• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Rio

A beérkező karakterek egyedi bírálata

Moderátor: Admin

Téma lezárva
6 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Rio

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.09. 14:29

Játékos: Rio

Csapat: II. Csapat
Karakter neve: Roy Odonell
Karakter kasztja: Fejvadász

Az előtörténet eléggé minimalista és erős az "én vagyok a magányos hős orgyilkos" érzés.

Közös előtörténet jó.

Ugyan az merül fel itt is, mint Nibur karakterénél. Az északi embervadászok, akik hagyományosan hosszúkarddal küzdenek, mint klánfegyver miért tanítanák jellegzetesen gorviki fejvadászkarddal harcolni tagjaikat, ráadásul kettővel és máris mesterfokon. Ehhez képest az eredeti tradícionális fegyvert, a hosszúkardot a karakter hírből sem ismeri.

Stat:

375 KAP.

TÉ-nél 19 pont jön tulajdonságokból. A végösszeg jól van számolva csak feltüntetve van 18-nak.

Alkarvédő alapvetően akkor ad +VÉ-t, ha nincs semmi az adott kézben, így két fejvadászkard mellé már nem jár még bónuszban alkarvédő is.

Max. pszi pont 18. Első pszi használati szinten nem jár a szintenkénti pont, emellett a karakter a képzettség 2.fokától kezdve rendelkezik piszipontokkal, amit 2.TSZ-en ért el, így pszi használatban 5.szintűnek számít.

Mágiaellenállásba UT szerint a teljes tulajdonság számít.

Felszerelés után marad: 6a, 2e, 69r. A 15 aranyas különbség abból adódik, hogy a karakternél nem lett kifizetve a fejvadász-sodronying.

Veszélyérzék nem jó.

Az ugrásba az erő teljes értéke számít bele.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

Re: Rio

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.02.13. 4:06

Sziasztok!

No, hmm, akkor a megjegyzéseim Quator által elmondottak mellé.

Ha gyengéi a szép nők, akkor egy kevés szexuális kultúrának talán illene lennie.

Kicsit zavarónak találtam, hogy a TSZ 7- es sort használtad összesítőnek, de ez persze nem hiba, nem gond...

Kicsit sok lett a gorviki ellenfél az előtörténetben, ahhoz képest, hogy a karakter Erigow-i. De persze ez sem gond.

Ha a már felsorolt hibák javítva lesznek, akkor részemről jó játékot vele.

Üdv:
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rio » 2008.03.10. 20:58

Sziasztok. Bocsi de eddig nem tudtam foglalkozni az észrevételekkel.

A TÉ-t elszámoltam tényleg,(köszi).

A klán alapítója egy gorvikból " áttelepült" mester, s mi klántagok a mester tanításait valjuk. Ezért a fegyvereink amiket használunk fejvadászkardok. De az a akit a mester kiválaszt annak megtanítja a Raiméra használatát is . S belöle lessz majd a mester.

Alkar és lábszárvédő szerintünk csak tanulás kérdése , de lemondok a képzetségröl.
A 3 KAP-ot átrakom az álcázásra így az 3.fok lessz és az álcázás 4 kp-ét elköltöm
szexuál kult. 1.fok - 1kp, Lopozás; Rejtözködés; Mászás képzetségek kaptak 1-1%-ot.

Pszi pontok 18 rendben.

A mágia ellenállásba szerintem csak a Barbár karinak számitana be teljes érték de rendben van számit nekünk is.

""Felszerelés után marad: 6a, 2e, 69r. A 15 aranyas különbség abból adódik, hogy a karakternél nem lett kifizetve a fejvadász-sodronying.""
Oké rendbe van viszont akkor a fejvadász kardok ingyen jönnek mivel :"Az egyes kasztok által kapott alapfelszerelés és pénzmennyiség:"

Veszéj érzék 1KAP-25% + Érzékelés 10 feletti része (15) +5 akkor =30%

Az ugrás rendben váloztatva.

Szerintem ennyi, ha van még valami állok elébe. De szerintem jó moka lessz.

Üdvözlettel: Rio
Rio
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 69
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.11. 7:55

Szia Rio!

Nos akkor szép sorjában:

1. Az előtöriből nem derült ki, hogy egy gorviki alapú fejvadászklánról lenne szó, így érthető, ha Erigowban nem tételeztünk fel ilyet. Ha ezt az apró momentumot beleveszed az előtöribe, akkor rendben. (Azt ne firtassuk, hogy egy magát felsőbbrendűnek tartó gorviki miért tanít északiakat, az idő sok mindent megold.)

2. Az UT-ban világosan le van írva általános megfogalmazásban - tehát minden karakter részére - hogy a TELJES tulajdonságérték számít bele a mágiaellenállásba. (289. oldal Mágiaellenállás fejezet) Te talán nem ezt olvastad ki innen?

3. Két fegyveres harcnál nem jár az alkarvédő VÉ-je, mivel a fegyverrel fogsz hárítani. A gorviki stílusú klánoknál a képzésben benne van az alkarvédő használata, olyankor megkapja a +15VÉ-t rá. Nem gorviki képzésű fejvadászoknál külön fel kell venni a pajzskezelés- alkarvédő - képzit. Ekkor +18-at ad a védőre, a fegyvertelen kézre.

4. Ha már idézel , akkor idézz pontosan!

"Az egyes kasztok által kapott alapfelszerelés és pénzmennyiség:
...
Fejvadász 110arany ..."

Tehát NINCS benne a felszerelés, azt ebből a pénzből kell kifizetni. A kardokat is.

5. A %-os képziknél 1 kp - 3%-ot ér. Ugye így gondoltad?

Azt hiszem ennyi...

Üdv:
Sessaryen

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rio » 2008.03.11. 21:11

Elötörit javitottam.

Mágiaellenállás rendben.

Felszerelés megvéve (fegyverek is).

Alkarvédö dobva, megoldodott.

""A 3 KAP-ot átrakom az álcázásra így az 3.fok lessz és az álcázás 4 kp-ét elköltöm
szexuál kult. 1.fok - 1kp, Lopozás; Rejtözködés; Mászás képzetségek kaptak 1-1%-ot."" etz csak elítam , így helyes:Lopozás; Rejtözködés; Mászás képzetségek kaptak 1-1 kp .

Javitani valokat a kari lapon javitottam.Elküldjem ? Ha igen írd meg hova s küldöm.
Üdv mindenkinek
Rio
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 69
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.03.12. 7:08

Szia!

Jöhet a sessaryen kukac citromail pont hu -ra...

Köszi!

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Téma lezárva