• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Enriquel

A beérkező karakterek egyedi bírálata

Moderátor: Admin

Téma lezárva
11 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Enriquel

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.26. 8:32

Játékos: Enriquel

Csapat: IV. Csapat
Karakter neve: Whu Hao Xi
Karakter kasztja: Harcművész

Az előtörténet egyszerű és jól bemutatja a karakter személyiségét és aztokat a főbb momentumokat, melyek ezt befolyásolták.
Annyit jegyeznék meg, hogy a vallás hiánya itt nem túl megfogható. Mert nem tagadja az Istenek létét, csupán nem imádkozik hozzájuk. Az érthető, hogy egy konkrét patrónust nem választott, de valamiből azért csak rájött, hogy léteznek Istenek, így valamelyikben valamennyire hisz, mégha nem is szólongatja lépten-nyomon. (Ez csak kis megjegyzés volt.)

Csapat előtöri alá copypaste. :wink: Nem baj én csak örülök, hogy ha részletesen csak egyszer kellett átbogarászni és ilyenkor elég átfutnom, hogy nincs-e benne valami jelentős változtatás. Egyébként rendben.

Stat:

377 KAP.

Az alap harcértékek és a HM-elosztás alapján főként védelemcentrikus a karakter. Ezzel szemben a Shien-ka-to stílus inkább a támadást részesíti előnyben. Ezt az előtörténet még magyarázhatja, hogy a gyilkosság után védekezik inkább csak, de maga a stílus tanítsai a támadásokat részesítik előnyben, így itt érzek egy enyhe ellentmondást.

A CÉ nincs kitöltve. Igaz következik a tulajdonságból.

fegyveres értékeknél a végösszeget is jó lenne feltüntetni, hogy ne játék közben kelljen bogarászni mit kell még hozzáadni és mit nem.

A felszereléseknél az ár nincs feltüntetve, így nem átlátható mire mennyi lett költve. A tárgyak neve után beírható a költségük is.

Már első szinten is 3 db 4.fokú képzettsége van, de mivel csak 2 van KAP-ból és a maradékra Kp-t áldozott, így szerintem szabályosan hozta ki.

Helyismeret nincs megadva mire vonatkozik.

A Titkos Pszire semmilyen utalást nem láttam az előtörténetben. Főként, mert az utóbbi szintlépés óta sajátította el.

Az ugráshoz az erő teljes értéke jár UT szerint, mint kiderült.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

Re: Enriquel

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.26. 19:32

Sziasztok!

Quator által felsoroltakhoz nincs mit hozzáfűzzek.
Az előtöriből hiányolom viszont azt a momentumot, hogy miért és hogyan hagyta el Niarét.

Sess
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.27. 11:52

Ha jól vettem ki az előtöriből, akkor a gyilkolászás utáni elbujdosás volt az ok és a mód Niare elhagyására. Mondjuk az tény, hogy a "hogyan másztál át a Yian-Yiel-en?" kérdésre még homályos utalás sincs. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.01.28. 11:18

A karakter anyja kézműves volt, az apa pedig földműves.
Mégis miféle harcművészetre oktathatták? :roll: Azért a harcművészet Niarében sem tömegsport, hogy a wc-s néni is ismerjen egy-két fogást...

Azt el tudom fogadni, hogy a család barátja volt a mestered akitől tanultál. Ezt stimm, tőle tanultál mindent.

De azt már kötve hiszem, hogy a harcművészeti képzés és a földeken való kemény munka után kalligráfiával és fafaragásasal ütöd agyon az időd.
Még a fafasragás belefér, ha anya vére vagy, de a kalligráfia???? :shock:

Egyébként ezen apróságokat leszámítva a karakter elfogadtam, jó játékot vele.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.03.09. 14:40

Sziasztok kösziönöm az észrevételeket!

Quator: A vallásnak nincs hiánya, egyszerűen nem a szó általános használatában vett isteneket tiszteli. Nem tudom mennyire vagy járatos a keleti filozófiákban, de ha világunk "vallási" formáihoz akarnám hasonlítani, akkor azt mondanám Taoista.
A meglátás jó, valóban inkább vált védelemcentrikussá, de nem pusztán a "balaeset" miatt. Egyszerűen a mester így nevelte. A stílus maga agresszív és támadó, de midig azt hallotta az öregtől, hogy ha tudja kerülje el a harcot.
Helyismeret: Az otthonára vonatkozik és a közvetlen környezetére, odakint eléggé ismeretlen számára minden, remélem ez jól fog látszani majd játék közben.
Titkos Pszi: Mivel nem első szintű a karakter, úgy gondoltam, hogy van rá lehetőség ilyesmi megtanulására. A képzettségekből talán nem derül ki, de Whu, még Niarében érte el az 5. szintet, a folyamatos gyakorlás és tapasztalatszerzés során. A választott diszciplina a képzés lezárása volt, hogy úgy mondjam, akkor tanította meg rá a mester, amikor úgy érezte, hogy mentálisan is készen áll a tanítványa. Más kérdés, hogy előre nem láthatta, mi fog történni.
Kap: Hmm pedig töbször átszámoltam, nem tudom mit bénázhattam el, átnézem újra.

Castor: Kalligráfia szerintem csak benne maradt a leírásban, mert ez volt az eredeti elképzelés, de mint a képzettségek közt látszik, még az írás-olvasás sem megy neki túl magasfokon, hiszen írástudatlan volt sokáig. De valóban jó a meglátás, nagyon nagyon kevés ideje marad bármi másra. Ebből is fakad az, hogy például a "szoknyavadászat" kimaradt az életéből teljes egészében.
A szülei tanították harcművészetre? Hűha vagy én írtam valami nagy kreténséget, vagy valami félreértés van, mert én ilyenre nem emlékszem... :(

Sess: Valóban, jól mondja Quator, az emberölés késztette Whu-t, hogy elhagyja a falut, s mindent maga mögött hagyjon. Az átkelés valóban nincs taglalva, de ilyen kérdés nem volt a karakterlapon... :)
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.09. 15:19

Üdv!

Vallás: Yneven a taoizmus nem honos. Niaréban se filozófiai irányzatokkal fedik le a vallás kérdését/hiányát, hanem Kaoraku a Sárkányisten "imádata" dívik, ezt tanítják a szülők a gyermekeiknek. Érdekessége, hogy Kaorakuhoz azért "fohászkodnak" az átlag emberek, hogy NE vegyen róluk tudomást és ne fordítsa feléjük arcát, így talán megúszhatják az életet sorozatos sorscsapások nélkül.
Így kérlek Ynev vallási-filozófiai berendezkedését vegyük figyelembe a karakter kialakításnál és ne a Fődi szokásokat, filozófiai rendszeeket.

Stílus: A stílusoknál általában a mesterek olyan tanítványt választanak, aki az adott stílus jegyeit hordozza személyiségében. Mondhatjuk, hogy a karakter mestere nem ilyen volt csak visszafelé egész láncolat jön létre a kérdésből, hogy a mester mestere miért pont békésséget akart belecsempészni az egyik legagresszívebb stílusba?
Ettől függetlenül elfogadom, hogy erre nevelte a mestere és mondjuk, hogy arról nem beszélt milyen események miatt változott a mester álláspontja ilyen gyökeresen anno.

Helyismeret: Köszönöm a kimerítő választ, igaz én csak megjegyeztem, hogy nincs kitöltve és írd majd be a helyet, amit gondolsz. :wink:

Titkos pszi: Egyrészt ez az 5. szint utáni eljövetel se derült ki az előtöriből, illetve az se, hogy a mester megtanította a titkos diszciplínák valamelyikére. 8) Így ezekről akkor emlékezzünk meg az előtörténet megfelelő részeinél, hogy kiderüljön mikor és milyen apropóból érdemelte ki a tanonc ezt a beavatást. Illetve kérlek írd fel mely diszciplínákat szeretnéd megkapni.

A többi az eddigiek alapján javítandó.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.03.09. 16:38

Quator: vallással kapcsolatban akkor én voltam sajnos tájékozatlan, nem tudtam, hogy ennyire "vaskalapos" rendszer uralkodik. Kaorakuval tisztában voltam csak azzal nem, hogy ez ennyire kötelező egyenvallás. Akkor átírom.

Pszi: Valóban az előtörténetbe nem írtam bele, csak azt hittem ez a képzettségekből kiderül, mert direkt magasabb szintre vettem fel magát a képzettséget, azt hittem így nyílvánvaló lesz. ;) De akkor pótolom és írok pár szót erről is.

A mester pedig valóban, fiatal korában teljesen más volt, de az élettapasztalata átformálta őt olyanná, amilyen most jelenünkben. Hogy mindez miért történt, esetleg ki lehet dolgozni, bár erről Whu mit sem tud. Félreértés ne essék kíváncsi rá, de önmagától nem mesélt róla sosem az öreg, tanítványa pedig sosem vetemedett arra, hogy erről faggassa.

Diszciplinák: jájj nem tűntettem fel?? Micsoda egy link alak vagyok! :D:D (Aranyharang, és azt hiszem ezzel be is zárult a kör, de megcsinálom karilapon is)

Ui: Bocsánat ahogy átolvastam valóban félreérthető a dolog, hoyg a szüleitől is tanult harcművészetet. Odabiggyesztettem, hogy az állatokkal, a földdel és a kézművességgel kapcsolatos ismereteket tanulta tőlük :) )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Enriquel 2008.03.10. 11:29-kor.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.03.10. 11:20

Quator: Nem találtam olyan rublikát, ahol a felszerelés árát fel lehet tűntetni :S Egyébként azért is nem írtam fel, mert 10 ezüstöt tartottam meg, a többit a családomnak küldtem, így nem láttam értelmét rezezni, meg ezüstözni, hiszen a vásárolt holmik értéke eléggé elenyésző az induló pénzhez képest (alapdolgok: kulacs, kötszer, fehérnemű stb. semmi extrám nincs).

A karakterlap javítva vagyon elküldésre vár, de egy pici segítséget szeretnék kérni, mert nincs a kezem ügyében könyv:

Titkos Pszi 1. fok - Jól emlékszem, hogy egy diszciplina megtanulására nyújt lehetőséget?
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.10. 18:02

Üdv!

A felszerelés neve mögé beírható, de ha van különbség a ráköltött és a magadnál tartott között, akkor nem fontos rézre pontosan megírni csaktüntesd fel kérlek valahol, hogy hova lett a különbözet. (Például a bankbetét annyira nem haszontalan dolog. 8) Persze családnak hazaküldve ők gyorsan felélik, így már nem lesz vele játék közben gond, hogy hirtelen előrántasz 20 aranyat.)

1.fokon 2db titkos pszi diszciplína tanulható meg.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.03.12. 8:26

Rendben én az elmondottakat javítottam, a +2 KAp-ot levettem a védő alapból, így lett 68.

A fentieket átírtam, a felszereléshez nem biggyesztettem árakat, mert a maradék pénzt nem tartottam meg (csupán 10 ezüstöt), így lényegtelenné vált.
Titkos Pszi: Aranyharang és Kiáltás.

Kérdés: küldjem el megint a javított karilapot?
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.12. 14:15

Üdv!

Rendben. :wink:

A karlapot saját szájízedre bízom küldöd-e, nem fontos a javításokat megbeszéltük. A lényeg, hogy hozd magaddal márc. 22-én. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Téma lezárva
11 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: I. OM verseny - Karakterek bírálata