nagyobbra nőt macska fogalmát" kimerítő alakon.*

<Nehéz lehet a bejutás de hiszen hivatalos levelem van. Na majd meglátjuk, mindenesetre lepihenek egy kicsit.
Utána elintézem a dolgaimat>

*Komótosan lassan -szokásomhoz híven- elindulok felfelé a lépcsőn, nézelődve.*

*Ha felértem a szobámba lepakolom a cuccaimat, átellenőrzöm őket. Leülök nyugodtan a maradék élelmemből jól lakom. Ezután kard karbantartó készlet elő és fényezgetem, rendbe szedem Aldamát(a kardom neve). Ugyan így járok el a slantőrrel is. Miután meggyőzödtem az "óra mutató" állásáról lepihenek egy-két órácskára*

<Majd este felé lenézek a fogadóba. Kíváncsi vagyok az itteni népek mulatási szokásaira.>
Vyan Anapol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 141
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.02. 21:46

Az emeletre felérve megtalálod a fémből készített háromszöggel díszített ajtót.
A szoba árához képest nagyon is jó állapotú. Az ajtóval szemben körülbelül négy lábnyira oldaltfordítva fejével a falnak találod a jóminőségű, és eléggé puha ágyat, ami a makulátlanul tiszta vékony paplannal és a nagy párnával csábítónak mutatkozott egy kis sziesztára.
Az ágy végén helyet kapott egy láda. Amint kinyitod megpillantod, hogy üres. Valószínűleg ebbe rakhatod ingóságaidat.
Az ágy távolabbi oldalán pedig fából faragott éjjeli szekrénykét pillantasz meg, rajta lámpással.
Az ággyal szemben faragott motíumokkal díszített szekrény áll.
A szoba végében zsaluzott ablakon jön be a fény, ha kipillantasz a város nyüzsgő tömegét látod, és az Okkult Tudományok Egyetemének neves épületét.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.03.02. 22:44

(Lorin)

A nő válaszát még megvárja és tekintetével követi míg csak el nem tűnik a tömegben. Csak ezután indul a fogadó felé. Ahogy Scavella javasolta megkerüli a fogadót és az istállóba vezeti a lovát. Ha talál ott istállos fiút akkor a gondjaira bízza:
- Vigyázz rá kérlek.Ez a tiéd-nyom egy rezet a fiú kezébe- csak annyit kérek hogy tegyél elé zabot és csutakold le.A számlát majd a fogadóssal lerendezem.
-Aztán jól viselkedj!-mondja búcsuzóúl a lovának.

Visszamegy fogadó bejáratához
-nos akkor lássukmilyen eza kocsma.
Ilenalala vállan belép
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.03. 8:38

ezúttal már tényleg vidáman mosolyodok el
<még a végén megkedvelem a hosszúéletűt>
- Rendben zenéljünk egy kicsit, vagy sokat majd meglátjuk.
ezzel visszaülök és egy vidám ilanorban hallott elf dalt kezdek el játszani, majd néhány ilanori dalra váltok végül egy khál dallal fejezem be a rögtönzött előadást, közben figyelem az elfet és az emberek reakcióját

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.03. 15:26

-Persze, hogy találkozunk legkésőbb holnap.-válaszolja Scavella.

A kis lovászfiú megköszöni a pnzt. Főhajtás mellett tudtadra adja, hogy nagyon szívesen viseli gondját legjobb tudása szerint a lovadnak. Meg is kérdezi a nevét.

Belépsz az kocsmába. A kocsmában meglepetésedre hatalmas zene,és vígalom van. Egy oroszlán-ember épp zenél, egy elfel egyetemben. A kocsmában leledző aranyifjak nagy része táncol szilaj férfias táncokat, a csaposlányok tálcán hordják kancsószámra a bort.Úgy látod, épp a csúcsforgalom idején jöttél. Ilyet nagyon ritkán láttál, hogy ilyen mértékű vidámság legyen ilyen korán.

A pultnál álló ösztövér idősödő csapos korát meghazuttoló sebességgel szolgál ki.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.03. 15:48

Az elf gyorsan az első két-három ütem után becsatlakozik.Nagyon úgytűnik ismeri a nótákat, és szívesen játszik veled. Játék közben észreveszed gyakran cinkosan rádpillant pont a kritikus részeknél, és segít mégjobban cifrázni, és gyorsítani a dallamot. Az elfen észreveszed, miközben segít neked a dallam egyre jobban az ő dalának irányába hajlik, és táncra való ritmusokat diktál. Töb férfivendég feláll, és szilaj táncot kezd járni. A gyors tempójú ilanori dal egyre jobban kezd hasonlítani egy új pyarr-ilanori dal lesz belőle, amire igazán jól lehet táncolni.
A gyors tempó leginkább a táncoló közönséget teszi próbára. Alig egy óra múlva( nem is tűnt ennyinek a játék). Több aranyifjú belefeledkezik a táncba, átizzadt ingeket látsz, és egy-két nagyon kifáradt uracsot.

A játékba nagyon belefeledkezel, és nagyon jól érzed magad. Annak ellenére, hogy végül nem azt játszottátok amit szerettél volna, azért mégiscsak hatalmas sikered lett.

Ahogy egyre több férfi áll ki a táncból az elf befejezi a játékot. Majd megszólal:

-Elismerem, nagyon jól játszol pajtás, igaz van még néhol egy-két apró hiba, és gyakorlásra is szükséged van, azért nem neveznélek érdemtelennek a művész névre. Hosszú életem folyamán nem láttam senkit az ember-macskák népéből aki akár fele ilyen jól játszott volna. Igazán örülök, hogy megismerlek. Serlinan vagyok a déli elfek közül. A Dalokban Élő hű híve. Benned kit tisztelhetek?-félig mosolyogva barátian kérdezi.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.03. 16:09

Az utolsó hangok elhalása után még pár pillanatig csak csendben ülök és élvezem a játék nyújtotta örömöt és mosolyogva válaszolok megfeledkezve róla, hogy esetleg páran vicsornak hiszik
- Így már értem miért játszol ennyire jól. Örülök, hogy együtt játszhattam veled.
- Kriak vagyok Khagból.
- Velem tartasz egy vacsorára?

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.03. 16:39

Az elf széles mosollyal néz rád.

-Szintúgy örültem, hogy veled játszhattam.Meg kell vallanom őszintén, a találkozásunkkor nem voltál a szívem csücske. De most derekasan álltad a sarat, és ezt értékelem.
-Nem, nem tartok veled, én hívlak meg téged. Személyes sértésnek venném, ha nem tartanál velem. Mit kérsz enni? Gondolom valami húsfélét. Sütve megfelel a bárány, vagy inkább kicsit véresen szeretnéd? Inni mit kérsz? Remélem a borral jóba vagy, mert én csak azt iszom.

//Nagyon boldog születésnapot Garma! :koccint: //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Selmo 2008.03.03. 17:16-kor.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.03. 16:57

// off köszi :)

- A sült bárány tökéletes lesz és a borral sem állok hadilábon bár csak mértékkel iszok. Tudod a fajtám nem épp a nyugodtságáról híres és nem szeretném ezt a tévhitet megerősíteni.
- Van valami megszokott helyed vagy megfelel ahova leültem?

amikor már leültünk és magunkra maradtunk
- Remélem nem haragszol meg, de kíváncsi vagyok. Hány éve zenélsz?

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.03.03. 17:15

-Nincs megszokott helyem általában nem itt szoktam étkezni.
-Rindan nekem a szokásosat, a zenészünknek pedig sütbárányt, és egy jó kancsó vöröset légy oly kedves.-szól az öreg kocsmárosnak.

-Hogy mióta zenélek? Az a legfőbb gnd, hogy az ilyen távlatokat te nem tudod felérni, a kérészéletűek számára többmint tíz emberöltővel ezelőtt volt mikor elkezdtem tanulni. A pontos szám tavaszokban számítva háromszázötvenkettő. Régóta vagyok mestere a hangszeremnek. Az öreg Rindannal, és sok mással együtt kalandoztam én is. Nyughatatlan vagyok, sajnos túlzottan is a népemhez képest.

Ekkor kihozza az öreg Rindan az ételeiteket. Neked az illatos báránysültet az elfnek pedig gyümölcsöket, és halat. Valamint nem sokkal késöbb az asztalra kerül egy enyhén poros palack. Amint megpillantod a cimkét predoc cirkalmányos pecsétjét pillantod meg, a borról közelebbi adatot nem találsz csak egy évszámot. Ami az jelzi ezt a bort még bő tíz évvel születésed előtt palackozta egy valószínűleg igen jónevű pincészet.

-Ne félj nem harap ez a bor, de harapni lehet. Igen jól megérett.

Ezzel az elf feltöri a viaszpecsétet a palack tetején. Tarsolyából elővesz egy dugóhúzót, és olajozott mozdulattal felbontja azt. Majd a két szépen díszített ónkupába tölt a nedüből.

//További történésként lásd Lorin O Krell reagját. (feljebb)//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Selmo 2008.03.03. 19:50-kor.
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.03.03. 19:16

(Lorin)

A lány válaszának nagyon örül.

<<Nem rossz hely. Csak lehet túl drágá nekem. Na mindegy legfeljebb nem maradok olyan sokat. De mostmár nagyon elegem ebből a tudatlanságból! Mégis miféle szerzet ez a oroszlán-ember? Megkérdezem...>>

Miután körül nézett a macska ember felé veszi útját.Közben szemét az elfen tartja.<<A hazámban is sokszor találkoztam elfekkel. ELhet hogy ő is Yllinori?>> Probál olyan jeleket keresni az elfen amelyek származására utalhatnak.

Az oroszlán emberhez lép és megköszörüli torkát.
- Jó napot uram! Nagyon szépen zenél bocsásson meg hogy megzavarom. Egyvalami viszont böködi az oldalam. Önhöz hasonló szerzettel még soha életemben nem találkoztam. Esetleg volna szives elárulni hogy mégis mely népet mondhatja magáénak? Nagyon megköszönném. Esetleg miközben egy kupa bort kortyolgat?

Ha az Oroszlánemeber ellfogadja za invitálást akkor a pultfelé indul.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
137 hozzászólás • Oldal: 2 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10