JK: Zanazan Walra
Esemény: A Randi
A vacsora végeztéval a Szórakozónegyedvbe sétáltok át, mert ez a legközelebbi látványosság.
Nabil egy hatalmas térre visz. Menet közben a karját nyújtja, hogy belekearolhass.
A teret egy akkora drágakőtéábla uralja mint egy kiképzőtér! Mi több embernél magasabb "sakkfigurák" állnak a téren, melyek ránézésre valami zöld és rózsaszín drágakőfigurák!
Mikor közeledtek Nabil magyarázni kezdi:
-Ez itt a Critai Tábla. 
Egyik napról a másikra jelent meg ezen a terecskén, ahol most is áll. Nem tudni, miképpen került oda, és azt sem, kik állították. A Tábla százkilenc alabástrom- és ugyanannyi smaragdmezőt számlál, közepén a Kezdőkörnek nevezett, húsz hüvelyk átmérőjű rubinlap csillog, melybe kyr betűkkel vésték a „Critai” szót. A táblán harmincegy-harmincegy zafír- és alexandritfigura foglal helyet. Ezek naponta lépnek egyet-egyet – némelykor közülük több is –, de a játszma szabályaira mindmáig nem jött rá senki. Számtalan tudós és bölcs próbálkozott a játék megértésével, de egy elmélet sem tartotta magát tíz hónapnál tovább. Azóta kötnek fogadásokat a következő lépésre, amit igen ritkán sikerül bárkinek is eltalálnia. Holmi játékrontók nem zavarják az üzletmenetet, mert a csillagászati értékű táblát és a figurákat egyszerűen nem lehet elmozdítani a helyükről.
Valóban a tér körül fogadóirodák sora.

Tökéletesen jó ez ahhoz, hogy maradék félénkségem is levessem és kiugráljam magam. Ám jönnek a szaktáncok, ahol már be kéne bizonyos formákat tartani, és fejem vakarom. Érdekes lesz. Párszor kis híján elnevetem magam, olyanokat bénázok. Aztán jön a tereprendezés fényekkel, és hol felnézek az égre egy bizonyára ilyen a sarki fény gondolattal, hol a padlót bámulom, hogyan képesek ilyen élethű illúzióra. Teljesen bevenném, hogy márványon állok, ha nem láttam volna korábban az utcakőt
 Tökéletesen jó ez ahhoz, hogy maradék félénkségem is levessem és kiugráljam magam. Ám jönnek a szaktáncok, ahol már be kéne bizonyos formákat tartani, és fejem vakarom. Érdekes lesz. Párszor kis híján elnevetem magam, olyanokat bénázok. Aztán jön a tereprendezés fényekkel, és hol felnézek az égre egy bizonyára ilyen a sarki fény gondolattal, hol a padlót bámulom, hogyan képesek ilyen élethű illúzióra. Teljesen bevenném, hogy márványon állok, ha nem láttam volna korábban az utcakőt