Esemény: Első munkanap
-Hogy szeretie-e? Hát azt nem tudom...-vakarja meg Yasar a fejét- ...az biztos hogy ÉN szeretem, azt sosem néztem, hogy Azim megette-e az ilyesmit, de ha nem eszi, annál jobb, megeszem helyette én!

Az ebédnél megismered Abdul házanépét. A beszélgetés témájából, meg a társalgásokból amit a dolgozók egymás között folytattak, megtudod, hogy Adulnak van 3 pyarroni 2 edorli és -egy ordani -Yasar- inasa. Ebéd közben Yasar a nagy melegben szándékosan nem gombolta végig az inget. A csupasz gyerekmellkason a szíve fölött egy almányi méretű tűzzel égetett billog: a Tűzkobra meregeti a csuklyáját az eleven húsban. Gyanítod, hogy az ordani vallási élethez lehet köze.
A többiek mind idősebb fiúk már, láthatólag az arcuk se moccan a szörnyű égetett hegre, valószínű ők már látták és tudják a miértjének a történetét.
A legtöbbet Yasar eszik igazi haspók, a többiek által meghagyott maradékokat is elkéregeti, láthatólag Sogorn összes kajája se lenne elég neki hogy jóllakjon, pedig egy cingár vékony fiúcska, elképzelni sem tudod hova megy az a sok étel.
megaztán nem is igen foglalkoznak Yasarral, az inasfiúk élvetegeg arckifejezéssel legeltetik rajtad -pontosabban a melleiden- a szemüket és roppant elégedettek vele, hogy a kevésbé mutatós Azim után ilyen őrt kaptak. beszólni nem szólnak, csak párszor szembedícsérnek, esetlenül bókolnak: -Nahát ön igen csinos, milyen szokatlan dolog hogy egy nő ilyen kemény munkát vállal! -mondja egyikük a melleid közét nézve. - Mit is mondott hová valósi? -miután megtudják hogy alidari vagy, valóságos ováció tör ki füttyögéssel és összekacsintással; aminek Abdul vet véget mert nyakon ver őket a merőkanállal; bár a cuppogások folytatódnak így is.
Egyedül Yasar érdeklődési köréből esnek ki a bájaid, egyrészt mert ő még gyerek, másrészt jobban izgatja a sültestál, és gátlástalanul kihasználja az alkalmat, hogy a többiek az étkezés helyett veled foglalkoznak.
-És mondja kedves van már barátja?- szegezik neked a kérdést.
Össszeségében az inasfiúk ízlésének nagyon "bejöttél" és szimpatikusnak találtak, durva beszólást nem szenvedtél el, csak próbálkoztak.
Folytatod az őrködést.
Délután négy fele járhatott az idő.
(Off: Érzékeléspróbát kérek tőled -3-mal.)