• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

K'iaan Hargun (Herzel Sortam)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
16 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

K'iaan Hargun (Herzel Sortam)

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.03. 2:02

Név: Herzel Sortam
Kor: 23
Nem: Férfi
Faj: Ember
Kaszt: Fejvadász

Előtörténete:
Herzel Sortam Pyarron szerint 3678 - ban született, ott, ahol Pyarron és a Gályák Tengere megcsókolják egymást. A Kikötővárosban.
Az anyja egy utolsó útszéli szajha volt, aki bele is halt a szülésbe. Az apját soha sem ismerte. ( Az apa neve egyébként Shisq, a Gályák Tengerén halt rút halált kalózkodás közben. )
A hontalan Rongyosok befogadták az utca kövén sikítozó, csuromvér jövevényt.
Romia Sortam, egy harminc éves, bomlott elméjű nő kezdte nevelni.
Érdekes módon ez később hasznára vált.
A Herzel nevet tőle kapta, valamint vezetéknevét is.
Hétéves korára már jól ismerte Pyarron sötét arcát. A hideget, az elkeseredettséget... És Szőke Theont,verőlegényt, akit minden héten ki kellett fizetniük "védelem" gyanánt.
Szőke Theon előszeretettel zaklatta a Rongyosokat. Sokszor bebizonyította már, hogy neki jobb fizetni...
A világból ekkor még nem fogott fel sok mindent, Romia zavaros tanításai nem terjedtek ki Pyarron eszméire... csupán arra, egy új világban sokkal jobb lesz. Mikor a Sötét Holló kiterjeszti szárnyait a Kutyák felett, mondogatta.
Bár sokszor érzett kedvet hozzá, verekednie sem volt szabad. Romnia
több ízben hatalmas pofonokkal büntette, ha nem bírt magával.
Gyermekkorát az utcán töltötte, néha lopni kényszerült, néha valaki könyörült rajta némi élelemmel.
Szorgalmasan gyűjtögette a heti öt rézpénzt, hogy Theon békén hagyja őket.
Romia az éhségtől egyre rosszabbul lett, már minden este üvöltözött Herzellel.
Tízévesen már azon gondolkozott, hogy szerezhetne annyi pénzt, hogy egy életre kifizethesse Szőke Theont.
Akkor hasított belé a felismerés, hogy ha nincs Szőke Theon, nem kell fizetni. A Szőkének meg kell halnia.
Éjt nappallá téve gongolkozott, hogyan oldhatná meg új keletű problémáját.
Kár volt gondolkoznia rajta, az élet magától hozta a megoldást.
Herzel szörnyű hetet tudott maga után, és csak két rezet sikerült összekoldulnia.
A Kikötőben, a Biztos Révben várta a Szőke, mint mindig.
Aznap kicsit többet ivott, mint szokott, de a hónap első napját mindig így ünnepelte.
Amikor Theon elé állított a két rozsdás érmével, az kirángatta a kocsmából és nekiesett.
Dühében megragadta, és eltörte a bal karját. A földre lökte, és leköpte. Amikor látta, hogy a fiú nem mozdul, rúgdosni kezdte.
Teljesen elönthette agyát a vér... Felkapta Herzelt, és áthajította a Rév ablakán. Épp' hogy átfért rajta, de átfért, Theon remekül célzott. A szilánkokra tört ablak néhány helyen megvágta a bőrét, de már észre sem vette. A fejében színes fények pörögtek, a füle sípolt, a szemébe vér csorgott. Raquo, a Rév verőlegénye talpra segítette,aztán leültette a vérmocskos, félájult Herzelt.
Theon ekkor belépett a kocsma ajtajába, és szóváltásba keveredett Raquoval.
A vitát mindenki feszülten figyelte. Senkinek sem tűnt fel, hogy Herzel felállt a helyéről és odasétált egy nagyobb üvegszilánkhoz. Felvette a földről, s az a kezébe mart. Érezte, ahogy a forró, lüktető vér lassan pumpál a sebből.
Minden félelme semmivé foszlott, képtelen volt gondolkozni. A Szőke felé támolygott.
Amikor elég közel került Theonhoz, az ágyékába döfte az üvegdarabot. A meglepett, részeg verőlegény Herzel arcába ordított, amitől kicsit megijedt, és kirántotta a szilánkot. Theon térdre rogyott, Raquo pedig nam akart hinni a szemének, megdermedt. Mivel a Szőke nem volt a helyzet magaslatán, Herzel nem tétovázott - torkon szúrta.
Torkát szörnyű üvöltés hagyta el, tíz év minden keserűsége benne volt. Aztán elvesztette az eszméletét.
Itt ért véget Herzel Sortam gyermekkora. Romiát nem látta soha többé.

Mikor magához tért, tiszta ágyban feküdt, kandalló mellett, a karja sínbe téve.
A Szurtosképűek klánfőnöke üzleti ügyeit intézte, mikor meglátta a tomboló ifjat. Romthal, a Sötét Halál vezére tíz arannyal váltotta meg Herzel sorsát. Ennyiben állapodott meg Farggal, a Rév tulajdonosával. Szőke Theont nem kedvelték sokan, az ügyet hamar letudták.
Amikor meggyógyult, Romthal választás elé állította. Vagy tanul, vagy meghal.
Herzel élni akart.
Akik hallottak róluk, csak Szurtosképűeknek hívják őket.
A klán valódi neve Sötét Halál(ezt azonban csak a beavatottak tudhatják). Pyarron egész területén tevékenykednek, félelmetes kémek hírében állnak. Egyetlen küldetésük fulladt eddig kudarcba, a Gorvikba beépült emberüket leleplezték és felkoncolták. Nem válogatnak az eszközökben, előszeretettel mérgezik pengéiket.
Céljuk, hogy minél több információval rendelkezzenek Pyarronról, és a hatalmi tényezőket jelentő országokról. Az információt eladják, így tartja fent magát a klán már jó ideje.

Herzelt gyilkosnak, és kémnek képezték. A Klán igyekezett minden helyzetre felkészíteni, valamint átfogó ismereteket adni Pyarron egészéről.
Tizennégyéves korára hálás tanítvány lett. Persze, hogy hálás volt, mert a fizikai megpróbáltatások ellenére minden nap kapott enni és meleg szállása volt.
Elméjét fényesre csiszolták, s ő mohón szívta magába a tudást. A Klán mentalistája mellett két évet töltött, s megtanulta úgy rendezni gondolatait, hogy azok védelmet nyújtsanak.
Minden nap kétszer négy óra vívásoktatás, tizenhat évesen már egyszerre két fegyverrel is biztosan bánt.
Kiokították az emberi belsőre, fizikális és mentális értelemben is. Csak akkor cselekedj, ha tudod, mi húzódik a háttérben - mondogatta neki Romthal.
Az évek során megtanulta, hogyan cserkészhet be valakit anélkül, hogy az észrevegye. Hogyan maradhat észrevétlen. Hogyan juthat be bárhová.
Huszonhárom évesen kapta első fontos küldetését. A csapatnak a D'Aqulior család házába kellett bejutnia, s a család fejét kiiktatni.
Herzel a biztosító-megfigyelő szerepkörben is tökéletesen dolgozott, így hamar végeztek.
Immáron a Szurtosképűek teljes jogú tagja, ezt senki sem veheti el tőle. Hálát érez, és meg akar felelni a Klán elvárásainak. Akár meg is halna a Sötét Halálért.
Herzel átlagos magasságú, átlagos kinézetű, izmos pyar férfi. Szeme mélybarna, haja rövidre nyírt, barna. Ruházata abszolút átlagos, középosztálybeli kereskesőt mutat.
Jelleme Rend,Halál. Szolgál és öl, ha kell.
Istent nem választott magának, úgy véli, az égiek már gyermekkorában elfordultak tőle. Tanulóévei alatt a vallásról kizárólag mint politikai tényező esett szó.

Kezdő helyszín: Pyarron
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kiaan Hargun 2008.04.06. 20:39-kor.
"A harcnak szigorú törvényei vannak; mindig a győztes határozza meg őket"

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 150
Vissza a tetejére

Re: K'iaan Hargun (Herzel Sortam)

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.03. 3:20

Adatlap

Név: Herzel Sortam
Tsz: 1

Erő 17 (19KAP)
Ügyesség 17 (19KAP)
Gyorsaság 16 (17KAP)
Egészség 17 (19KAP)
Szépség 12 (12 KAP)
Állólépesség 17 (19KAP)
Akaraterő 16 (17 KAP)
Intelligencia 12 (12KAP)
Asztrál 13 (13 KAP)
Érzékelés 15 (15 KAP)

162 KAP, maradt 213

Harcértékek:

Ké alap: 10 (10KAP)
Té alap: 20 (20 KAP)
Vé alap: 75 (75 KAP)
Cé alap: 0

HM/TSZ: 8

162+129= 291 KAP, maradt 84 KAP

Harcértékei

Fegyver nélkül:

Ké 10(alap)+7(ügy)+6(gyors)+2(HM)=25
Té 20(alap)+7(erő)+7(ügy)+6(gyors)+3(HM)=43
Vé 75(alap)+7(ügy)+6(gyors)+3(HM)=91
Cé 0(alap)+7(ügy)=7

Sebzése k6/3+1
Tám/kör: 1

Rövidkarddal:

Ké 25+9+5(4.fok)=39
Té 43+12+10(4.fok)=65
Vé 14+91+10(4.fok)=115
Cé 7

Sebzése k6+1+1
Tám/kör:1

Hosszúkarddal:

Ké 25+6=31
Té 43+14=57
Vé 91+16=107
Cé 7

Sebzése k10

A kétkezes harcban értékei nem változnak, így ezeket nem tűntetem fel külön.

Életerő

Ép alap: 5 (10 KAP)
Max Ép: (5+7eg=) 12
Jelenlegi Ép: 12

Fp alap: 7 (7KAP)
Fp/Tsz: 6 (18KAP)
MAx Fp: (7+6ake+7áll+6Fp/Tsz=) 26
Jelenlegi Fp: 26

291+35=326 KAP, maradt 49

Mágiaellenállás

Asztrál TME 13
Mentál TME 16
(Pszi Pajzsot még nem tud maga köré vonni, ezen képzettséget a Klánban inkább a kommunikációra használják./Herzel esetében ez egyirányú kommunikáció, tud üzenetet fogadni/)

Képzettségek

Kp alap 3 (3KAP)
Kp/Tsz 5 (10KAP)
Max Kp 8
Akt. Kp 0

13+326=339 KAP, maradt 36

Képzettségek:

Fegyverismeret 3.fok (3KAP)
Rövidkard használata 4. fok (4KAP)
Hosszúkard használata 3.fok (3KAP)
Tőr dobása 2.fok (2KAP)
Öklözés 2.fok (2KAP)
Kétkezes harc hosszúkard-rövidkard felállásban 3.fok (3KAP)
Anatómia 2.fok (2KAP)
Lélektan 2.fok (2KAP)
Pszi 2.fok (1 KP+ Intelligenciából fakadó 2 KP)
Álöltözet 3.fok (Ügyességből fakadó 7 KP+2 KP)
Arctalanság 2.fok (2KAP)
Orvtámadás 1.fok (1KAP)
Méregkezelés 2.fok (2KAP)
Méregtűrés 1.fok (1KAP)
Lovaglás 1.fok (1KP)
Szabadulóművészet 1.fok (1KAP)
Élő nyelv - Pyarroni 3.fok
Helyismeret - Pyarron 3.fok
Kultúra - Pyar 3.fok
Vallás - Pyarron 1.fok (2KP)
Írás-olvasás 1.fok (2 KP)
Csapdakeresés 25+5(érz)=30% (1KAP)
Zárnyitás 75+7(ügy)=82% (3KAP)
Lopódzás 50+7(ügy)=57% (2KAP)
Rejtőzés 50+7=57% (2KAP)

A rendkívül alacsony Kp alapot azért tartottam indokoltnak, mert Herzel már nem kíván új képzettségeket tanulni, csak a régieket tökéletesíteni.
36+339= 375 KAP

Általában igyekszik a figyelem középpontján kívül maradni, a városi élethez nem hord magánál fegyvert (bokájára fűzött tőrétől azonban sohasem válik meg)
Ha gyilkos küldetésre indul, persze más a helyzet...
(Hosszúkard,rövidkard, tőr, méreg, könnyű fejvadász vért SFÉ 1 MGT 0)
Felszerelése két váltás ruhából és egy kulacs vízből áll. Fegyverein kívül mást nem tudhat magáénak, mindene felett a Sötét Halál rendelkezik.

Utoljára módosítva: 2008.04.03.

//A fegyveres értékeket később adnám le, mert álmon halok már :D//
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kiaan Hargun 2008.04.03. 22:14-kor.

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.03. 5:58

Kérnék az elötörihez egy kinézet és jellemrajz leírást.

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.03. 7:42

Üdvözlet, Kaspar!

Kinézetet írtam! Azért nem fejtettem ki jobban, mert a koma igazi Szürke Egér, átlagpolgár kinézete vagyon. Jelleme Rend-Halál. A jellem-témát illendő volna jobban körbejárnom?

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

K'iaan Hargun (Herzel Sortam) Harcértékek

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.03. 8:18

Harcértékei

Fegyver nélkül:

Ké 10(alap)+8(ügy)+6(gyors)+2(HM)=26
Té 20(alap)+7(erő)+8(ügy)+6(gyors)+3(HM)=44
Vé 75(alap)+8(ügy)+6(gyors)+3(HM)=92
Cé 0(alap)+8(ügy)=8

Sebzése k6/3+1
Tám/kör: 1

Rövidkarddal:

Ké 26+9+5(4.fok)=40
Té 44+12+10(4.fok)=66
Vé 14+92+10(4.fok)=116
Cé 8

Sebzése k6+1+1

Hosszúkarddal:

Ké 26+6=32
Té 44+14=58
Vé 92+16=108
Cé 8

Sebzése k10

A kétkezes harcban értékei nem változnak, így ezeket nem tűntetem fel külön.

A rendkívül alacsony Kp alapot azért tartottam indokoltnak, mert Herzel már nem kíván új képzettségeket tanulni, csak a régieket tökéletesíteni.

Utoljára módosítva: 2008.04.03.

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.03. 8:24

Jellemrajzban olyanokat szoktak leírni amik nem derülnek ki a kariról, lelki nyavaják, elöítéletek, vélemény saját vagy mások viselt dolgai iránt. Bármi ami olyan döntésre sarkalhatja a karit melyet töle nem várnának. Persze lehet az is hogy neki ilyen nincs, de azért a legtöbb emberre inkább a gazadg érzelemvilág a jellemzö(kivéve ahol ezt a vallás nem patronálja, Ranagoliták), mint a letisztult kristálytiszta asztrál.

Kaspar

ui: ah gondolod így is hagyhatod, nekem nincs több aggályom, mehet a játék, majd. Már csak két bírálót kell meggyőznöd.
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.03. 8:35

kb éjfélre érek majd haza, a jellemrajzot addig érlelem magamban :D

Főhajtással:

K'iaan

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.03. 18:05

Üdv!

A fegyveres értékeket is kérlek szerkeszd bele a statos hozzászólásodba, hogy egy hsz-ben legyenek.

375 KAP.

A rövidkardnak nincs tulajdonságkövetelménye, így nem ad tulajdonságbónuszt a 3.szintje. Ennek megfelelően csökken eggyel az ügyesség és a harcértékek, Kp, stb is.

A %-os képzettségeknél nincsennek hozzáadva a tulajdonságból fakadó pluszok. (ld. a megfelelő tulajdonságot a képzettség leírásánál az UT-ben)

Nem szerepel a három alapból megkapott képzettség és hogy mikre vonatkoznak. (nyelvi, helyismeret, kultúra)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.03. 22:52

Whooops...

Legjobb tudásom szerint javítottam.

Kaspar kérésének eleget téve:

Herzel tízéves korától már a Klán tulajdona. Addigi lelki világa inkább volt hasonlatos nevelőanyjáéhoz, magyarán kesze-kusza foszlányokból építette fel a maga kis világát. Jól érezte magát benne, de Theon mintha le akarta volna rombolni ezt a világot. Elégtételt vett érte...
Amikor meggyógyult, képzése azonnal megkezdődött, és lelke lassanként megnyugodott, mindennapjait rutinok száza szőtte át.
Amikor a Klán Méregmestere elkezdte felkészíteni az Életre,(mármint hozzászoktatni a mérgekhez :D ),hosszútávú memóriája jelentősen károsodott. Nevelőanyjára egyáltalán nem emlékeszik. Értékrendjét a Klán alakította ki(szolgálj - teljesíts, "a Pontos Információ maga az Élet") tanulóévei alatt csak és kizárólag azzal foglalkozott, hogy tökéletesítse magát.
Szerelmes sem volt soha.
Egyetlen éltetőeleme Klánja.
Hálát érez a Klán iránt. Tiszteletet. Szeretetet. Mindene a Sötét Halál.
Amennyiben ezt a statikus érzelmet valami/valaki/k megbolygatná/k, bizonyosan összeomlana.
Előítéletei nincsenek, a "sztereotípiákra - építő - ember - halott ember" elvet vallja.

Kérlek benneteket, engedtessék meg nékem, hogy a jellemrajzot ne szerkesszem bele az előtörténetbe, mert az csontra két oldal.

Főhajtással:

K'iaan

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.04. 5:12

Ok. Részemről rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.04. 6:21

Mehetsz!

Kaspar
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.04.05. 14:21

Apró történeti egyeztetést szeretnék tenni, a D'Aqulior háztámadásnál, egy csoport volt jelen. Mindannyian a klánból. A te feladatod, igazából a biztostás, és a megfigyelés volt. A nemes halálát pedig nem a fejével bizonyították, hanem a klánon belül az igaz szó, és a becsületesség a mérvadó. Valamint a Sötét Halál mint eredetileg Abasziszi klán, mérgekkel foglalkozik. A Szurtosképű elnevezés utal, az eredetileg tényleg fekete, majd napjainkra mesterségas színezékkel megfestett arcukra.
A Sötét Halál fegyverei közé leginkább a tőr, rövidkard, fejvadászkard, tűtör- vékony majdnem kötőtű vastagságú tőr mérgek testbejuttatására a legalkalmasabb, üreges belsejében, mint a lúdtollban a tinta felszívódik a méreg, és a testbejutásig ott ismarad. Értékei megfelelnek a szimpla tőrének. A Sötét Halál bélyege igazából az apró, pontos szúrás, a szív, gering tájékon, torokban, homlokban.

Ezeket légy oly kedves vedd figyelembe.

Köszönöm: Selmo
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.04.06. 20:40

Átírtam az előtörténetet, remélem mindenkinek kedvére való így.
Kérlek, jelezzétek, ha a karakterem elbíráltnak minősült.

Főhajtással:

K'iaan

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2008.04.07. 19:54

Amennyiben Kasparnak nincs semmiféle ellenvetése a kicsit átdolgozott előtöri ellen véleményem szerint kezdhetsz Pyarronban.

Üdv: Selmo
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.04.07. 20:05

Nincs Selmo, szóltam volna, kezdhettek.

Kaspar
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
16 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ