• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadon városa - az ország szíve

Az ország szíve...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 12 / 23 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23

Re: Shadon városa - az ország szíve

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.13. 20:44

Kicsit összezavarodott lehetett a hölgy, mert elkapta a kezed és megcsókolta, mintha pap lennél, aztán magától értetődően nem kívánt feltartani.

Az emeleten egy jól táplált, tésztaképű szerzetes seperte a folyosót, ő volt az ügyeletes. Érdeklődésedre felhagyott a munkával, elvezetett Lyc szobájának ajtajához.
Odabenn feljebbvalódnál házi kosztos tálat, kancsó teát, és kis virágcsokrot találsz. Épp egy levelet olvasgatott élveteg fejjel, és mikor jöttél, elpirult, takarója alá rejtette. Tuti nem a nejétől kapta...
Észbe kapott:

- Önnek nem a palotában kéne lennie? Ah, támadás? - felpattant volna, ha sebe engedné, de így hangos nyögéssel ülepén maradt. - átkozott gorvikiak. Ha nem ők a baj forrásai, akkor vonzzák. Szerintem az a tengelytörés is már megrendezett volt! És csak azért felnézett hozzám, hogy ezt jelentse? Milyen kedves! Hadd nézzem meg magát! Valentin izlése érződik... Készüljön fel, az udvarhölgyek közül vethetnek önre szemet, csak uidvariasan. Ön szabad ember, élvezze az életet, amíg lehet...
Höhö, jó vicc, ő is élvezi, hiába nős...Enyhe pézsmaparfüm lengi be a szobát, valaki vagy járt ott, vagy a levelet hintették tele túlzottan is vele.
-Ó, egy tanács. Lesz majd a bevonulásukkor egy költőféle az udvarban. Éles a pennájának vége, remélem nem pécézi ki magát!

Látogatás közben hallod, a szerzetes kopog, szól, a kocsi előállt. Odalenn a másik, teljes létszámú kíséreteden túl a Sylvesterrel kevesebb másik is kész arra, hogy folytassátok utatokat.
-Uram, az ön arca még ismeretlen az udvarban. Ha esetleg kérnék, igazolja magát, ugye minden szükséges a birtokában van? Némely keményfejű őrnek a körítés (azaz ők) és a megjelenés (azaz a követi ékszerek) nem feltétlen elegendőek.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.14. 17:13

(Shane Bertram)

3. nap reggel:

-Nos, köszönöm a jótanácsokat uram! Gyógyuljon meg mihamarább...akkor én megyk is, Viszontlátásra.

A szerzetesnek:

-Igen van róla menlevelem, hogy a követségnek dolgozom, ne aggódjék. Bár az a tapsztalatom hogy a hivatalos okirat sem mindig elég a gyanakvásuk elaltatásához... :?

Az Ispotály elé érve tájékoztatom a kíséretet:

-Sylvester fel fog épülni, a sérülése nem súlyos. Köszönöm hogy olyan gyorsan reagáltak az eseményekre. Akkor folytassuk utunkat a királyné udvarába, ne várakoztassug őfelségét tovább....-mondom és beszállok a kocsiba.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.15. 19:22

Válasz a Shadon-Rózsadomb témánál.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Re: Shadon városa: Rózsadomb

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.25. 11:52

(Shane Bertram)

3. nap reggel:

//gyorsaságpróba d10=10 8) //

Meglepetésemben pszit is elfelejtek használni:

-Áú! Ó Krad tenyerére; én vagyok az Astarte! Ki ne szedje már a szemem az istenért! Én vagyok az Shane Bertram az ügyvédje!

-Mi az ördög lelte, csak nem próbálta meg valaki megerőszakolni? Molesztálták vagy mi a fene van már magával?

<Lehet kérni kellene az apátot, hogy egy kis sétára hadd menjünk ki a belső kerengő udvarára míg lenyugszik.>
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.25. 16:22

Astarta hátrébb lép és bocsnatkérően megszívja a fogát:
-Ú, elnézést! Azt hittem a borostás őröm az! Az a tahó szinte vetkőztet a szemével és már egyszer bepróbálkozott! Szerencsére jól tökön markoltam és leüvöltöttem a fejét-dörzsöli össze tenyereit kárörvenően, aztán már jóval nyugodtabban ül vissza ágyára.
-Khm, lehet róla szó, hogy tegeződünk? Elég, ha a papok magázódnak velem. Hm, közölték velem, hogy kár adnom az őrültet, tudják, hogy ép az elmém. Pedig már kezdtem megszokni, hogy zakkant vagyok. Mondja, van valami fejlemény az ügyemben? Ma délelőtt csak egy fiatal pap volt nálam, végre valaki, aki nem bűnös nőszemélyként beszélt velem és csak a körülményeim érdekelték. Ó, egy girnyó tintanyaló is járt itt, be volt tőlem tojva, ezért ráijesztettem kicsit. Ez baj volt?

//csak egy kérdés, ezzel mi lett?

Az irodája előtt várja egy pap, aki papírokat hozott, amiket alá kell írnia, hogy hivatalosan is védi azt a leányzót, és ezt az egyház is elismeri az ön személyét.

Ott hagytad dekkolni a papot, és majd Astarte után keresed fel, vagy...?//
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.25. 19:37

(Shane Bertram)

3. nap reggel:

(Off: Ú, bocsánat; természetesen a hivatalos passzust aláírom; ez az első és csak utána megyek Astartéhoz. Közben valentintől azt is megtudakolom hogy hány nap múlva lesz a tárgyalás? van egy tervem amihez kell Magyal, szóval jó lenne ha a tárgyalás nem két nap múlva lenne, mert nem tudom akkor a cselemet bevetni, mert ki kell várjam a holdtöltét Magyal érkezéséig. De ezt majd PM-ben elmondom.)

-Értem. De ha zaklatják vannak ennél sokkal kifinomulatabb módszerek a kellemetlekedők távoltartására.

Telepátiával:

<Ha nem tévedek ön másokon is képes pszí metódusokat alkalmazni iagaz? Azt tudom hogy még csak tanonc Lar-Dorban, de az általános pyarroni pszit akkor is mseterfokon kell tudnia alkalamzni, ha már diploma előtt van...:roll: Van egy roppant egyszerű és hatékony módja az efféle tahók távoltartásának: Testhőmérséklet változtatás. Engedje csak meg, hadd csapjon a fenekére. Azután: emelje fel a testhőmérsékletét a fickónak vagy 3-4 fokkal. Nincs az a kanos férfi aki magas lázzal nekiállna virgonckodni...minimális szellemi energiát igényel és az ürgét egy órára kiüti vele. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag bármilyen erőszaktevőt le tud magáról vakarni. Bepanaszolni pedig nem fogja. Mégis mit mondana? A seggére vertem az elítéltnek, és erre felszökött a lázam? :roll: Ezt a baromságot még egy babonás paraszt se venné be...>

-Igen köszönöm hogy felajánlottad Astarte. Csak tudod jóanyám arra tanított, hogy egy férfi helyből nem tegezhet le egy nőt, akkor sem ha az fiatalabb nála...

-Ami az ügyedet illeti. Hogy őszinte legyek minden az elnöklő inkvizítor szeméyén múlik. egyenlőre úgy néz ki kikaptuk a legvéresszájúbb eretnekvadászt aki a saját anyját is bebörtönözné, ha egy herbateát kotyvaszt magának. Ami jó hír: a vádak többsége nem fog tudni megállni a lábán, viszont az Elemi Tűz teremtést nehéz lesz kimagyarázni...éppenséggel hivatkozhatunk arra, hogy mi nem vagyunk shadoniak és hiretelen felindulásban megfeledkeztél magadról, amit nagyon sajnálunk, de többet nem fordul elő, satöbi...Ha a mestereid a Lar-Dori Varázslóiskolából küldenének egy hivatalos passzust amiben leírják, hogy a tanítványuk vagy és a leghatározottabban tiltakoznak az életedre iráynuló ítéletek ellen azért az valamelyest erősítené a pozíciódat. Az amundok ellen vívott háborúban sok shadoni katona van Gorvik földjén. Feltételezem, a csatamezőn a támogató csatamágusok Lar-Dor egykori tanítványai. Ha a mestereid leírják hogy kerek perec bojkottra fogják felszólítani a csatamágusokat ha téged itt elveszejtenek egy apró baki miatt, az nagyon érzékenyen érinti a gorvikban harcoló shadoni csapattesteket. Egy varázsló kiképzése sok száz arany és legalább 15 év. Hidd el Astarte Pyarronnak fontosak a varázslóik sorsa. Hiszen nagyon kevés van belólük. Nem fognak csak úgy ebek harmincadjára hagyni. Nem mindegy hogy milyen veszteséggel zárnak egy csatát, mert megromlott a lar Dori varázslóiskola és Shadon viszonya. Ez azért sokat segítene az ügyeden. De ezt a levelet neked kellene klérvényezni a közvetlen tanítómesteredtől aki az Iskolában a mentorod volt. Én nem tehetem, mert nem ismerem. Képes vagy vele kapcsolatot teremteni?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.25. 23:53

(Valentintől megtudod, egy hét múlva lesz jelenésetek)

Mikor előadod, hogy pszível jobban menne, Astarte félrenéz.

<Mióta itt tartanak fogva, már azzal se merek próbálkozni, hogy az elmém erejét használjam. Az is merészség, hogy titokban így üzengetünk egymásnak. Nem ismerem jól a papi mágiát, mi van, ha az istenük súg nekik, másképp is beszélünk most, mint szavakkal?>

Nos, bárhogy is, de a tanonc megfélelmítése jó úton halad.
-Mivel felajánlottam, hogy tegezhet, nem vét az illem ellen. Nincs dohánya? A mesterem mindig lebeszélt róla, de most szerintem érthető, hogy elszívnék egyet...

És neked eszedbe jut valami fontos, amit a jogásztól tudtál meg, és amit a lány még nem tud...

Könnyebb dolgunk lenne, ha a mestere élne, de időközben a becses magiszter úr jobblétre robbant a laborjában. (Elküldve: 2008.02.16. 18:46)

Ezt vajon mikor és hogyan közlöd vele?

-Figyelj. Én nem értek az ilyen politikai csavarásokhoz, ki kinek hogy tud azzal az olla alá borsot törni, ha ez vagy az nem történik meg. Ezért vagy te itt, hogy kezeld. Engem nem is tájékoztattak még arról, az iskolám hogyan nyilatkozott eddig rólam. A mesterem nem jelentkezett, és én nem érem el...-elvékonyodott a hangja, könnyel telik meg a szeme- Lehet, hogy kirúgtak?... Az nem lehet, apám meg fog nyúzni! ... Ő is varázsló... anyám is... utóbbi ráadásul kalandozó...
Sóhajt, szemeit dühösen megtörli:
-Őszintén? Teszek arra, a sivatagból szökött fajankók mit kavarnak odaát, én innen ki akarok jutni! Ki tud innen vinni? Vagy ideje megtérnem valamilyen isten hitére, de gyorsan? Mert én eddig nem azt láttam, hogy apám kollegái különösebben törődnének a sorsommal! Anyám innen nagyon messze van, nem tud idejönni segíteni, apám meg...-legyintett.-Szeret, meg minden, de ha arról van szó, álljon ki értem... dadog. érted ezt?! Egy varázsló, aki ha ideges, dadog!!!

Hm, egy kis családi háttérről te is olvastál. A drága apa elemi mágiát oktat Lar-Dorban, az anya meg valahol bérmágusként lófrál a nagyvilágban. Szép család, Astarte az egy szem lányuk. Úgy tudni, mágiatörténetből diplomázik, azon belül Godon a szakterülete.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.26. 15:47

(Shane Bertram)

3. nap reggel:

- Hogy hívták a mestered?

-Attól tartok alapos oka van annak, hogy nem válaszol a pszi üzeneteidre. Az a tintanyaló akit reggel megharaptál...ő a titkárom volt...ő tőle tudom a hírt, hogy...a mestered kísérletezés közben felrobbantotta magát a laborjában. Meghalt. Sajnálom Astarte.

Várok egy kicsit míg felfogja a gyászhírt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.26. 17:56

-Ó, Ach Keronnak. Mért?

Mikor közlöd a halál tényét és okát, arca grimaszba rándul. Fájdalmasba, de bebörtönzi az érzéseit, nyel egyet. Biztos szúr a szeme, de esze ágában sincs bőgni. Elsápadt, de a keze nem remeg, csak döglötten fekszik az ölében. Merevn bámulja a térdeit.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.26. 20:52

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

Leülök Astarte mellé a priccsre. Mit mondhatnék? Nem kell hozzá Asztrálszem, hogy észrevegyem, hogy lepadlózótt.

-Ha jól érzékelem ő volt az egyetlen akit közelebb éreztél magadhoz a szüleidnél is. Nem akartam ennek a tárgyalásnak úgy nekimenni, hogy nem tudod az igazat. Vagy mondd Astarte az jobb lett volna ha utána mondom el? :roll: Csapjalak be hogy persze minden rendben, mikor tudom mi történt? Ha két hét múlva tudod meg jobb lett volna? Vagy ha el se mondom, csak hagyom menj haza és ott akkor tudd meg? :roll: ....Lehet talán később kellett volna...bocsánat ha nagy fájdalmat okoztam, de volt egy Kyel pap lelkipásztorom aki azt mondta hogy a legfájdalmasabb igazság tudása is jobb a bizonytalanságnál.

Zavartan tördelem az ujjaim.

-Ha neked ez jelent valamit, nem maradtál teljesen egyedül. ENGEM érdekel a sorsod és nemcsak azért mert ez a munkám. Azért is...mert jelen pillanatban senki más nincs akire számíthatnál. Ebben a helyzetben te viseled a nehezebb terhet, én csak azt tudom megígérni hogy melletted leszek ha szükséged lesz rám, mint emberre vagy mint az ügyvédedre. Vannak törvények és szabályok amiket nem papírra, hanem az ember szívébe írt az úr Kyel. Azt hiszem ez egy ilyen törvény. Nem lehet előle kibújni sem figyelmen kívűl hagyni.

-Ne félj a jövőtől Astarte, nem az a sorsod hogy itt pusztulj el. Nem vagyok pap, de ezt valahogy érzem. Én nem félek a tárgyalástól. A vádak többsége nevetséges. No és persze...ahogy a mondás tartja segítas magadon és az úr is megsegít; van rá konkrét tervem mit fogok csinálni az ügyedben. Egy hetem van rá és az bőven elég. Nem akarok semmit se mondani erről, mert minél kevesebbet tudsz róla anál jobb.

Sokáig hallgatok, nem hagyom ott.

-Nehogy azt hidd hogy én nem voltam efféle helyzetben. Korábban...pár éve elég léha alak voltam. Csináltam valamit, és egy év kényszermunkára ítéltek még otthon; a Larmaron bűntetőtelepén törtem a fehér követ Új-Pyarron újjáépítéséhez. Ha nincs Domingez atya akkor most valami lecsúszott szélhámosként tengődnék Pyarron kocsmáiban mint bűnöző, míg fel nem kötnek. Pedig apám Deniel Bertram Krad tudós papja, anymám meg...hagyjuk...Elvina Blissnek hívják, az Egyetemváros tanára ő is. Helyesebben könyvtárosa volt. Lehet ismered is. Egy hajszálon múlt hogy az lettem aki. Ehhez képest ma Shadon királynőjével tárgyaltam és Pyarron követét helyettesítem. Ezzel csak azt akarom mondani: valaminek vége akkor van ha Kyel is úgy akarja. Van egy olyan pont ahonnét már csak felfelé lehet menni.

-Oh...bocsásd meg a balgaságomat fecsegek itt össze-vissza egy aranyifjú szenvedéseiről, mikor te gyakorlatilag alaptalanul vagy fogvatartva...

-Fogalmam sincs miért fecsegtem ki neked ezeket, erről eddig csak apámmal meg a gyóntatómmal -Domingezzel- beszéltem. Nem szoktam senkinek se beszélni a családomról. Soha. Meg úgy egyátalán bármi többet elmondani mint ami szükséges magamról.- tördelem az ujjam, aztán mint aki megbánta hogy túl sokat beszélt hirtelen elhallgatok.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.26. 22:14

Astarte halványan bólogatott arra a részre, amikor a mestere fontos helyét megnevezed. A folytatásra, azaz mikor lett volna a jó szólnod, nem jelez semmit. Érdekesnek találja a térdét a félig üveges tekintetével. Mikor magadról kezdesz beszélni, és hogy mért törődsz vele, felnéz, csendben van. Mikor elhallgatsz, egy darabig csendben van, aztán rekedten, fásultan megszólal.

-Szánsz, mert nagyon rossz helyzetben vagyok. És segíteni próbálsz, mert ezt kéri tőled az értékrended, ekkor felelsz meg neki. Én nem vagyok vallásos, én a mágiában hiszek, de ez most mindegy. Nem mentem sokra vele. Jó, hogy te tudod, mi lesz a következő lépés, mert én nem. Nekem ez az első nagyobb galibám az életemben, a titokban cigizés semmi, nem voltam próbára téve. Most vagyok, és rezeg a léc. Elvinát ismerem, azaz ismertem... Kösz, hogy megnyíltál... de azt hiszem, nem mindenki áll fel, ha földre döntik. Neked szerencséd volt. Olyan alkat vagy. Lehet, ideges vagy, hogyan tegyél kedvemre ezért magadról beszélsz. Kár hogy nem pszichomókus szakon végzek, most mondanék valami frappáns elemzést, vagy meditálnék a bajomon... -lehajtotta a fejét, mereven ül, csak azt látod, nedves cseppek hullanak a szoknyájára.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.27. 16:02

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

-Mindenesetre látom azért a körülményeid elviselhetőbbek lettek. Őszintén szólva én nagyon optimista vagyok az ügyedet illetően. Nem öltél embert, nem csináltál semmi végzeteset.
A mágiahasználat megítélése meg...igen széles skálán mozog attól függ ki az ügyben eljáró bíra.

-De az lehet hogy a pipaárus dohányában esett kár megtérítésére köteleznek; és ami majdnem biztos, legkedvezőbb ítélet esetén is kitoloncolnak Sahadonból de ezt gondolom amúgy se számítana, mer hazatérnél amúgy is a diplomád miatt.

-Azonban még ha élne is a mestered a tárgyalás egy hét múlva lesz; és a leggyorsabb hajó és futár sem teszi meg a Pyarron-Shadon közti utat az üzenettel odafele és a válasszal visszafelé. Térkaput meg aligha nyitnak emiatt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.27. 18:58

-Mit érdekel engem egy vacak pipafűárus! Zseből kifizetem a kárát...nem vagyok szegény...azaz apám nem az...Toloncolás...nem örülök neki...a Felföld nagyon szép hely ám...-orrával szörcsögni kezd-Nincs zsebkendőd?-néz fel kivörösödött szemekkel.
-Shane, én félek, nagyon meg fogom járni, akkor is, ha legnagyobb precizitással és gondossággal is jársz el!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.29. 7:38

(Shane Bertram)

3. nap késő délelőtt:

-Tudom hogy nem könnyű. De hidd el, az ügyeden és a megoldáson dolgozok, mióta megkaptam. Nem lesz egy fáklyásmenet, de azért kétségbeeseni nem kell. Ki tudlak hozni innét.

- Most akkor...-állok fel- ...megnnem kell Astarte. <Ha szükséged van rám, hívj a szokott módon. Bármikor zavarhatsz.>

Az ajtóból még visszafordulok:

-Van kedvenc ételed? Ha szeretnél valamit, megfőzetem a fogadósékkal és azt küldetem be ebédre.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.29. 18:03

Mivel zsepit nem kapott, vonakodás után ruhája ujjába törölte, és aztán el is rejtette azon karját előled a háta mögé.
-Mielőtt mész...a napokban valamikor meg akarják vizsgálni a szüzességem...ez beteg dolog, nem? Mért fontos ez nekik?
Az ebéden elmélázik, aztán kiböki:
-Sült lazac cipóval...

<Akkor is, ha alszol? Legtöbbször éjjel van időm ilyesmire...Megpróbálom az iskolám elérni...Anyámmal és apámmal már beszéltem...Anyám úton van ide, apám pedig...hosszú... És kösz, hogy nem csak az ügyemről beszélgettünk...>

Este programod van, ugyan abban a ruhában még se lesz jó megjelenni, mint amiben a királynő előtt megjelentél. Fene a falncolós udvari népbe, meg a bájolgásba. És még ebédelni se ebédeltél a gyomrod pedig üres. Kilépve a kolostorból ismerős alak...azaz állat fogad: a papagáj. A kolostor előtt álló egyik fán ül, és pont téged nézett. Ha elindulsz, akár gyalog, akár kocsival, nyomodba szegődik, kocsi esetén rászáll a járműre...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 12 / 23 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23

Vissza: Shadon tartomány