• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 69 / 153 • 1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.02. 18:38

Több kérdésem is lenne, harci helyzetekkel kapcsolatban:

1. Az őr a karakter felé vág, aki azt hárítja a kardjával, majd hirtelen előrántva egy rövidebbik pengét az őr hasába döf. Ehhez szükséges-e a kézváltás vagy a kétkezes harc képzettségek valamelyike.

2. A karakter alkarján egy tokban rugós mechanizmussal kilökhető penge van. Teszem azt a krakter az ellenség felé ugrik, előpattintja a pengét és az ellen nyakába döfi. Itt Ökölharcot avagy fegyverhasználatot használ?

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.02. 18:52

Szia
Az első kérdés az jó föleg mert pl az Enoszuke kieg azt hiszem van olyan képzettség hogy fegyverrántás mert ugye anélkül a fegyvert elővenni idő. Mivel a szabad kezében fegyvert használ emiatt kell a kétkezes harc szerintem.

A második az fegyverhasználat szerintem mivel pengét használ és annak is vannak értékei nem az öklével harcol hanem a pengével.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.02. 19:22

Üdv!

Szerzetes és fejsze kérdésekre elnézést ismét. :oops: Túl hozzú oldalakra rúgnak, így azt még nem tudtam feldolgozni. :?

Kadal-pap: Rubin ékkő nyakékben a szimbólum (vagy más ékszerszerűségben). Áldozni mestermunkákat áldoznak tudtommal. Ez lehet csiszolt drágakőtől egy faragott szoborig szinte bármi csak fizikailag kelljen hozzányúlni az anyagokhoz. (Tehát verset írni és eltépni nem elég. 8) )

Meridian két harci helyzete:
1. A HGB-ben anno erre is volt kitalálva a kiegészítő fegyvr használata. ITt ilyen nincs. Egy gyors szúrás és utánna többet nem pitiszkálni azzal a kézzel szerintem inkább talán piszkos csel, mintsem igazi kétkezes harc. PErsze ha megtartja ezután is a másodpengét, akkor már kétkezes harc.
2. MTK-ban van írva, hogy az alkarvédőre szerelt tüskék, pengék +2 sebzés. Tehát, ha az alkarvédőből kiugrik a penge és azzal nyakonszúr akkor így alakulnak a harcértékek:
alkarvédő: KÉ:0,TÉ:0,VÉ:15/18,Sebzés:K6/2
alkarvédő pengével: KÉ:0,TÉ:0,VÉ:15/18,Sebzés:K6/2+2
Képzettségileg én azt mondanám pajzshasználat 3.fok. (Mivel nincs hárítófegyver használat Mf itt, amit pont erre találtak ki. 8) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.04.02. 19:52

Okés, köszi... és mindenképpen szükséges a harmadik fok ugye? második erre nem elég...

Hmm... sehogy nem jön össze ez a számolgatás, nem tudom, mit húzzak le, és még 390 KAP környékén járok :)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.02. 19:59

Üdv!

Köszönöm szépen az utána járást Quator a szimbólum miatt.

Maradok: Vyan Lefydd Gianag hercege
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.03. 8:14

Kadal pap rubin ékkő nyakékben ez stimmt viszont vagy mithrill vagy ezüst lehet a keret arany semmiképp, mert az a törpék nagy ellenfelének jelképe.Az áldozatnál nem kell fizikailag feláldozni mint más fajoknál a törpéknél maga a tárgy megszerzése az éldozat minél ritkább a tárgy annál nagyobb az áldozat, ha megvan akkor ráhelyezik az oltárra és ott is marad, ezért vannak tele a törpe szentélyek ritka és nagyon értékes tárgyakkal de ezt a törpéken kívül senki nem tudja :D

Quator hát nem tudom ahhoz hogy szúrni tudjon tudnia kell azzal a kezével is harcolni tehát minimum kétkezesség különben pajzsot használna.Ha nem tud mind két kézzel harcolni akkor mikor szúr a másik fegyvert addig csak tartja mert ugye egyszerre csak egy kézzel harcol.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Maldreidor » 2008.04.03. 18:03

Sziasztok!

Kétkezes harcos probléma:

A szabálykönyv szerint lehet két egyforma fegyverrel harcolni, de figylemeztettek, hogy volt itt túlkapás két pallossal meg ilyenek, és hogy írjak ide nektek a kért fegyverpárt illetően.
Nos, a karakterem ért a tőrkardhoz és a hosszúkardhoz, meg a dobótőrhöz is.
Tehát: 2 hosszúkard, 2 tőrkard forgatása, esetleg hosszúkard - tőrkard, vagy forgatom az egyik kardot és a másik kezemmel meg dobahtok e dobótőrt, ha adott a helyzet?
Ehelyütt javasolnék általános megoldást a kérdésben, hogy ezzel is elejét vegyük az extra hozzászólásoknak.
Pl. egykezes fegyverek (mondjuk x kg határral ) és azalatt, ergo logikus határok betartásával engedélyt adni erre.
(A pallos, attól hogy erős valaki és tudja gy kézzel forgatni, még kétkezes fegyver.)

És még egy tiszteletteljes kéréssel/javaslattal fordulnék hozzátok, hogy a módosítást légyszi a karakteralkotásnál is tüntessétek fel, mert én is csak azért tudtam erről, mert van itt ismerősöm.
Nagyon szépen köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket!

További szép napot és kellemes játékokat!
Maldreidor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.03. 20:15

Üdv!

Remélem sikerül mindenre írnom. :?

Szerzetes: Akkor mehet az, amit én felvázoltam pszi és mágiafelosztás terén? Ha igen és nincs másnak ellenvetése bevehetjük a karaktergenerálós szabályok közzé.

Balta: Megnéztem a "Láplidérc"-et. Abban van baltás rabló és az alapján a balta értékei az egykezes csatabárd értékei simán csak ez c@rabbul néz ki meg kevésbé dizájnos. 8) :)

Togar: Melyikre mondtad a mégiscsak kétkezesség dolgot az 1-es vagy a 2-es Meridianos kérdésre?

Kétkezes harc: Megelőzendő a fejvadászkard-kígyókard és hasonló gyöngyszemeket az általános szabályozásnál szerintem maradjanak csak az UT-s fegyverpárok. Igaz van néhány pár, ami már felvonult, mint a jatagán-jatagán a dervisnél volt, de túl sok a vita ezekből.

Maldreidor egyébiránt a felsoroltak közül a hosszúkard(vagy tőrkard)-dobótőrdobás kombinációt még UT-ben is elképzelhetőnek tartom, hiszen ahhoz tényleg nem árt kétkezesnek lenni, de nem kifejezetten a hosszadalmasan harcban alkalmazott egymást gátló/kiegészítő páros, hanem csak egy hirtelen támadás a másik kézzel.

Ennek megfelelően Togar visszakapcsolódnék hozzád is, hogy a rejtett pengéhez is mondhatjuk, hogy kelljen kétkezes harc.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Maldreidor » 2008.04.03. 20:49

Nos:

Az, hogy a gyöngyszemek hülyén néznek ki, még nem magyarázza meg, hogy egy hozzáértő, aki tudja forgatni mind a két fegyvert miért ne tehetné ezt meg, ha fizikailag nincs akadályozva?

Konkrét példa 3 karakterre:
A kígyókardos karakter fegyvertöri a fejvadász egyik kardját, miközben társa le akaja szúrni azt. A fegyvertörés sikerül, de a fejvadász hárítja a másik támadást, köv körben a kígyókardos karaktert ledöfi és a kezéből kiforduló kardot megragadva levágja a másik támadót is.

Az meg, hogy a karakter indulásnál hogyan magyarázza ezt a gyöngyszem párosítást szerintem előtörténeti kérdés, nem pedig játéktechnikai.
Az a mesélő meg, aki hagyja egy játékosnak, hogy kígyókardja is és fejvadászkardja is legyen, biztos tudja mit csinál. :shock:

Ha szigorúan játéktechnikailag nézzük, akkor szerintem életképes volt a felvetésem. Ha pedig csak az ÚT ban foglaltakat fogadjuk el, akkor bizonyos klánok, mint azt hiszem a Halak is, akik két tőrkardot forgatnak, meg lesznek lőve.

Ha ezzel sem győztem meg az illetékeseket, akkor visszavonultam és nem fogom feszegetni.
Az eredményt viszont mindenképp javaslom beiktatni a karakteralkotás részbe.

Maradok tisztelettel: Maldreidor
Maldreidor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.04.03. 20:55

A kígyókard csak Tharr pap, a többiek felejtsék el, ezt még most mondom.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.04. 6:52

Quator a kétkezesharcra és az első kérdésre gondoltam.Elörántja a rövidkardot és szúr. Elöször is elörántja ez fegyverrántás lenne de ilyen csak az enoszuke kiegben van ha jól tudom dehát ez nem kell viszont ahhoz hogy szúrni tudjon kell kétkezesharc mert akkor két fegyver van kézben egyik védekezik másik támad.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.04. 8:51

Na emberek egy téme: most készülő ereni fejvadászomnak a fegyverzete. Én a lagoss-pugoss párosítást adtam meg, mivel tudtommal ezt használják csak úgy mint az Ikrek. Quator hivta fel a figyelmem, hogy tudtával az ereniek hosszú-rövidkardokat használnak. Most akkor hogy van ez?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.04.04. 9:15

A fejvadászok nem hivatalos könyve szerint az ereni embervadászok használják a lagoss+pugoss összeállítást.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.04.04. 9:22

Jaja, rájöttem erre én is, hogy már utánajártam. Csak az etk-ban is irták még anno, hogy az ikrek és embervadászok egy hosszabb és egy rövidebb pengéjű kardot forgatnak egyszerre. Csak ugye még akkor nem volt lagoss-pugoss. No meg a vértjük is megeggyezik. u.a. a sodronying. Ezért tartom én logikusnak, hogy ők is (az ereniek) lagoss-pugosst használják.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.04. 10:17

Elvileg logikus de Anath Akhan-nál sem rohangál mindenki mara sequorral.Gondolom itt sem ezért van az embervadász/fejvadászkard.Amugy sem nagyon reklámozzák a toroni szálaikat.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése